• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

günaydın canım.sabahın 5 inde ne yapıyon canım sen:))

bizimki 6,5 da mızmızlandı 7 i çıkardık.gece çok uyandırıyor ya.resmen gözüm kapalı mutfağa gidiyorum.bugünde çok işim var çok.ama hiç bir şey yapasım da yok.yarın sabah yola çıkıyoruz 1 hafta yokuz.ama net baglantısı olursa haberlerinizi alırım yine:)

paşa kaldırıyor canım onlar kacta ısterse bız o saatte ayakatyız ıyı yolculuklar canım

Herkese merhabalar, kadınlar kulübüne yeni üyeyim. Elbette ilk dikkatimi çeken konu diyet ve sağlıklı beslenme oldu. :) Göz gezdirmeye çalışsamda 641 sayfanın tamamını okumam mümkün değil. Bu ve benzeri bir diyeti uygulayanlar ya da uygulamaya devam edenler deneyimlerini ve uyguladıkları püf noktalarını paylaşabilirler mi? En az 7-8 kilo vermek istiyorum ve yemek yemeyi çok seven biri olduğum için sürekliliği sağlayamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. :)

sabah 10 kere tartıldım.5 kere 63 kilo geldim tartının yerini değiştire değiştire tartıldım hep 63 çıktı.sonra 62.6 çıktım.bende 63 kabul ediyorum kilomu.şimdi buradan kayseriye geçecez bağa çıkmayı düşünüyoruz ve biliyorsunuz sucuk ekmek meşhur.kepekli ekmek yapsam gülerler bana:17:ama nasıl üzülüyorum kilo alcam diye.

aç aç yatıyorum geceleri.yaglarımı yakıyorum sanırım.yag depoları eriyor bence.birde şeyi farkettim tartım rejim yaptıgım halde ya değişmiyordu ya da fazla tartıyordu.bende tartımın pili bitiyor ondan kilolu çıkıyorum diyordum.tartıda çıkanı ciddiye almıyorum 1 haftadır.ve bugün gözüme inanamadım.yani bence birazda psikolojimiz ,beyin gücümüzde etkiliyor.çok takınca daha zor gidiyor kilolar.su mu tutuyor acaba:P

2013-02-25 66kg
2013-03-05 65 kg.
2013-03-07 64.9 kg.
2013-03-08 65 kg.
2013-03-09 64.8 kg.
2013-03-11 64.7 kg.
2013-03-13 63.8 kg.
2013-03-14 64.4 kg.
2013-03-17 64.7 kg.
2013-03-19 64.5 kg.
2013-03-20 64 kg.
2013-03-21 63.5 kg.
2013-03-22 63 kg.

Günaydın canım,
İnşallah güzel bir yolculuk ve tatil yaparsınız. Sen yine de yediklerini kısmaya çalış, kepek ekmek olmasa bile kızarmış ekmek ye az, sucuğu çok yeme, bol bol su iç, midende çok açlık hissetmezsin o zaman ve yiyeceklere saldırmazsın. Makarna pilav kesinlikle yeme, yemeklerin suyundan almamaya çalış tabağına, yavaş yavaş ye , hızlı yiyince çok yeniyor insan doyduğunu anlayana kadar iş işten geçmiş oluyor.
İnşallah çok kilo almadan geri gelir rejimine kaldığın yerden devam edersin...

400 gr vermısım 54,500 olmusum ama tansıyonum dusuyor ve ayran cıddı uygu yaptı bırakın sporu ogluma gucum yetmıyor ama hıc aclık cekmedım tansıyon olmasa bırgun daha ısterdım neysem dun bozmadım ama bugun artık yapmıyorum sızler ne alemdesınız

Günaydın bende 400gr vermişim bende yapmıycam bugün çok kötü oldum yav hala kendime gelemedim

Günaydın kızlar :3:

Detoksun bu kadar kötü etkilemesi normal değil. Demek ki sizin bünyeniz çok hassas. Bırakın yapmayın sağlığınız daha önemli.
Ben iki gün yaptım , midemde ve karnımda gaz sancısı dışında hiçbir rahatsızlık hissetmedim ama 400 gr ancak verdim.
Herkes 2,600 verecek diye bir kural yok maaleseff
Sıkmayın canınızı, kalori sayımı yaparak normal diyetinize devam edin, bence sağlıklı ve daha kolay kilo verirsiniz...

