- 24 Ekim 2009
- 1.372
- 39
- 73
Kızlar yardımcı olan herkese teşekkür ederim, birkaç gündür nete giremiyordum bayağı yazmışsınz.. Dün hiçbir yağ sürmeden sadece şampuan ve kremi kullandm ve sonuç daha iyiydi, nispeten yumuşama var sanırım işe yarayacak :) Ama aklıma takıldı bi arkadaş bi süre sadece şampuan ve kremi kullan demiş, boşuna mı aldım yani ben bu shea butter ve coconut butterı Ayrıca, eritmeden sürüyo olabilr misinz demiş biri, valla eritip sürüyorm yahu :)) Şimdi bi de bu yağları kullanıp deneym dyorum bakalm sebep onlar mı değil mi anck kullanark anlayacğm sanırım, sizin de dedğnz gibi bi alışma süresi verdm saçlarıma pes etmicem kullancam bunları :) Ben şunu sormak istyrm shea butter ve coconut butterı saçınız dışında ne için, nerelerde ve nasıl kullanıyosunuz? (Hatta saçınızda da deyim, ben sürüp birkaç saat bekletyrm kirini akıtınca keratinli maskeyi uyguluyrm o da biraz bekleynce yıkıyorum yöntemim de yanlış olablr mi ?)
Ben keratinli maskeyi ayrı, yağ bakımlarını ayrı yapıyorum. Aynı anda ve üst üste yapılan bakımlar, silikonların biriktiği gibi saçta birikim yapabilir. Bu sert, kuru, ne kadar bakım yaparsan yap dolaşık bir saça sebep olur. Temizlemek ve bunlardan arınmak için ise karbonat veya arındırıcı şampuan kullanmak gerekir ki bunlar biraz güçlü maddeler.
Tabi kişiye göre değişir, ben kendim için doğrusunun bu olduğunu gördüm. Sen de bir kez derin temizlik yapıp sonrasında saçlarını fazla yormadan bakımlarına devam edebilirsin