Ben 7 ay önce evlendim,eşimin tarafındanda bizim taraftanda epey takı aldık....Eşim 4 yıldır,bende 1 senedir çalışıyorduk,birikim yaptık.Çok şükür borçsuz evlendik,ailelerimizinde maddi manevi destekleri oldu...Düğünde takıları ben keseme koydum...Üstüme taktırmadım...Bilezikler falanda takıldı sonra hemen çıkarıp keseye koyduk. Annemle kayınvalidem yanımdaydı,onlara dedim alın biriniz kese kalsın sizde düğün bitince hallederiz dedim. Ne annem aldı ne kayınvalidem...Zorla kayınvalideme verdim. Düğünden hemen sonra otele giderken kayınvalidem elime tutuşturdu keseyi.Ben de anne sende kalsın balayında falan nerede taşıyalım dedim...Biz balayındayken annemle buluşmuşlar,altınları saymışlar,kutulamışlar. Biz gelincede kayınvalidem beni aldı benim adıma bankada kasa aldık oraya koyduk altınları...Bizde çok şükür hiç bi sorun yaşanmadı... Ben unuttum bile altınları verdim kendisine...Sağolsun kayınvalidem çok harika bir insandır,bunuda etkisi büyük...
Aman biz düğün salonunun borcunu takılarla ödedik üstümden alıp hemen o gece düğün salonuna verdi kayınpeder olacak kişi
yani erkek evlat evlendiriyolar utanması lazım. benimkilerinde hep cebine akrep kaçmış gibi hep somurtuktular düğün boyunca. zaten mobilyalarımızı kendimiz aldık.eşimin cebinde hazır ettiği gelin alıcı parasından kendilerinden çıkacak sandılarda düğünü bozacaklardı. ah ben kocamı bu kadar sevmeseydim o olaylarda gösterirdim onlara yolun sonunu.... 1 haftada 5 kilo everdim. son gün gelinlik bol geldi bana. Çok mutlu olacağımı sandığım gün bir an önce bitsin diye bekledim... ama şimdi hiç yüz vermiyorum...
ay ne diyorsun cnm valla benimkiler kavgayıda çıkarttılar gelin alıcıda az bi parayı köpeğe atar gibi atmış kayınpederim bizimkilerde kızdı yürümüyor ben devreye girdim valla. sonra kaynana evine gitmeyecektim sözde fikir değiştirmişler eve girdik deli kaynana yere yatıp ayaklarını uzatmasınmı eşime baktım bu ne dedim ayaklarını öptürecekmiş bende öper gibi yaptımda ittiriverdim kaynana bozuldu gitti ama salondada yapacaklarını yaptılar. ne çirkeflere düşmüşüz vallahi.[
yuhhhh ayakalrını öptürmek te nedemek miş bu bir adetmi canım anlamadım ben adetse hangi bölgenin ilk defa duydumda kusura bakma bende nişanlıyım ki marmaralı bir ailem güneydoğulu eşimin ailesi ondan merak ettim onalrdada varmıdır ki :2:
ay ne diyorsun cnm valla benimkiler kavgayıda çıkarttılar gelin alıcıda az bi parayı köpeğe atar gibi atmış kayınpederim bizimkilerde kızdı yürümüyor ben devreye girdim valla. sonra kaynana evine gitmeyecektim sözde fikir değiştirmişler eve girdik deli kaynana yere yatıp ayaklarını uzatmasınmı eşime baktım bu ne dedim ayaklarını öptürecekmiş bende öper gibi yaptımda ittiriverdim kaynana bozuldu gitti ama salondada yapacaklarını yaptılar. ne çirkeflere düşmüşüz vallahi.
Dinimizde kadin onlar mehir olarak isterse kadinin hakkidir diye biliyorum..
Türk kanunlarina göre kadinin hakki olmasi cok güzel ,cünkü cogu kadinimiz calismiyor,ayrilma hallerinde coluk cocuk anneyle oluyor en dogrusuda bu bence..
Ben almanyada yasiyorum malesef ki burda altin kadinin diye birsey yok,ayrilma hallerinde yari yariya paylastiriliyor.
bencede altin gelinin diye birsey yok, dügünde takilan takilarin hepi ortak gelin ve damata aittir, takilan paralari beraber harcayin, bizim deyin sonra altinlara gelince benim deyin olacak sey degil ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?