• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyette yenilebilen tatlılar nelerdir

stylelist

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
20
0
6
34
İstanbul
Selam KK'nın diyet severleri :)
Öncelikle hepimiz bir takım diyetlere gireriz ve bu diyetlerde tatlıları kendimize yasaklarız sanki tatlı yersek bi anda 100 kilo birden alacağımızı sanırız bazılarımız yemeyiz. Ama bazılarımızın aklının bir köşesinde hep bir çikolata,baklava yada bi muhallebi vardır :) Özellikle muayen günlerimiz yaklaşırken krizlere gireriz ben bu kişilerdenim malesef :(
24 yaşındayım ve 18 yaşımdan itibaren sürekli kendime kendime diyete başlar bozarım biraz iradesizim denebilir :) Diyetlerim Pazartesi başlar Çarşamba son bulur bu yüzden diyetisyene para verip onun çöpe gitmesini istemedim. Şu sıralar 14 gündür diyet + spordayım ara sıra tatlı krizlerim oluyor fakat diyetteyken ne tür tatlılar bu krizleri bastırır bilmiyorum aranızda diyetisyen desteği almış kişiler var ise lütfen yardımcı olsunlar burada hep birlikte krizlerimizi giderecek tatlıları paylaşalım ..

Forumda bu konuda yazı aradım fakat bulamadım umarım doğru bölüme açmışımdır umarım kaldırılmaz :50:

Son düzenleme:
Aç karna sabah uyanınca ballı süt iç kocaman . Akşama kadar tatlı krizi gelmez . Yine aç karna kuru kayısı kuru üzüm kuru erik ye sütle . Ama korkunç bağırsak çalıştırır. Bağırsakların porçözü gibi . Wc ye girebileceğin yer yoksa yeme tabi (;

Aç karna sabah uyanınca ballı süt iç kocaman . Akşama kadar tatlı krizi gelmez . Yine aç karna kuru kayısı kuru üzüm kuru erik ye sütle . Ama korkunç bağırsak çalıştırır. Bağırsakların porçözü gibi . Wc ye girebileceğin yer yoksa yeme tabi (;

Cevabınız için çok teşekkürler :16: Günde 1 bardak hep süt içerim ama yanında şimdiye kadar bişey tüketmemiştim şu porçözü :) deneyeyim :46:

Eğer meyve severseniz size muhteşem bir tatlı tarifi vereyim. Bir daha asla tatlı krizine girmezsiniz.

Şimdi size en sevdiğim olduğu için elma versiyonunu anlatacağım. Siz (diyet yaparken yenmesinde sakınca olmayan meyvelerden - sakınca olmayan miktarlarda) başka meyvelerle başka tarifler uydurabilirsiniz :)

Benim özel bir diyetim yoktu. Kalori hesabı yaparak canımın istediği her şeyi yiyordum ama yağ ve karbonhidratı da mümkün olduğunca az alıyordum. Tatlı da doğal olarak kısıtlı. Ama zaten 1-2 aydan sonra "tatlı krizi" denen şey tarihe karışıyor. Yediğim şey tam olarak elmalı poğaçanın içi :)

Yeterince elma rendesi - Yağsız bir şekilde güzelce kavurun. Yapışma konusunda bilgim yok, zaten tek seçeneğim teflon olduğu için onda yapışma sıkıntısı yoktu. Kavurma işlemi bittikten sonra eğer canınız gerçekten "tatlı" istiyorsa bir miktar bal ile karıştırabilirsiniz. Ama 1 tatlı kaşığını geçmek yasak :) İstediğiniz kadar tarçın ve zencefil ekleyebilirsiniz. Hatta içine birazcık 2-3 parça da ceviz kırarsanız muhteşem olur.

