Dnden Bugne Mchael Jackson

Jackson'ın evinde Diprivan bulundu

ABD'de 25 Haziran'da ölen pop kralı Michael Jackson'ın evinde güçlü sakinleştirici ilaç bulunduğu belirtildi.

Bir polis yetkilisi, sanatçının evinde Diprivan adlı sakinleştiricinin bulunduğunu kaydetti.
Damardan verilen anestezik ilaç Diprivan çoğunlukla ameliyathanelerde hastaları uyutmak için kullanılıyor. Propofol olarak da bilinen ilaç genellikle evde kullanılmıyor.

Jackson'ın ölümüne neyin sebep olduğu hala kesin olarak bilinmiyor. Yetkililer, 50 yaşındaki sanatçının ölümünün ardından ağrı kesici, sakinleştirici ve antidepresan ilaçlar kullandığı yönündeki iddiaları araştırıyor. Jackson'ın aşırı dozda ya da ihtiyaca uymayan ilaç aldığının belirlenmesi durumunda iddianame hazırlanacak.

Öte yandan Güney Afrika'da yüzlerce kişi Michael Jackson'ın müziğine olan sonsuz sevgilerini ifade etmek için Johannesburg'un Nelson Mandela Meydanı'nda toplandı.

Her yaştan yüzlerce kişi, ''Man in the Mirror'' ve ''Smooth Criminal'' şarkıları eşliğinde dans etti. Kalabalık, Jackson'ın ünlü ''moonwalking'' dansı dahil çeşitli dans figürleri yaptı. Etkinliği katılan 28 yaşındaki Siviwe Mazwana, Michael Jackson için ''O bir kral ve her zaman kral olarak kalacak'' dedi.

3 milyar $ verelim, Michael Jackson'ı Kızıl Meydan'a gömelim

Rusya'da şov dünyasında prodüktör olan Aleksandr Valov, Rus işadamlarıyla "Popun Kralı Michael Jackson'ın mezarının Kızıl Meydan'a yapılması" konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Vavlov, Jackson için Rus işadamlarının 3 milyar ABD dolarını gözden çıkardığını belirtti. Rus işadamlarıyla yaptığı görüşmeleri anlatan Valov, "Jackson'ın ailesine bu paranın 2 milyar dolarını bağışlamak ve böylece çocuklarını borçtan kurtarmak istiyorlar" diye konuştu. Valov, Jackson'a yakışır bir şekilde Kızıl Meydan'da Vladimir Lenin'in mozolesinin yanında yapılacak gösterişli mezarın, camlar ve değerli taşlarla süsleneceğini belirtti.

MICHAEL VıRÜSÜ
Michael Jackson'ın ölümüyle birlikte müzik listelerinde bir numaraya oturması ve en çok merak edilen haber konusu olması, bilgisayar korsanlarına fırsat yarattı. Korsanlar, Jackson ile ilgili yaptıkları spam ve virüsleri bilgisayar kullanıcılarına göndermeye ve sanal dünyada yaymaya başladı. Korsanlar kullanıcının isteği dışında kendisine gönderilen elektronik posta olarak da adlandırılan spam dosyalarını, "Michael Jackson'ın Ölümünün Perde Arkası, Gerçek Nedeni, Saklanan Gerçek" gibi başlıklarla bilgisayar kullanıcılarına göndermeye başladı.

'MÜSLÜMAN GıBı DEFNEDıLECEK'
Öte yandan ailesinin, Jackson için ıslami kurallara uygun olarak 7 Temmuz'da Los Angeles Staples Merkezi'nde tarihin en büyük cenaze törenini düzenleyeceği iddia edildi. Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai merkezli Al Arabiya TV kanalı ise Jackson'ın cenaze töreninin ıslami kurallara göre, Los Angeles'taki dev eğlence- spor arenası Staples Merkezi'nde gerçekleştirileceğini öne sürdü. Haberde, geçen yıl ıslam dinini seçen Jackson'ın, yeni dinine göre defnedilmeyi istediği, bu nedenle ailesinin böyle bir karar aldığı belirtildi.

Michael Jackson'ın Tabutu!

