- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
Herkese hediye gönderiyorlar ki, herkes mümessil gibi zaten bir nevi
Ben arkadaşlarıma falan krem, şampuan alcakları zaman falan dedim kaç kere bakın almayın doa'dan aldın şeklinde
Kızlar birde birşey daha sorucam, yosun sabunu mu iyi geliyordu çatlaklara yoksa başka bir sabun muydu. Krem vardı gibi aklımda kalmış ama o selülit için sanırım set halinde olan. Yada çatlaklarda da işe yarar mı?
şampuanlar bir bana yaramadı sanırım.. bundan önce nude kullanıyordum ve dökülmesini bayağı azaltmıştı.. doayı kullanıyorum bir süredir ama dökülme arttı gibi geldi bana yinede bir süre daha devam edicem. umarım iyi sonuçlar alırım
merhaba direncim bir kac arkadasa cevap yazmıssın okudum ve dıkatımı cektı Doa fırmasını savunur tarzda sankı bazı sonuclar kesınlıkle yasanamaz gıbı kesın ve katii cevaplar yazmıssın mesela bır arkadas sacından sac bakım yagını arındıramadıgını yazmıs sen ıse yıkamasını bılmııyorsun yazmıssın aynı dertten bende muzdarıbım ama yıkamayı bılıyorum ,senelerdır sac yıkıyoruz canım .bir diğeri ise bir arkadas dökülmeden bahsetmıs bunlar aaa DOanın urunlerı kesınlıkle dokulme yapmaz dıye bır savunmaya gırmıssın anlıyorum sana bol bol mıktarda tanıtım ve esantıyon urunu gelıyor ve fırmayı sevıp koruyorsun ama bu ınsanlarıda buraya biz cektık urunler hakkında yaptıgımız yorumlar ıle sımdı onlara kesınlıkle olmaz olmaz dersek soyledıklerımızle yaptıklarımız tezat duruma duser ,cınko ve bıotın sac dokmez demıssın ama dokulme sadece bunlar ıle olmaz kı eğer bunyede alerjık bır sorun varsa bu urunler alerjli yapabılır yanı sonuc dokebılır ,dokemez dıye bırsey yok.biliyorsun bazı arkadaslarda saç dokulme ve sacta sorunlar yuzunden Doa firması urunlerını yeniledi .yanı sozun ozu canım herkeste sendeki etkiyi yapıcak diye bırsey yok.
Neyse, gece gece polemiğe girip tartışmayacağım..Zaten yeterince zor günler geçiriyorum.
Bir daha rica ediyorum kimse bana firmanın mümessiliymişim ve burada yaptığım yorumların karşılığını alıyormuşum gibi bir imada bulunmasın. Tepkim daha ağır olur..
Herkese iyi geceler.
Ben firmanın mümessili değilim..Eşantiyon ürün geliyor da ne demek? Söylediklerinize dikkat edin. Hediye ürünler herkese gidiyor, siz dahil.
Sülfatsız şampuanın bir kullanım şekli vardır. normal şampuan gibi kullandığınızda saçtaki yağ bakımını arıtmak zor olur. Bu sa şampuanın arıtıcılığının olmamasından değil yanlış kullanımdandır.
Şampuan saç dökmez. Hele doanın ki hiç dökmez..Saç kremini diplere sürersiniz, ya da bir saç maskesi süresiniz diplere de anlarım. İçinde biotin olan bir şampuan nasıl saç döker? Arkadaş saç dökülmesinin şampuandan kaynaklandığını söylerse elbette bunun şampuanla ilgisi olmadığını, başka sebepler olabileceğini söylerim. Alerjiyle dökülme aynı şey değildir..Ben de sizin gibi yorum yapmak ya da kullandıklarımın etkilerini söylemek için buradayım.
Ben etkisini görmediğim veya emin olmadığım hiç bir şeyi buraya açıklama ya da cevap niteliğinde yazmadım yazmam da.
Firmanın ürünlerini yenilemesinin sebebi bir parti ürünün maddesinden doğan sıkıntıydı..
Yağ bakımlarını arıtmanın püf noktası saç yağla kaplıyken hiç su değdirmeden şampuanı kullanmak.
Belki çoğu kişinin bildiği birşeydir bu çok basit bir kural: Yağ ile su birbiri ile karışmaz.
Ben bütün yağ bakımlarını çıkarabiliyorum hem de ya sadece kremle, ya da sulandırılmış şampuanla. Yağı arıtamayanlar önceden böyle yapmadıysanız bir kez de böyle deneyin ve sonuçları yazın lütfen
Yağ bakımlarını arıtmanın püf noktası saç yağla kaplıyken hiç su değdirmeden şampuanı kullanmak.
Belki çoğu kişinin bildiği birşeydir bu çok basit bir kural: Yağ ile su birbiri ile karışmaz.