Daha da abartıya kaçıp nefisleştirmek isterseniz: Bu ürün Türkiye'de var mı bilmiyorum ama üzerine "yağsız krema" dökebilirsiniz. Tadı aynı Afyon kaymağına benziyor. Ya da tüpler içinde satılan spreyli krem şanti gibi kremalar var ya.. Yağsız olmak kaydıyla onlar da serbest.. Yok eğer "yağsız" bulma imkanınız yoksa yağ oranı %5'i geçmemeli.

Aynı tatlıyı ayva vs. ile yapabilirsiniz.

Ya da bir küçük muz ile çiğden "ballı muz" yapabilirsiniz :)

Light meyveli yoğurt yiyebilirsiniz.

Süt - jelatin - bal kullanarak sütlü tatlı bile yapabilirsiniz. Baldan asla zarar gelmez (ama suyunu çıkartmamak şartıyla). Örneğin bazen içim kıyıldığı zaman etimek tarzı bir ekmek üzerine yağsız krema ve onun üzerine de bal sürerdim. Ama o kadar ince sürerdim ki anlatamam. Sadece o tadı almak zaten mutlu olmaya yetmiyor mu :) Şu an son derece sıkıcı "diyet" konusuna bir şeyler anlatırken bile anlattığım şeyden "ağzım sulandı" :)

Diyet yaparken mutluluğunuzdan taviz verirseniz, verdiğiniz kiloları da aynı hızla geri alırsınız :) Yasaklarsanız yasakları delmek için psikolojik savaş verirsiniz. Siz de kendinize ağzınızı sulandıracak şeyler bulun ki "eski hayatınızı" hiç özlemeyin :) Aksi takdirde biliyorsunuz ki en kısa zaman geri dönüyorsunuz :)

Son düzenleme:
Öncelikle hepimiz bir takım diyetlere gireriz ve bu diyetlerde tatlıları kendimize yasaklarız sanki tatlı yersek bi anda 100 kilo birden alacağımızı sanırız bazılarımız yemeyiz. Ama bazılarımızın aklının bir köşesinde hep bir çikolata,baklava yada bi muhallebi vardır :) Özellikle muayen günlerimiz yaklaşırken krizlere gireriz ben bu kişilerdenim malesef :(
24 yaşındayım ve 18 yaşımdan itibaren sürekli kendime kendime diyete başlar bozarım biraz iradesizim denebilir :) Diyetlerim Pazartesi başlar Çarşamba son bulur bu yüzden diyetisyene para verip onun çöpe gitmesini istemedim. Şu sıralar 14 gündür diyet + spordayım ara sıra tatlı krizlerim oluyor fakat diyetteyken ne tür tatlılar bu krizleri bastırır bilmiyorum aranızda diyetisyen desteği almış kişiler var ise lütfen yardımcı olsunlar burada hep birlikte krizlerimizi giderecek tatlıları paylaşalım ..

Forumda bu konuda yazı aradım fakat bulamadım umarım doğru bölüme açmışımdır umarım kaldırılmaz :50:

vala canım dün akşam tramüsümü yedim ama 2 çatal diğer akşam pudinh yedim ama asla şeker kullanmıorum ama bu tatlıları yerken iki tatlı kaşığı okadarla bırakıorum bi tabak yersen olmaz ve 1 hafta oldu 3 kilomu verdm .

canım genelde abartmamak kaydıyla sutlu tatlılar yıyebılırsın serbetlı ve çıkoatalı-soslu tatlılardan uzak durmanı onerırım...
ayrıca yasak koyma kendıne mesela pastahanenın onunden gecerken gozune pastamı ılıstı gır al eve gel meyvesınden ye bı catalda kekınden ye bıttı gıtt...ı bırınden de aynı hazzı alıcaksın bınındende ama fazla yersen daha fazla kalorı daha fazla kılo alıcaksın bunu unutma...gun ıcınde tatlı ıhtıyacını bastırmak ıcın tarcınlı sut ıc cok llezız oluyor yada meyve yıyebılırsın...ıllada cıkolata
yemek ıstersende bırkac dılım bıtter cıkolata yemenı tavsıye ederım.... :56:

Back