• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal güzellik yalanı...

ChopSuey

...........
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
2.587
3.447
198
Merhaba.
Erkeklerin doğal güzellik adı altında kadınları benliklerinden vazgeçirmesi sizce de sinir olunacak bir durum değil mi?
Bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Kendisini bir süredir görmüyordum. Hiç onu tanıdığım gibi değildi. Soluk yüzlü, göz altları mor biraz. Hep zaten göz altlarından şikayet ederdi. Birlikte kozmetik tavsiyesi de verirdik birbirimize. Hayırdır dedim. O da bana ' Sevgilim beni makyajlı beğenmiyormuş. Ben de cildimi dinlendiriyorum. Salaş gezmek daha rahatmış' dedi. Şaşırdım. Kendisi hiç öyle biri değildi. Doğal hali cidden hasta gibi duruyor.. Ama kendisi bunu kanıksamıştı.
Ben erkeklerin doğal güzellik isteğini çok saçma buluyorum. Kendi sevgilileri makyaj yapmasın isterler ama makyaj yapan kızlara bakarlar.
Makyaj bence gerçek güzelliği ortaya çıkarır. Makyajı gerçekten sevmeyen kadınların azınlık olduğunu düşünüyorum. Bakımla makyaj da aynı şey değildir kanımca. İmkanı yoktur bazı kadınların diyebilirsiniz. Ama bir kalem kaç lira? Ya da bir ruj. Doğal güzellik safsatası bence erkeklerin kadınları sindirme politikası.

Belki adam harbiden makyajsiz halini begeniyor. Olamaz mi? Bu devirde herkes makyaj yaptigi icin artik insanlara dogallik cazip gelmeye basladi. Farklilik ilgi ceker.

Birkaç kadın seçip onlara makyaj yapsak ve makyajsız halleriyle karşılaştırsak %98 makyajlı halini beğeniriz. Doğal halini beğeniyorum diyen erkeğe inanmıyorum açıkçası.

Bazıları kıskançlıktan söylüyor olabilir ama doğruluk payı da olabilir.

Sen söyleyince düşündüm de,benim oğlum bende makyaj sevmez mesela:)
Eve gelir gelmez,ne zaman sileceksin makyajını der.
Babam keza öyle,koyu ruj filan sürünce ne o öyle der.

Makyajı daha çok kadınlar seviyor sanırım.Kendimiz ve diğer kadınlar için makyaj yapıyoruz.
Ne bileyim,makyajın çok güzel olmuş diyen erkek yoktur herhalde:)
Ama kadınlar rujunun allığının numarasını bile sorarlar.

Birkaç kadın seçip onlara makyaj yapsak ve makyajsız halleriyle karşılaştırsak %98 makyajlı halini beğeniriz. Doğal halini beğeniyorum diyen erkeğe inanmıyorum açıkçası.

Yoo oyle degil. Dedigim gibi azinlik ilgi cekiyo, ben goruyorum cevremde artik boyle seyler. Normal buluyorum. Ha ben sahsen makyajsiz dolasmam o ayri mevzu. Ama yalan dolan demek sacma. Zevkler farkli.

Makyaj sevmemek bir tercih, benimki de sevmez o yüzden makyaj yapmışsam eve gelince hemen temizlerim. Dışarıda yapma gibi bir talebi olmadı hiç ama eve girer girmez yüzünü temizle diyor =) Herkesin zevki farklı yalan olduğunu düşünmüyorum ben

Son düzenleme:
Merhaba.
Erkeklerin doğal güzellik adı altında kadınları benliklerinden vazgeçirmesi sizce de sinir olunacak bir durum değil mi?
Bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Kendisini bir süredir görmüyordum. Hiç onu tanıdığım gibi değildi. Soluk yüzlü, göz altları mor biraz. Hep zaten göz altlarından şikayet ederdi. Birlikte kozmetik tavsiyesi de verirdik birbirimize. Hayırdır dedim. O da bana ' Sevgilim beni makyajlı beğenmiyormuş. Ben de cildimi dinlendiriyorum. Salaş gezmek daha rahatmış' dedi. Şaşırdım. Kendisi hiç öyle biri değildi. Doğal hali cidden hasta gibi duruyor.. Ama kendisi bunu kanıksamıştı.
Ben erkeklerin doğal güzellik isteğini çok saçma buluyorum. Kendi sevgilileri makyaj yapmasın isterler ama makyaj yapan kızlara bakarlar.
Makyaj bence gerçek güzelliği ortaya çıkarır. Makyajı gerçekten sevmeyen kadınların azınlık olduğunu düşünüyorum. Bakımla makyaj da aynı şey değildir kanımca. İmkanı yoktur bazı kadınların diyebilirsiniz. Ama bir kalem kaç lira? Ya da bir ruj. Doğal güzellik safsatası bence erkeklerin kadınları sindirme politikası.

