Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

Ne güzel size az geliyor..Hemde tüm gün yakıyormuşsunuz..süper ..benim bu ay 130 lira geldi..bende forumda baktım siz bu konuyu açmışınız ama moralim iyice bozuldu..üstelik önceki ay 90 gelmişti..Ben sadece geceleri yaktım geçen ay..Ama bu ay 5-6 gün tüm gün yandı.50 derece bazen de 45 de yandı..Tamam çok süper ısındı ev yalıtım var ev soğumuyor aslında hatta geceleri sıkıntıdan yatak odasının camını açabiliyorum sıcak basınca..Ama bu faturaları gördümkten sonra pes ettim..Dün geceden itibaren sadece banyo salon ve yatak odası açık..iki odanın ki kapalı..Akşam 7 gibi açtım ve 10 gibi kapadım..55 de yaktım sıcacık olunca kapadım..sabaha kadar ev sıcacıktı..sabah zaten hep kapalı oluyor..Bu ay en fazla 50 bekliycem bakalım..Birşey danışıcam size..Bir sayfada okudum tüm peteklerin açılması ekonomi sağlıyormuş..Yani bu mantıklımı?Ne açıdan böyle?Ben hayatımda ilk kez kombi kullanıyorum..Yıllardır merkei sistemde oturduk öncesine soba vardı..Son 3 yıldırda klima ile ısındık(muğla) şimdi mecbur burada klima olmuyor.benmi yanlış kullanıyorum..bi akıl bekliyorum sizlerden..:26:

şundan olabilir cnm açıp kapatıosun ya bu daha fazla enerji götürüyomuş ben öle duydum 40-45 derecede dursun devamlı benm öle 90 geldi hep 40ta tutuyorum

40 ta sürekli açık oluyor akşamlar 50 de yakıyorum dış cephemizi yaptırdık bu sene ondan sanım çok güzel ısınıyoruz ve bu ay 85 tl geldi

dış cephe ve büyük ihtimalle güneye karşı olmasından dolayı evimiz çok sıcak...en kısık derece,38 de yanıyo hep,gece bazen sıcaklayıp kapattığımız bile oluyo...
bu ay 75 gelmiş

dış cephe ve büyük ihtimalle güneye karşı olmasından dolayı evimiz çok sıcak...en kısık derece,38 de yanıyo hep,gece bazen sıcaklayıp kapattığımız bile oluyo...
bu ay 75 gelmiş

Bu ay iddialıyım hasta da olsam o fatura 50 yi geçmiycek..artık saat 4 te yakıp saat max 6.buçukta kapatıyorum mümkün diil bu şekilde daha fazla gelmesi zaten.evde çift mantolama var..ama ev 120 m2..o nedenle her odayı kapatıyorum sadece banyo mutfak ve salon açık..hatta kapalı odaların kapısıda kapalı oluyorki evi soğutmasın..bu şekilde o saatlerde süper ısınıyor ama gece biraz soğuyor sonra sabaha karşı yine çok sıcak oluyor..bakalım nolucak merakla bekliyorum..gözüm saatte sürekli m3 ölçüyorum..günde max 1 m3 harcamalıyımki hedefim tutsun

merhaba,
kendi adıma baştan söylemem gereken şey, biz 24 saat yakıyoruz ama öyle kısa kollu gezecek ya da sıcaktan bunalacak gibi sıcak olmuyor evimiz. oda ısısı 21-23 derece arası oluyor. biz salondan ayarlıyoruz, kombi en üst derecede açık oluyor ama salondaki o sistemde istediğimiz sıcaklık kadar yakıyor(o kontrol mekanizmasında derece/numara olmadığı için bir şey yazamayacağım).

aşağıda lolita'nın da yazdığı gibi bize de ustalar ve kombiciler söylemişti, kapısı kapalı bile olsa soğuk odalar ısı kaybı yaratıp, bütünlüğü sanırım bozuyor daha çok yanmasına neden oluyormuş. aynı şekilde gece kapatıp sabah açmak da soğuyan evi ısıtmak için çok daha fazla enerji harcanmasına neden oluyor. biz evimizde denedik m3 leri saydık ve dedikleri doğru gerçekten de.

tabii bütün gün ev boşsa sadece akşamları evde oluyorsanız durum değişebilir ama bizde annem evde olduğu için bütün gün yanacak, gece kapamak sadece faturayı yükseltti. mesela şöyle diyeyim, evde uzun kollu bildiğimiz pijamayla bazen de kazak/hırkayla oturuyoruz ama hırkayla oturunca çok ısınıyor insan iyice. açıkçası sıcak soğuk farkı yerine tüm gün makul bir ısıda olması daha çok işimize yaradı bizim.