Geçen hafta ölümüyle tüm dünyayı yasa boğan Michael Jackson'un tabutu, mogdan transfer edilirken ilk kez görüntülendi. Jackson'un tabutunun araçtaki diğer tabutlardan plastik kaplamayla kaplanarak ayrıldığı görüldü.

2 morg çalışanı pop kralı Jackson'un cansız bedenini dikkatle taşıdılar.

Jackson'un cenaze programıyla ilgili detaylar ise henüz tam olarak netleşmiş değil.

Michael Jackson'un eviyle 911 arasındaki konuşma!

ABD'nin Los Angeles kenti ıtfaiye Amirliği, Michael Jackson için 911 acil servisine yapılan çağrının ses kaydını yayınladı.

Ses kaydında, 911 acil servisini dün arayan bir kişi operatöre, ünlü şarkıcının ismini vermeden, 50 yaşında bir kişi için acil ambulans gerektiğini çünkü kalp masajı çabalarının işe yaramadığını söylüyor.

Konuşma boyunca Jackson'ın ismini telaffuz etmeyen bu kişi, operatörün ambulans gelene kadar yardım etmek için sorduğu sorulara yanıt vermeye çalışıyor.

Operatörün sorusu üzerine Jackson'ın yatakta olduğunu belirten bu kişi, kalp masajını odada bulunan özel doktorun yaptığını da belirtiyor.

Söz konusu kişi olanlara yalnızca doktorun tanık olduğunu da sorular üzerine açıklıyor.

Operatör, odada bir özel doktorun olduğunu öğrenmesi üzerine ambulansın en kısa sürede orada olacağını yeniden hatırlatarak telefonu kapatıyor.

ışte o konuşma:

Arayan: Bir ambulansa, bir ambulansa ihtiyacım var en kısa sürede.
Operatör: Tamam, adresiniz nedir?
Arayan: Los Angeles , California. 90077
Operatör: Carolwood değil mi?
Arayan: Evet Carolwood Drive.
Operatör: Peki efendim, aradığınız numara nedir? Ve problem nedir tam anlamıyla ne oldu?
Arayan: Burada ben, biz yardıma ihtiyacı olan biri var ve nefes almıyor, nefes almıyor ve biz kalp masajı yapmaya çalışıyoruz fakat o, o nefes almıyor.
Operatör: Peki, kaç yaşında?
Arayan: 50 yaşında.
Operatör: 50. Peki, bilinçsiz ve nefes almıyor değil mi?
Arayan: Evet, nefes almıyor.
Operatör: Tamam. Ve bilinçli değil?
Arayan: Bilinçli değil evet.
Operatör: Peki. Şu anda yerde mi yatıyor? Şu anda nerede?
Arayan: Şu an yatakta, yatakta.
Operatör: Tamam, onu yere indirin.
Arayan: Tamam.
Operatör: Evet onu yere indirelim lütfen. Şu an size CPR ile yardım edebilirim tamam?
Arayan: Yere indirmemiz gerekiyor.
Operatör: Tamam, biz çoktan yola çıktık. Şu an yoldayız. Elimden geldiğince size telefondan yardım edeceğim. Çoktan yola çıkmış bulunmaktayız. Onu başka herhangi birisi gördü mü?
Arayan: Evet burada kişisel doktoru var bizimle birlikte.
Operatör : Orada doktorunuz mu var?
Arayan: Evet, fakat o (Michael Jackson) hiçbir şekilde cevap vermiyor, ne CPR'a ne de başka bir şeye.
Operatör: Peki, tamam. Biz şu anda geliyoruz. Eğer CPR'ı doktorunuzun söylediği şekilde yapıyorsanız, benden daha yüksek yaptırımı vardır doktorun. Buna tanık olan herhangi biri var mı?
Arayan: Hayır, sadece doktor gördü. Doktor buradaki tek kişi.
Operatör: Yani doktor olanlara tanık oldu?
Arayan: (Doktorla konuşarak) Ne olduğunu gördünüz mü efendim? (Operatöre dönerek) Pardon, lütfen yardım edin.
Operatör: Yoldayız efendim. Ben sadece bu soruları tıbbi teknisyene açıklıyordum fakat biz yoldayız geliyoruz efendim.
Arayan: Teşekkürler. Doktor göğsüne baskı uyguluyor fakat cevap vermiyor hiçbir şeye. Lütfen.
Operatör: Tamam, geliyoruz yoldayız efendim. 1 mil'den daha az bir yolumuz kaldı. En kısa sürede oradayız.
Arayan: Teşekkürler, çok teşekkürler.
Operatör: Peki efendim, eğer yardıme ihtiyacınız olursa tekrar arayın. Teşekkürler, hoşça kalın.
Arayan: Peki efendim.