ben aslaaaaaaaaaaaaa inanmıyorum sana doğal ol derler ama senin kolundayken boya küpüne atmış totosu açıkta kızlara bakarlar doğal ol palavralarına inanmayın:ssz:

Genel bir yorum yapıcam gerçekten makyaj insanı çok çok değiştiriyor
Ünlüler bile aynı şekilde makyajsız olduklarında yüzlerine bakılmıyor çoğunun
Yani makyajın kesinlikle insanı değiştirdiğine daha güzel gösterdiğine inanıyorum
...
Fakat şöylede bir durum var geçenlerde hani sokaklarda yaşayan insanlar vardır ya
Onları bir isimle tabir ederler söylemek istemiyorum o tabiride ' bir kız gördüm '
Aman Allah'ım o kadar güzeldi ki :53: şok oldum yani ne makyaj var ne bakım hiç bir şey yok
Doğal güzellik sözünün tanımıydı o kız yani :ssz:

Yoo oyle degil. Dedigim gibi azinlik ilgi cekiyo, ben goruyorum cevremde artik boyle seyler. Normal buluyorum. Ha ben sahsen makyajsiz dolasmam o ayri mevzu. Ama yalan dolan demek sacma. Zevkler farkli.
İnsana doğuştan bahşedilen güzellik vardır, insanlar bunu ortaya çıkarmayınca onu boşuna harcadıkları fikrine kapılıyorum.

İnsana doğuştan bahşedilen güzellik vardır, insanlar bunu ortaya çıkarmayınca onu boşuna harcadıkları fikrine kapılıyorum.

kesinlikle haklısın canım zorla güzellik olmaz ama bence güzleliği hafif pekiştirmedikten sonra da güzel sayılmıyıo ne yazıkki insanlar tarafından :)

Makyaj sevmemek bir tercih, benimki de sevmez o yüzden makyaj yapmışsam eve gelince hemen temizlerim. Dışarıda yapma gibi bir talebi olmadı hiç ama eve girer girmez yüzünü temizle diyor =) Herkesin zevki farklı yalan olduğunu düşünmüyorum ben
Belli bir zaman sonra da 'Hiç kendine bakmıyorsun, hasta gibisin' derse?

ben aslaaaaaaaaaaaaa inanmıyorum sana doğal ol derler ama senin kolundayken boya küpüne atmış totosu açıkta kızlara bakarlar doğal ol palavralarına inanmayın:ssz:

Hemfikirim. Aynı şey kıyafet kısıtlamaları için de geçerli.

makyaj denince akla; böle boya küpüne girip çıkmış gibi geliyorsa gerçekten doğal durmuyor. hafif olunca güzel duruyor... bana sorarsanız. canım istedimi makyaj yaparım canım istemedimi yapmam. çok elzem birşey değil :1:. hani evlendikten sonra salmadım, evlenmeden öncede böleydim:1:

ama bazısı hiç makyaj yapmasada çok güzel olabiliyor... bende bir ara bir kız gördüm. kızda bildiğin siyah çarşaf vardı. kızın görünen yeri sadece yüzüydü. aman Allahın ne kadar güzeldi kız... bir gram birşey yoktu yüzünde....

dogal guzelligin yalan oldugunu düşünmüyorum...

sizin de belirttiginiz gibi bakımlı olmakla makyaj yapmak aynı seyler degil.

şahsen makyajdan hic hoslanmıyorum, sahnede mecburen spot ışıkların altında daha soluk gozukuldugu ve cıplak ten parladıgı icin yapmak zorunda kalıyorum ama bunun dısında yuzumde fazlalık varmıs gibi geliyor. sokaktan eve geldigimde nasıl ki o egzoz vs kirin yapıstıgınız hissediyorsam kozmetik urunleri de aynı hissi veriyor bana.

tabi bu demek degil ki makyaj yapanlara karsıyım, kim kendini nasıl mutlu hissediyorsa oyle olsun.
siz neden bu duruma gerildiniz ki?

arkadasınızın sevgilisinin otoritesini kabullendigini dusunuyorsanız onunla daha farklı bir pencereden tartısma acarsanız cok daha saglıklı olur sanırım.

