• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetsiz, Besinler Yardımıyla ve Dikkat Ederek Zayıflama

theuglygoddess

You are mine ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
3.221
33
358
Zonguldak
Arkadaşlar bir çoğumuz kilolarımızdan şikayetçi olup diyet yapmayı sevmiyor, yapsakta uyamıyor veya istediğimiz sonucu elde edemiyoruz. Şok diyetlerede gönlümüz el vermiyor.. Ozaman yavaş yavaş hiçbir diyet uygulamadan ve bazı besinler yardımıyla 1 ayda 4-5 kilo verebiliriz... Ki ben böyle vermiştim, gerçekten sağlık açısında da uygun. Hep beraber yapıp adım adım neler yaptığımızı burada paylaşabilir ve tartışabiliriz.

Yapmamız gereken tek şey düzenli olarak bazı besinleri tüketmek. Ve yediklerimize dikkat etmek. Belli bir menü yok şu şu yemek yapılıp yenecek şu miktarda diye. Sadece yaptığınız yemekler tartışılmamak üzere aşağıda verilen besinler gün içerisinde tüketilmeli mutlaka. Verdiğim besinlerin kilo verme açısında faydalarıda;

Maydanoz Suyu: İdrar söktürür, vücuttaki ödemi atar ve iştah kapatır.
Yoğurt: Vücuttaki yağı yakar.
Yeşil Elma: %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır, kan şekerini dengelemekte faydalıdır ve tok tutar.

SABAH KALKTIĞINIZDA:

Kahvaltıdan yarım saat önce maydanoz suda kaynatılıp, ılık bir şekilde içilecek.

KAHVALTI:

Mutlaka kahvatı yapılmalıdır. Sebze ağırlıklı (domates,salatalı vb.) olmalı süt ve süt ürünleri yer almalıdır.

KAHVALTIDAN 2 SAAT SONRA:

1 kase yoğurt ve 1 adet yeşil elma yenilmeli.

ÖĞLE:

Yediğiniz yemeğin yanında mutlaka sebze salatası olmalı. ( İçinde elma sirkesi bulunmalı. )

AKŞAM:

Yine yediğiniz yemeğin yanında mutlaka sebze salatası olmalı. ( İçinde elma sirkesi bulunmalı. )

YATMADAN 2 SAAT ÖNCE:

1 kase yoğurt ve 1 adet yeşil elma yenilmeli.

YATMADAN YARIM SAAT ÖNCE:

Maydanoz suda kaynatılıp, ılık bir şekilde içilecek.

NOTLAR:

* 7'den sonra yemek yenmeyecek. (yoğurt,elma(meyve) hariç)
* Gün içerisinde en az 2,5 litre su içilmeli.
* Yemeklerde ve içeceklerdeki tuz, yağ ve şeker oranı normalde kullandığınızın yarısına indirilmeli.
* Yeşil elma dışında başka meyvelerde yiyebilirsiniz ama yeşil elma mutlaka yenmeli.
* Beyaz ekmeği hayatımızdan çıkarıcaz. Beyaz ekmek yerine çavdar veya kepek ekmeği yenmeli.
* Günde en fazla 6 dilim ekmek yenmeli.
* Günde 2 bardak yeşil çayda içebilirsiniz...
* 1 ayda hedef gösterilen 4-5 kilodan daha fazla vermek isteyenler, spor yada evde ( en az 10 dk ) düzenli olarak egzersiz yapabilirler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben yarın aynen bu şekilde başlayacağım. Benimde vermem gereken 3,5 kilo fazlam var. 17 yaşındayım ve şuan 58,5 kiloyum hedefim 55 olmak. Ve okuduğum için belli bir diyet listesine tam olarak uyamıyorum. Ve bu listeyle bi kaç ay önce 4 haftada 4 kilo vermiştim.. O yüzden tekrar aynı şekilde yapıcam. Okuyanlara, çalışanlara vb. göre çok uygun bence.

Benim yaptığım bi liste olduğu (tabikide söylenen besinler diyetisyenler tarafından tavsiye edilmiş ve faydaları görülmüş besinler) ve faydasının gördüğüm için paylaştım sizlerle. Hiçbir yerden alıntı değil yani :61:

Yarın başlıcam ve adım adım herşeyi yazıcam, ne yediklerimide (:

Son düzenleme:
Aynı dertten muzdaripim yurtta kalıyorum ve ne cıkarsa bahtıma =)))
Bari ara ögünlerimi verdigin listeye göre yapayım.

Tesekkürler.

Son düzenleme:
Aynı dertten muzdaripim yurtta kalıyorum ve ne cıkarsa bahtıma.. :27:
Bari ara ögünlerimi verdigin listeye göre yapayım.
Tesekkürler.