Michael Jackson'ın "Kayıp Ülke"si Neverland!

Öldüğü açıklandıktan sonra borçlarından kurtulmak için kayıplara karıştığı söylenen ve özel hayatı türlü gereksiz detaylarla günlerdir basına yansımaya devam eden Popun Kralı Michael Jackson, ardında mimari tuhaflık Neverland'i de bıraktı.

Henüz bir çocukken yıldızlığa adım atmanın bir sonucu olan servetin tipik bir göstergesi olan Neverland'de 11 kilometrekarelik arazisinde bir hayvanat bahçesi, eğlence parkı ve Michael Jackson Müzesi'nin yanı sıra, bir dizi eğlence ve konaklama yapısı bulunuyordu. Tüm dünyanın Jackson için yas tuttuğu bu günlerde ise Neverland'in sahibi bir banka. Çiftlik, görünümüyle eski halinin soluk bir gölgesini hatırlatıyor.

Aslında çiftlikler, ABD'de tarihten bu yana genellikle sadece büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için ayrılan uçsuz bucaksız araziler olarak karşımıza çıkıyor. Bugün de hala bu amaçla kullanılmakta olan çiftlikler var ancak süper zenginler, çeşitli eğlence ögeleri barındıran hektarlarca büyüklükteki arsalarını tanımlamak için de bu sözcüğü benimsedi.

Yönetmen George Lucas'ın Kaliforniya'daki Skywalker Çiftliği buna bir örnek. Lucas'ın çiftliğinde bir ahır, üzüm bağları, açık yüzme havuzu bulunan bir bahçe, spor salonu, tenis kortları, yapay bir göl ve birkaç sinema salonu bulunuyor. Skywalker Çiftliği'nin kendi itfaiye istasyonu bile var.

Neverland hava fotoğrafı
Kaynak: Architect's Journal

Skywalker Çiftliği

Neverland, Kaliforniya'nın Santa Barbara bölgesinde bulunan ve adını Peter Pan'in öyküsündeki, çocukların hiçbir zaman büyümediği hayalî adadan alan çiftlik, 1988'de kullanıma açıldığında içinde dönme dolap, atlıkarınca, kaydırak, hızlı tren ve çarpışan arabaların yer aldığı 16 eğlence parkı, çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için hazır bulunuyordu. Alana serpiştirilmiş yapıların mimarisi ise, New England Vernacular ve Queen Anne Stili'nin Disney yorumuyla hayata geçirilmiş bir versiyonunu yansıtıyordu.

2004 yılının başlarında yayınlanan bir haberde, Neverland Çiftliği'nin tahmini değeri söz konusu dönem için 120 milyon Dolar olarak belirtilmişti. Forbes dergisine göre ise, arazinin değeri bu meblağın çok daha üstünde olmalıydı. Ancak Jackson ailesine ait hatıralar Las Vegas'taki bir müzayedede satışa çıktığında, müzayede evi yetkilileri 1987 yılına ait 17 milyon Dolar'lık (2008 yılı için bu 30 milyon Dolar anlamına geliyor) bir satış sözleşmesi buldu.

Neverland'in giriş kapısı

Jackson, Neverland'den 2005 yılında ayrıldı ve birkaç kez yer değiştirdikten sonra Los Angeles'ta aylık kirası 67.500 Pound olan bir malikaneye yerleşti. Sanatçının yeni evi "The Bel Air", 7 yatak odası, 13 banyosu, 12 şöminesi, savurganlıkla tasarlanmış iç mekanları ve klasik tarzdaki bahçeleriyle tam anlamıyla bir saray konforu sunuyordu.