Benim.icin makyaj kusurlari kapatmaktir. Boya kupune dalmak degil. O nedenle aramizda boyle bir diyalog bile gecmedi. Cok tuhaf. Sadece biraz fazla makyaj yaptigimda iltifat eder yavrum. Ben erkeklerin soyle yap boyle yapma laflarindan nefret ediyorum. Ben makyajsiz begeniyorum sacmalik. Tanistiginda nasilsa oyle begeniyosundur.. ayrica kimse goz altlari mosmor hastalikli tipli birini begenmez.

kesinlikle haklısın canım zorla güzellik olmaz ama bence güzleliği hafif pekiştirmedikten sonra da güzel sayılmıyıo ne yazıkki insanlar tarafından :)
Özellikle günümüz şartları içinde böyle. Ezik erkek davranışı. Karıları Kınalı Yapıncak gibi olsun isterler ama kendileri Claudia Shiffer tiplere bakarlar.

Benim.icin makyaj kusurlari kapatmaktir. Boya kupune dalmak degil. O nedenle aramizda boyle bir diyalog bile gecmedi. Cok tuhaf. Sadece biraz fazla makyaj yaptigimda iltifat eder yavrum. Ben erkeklerin soyle yap boyle yapma laflarindan nefret ediyorum. Ben makyajsiz begeniyorum sacmalik. Tanistiginda nasilsa oyle begeniyosundur.. ayrica kimse goz altlari mosmor hastalikli tipli birini begenmez.

öyle deme dans. göz altlarını makyajla mor yapan bile var :27:

insanlar kendilerini nasıl görmek istiyorlarsa onu yapsınlar bence, başkalarının yaşamlarına ve terichlerine mudahale etmesinler yeter. :32:

Belli bir zaman sonra da 'Hiç kendine bakmıyorsun, hasta gibisin' derse?

O benim makyaj yapmama karışmaz, istediğim zaman yaparım ki günlük yaşamında sürekli makyaj yapmıyorum. Yani bana yapmayacaksın gibi bir baskısı yok ama yaptığımda eve gelince çıkarmamı istiyor, içim bulanıyor, makyaj malzemelerinden tiksiniyorum diyor. Bazen kötü görünebilir insanlar, ben sigara kullanıyorum soluktur cildim ve söyler de hasta gibi duruyorsun, seni çok yordum galiba, biraz uykuna dikkat et der. Herkesin zevki başkadır, insan partnerini tanır, mesela bazen hafta sonları tülbent takmam çok hoşuna gider, tesettür gibi değil, bizim Karadenizlilerin günlük kullandığı tülbentler, bazen takıyorum mutlu olsun diye, parfüm bile sevmez benim ki =)) Ama dışarıya çıkarken istediğimi sürerim, giyerim, parfümümü kullanırım. Makyaj sevmiyor diye dışarıda birilerine bakar diye de düşünmedim hiç, bu biraz güven meselesi yoksa dışarıda neler var ne güzel kadınlar yaşıyor. Ben eşimi potansiyel suçlu olarak görmüyorum, yaşlarımız kemale ermiş, ne fırtınalar geçirmişiz bunlar biz yaşta önemsiz detaylar

makyaj denince akla; böle boya küpüne girip çıkmış gibi geliyorsa gerçekten doğal durmuyor. hafif olunca güzel duruyor... bana sorarsanız. canım istedimi makyaj yaparım canım istemedimi yapmam. çok elzem birşey değil :1:. hani evlendikten sonra salmadım, evlenmeden öncede böleydim:1:

ama bazısı hiç makyaj yapmasada çok güzel olabiliyor... bende bir ara bir kız gördüm. kızda bildiğin siyah çarşaf vardı. kızın görünen yeri sadece yüzüydü. aman Allahın ne kadar güzeldi kız... bir gram birşey yoktu yüzünde....
No make up-make up yapmıştır belki de. Yüzüne bir sürü malzeme sürüyorsun ama belli olmuyor.

öyle deme dans. göz altlarını makyajla mor yapan bile var :27:

insanlar kendilerini nasıl görmek istiyorlarsa onu yapsınlar bence, başkalarının yaşamlarına ve terichlerine mudahale etmesinler yeter. :32:

Bu nasıl bir fantazi ya :1: Emo tarzı mı :)

Back