- 4 Eylül 2009
- 13.299
- 37
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
6 gün evde yoktuk 86 gelmiş :82:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benimde hergün açık 120 gelmiş
dış cephe ve büyük ihtimalle güneye karşı olmasından dolayı evimiz çok sıcak...en kısık derece,38 de yanıyo hep,gece bazen sıcaklayıp kapattığımız bile oluyo...
bu ay 75 gelmiş
Ne güzel size az geliyor..Hemde tüm gün yakıyormuşsunuz..süper ..benim bu ay 130 lira geldi..bende forumda baktım siz bu konuyu açmışınız ama moralim iyice bozuldu..üstelik önceki ay 90 gelmişti..Ben sadece geceleri yaktım geçen ay..Ama bu ay 5-6 gün tüm gün yandı.50 derece bazen de 45 de yandı..Tamam çok süper ısındı ev yalıtım var ev soğumuyor aslında hatta geceleri sıkıntıdan yatak odasının camını açabiliyorum sıcak basınca..Ama bu faturaları gördümkten sonra pes ettim..Dün geceden itibaren sadece banyo salon ve yatak odası açık..iki odanın ki kapalı..Akşam 7 gibi açtım ve 10 gibi kapadım..55 de yaktım sıcacık olunca kapadım..sabaha kadar ev sıcacıktı..sabah zaten hep kapalı oluyor..Bu ay en fazla 50 bekliycem bakalım..Birşey danışıcam size..Bir sayfada okudum tüm peteklerin açılması ekonomi sağlıyormuş..Yani bu mantıklımı?Ne açıdan böyle?Ben hayatımda ilk kez kombi kullanıyorum..Yıllardır merkei sistemde oturduk öncesine soba vardı..Son 3 yıldırda klima ile ısındık(muğla) şimdi mecbur burada klima olmuyor.benmi yanlış kullanıyorum..bi akıl bekliyorum sizlerden..:26:
şundan olabilir cnm açıp kapatıosun ya bu daha fazla enerji götürüyomuş ben öle duydum 40-45 derecede dursun devamlı benm öle 90 geldi hep 40ta tutuyorum
merhaba,
kendi adıma baştan söylemem gereken şey, biz 24 saat yakıyoruz ama öyle kısa kollu gezecek ya da sıcaktan bunalacak gibi sıcak olmuyor evimiz. oda ısısı 21-23 derece arası oluyor. biz salondan ayarlıyoruz, kombi en üst derecede açık oluyor ama salondaki o sistemde istediğimiz sıcaklık kadar yakıyor(o kontrol mekanizmasında derece/numara olmadığı için bir şey yazamayacağım).
aşağıda lolita'nın da yazdığı gibi bize de ustalar ve kombiciler söylemişti, kapısı kapalı bile olsa soğuk odalar ısı kaybı yaratıp, bütünlüğü sanırım bozuyor daha çok yanmasına neden oluyormuş. aynı şekilde gece kapatıp sabah açmak da soğuyan evi ısıtmak için çok daha fazla enerji harcanmasına neden oluyor. biz evimizde denedik m3 leri saydık ve dedikleri doğru gerçekten de.
tabii bütün gün ev boşsa sadece akşamları evde oluyorsanız durum değişebilir ama bizde annem evde olduğu için bütün gün yanacak, gece kapamak sadece faturayı yükseltti. mesela şöyle diyeyim, evde uzun kollu bildiğimiz pijamayla bazen de kazak/hırkayla oturuyoruz ama hırkayla oturunca çok ısınıyor insan iyice. açıkçası sıcak soğuk farkı yerine tüm gün makul bir ısıda olması daha çok işimize yaradı bizim.
LiLithy
Kızlar bizede bu ay 330 geldi gecen ayda 320. Kafayı yemek üzereyiz. Bu doğal gaz meselesesine bi sorun bulmamız lazım. Yok bide ısınsak gam yemeyeceğim. Bazen klimayı bile yakıyoruz ama nafile ev ısınmıyoorr.