Evet okul, iş vb. gibi olaylar olunca maalesef diyetlere uyulmuyor ve boşuna zaman kaybı oluyor. Sağlığımızıda bozuyoruz. En güzeli zorlanmadan ve bu tür önlemler alıp masrafsız besinler tüketip yavaş yavaş kilo vermek :71:

Ve gerçekten verdiğin kiloları geri almıyorsun çünkü vücudundan attığın şey su değil tamamen yağ. Şahsen ben almadım...

Son düzenleme:
Evet okul, iş vb. gibi olaylar olunca maalesef diyetlere uyulmuyor ve boşuna zaman kaybı oluyor. Sağlığımızıda bozuyoruz. En güzeli zorlanmadan ve bu tür önlemler alıp masrafsız besinler tüketip yavaş yavaş kilo vermek :71:

Ben yatmadan 4 saat önce yemeyi bırakmamız gerektigini biliyordum.. :44:

Yurtta her aksam salata cıkmıyor cıktıgı zaman elma sirkesi koyarım artık da yalnız tadı konusunda süpheliyim?? :26:

Ben yatmadan 4 saat önce yemeyi bırakmamız gerektigini biliyordum.. :44:

Yediğimiz şeyler vücudumuza yağ olarak gelen besinler değil.. Ki hatta yağ yakıcı özelliği olan besinler. Bkz: yoğurt ki elmanında zayıflatıcı özelliği olduğunu hepimiz biliriz... O dediğiniz bilgi yemek yemekten bahsediliyor. nasıl 6'dan veya 7'den sonra yemek yenmemeli deniyorsa onun gibi..

Yurtta her aksam salata cıkmıyor cıktıgı zaman elma sirkesi koyarım artık da yalnız tadı konusunda süpheliyim?? :26:

Elma sirkesi bize + bi kilo yakma kazancı sağlayacak. ( tabi ben kullanmadım, kullanmayacam; sizler için yazdım ) İsterseniz, sevmezseniz koymayabilirsiniz zorunlu değil... Ki şahsen ben elma sirkesiz yiyordum çünkü sirke sevmiyorum. Ama herkes elma sirkeside koy derdi fakat dinlemezdm :)

Yediğimiz şeyler vücudumuza yağ olarak gelen besinler değil.. Ki hatta yağ yakıcı özelliği olan besinler. Bkz: yoğurt ki elmanında zayıflatıcı özelliği olduğunu hepimiz biliriz... O dediğiniz bilgi yemek yemekten bahsediliyor. nasıl 6'dan veya 7'den sonra yemek yenmemeli deniyorsa onun gibi..

O zaman cok iyimis reflü gibi bas belası bir hastalıgım var cünkü atıstırmam gerekiyor bir kac saatte bir bazen gece oturuyorum midemden rahatsız oluyorum ne zaman uyuyacagımı da bilmedigim icin yiyemiyorum..

Elma sirkesi bize + bi kilo yakma kazancı sağlayacak. ( tabi ben kullanmadım, kullanmayacam; sizler için yazdım ) İsterseniz, sevmezseniz koymayabilirsiniz zorunlu değil... Ki şahsen ben elma sirkesiz yiyordum çünkü sirke sevmiyorum. Ama herkes elma sirkeside koy derdi fakat dinlemezdm :)

En önemli seyi atladım reflü oldugum icin baharatlar , kızartmalar yasak asitli seyler de yasak dogal olan mandalina , portakal bile.. Elma sirkesi beni rahatsız edebilir ama bir kac damla koymam yeterli olacaksa , sorun olmayabilir.

En önemli seyi atladım reflü oldugum icin baharatlar , kızartmalar yasak asitli seyler de yasak dogal olan mandalina , portakal bile.. Elma sirkesi beni rahatsız edebilir ama bir kac damla koymam yeterli olacaksa , sorun olmayabilir.

Zaten o tür asitli yiyecekler tüketin vb. gibi bir kural yok o yüzden zaten o tür fazla ve katı kurallar olmadığı için bu liste hoşuma gidiyor hep (: Sorun olmayacaksa senin için koyabilirsin canım..

Bu arada arkadaşlar ben bunlara uyarak her hafta 1 kilo vermiştim.. yani düzenli bir şekilde her hafta 1 kilo gidiyor..

:65:

Son düzenleme:
bu benim genel beslenmeme çok yakın:)) diyetsiz dikkat ederek, acıkmayı ve doymayı öğrenerek, normal beslenerek kilo vermek ve kiloyu korumak benim de hep tavsiye ettiğim bir şey zaten.. yalnız maydonoz olayını anlamadım, miktarı kaynama süresi gibi detaylar yok mu? ben bi ara ibrahim saraçoğlunun maydonoz ve lavanta kürünü yapmıştım sivilcelerim için ama o çiğ yeniyordu..

