Şeker hastası olup diyetisyen aramanız hata. Diyetisyenler çok aşırı kilosu olmayan ve metabolik problemleri olmayan hastalarda başarılı olabilirler, diğerlerine faydaları değil zararları oluyor. Yeterince bilgi sahibi değiller, zaten mümkün mü tıp fakültesinde okumuş, üstüne de endokrinoloji ihtisası yapmış uzman bir doktorla bilgilerinin aynı seviyede olması? Ben bir diyetisyene gitmiştim, sende şeker filan yoktur yanlış ölçmüşlerdir filan deyip bana diyabete hiç uygun olmayan bir diyet önerebilmişti. :) Tahlilerimi yapan kişi de iyi bir hastanenin biyokimya bölüm şefi yani, diyetisyenlerin çoğu uzanamadığı ciğere mundar derler yani doktorları kötülerler. Evet doktorların çoğundan ben de hoşlanmıyorum (hep belirtiyorum ama dr çocuğu olmama rağmen hoşlanmıyorum siz düşünün artık!) ama işinin ehli doktorlar da yok değil.
Sizin iyi bir endokrinolog bulmanız lazım. Benim gitmediğim dahiliyeci endokrinolog kalmamıştı en sonunda Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva'ya gittim ve onun sayesinde yıllardır mücadele ettiğim insülin direnci kırıldı, 6 ay gibi bir sürede 27 kg verdim sonra ara verdim ameliyat nedenli, şimdi yeniden başladım daha vermem gereken kilolar var. Bu arada belirteyim, diyete 2 ay ara vermeme rağmen 1 kg bile geri almadım. Bu şekilde sağlıklı kilo vermenin yanı sıra diyabetim de kayboldu diyebilirim, HgA1C 9'lardan 5'lere geriledi.
Bizim gibi şeker hastalarının, tiroid hastalarının diyetisyende vakit ve para kaybetmesi çok yanlış. Onların bilgileri çok sınırlı ve sadece sağlığı yerinde olan insanlara yardımcı olabilecek düzeyde...İşin uzmanını bulup kendimizi onlara teslim etmeli ve ne diyorlarsa yapmalıyız. İnsanlar boşuna onca sene tıp okuyup üstüne 4 sene de uzmanlık için uğraşmıyor, üstelik mesleki gelişimlerini de hayat boyu sürdürüyorlar, o zaman bir farkları olsun diyetisyenlerden, değil mi?