Ben bütün yağ bakımlarını çıkarabiliyorum hem de ya sadece kremle, ya da sulandırılmış şampuanla. Yağı arıtamayanlar önceden böyle yapmadıysanız bir kez de böyle deneyin ve sonuçları yazın lütfen
çatlaklara kakao yağı iyi geliyor dedi Diren.
benim de basen bölgemde çatlaklar var kilo alıp vermekten sanırım,sen de onlardan mı bahsediyorsun canım? eğer kakao yağı bunlara iyi geliyorsa denemek lazım.
Direkt şampuan mı dökülmeli yağlıyken yıkadığımızda hımm ben bunu bilmiyordum mesela ıslatıyor sonra şampuanla çıkarmaya çalışıyordum, öğrendiğim iyi oldu.
Diren ve melis arasındaki tartışmaya ben de bir yorum yapmak istiyorum, melisin ifadeleri sert olmuş biraz eminim sonradan kendisi de okuduğunda farketmiştir bunu ki melisinde burada sorulan sorulara yardımcı olmak amacı ile ürünlerle ilgili kendi gözlemlerine dayanan yorumları var. Diren bu konuyu açmakla çok ıyı etmıs ben de bu baslık altında tanıstım doa ıle ve bu tanısıklıgımdan memnunum tesekkur ederım kendısıne. Fakat bazen belki farkında olmadan diren'in yorumları çok kesin ifadeler içeriyor bence böyle ifadelerden de kaçınılmalı nihayetinde her ürün herkeste aynı etkiyi yapmaz. Bu bundan değildir bu bunu kesinlike yapmaz dememiz içinde o konuda uzman olmamız lazım. Burada da bizler ancak deneyip bizdeki etkisine göre yorum yapabiliyoruz o kadar.
Ellerinde kalmadığı için yeni gönderdikleri nar sabunlarım geldi bugün bir de ozon yağı, yeni doa mucizesi, denememiz için göndermişler sağolsunlar gerçi böyle süpriz olmuş gibi konuştuğuma bakmayın en son aradığımda söylemişti Özcan Bey ozon yağı göndereceğini.
Ozon yağının soğuk kalması gerekiyormuş havayla temas ettiğinde özelliği kalmıyormuş bu yüzden solid parfüm tenekesindeki ozon yağını kat kat streçleyip su dolu kavanozun içinde göndermişler hemen buz dolabına atıp aradım yine
buzluğa koymam gerektiğini ve çok ince sürmemin yeterli olacağını bir de sevimsiz kokusu olduğu konusunda uyarıldım, annemde denedik şimdi göz altlarına iyi geleceğini söylemişti çünkü Özcan Bey kokusu ilginç ama yanına yaklaşılmayacak gibi falan da değil, bakalım ilk seferde etkisi ne olacak.
Ayrıca gözümden kaçmıyor Ankarada oturanlara daha çok hediye gönderiyorlar zaten sevmiyorum İstanbul'u al sana bir sebep daha
Kızlar bu konuda böyle bir tartışma yaşanmasını istemezdim. Herkesten özür dilerim bu anlamda..Ben de hayli gerginim sanırım bu aralar, tepkim biraz sert olmuş. Umarım bir daha ne böyle bir imada bulunulur, ne de tatsızlık yaşanır. Şampuan konusunda kesin konuşmamla alakalı son bir kez açıklama yapma gereği duyuyorum...
Canım, doada şampuanların haricinde bir sürü ürün var..
Yağlar, sabunlar, solid parfümler, kremler v.s..
Ben hepsinden çok memnun kaldım. Bu kadar ürün içinde sevmediğim tek şey melisa solid parfümün o hacı kokusu..
Buna rağmen şampuan dışındaki ürünlerle ilgili sıkıntı yaşayan bir arkadaşa ya da arkadaşlara kesin ve net konuştuğuma hiç şahit oldunuz mu?
Yağlarla ilgili savunduğum tek şey, hepsinin saf olduğudur..Yani aktarlardaki likit parafinlerle karıştırılmaması gerektiğidir. Diğer ürünler ona keza, hepsi saf ve doğala çok yakındır..
Ama etkileri konusunda kesin konuşamayız.
Her cilde her yağ iyi gelmeyebilir, kimi cilt yağı görünce kusar, sivilce patlaması olur, sonra düzelir.. pirinç kepeği beni bebek gibi yapar, seni yapmaz..argan yağı etkisini benden daha çabuk gösterir, sende daha geç gösterir..shea butter bendeki yaraları veya izleri daha çabuk tedavi eder, senin biraz beklemen gerekir..solid parfümlere ben aşık olurum, sana alerji yapar..
Yani bunlar kişiden kişiye değişkendir..
Ama şampuan öyle değil..
2 senedir saçlarımın %50 sinden fazlasını kaybettim ben. Bu yüzden saçıma maksimum özen gösteriyorum ve bu yüzden çok uzun süredir sülfatsız şampuan kullanıyorum.
Şampuan saç dökmez..Ama şampuan deriye ve saç teline zarar verir.
