Yaa anlamıyorum. Tama kayınvaliden çok ayıp etmiş, yenisini yapıcam deyip kandırmış seni. Ama emekli insan demekki yapamadı. 2,5 milyar çok da büyük bir para değil. İkinizde çalışıyorsanız kolaylıkla biriktirirsiniz. Eşinle kötü olmaya değmez, belliki parası olmayan insana niye kızıyorsun diyerek seni haksız bulduğunu göstermiş.
canım sırf emekli maaşı olsa doğruda ama bu durumda dahi bana yalan söylemesi yanlış.tarlaları var ordan para alıyorlar zaten istanbul gibi pahali bir yerde oturmuyorlar, ev de kendilerinin. 2 kişi çalışıyoruz ama her ay 150 ytl eksideyiz yetişmiyor, maaşlarımız düşük. ben zaten 20 -20 birktirip ilk burma bileziğimi aldım. maddı gücüm olsa kimseye minnet etmem ama yok. onların bende aldıkları 2,500 ytl idi, ama onların bana biraktigi taksitler için. ödenmeyen fotorafcı icin, ödenmeyen düğün arabsı için.birçok sey için ben ayriyeten tekrar bozdurmak zorunda kaldım. ama hep onalr yüzünden onlar bizi mağdur etti.
hanımlar benim başımda özetle anlatmak gerekirse şöyle bir olay geçti,
kayınvaldem bize ev tutmak için kendi kardeşinden borç almış, düğünde takılan paradan veririm demiş, neyse düğünde para fazla takılmadı takılanlarla koltuklar halılar perdeler erkek tarafın aldığı fakat ödemediği şeyler ödendi. eşimin ailesi borç oğlumun borcu benim borcum değilki olarak görüyor bu nasıl bir zihniyetse artık. neyse geldi kayınvaldenin kardeşine olan borç tutturdu altın bozduralım ama bir ağlıyor bir ağliyor kardeşimin düğünü olacak o da yurt dışında inşaatlarda çalışıp bu parayı biriktirdi (2.500 ytl) ona bir şekilde vermemiz gerek ki 2 ay sonra kendi düğününü yapsın. ok dedim dayanamadım kadın karşımda ağladı sonuçta, ben sana geri alip vericem sakın annenlere söyleme dedi. tamam dedim bunu söylemesinin sebebi de şu, onlar bana düğünde 1 tane altın takmadıkları için annemde bu altınların hepsini biz taktık, onların borçları için bozdurursan çok fena oluruz dedi. neyse gel gelelim 2 sene oldu ve altının a sı yok. eşim annesiyle konuştu annesi diyorkı, param yok emekli maaşıyla geçiniyoruz. eşim diyor niye alicam dedin madem öyle, ben alamicami biliyorsum ama o an öyle demeseydim gkc bana vermezdi. gelde çıldırmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
resmen aptal yerine koydu benii yaa ben aldiğim 3 kuruş parayla o altınları nasil alırım yaa, 2,500 sattık ok ama alırken en azz 3.000 ytl tutacak. annem düğünden sonra takıları hiç görmedi diyorki bir bakalım, kim ne takmış bizde ona göre onların düğünü olunca takıcaz diyor. bende çalışıyor olmamı bahane göstererek bankaya kasaya gidemeyiz diyorum am nereye kadar. siz bu durumda olsanız ne yapardınız? özetle dedim ama inank, bu özeti daha ne rezaletler oldu...
o kadına yanı kayınvaldeme anne demeye bin şahit lazım, eşimi de küçük düşürdü benim aileme karşı, nefret ediyorum resmen nefret ediyorum, beni çok zor durumda bıraktı,anneme karşı çok mahcubum çünkü o bu evlilige tam onay vermedi ama ben istiyorum diye sustu. buna ragmen herseyi o yaptı. babam evliliği hiç onaylamadığı için hiçbirşeye elini sürmedi düğünüme bile gelmedi.annem sürekli mesailere gitti çalıştı eşyalarımı aldı. ben yurtdışındaydım yani evlenir evlenmez işim olmadi dolayısıyla kirayı, eşimin ailesinin bize biraktıkları taksitleri ve diğer ödemeleri yapamadiğimiz yerde altın bozdurmak zorunda kaldım. baktım ki bozdurdukca gidiyor en sonunda anneme söyledim anne ödiyeniyorum diye. o ödedi.o kadar bunalıma girdim ki anlatamam.annem de panik atak cıktı, bunu anlatıp onu daha fazla üzmek istemiyorum daha fazla mahcup olmak istemiyorum. annemle ben arkadaş gibiyiz eşimin biryere borcu olmadiğini biliyor. ve söylersem ister istemez eşimin bu olaylara müdahele etmemesinden dolayı ondan soğmasını istemiyorum. birde bunlar bende kalıcı hasar bıraktı bilenler bilir daha önce başka bir konuda yazmıştım eşimle ilişkiye girmek istemiyorum. yani cinsellik istemiyorum. zoraki katlaniyorum aldatmasın diye. oofff kızlar nerden nereye kusura bakmayın kafanızı şişirdim ama kimseyle konusamıyorum buraya geleli 2 sene oldu ama arkadaşım yok sizler arkadaşlarım sayılırsınız sizlerler paylaşmak istedim.
Ben ailelerin illa evlenirken birşey yapmaları gerektiğini düşünmüyorum. Evlenen benim sonuçta, tabiki yardım ederler ayrı ama, borç benim borcumdur. Eğer kayınvalideniz size ev döşemek için kardeşinden para aldıysa sizin için birşeyler yapmış sonuçta para yine size harcanmış yani. Yada şöyle düşünün, bu parayı kayınvalideniz değilde eşiniz evlenme aşamasında ben teyzemden para alıyorum düğünde takılanlarlada ödiycem deseydi eşinizede vermiycekmiydiniz. Biz evlenirken çeyiz dışında ne eşimin tarafından ne benimtarafımdan bir kuruş almadık. Hepsini kendimiz ödedik. Düğünün ertesi günü bütün takılarımı bozdurup bütün borçlarımızı kapattık. Takı altın bunlar fani şeyler. Önemli olan sizin ve ailenizin sağlığı ve mutluluğudur.Eşinizi de, kendinizide üzmeyin, kayınvalidenizde elinde olsaydı eniyisi yapardı mutlaka ama emekli maaşıyla zordur illaki.Annenizede uygun bir dille anlatın.
sonuçta o takılarla ev mi aldınız oturduğunuz kendi eviniz mi var daha ne olsun gerisini takma derim..
annen bu kadar karışmamalı diye düşünüyorum sen artık onların ailesindensin kocamın borcu vardı sattım diyeceksin ne var ki bunda bu kadar sıkacak..
yada dosdoğru söyleyeceksin kayınvalidenin sözünden çıkacaksın ..ama böyle de neler olur bilmem annen kvalidene surat yapar mı konusurmu aralar açılır mı bilemem..
ne yapacağın konusunda sen daha iyi düşünürsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?