Simdi gittim yesil elma aldım ve 2 kilo elmaya 14 lira verdim.. :53:
Neymis ithalmis ben diger elma' nın fiyatına bakmısım meger bunun kilosu 6.99' mus!!
Ay gülsem mi , aglasam mı sasırdım ya.. :60:

Son düzenleme:
off naaptın 2 gün önce pazardan aldım 4 tl kilosu bence oda fazla diğer elmalar 2 tl.. hafif ekşi kütür kütür yeşil elmalara dayanamıyorum.. sanırım bu artan fiyatın sebebi elma diyeti yapanlar, gün boyu sürekli yeşil elma yiyerek yapılan bir diyet var tabii sonra o kilolar geri alınıyor hatta bu tür tek gıda diyetleri nedeniyle hastanelik olan birini duymuştum, çok fena..

Bu arada arkadaşlar ben bunlara uyarak her hafta 1 kilo vermiştim.. yani düzenli bir şekilde her hafta 1 kilo gidiyor..

:65:

Diyetsiz ve kalıcı olarak zayıflamadan daha güzel ne olabilirki :) Ben her hafta düzenli olarak 1 kilo ala ala 55 kilodan 70 kiloya çıktım..Diyetsiz zayıflamayı duydum ve hemen ben neden zayıflayamayımki dedim ve düzenli ve dikkatli bir şekilde yemeye başladım.bu 3. günüm..

Yavaş yavaş azaltıyorum yediklerimi umarım 1 hafta tamamlandığında bende 1 kilo veririm :)

Dikkat ettiklerim;sabahları limonlu ve ballı ılık su veya süt içiyorum.Arada maydonoz suyu içiyorum.Akşamları da yeşil çay içiyorum.Diğer öğünleri de dikkatli yiyorum. :68:

off naaptın 2 gün önce pazardan aldım 4 tl kilosu bence oda fazla diğer elmalar 2 tl.. hafif ekşi kütür kütür yeşil elmalara dayanamıyorum.. sanırım bu artan fiyatın sebebi elma diyeti yapanlar, gün boyu sürekli yeşil elma yiyerek yapılan bir diyet var tabii sonra o kilolar geri alınıyor hatta bu tür tek gıda diyetleri nedeniyle hastanelik olan birini duymuştum, çok fena..

Aynen canım farkedince cok gec olmustu ben diger elmaların fiyatına bakmısım onlarda kırmızıydı ne bileyim o fiyatı bastan görseydim zaten alır mıydım hic..:37:

bu benim genel beslenmeme çok yakın:)) diyetsiz dikkat ederek, acıkmayı ve doymayı öğrenerek, normal beslenerek kilo vermek ve kiloyu korumak benim de hep tavsiye ettiğim bir şey zaten.. yalnız maydonoz olayını anlamadım, miktarı kaynama süresi gibi detaylar yok mu? ben bi ara ibrahim saraçoğlunun maydonoz ve lavanta kürünü yapmıştım sivilcelerim için ama o çiğ yeniyordu..

Canım ben maydanoz suyunu kendim bi ara çok kullanıyordum yeni ara vermiştim. Gerçekten zayıflamada etkisi cok cildide güzelleştiriyor.

Yapımı; 5-6 sap maydanozu yıkayıp bir kaç yerinden kırıp bir bardak kadarıyla su dolu cezveye atıp su kaynayana kadar ateşte bırakıyoruz. su kaynadığı gibi ateşi kapatıp süzüyoruz bardağa ve biraz soğumasını bekliyoruz; ne çok sıcak nede çok soğuk.. Ilık için.

Simdi gittim yesil elma aldım ve 2 kilo elmaya 14 lira verdim.. :53:
Neymis ithalmis ben diger elma' nın fiyatına bakmısım meger bunun kilosu 6.99' mus!!
Ay gülsem mi , aglasam mı sasırdım ya.. :60:

Canım naptın sen yaa.. Neyse geç oldu ama geçmiş olsun diyelim ne diyelim :1: Dikkat et bundan sonra kilosu 7 tl elma cok pahalı...

* Arkadaşlar benimle birlikte başlayan arkadaşlarımız başladıkları kiloları ve vakitleri olduğu müddetçe hergün ne yiyip neler yaptıklarını paylaşırsa daha yararlı bi başlık haline gelir ve birbirimiz hakkında yorum yapıp ona göre birbirmizi yönlendirebiliriz ve topluca kilolardan kurtuluruz :9:

Ya simdi yediklerime dikkat etmem gerekiyor ya ben deliriyorum cikolata yeme istegim artıyor halbuki normalde hic aramam bazen aklıma estigin de yerim. :24:
Gittim mavi yesilin cikolatasından aldım tutamadım kendimi.. :26:

Back