Bu yüzden sülfatsız şampuan kullanıyoruz.
Sülfatsız şampuanlar arasında fark var mıdır? Elbette vardır.
Mesela bir çok sülfatsız şampuan, sülfat harici diğer kimyasalları bünyesinde barındırırken, doa tüm bu kimyasallardan kendini arıtmış..
Saç dökülmelerini bir nebze önlemek için içeriğine doğal biotin koymuş, kepeğe yine bir nebze çözüm olsun diye çinko koymuş..Saçın tüm dengesini sağlayan D-Panthenol maddesinin yüzdesini arttırmış..Bunlar bir şampuan için çok önemli unsurlar..Yani dolayısıyla doanın şampuanına, piyasada görüp görebileceğimiz en kaliteli sülfatsız şampuan diyebiliriz.
Şimdi hal böyleyken, "saçım daha çok döküldü, saçım yağlandı, saçım keçe gibi oldu, şampuan arıtmıyor" gibi şikayetlere karşı cevap verebiliriz.
-Şampuanın saç dökülmesini arttırma ihtimali %0'dır...Bu bir şampuan..Yağ bakımı değil, ne olduğunu bilmediğimiz bir madde değil, o değil bu değil..
Saç dökmediği gibi yeni saç çıkarma gibi bir işlevi de yoktur..Şampuanın asıl amacı saçı güçlendirip sağlığına kavuşturmaktır..Dökülmeyi bir nebze engeller..Ama dökülmenin sebebi içtense, isterseniz kafanıza altın eritip onu sürün yine fayda etmez.
-Saçı yağlandırmaz, aksine saçın yağ ve nem dengesini korur. Zaman zaman yağlanmanın artması hormonal bir durumdur. Bu durumu şampuana yüklemek anlamsızdır.
-Şampuanı kullandığınızda ıslakken normalden biraz daha sert olmasının sebebi, şampuanda silikon olmamasıdır. Evet ıslakken sertleşiyor ama kurutunca saç hayli yumuşuyor..Bu sorunu yeni nesille en aza indirgemişler..İndirgemeseler bile zaten saç kremiyle bu sorun ortadan kalkıyor.
-Şampuanın arıtmama ihtimali yine %0...Market şampuanlarından belki 10 kat daha fazla arıtıcılığa sahip. Sadece sülfatsız şampuanın kullanımı biraz meşakatlidir. Buna zamanla alışılıyor. Özellikle yağ bakımı uygulandığında, doğru kullanılmazsa bir bakmışsız şampuanın hepsini bitmiş.
Dolayısıyla yine aynı noktaya geliyorum, sorun şampuanda değil yanlış kullanımda.
Doa şampuan konusunda kesin konuşamayacağım tek şey alerjik reaksiyon mevzusudur. En nihayetinde şampuan tümüyle doğal aktiflerden oluşuyor. 1000 kişiden 1 kişide alrjik reaksiyon gösterme ihtimali olabilir. Bu konu hariç, diğer tüm etkileri konusunda kesin konuşabiliriz.
Uzun uzun yazdım, okuyan gözlerinize sağlık..Şampuan konusunda kesin konuşmamın sebebi bunlardır.
Sülfat, tuz ve türevleri sevimsiz maddelerdir.Biyoçözünürlüğü düşüktür. Önce sizi, sonra doğayı zehirler..
Bu yüzden elimizdeki kalitenin değerini bilelim..
Bende benim kargomu gelır dıye bugun bekledım ama gelmedı, hint yağı da vardı siparişin içinde bu gece hint yağı yaparım saçıma diye dusunuyordum, artık pazartesi gelir sanırım.
Kızlar saç yağlıyken saçı ıslatmadan önce şampuan kullanmalı diyorsunuz da benim aklıma takıldı kuru kuru nasıl köpürecek o şampuan ıslatmadan döktüğümüzde saçın üstünde yapışır kalır :26:
Ozan yağını da satışa çıkarırlar belki yakında daha önce lekelere de ıyı geldıgını okumustum ozan yagının. Cilt lekelerine cilde zarar vermeden çözüm istiyoruzzzzzzzzzz duyun biziiiiiii
Bende benim kargomu gelır dıye bugun bekledım ama gelmedı, hint yağı da vardı siparişin içinde bu gece hint yağı yaparım saçıma diye dusunuyordum, artık pazartesi gelir sanırım.
Kızlar saç yağlıyken saçı ıslatmadan önce şampuan kullanmalı diyorsunuz da benim aklıma takıldı kuru kuru nasıl köpürecek o şampuan ıslatmadan döktüğümüzde saçın üstünde yapışır kalır :26:
Ozan yağını da satışa çıkarırlar belki yakında daha önce lekelere de ıyı geldıgını okumustum ozan yagının. Cilt lekelerine cilde zarar vermeden çözüm istiyoruzzzzzzzzzz duyun biziiiiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?