Neverland Çiftliği'nin icra yoluyla kapatılma çalışmaları, 22 Ekim 2007'de başladı. Yaklaşık 25 milyon Dolar ödemesi için kendisine yapılan ihbara göre, Jackson'un 19 Mart 2009'da bu miktarı ödememesi halinde çiftlik, içindeki tüm bina ve teçhizatla birlikte satışa çıkarılacaktı.

Bu süreç içinde Fortress Investment şirketiyle varılan anlaşma sayesinde arazi bir süre daha Jackson'ın mülkü olarak kalmaya devam etti. Mayıs 2008'de ise Neverland'in satılacağı açık arttırma, milyarder Tom Barrack'a ait Colony Capital LLC adlı yatırım şirketinin sağladığı kredi sayesinde iptal oldu.

Michael Jackson Neverland'de

2008'in sonuna doğru Jackson, arazi hisselerinin bir kısmını Sycamore Valley Ranch şirketine geçirdi. Çiftliğin yakınında oturanlar, bu işlemin hemen ardından arazide eğlence ekipmanlarının kaldırılması için yoğun bir çalışma başlatıldığını belirttiler. Jackson ise, kendisine yöneltilen çocuk tacizi suçlamaları için kanıt ararken evin altını üstüne getiren 70 polis memurunun yaptıklarından sonra Neverland'i artık evi olarak görmesinin imkansız olacağını söylemişti.

Neverland'in Tuhaf Kalıntıları

Jonathan Haeber, Terrastories.com'da yayınlanan bir makalesinde, mimarlık tarihine ilgi duyan biri olarak Neverland'i önceleri anlamlı bulmadığını, ancak bir gün tesadüfen çiftlikte fotoğraf çekme fırsatı bulduğunda bu düşüncesinin tamamen değiştiğini itiraf ediyor. Tatil için Ventura'ya doğru aracıyla yol alan Haeber, aklına takılan Michael Jackson şarkısının ardından terk edilmiş Neverland'i görme isteğinin giderek yoğunlaştığını anlatıyor. Neverland'in Jackson hakkında ne anlattığını öğrenme amacıyla çiftliğe yönelen Haeber, "Neverland neden 'tarihi' olmasın?" sorusunun onu çiftliğe götürdüğünü söylüyor.

Neverland'deki tren istasyonu
Fotoğraf: Jonathan Haeber

Özel bir mülk olan Neverland'e girerek fotoğraf çekme isteğini bastırmaya çalışan, fakat buna engel olamayan Haeber, "Michael'ın dünyasını insanlarla paylaşmayı gerçekte ne kadar istediğini, ancak anlaşılmayınca bundan vazgeçtiğini düşünerek ve yaptığım şeyi onun da isteyeceğini düşünerek içimi rahatlatmaya çalışıyorum," diyor.

Çiftliğin fotoğraflarını gece çeken Haeber, bunun hayatı boyunca yaşadığı en gerçeküstü deneyimlerden biri olduğunu vurguluyor ve anlatıyor: "Otomobilimle ana giriş kapısının önünden geçerken, iyi aydınlatılmış bir kulübede oturan güvenlik görevlisini gördüm. Ancak Neverland, bu kapının yaklaşık 366 metre ilerisinde başlıyordu. Hızımı azaltmadan görevlinin önünden geçtim ve parkın doğusundaki otoparka doğru sürdüm.

Buradan Neverland'e varmak için 1 kilometre boyunca vadilerin arasından yürümeliydim. Çok karanlık bir geceydi. Yanımda ekranı son seviyeye kadar karartılmış bir GPS cihazım vardı. Bir süre sonra kendimi, muhtemelen hayvan bakıcılarının kullandığı bir yolda, ardından da minyatür bir şehirde buldum. Hayvanat bahçesine gelmiştim.

