Çok teşekkür ederim, size de kolaylıklar diliyorum. Ama anlattıklarınıza göre bir sorun var. Mutlaka ters giden bir şey olmalı. Tiroid bezleriniz nasıl çalışıyor? Şu an 96 kiloysanız ve kilolar ağırlıklı olarak karında, özellikle üst kısımda toplanıyorsa insülin direnciniz olmaması imkansız gibi bir şey. Diyet yapıyorsanız ve kilo veremiyorsanız mutlaka buna engel olan bir şey olmalı. Ben de hayatım boyunca çok yemek yiyen bir insan olmadım. Şaka gibi ama gerçek. :) Hatta kızımın babasıyla flört ettiğimiz dönemde (benim hayatımın en kilolu dönemi o dönem ve sonraki 5 yıldır; yani hayatımın son 7 yılı diyebilirim.) ona bunu söylerdim. Zaten kilolu hanımları beğendiği için kilo almamla vermemle pek ilgilenmezdi ama evlendiğimizde bana, "İlke haklıymışsın, şimdi nerdeyse 7/24 yanındayım ve gerçekten bir şey yemiyorsun." demişti. Elbette yemeyi sevmeyen bir insan değilim bilakis çok da severim ama hayatımın hiçbir döneminde aşırı abartmışlığım yoktur, hatta tuhaf ama, normalde insanların sofraya oturduklarında yedikleri kadar yiyemem bile. İşte bazı insanlar hastalıklar açısından şanssız oluyorlar. Herkesin başına gelebilecek şeyler bunlar, genetik yatkınlık varsa durum daha da fena. Ama sabırla, inatla, doğru çizgide ilerleyerek aşılamayacak problem yok. Son bir yıl içinde sağlık durumumda mucizevi değişmeler oldu, ben bunu istikrarla ve sabırla, doğru insanlarla doğru yolda gitmeme bağlıyorum. Umarım yolun geri kalan yarısını da hiçbir sorun yaşamadan tamamlarım. :)
Siz de bence tahlillerinizi yeniden ve başka bir yerde yaptırın. Şeker, tiroid, hepsi bakılsın. Bazal metabolizma hızınızı da ölçtürün, bakalım günde kaç kalori yakabiliyor vücudunuz... Gerçekten kafaya taktığınızda kilo probleminizin üstesinden gelebileceğinize eminim. Ben kendimi metabolik sendrom denen illetin pençelerinden kurtarabildim, eminim bunu herkes yeterince istediğinde ve kendisine inandığında yapabilir. :)