şundan olabilir cnm açıp kapatıosun ya bu daha fazla enerji götürüyomuş ben öle duydum 40-45 derecede dursun devamlı benm öle 90 geldi hep 40ta tutuyorum

evim güneş alıyo kombiyide 45 e getiriyorum ama ne yükseltirim ne kapatırım sürekli açıktır ince penyelerle dolaşırız geçen ay 117 bu ay 120 gelmiş bide biz peteklerin 2 tanesine havasını otomatik alan küçük bi alet var ondan taktık peteklerde hava varsada gaz yanar ama ev ısınmaz

evde tüm peteklerin değilde 5 tane petekin yanması gerekiyormuş sanırım.biz gece mutlaka kapatıyoruz sabah kalkınca açıyorum.allah korusun gaz kaçağı falan olur diye korkumdan gece kapatıyorum mutlaka sabah kalkınca yakıyorum öğlene kadar 2-3 e kadar yakıyorum ev ısınıyor

Kızlar bizede bu ay 330 geldi gecen ayda 320. Kafayı yemek üzereyiz. Bu doğal gaz meselesesine bi sorun bulmamız lazım. Yok bide ısınsak gam yemeyeceğim. Bazen klimayı bile yakıyoruz ama nafile ev ısınmıyoorr.

ilgine teşekkür ederim,evin kapalı odalarından soğuk almıyor ev esasında yani ben daha az yaktığını görüyorum bu şekilde..zaten biz evin sadece mutfak salon ve banyo bölümündeyiz oda olarak da yatakodası..geride kalan iki oda hep kapalı şu sıralar onların da pek bi eksisi artısı yok ama geçen ayki faturaya kesin etkisi vardı bu kesin..çünkü bu iki oda evin diğer ucu ve kombi buraları ısıtmak için can çekişmiş belli oluyor ..o nedenlede ben gece ısınırken boşuna onlarda ısındı ve fatura ortada..gün içinde ben evde oluyorum eşim geç geliyor..

ha buarada fena üşüttüm ben nasıl oldu anlamadım :26:kendime ne güldüm bilseniz..çok komik bi insanım ben yani kombiye taktım m3leri sayıyodum ..bu kadar ince hesaplarla uğraşırken kendimi hasta ettim şimdi ateşlendim ve maalesef mecbur gece kombi full yandı..çünkü donuyodum..nese ilaç milaç şimdi idare ediyorum ama eşim işe gitti ben yine kombiyi kapadım..şu anda ev çok sıcak çünkü..ama o duysa beni kıtır kıtır keser ..tembihledi beni sakın kapama diye ama napiim..borçlarım var şu anda ve ben çalışamıyorum..bazı nedenlerim var maalesef..nese Allah hepimize ödeme gücü versin..heleki bebeği çocuğu olanlar için çok daha zor herşey ..biz bu halde böyleyken..borç insanın belini büküyo işte..olmasa para bile biriktiricek durumdaydık ama..

sus_yoksa, bence sizin kombinin bir sorunu var gibi..yani bakımını falan yaptırdınızmı?Bizimkinin yapılması lazım mesela ben eminim onun da etkisi çok var..20 derecede 300 gelmesi aşırı derecede anormal bi durum yani..ben 70 derecede 24 saat yaksam belki o kadar gelir o da belki..hay allah neden acaba ..

Evin yalıtımı var mı?Mesela ben annemle birlikte iken evde rutubet vardı(Bodrum muğla)tüm gün koskoca iki klima çalıştırsak bile donuyoduk..buz gibi oluyodu..evin içinde resmen su sızıyodu..orada bina diken müteahhitlerin bi sorunu var zaten..2 haftada teslim bina dikiyolar da..herneyse bence kesin binanızda bir sorun var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…