Garip bir biçimde, içeri girdiğim anda şiddetli bir rüzgar esmeye başladı. Ağaçlar eğiliyor, dönme dolap gıcırdayarak dönüyor, halattan yapılan asma köprü sallanıp duruyordu. Dönme dolapların olduğu çadıra vardığımda ise rüzgar öylesine şiddetlenmişti ki, çadırın kanvas üst örtüsü yırtıldı. Tüm bu kargaşanın ortasında, sadece bronz çocuk heykelleri hareket etmiyordu. Mevcut şartlarla da birleşince, çocukların gülümsemeleri neredeyse acı görünüyordu. Heykeller benim için, Jackson'un ruh halini anlamak amacıyla takip ettiğim bir kanal oldu."

Haeber, Neverland'i yakın arkadaşlarıyla iki kez daha ziyaret ettiğini ve her seferinde yüzlerce fotoğraf çektiğini anlatıyor. Parkta dolaşmanın hem hoş, hem de acı verici bir yanı olduğunu söyleyen Haeber, çiftlik üzerinde dönen tüm tartışmalara ve alana hakim olan tasarımın kitschliğine rağmen hayatı boyunca hatırlayacağı anlar yaşadığını, ABD'nin durumunu kastederek kurduğu şu cümlelerle belirtiyor: "Neverland, beni savaşa, terörizme ve bombalı intihar eylemlerine batmış bir ülkenin alaycı ve yabancı düşmanı dünyasından uzaklaştırdı.

Sadece birkaç gece oradaydım, ancak bu Michael'ın hissettiklerini, yani asil bir ruhun kısa sürecek rüyasının yolunda nasıl yürüdüğünü anlamamı sağladı. Huzur içinde uyu, Michael, hayalin yaşayacak."

Ana giriş kapısı ve bronz çocuk heykeli
Fotoğraf: Jonathan Haeber

25 Haziran 2009'da ünlü sanatçının öldüğünün açıklanmasının hemen ardından, 3 Temmuz'da Jackson'ın cenaze töreninden hemen önce Neverland'de halka gösterileceği haberleri duyuldu. Verilen bilgiye göre, Jackson'un cenazesi bugün, yani 2 Temmuz'da Neverland'e getirilerek önce hayranlarının onu ziyaret etmesine imkan verilecek.

Cenazesi cam bir tabutta sergilenecek. Bu haberi duyan hayranları, 30 Haziran'dan bu yana Neverland'in çevresinde kamp kurmaya başladı bile. Ayrıca 5 Temmuz'da sadece Jackson ailesine özel bir cenaze töreninin de çiftlikte gerçekleştirileceği söyleniyor.

Ailesinin, Michael Jackson'u Neverland topraklarına gömmeyi ve Graceland'in Elvis Presley hayranları için ifade ettiği anlama benzer bir şekilde, çiftliği de bir "tapınak" haline getirmeyi amaçladığı haberleri ise, sanatçının babası Joe Jackson tarafından yalanlandı. Jackson'un nereye gömüleceği ise şimdilik netlik kazanmış değil.

:enbuyukkk:

Michael Jackson 25000 Euro’luk bu altın tabutla gömülecek! MJ Tabutunu kendi tasarlamış!

Michael Jackson 25000 Euro’luk bu altın tabutla gömülecek. Promethean denilen bir cins bronz üzerine saf altınla kaplanan bu ender tasarım ayna ve kadife kaplı.

Michael Jackson 25000 Euro’luk bu altın tabutla gömülecek. Promethean denilen bir cins bronz üzerine saf altınla kaplanan bu ender tasarım ayna ve kadife kaplı.

Batesville Tabut ve Tasarım Evi’nden bu gece bitirmesi beklenen tabutun taklit edilemez olduğunu ve 2006 da aynı tasarımla gömülen James Brown’nın tabutunun Michael Jackson’un istekleri doğrultusunda tasarlandığını ve MJ’ nin saygısı olarak parasının ünlü sanatçı tarafından ödendiği belirtildi.

offfffffffffff
offffffffffffffffffffffffffffffffff
nasıl uzuldum anlatamam yaaaaaaaaaaaaaaaa
anlatamam.

Michael Jackson: style icon

Jackson's costumes for his performances were fantastical and truly imaginative. As part of the "HIStory Tour Part II", he appeared in a futuristic golden robot-come-soldier outfit. He is pictured here leaving his "rocket" at a concert in Germany,1997.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…