Evet ylnzeskc hiç bana göre değilmiş acaba bizler çokta şişman değiliz ondanmı çok veremiyoz acep bide bu yeşil çay işe yarıyomu

Günaydın canım,
İnşallah güzel bir yolculuk ve tatil yaparsınız. Sen yine de yediklerini kısmaya çalış, kepek ekmek olmasa bile kızarmış ekmek ye az, sucuğu çok yeme, bol bol su iç, midende çok açlık hissetmezsin o zaman ve yiyeceklere saldırmazsın. Makarna pilav kesinlikle yeme, yemeklerin suyundan almamaya çalış tabağına, yavaş yavaş ye , hızlı yiyince çok yeniyor insan doyduğunu anlayana kadar iş işten geçmiş oluyor.
İnşallah çok kilo almadan geri gelir rejimine kaldığın yerden devam edersin...

canım dün kayınvaldem aradı.kızım canının çektiği bir şey var mı diye:53:bende teşekkür ederim dedim.sadece içli köfte istemiştim.(çok güzel yapar)o aklımda dedi:34:ama sarma da yapacakmış.(eşim sever.ben çok aramam ama olursa yerim)birde sabah kahvaltısına el açması ya da çiğ börek de diyolar yapmayı planlıyor.

şimdi hayırlısı ile gidersek içli köftenin kcal :150 sarmaya bakmadım.hani yerim ama az yerim.(inşallah:18:)çok sevinçliyim 1 ayda 3 kilo gitti diye.hemde çok sıcak bir ortamda arkadaşlarım oldu diye.inşallah fazla kilo almadan dönerim.pilav yememeye dikkat ederim Goncacım.ama sarmada olacak.az yemeye çalışırım.fazla kaçıracak olursam sen aklıma geleceksin ve bu işe bir:45:durrrrr diyeceğim:20:ben genelde yemegimi yavaş yerim.şimdi kızımızda belki otur kalk yaptırır.su içecem bunu da yazıyorum.yemeklerin suyunu da pek sevmem zaten ayıp olmasın tabakta kalmasın diye bitirirdim ama şu an ayıp olsada sorun yok.mazeretim varrrrrrrrrrrrr asabiyim ben:31:.

Evet ylnzeskc hiç bana göre değilmiş acaba bizler çokta şişman değiliz ondanmı çok veremiyoz acep bide bu yeşil çay işe yarıyomu

evet canım sizin çok kilo fazlanız olmadığı için zor veriyorsunuz. düşünsene günde 1-2 ekmek , 2-3 tabak pilav makarna , etli yemekler , pideler, gün içinde sürekli çikolata tatlı ıvır zıvır yiyen 120 kilo birisi diyet yapsa iki gün , sen, günay hadi en kötü ihtimal ben gibi sadece 400 gr mı verir ???

yeşil çayın çok işe yaradığını her yerde okuyup dinlediğimden, diyetle beraber günde en az 3 kupa içmeye başladım. Ben bitki çaylarının hiç birini sevmeyen biri olduğum için çok zorlanıyorum. ama seven insan için ne rahat, keyifli keyifli içiyorlar, benim bir zamanlar bir oturuşta üçer kesme şekerli 4-5 kupa siyah çayı kendimden geçercesine bir mutlulukla içtiğim gibi :31:
KK nın ana sayfasında yeşil çay ile ilgili bir yazı var bugünlerde, okumadım ama okumayı düşünüyorum...

Günaydın kızlar :3:

Detoksun bu kadar kötü etkilemesi normal değil. Demek ki sizin bünyeniz çok hassas. Bırakın yapmayın sağlığınız daha önemli.
Ben iki gün yaptım , midemde ve karnımda gaz sancısı dışında hiçbir rahatsızlık hissetmedim ama 400 gr ancak verdim.
Herkes 2,600 verecek diye bir kural yok maaleseff
Sıkmayın canınızı, kalori sayımı yaparak normal diyetinize devam edin, bence sağlıklı ve daha kolay kilo verirsiniz...

Allah korusun bende kilo alıp dönersem buraya 2 kilo kadar:17:o zaman bunu yaparım belki hızlı alınan kilo hızlı gitsin diye.ama ben şu an bunu yapsam benden de ya 200 ya 100 gr anca gider.birde 2 gün aynı şeyi yediğimden canım her lşeyden ister..birde kahveyi çok seviyorum.ama ben nescafe içiyorum ya:26:hatta sohbet edecez diye yaptım yanıma koydum:6:okadar iş beni bekliyor.1 sepet ütü var çamaşır atılacak çocugun kıyafetleri hazırlanacak.banyo yapcam kızımın banyosu.kuaföre gidecem.bulaşık(sabahki sadece) ooo çok işim var.kahve muhabbetinden sonra yapacam söz verdim kendime:9:

yarıyor yarıyor.sadece yararı için bile içilir canım

Kanser riskini azaltır. (Reduces incidence of cancer)
Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.
Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır.
Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur.
Tümörü küçültür. (Reduces tumors)
Antioksidandır. (Reduces oxidation by active oxygen)
Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.

Kolestrolü düşürür. (Lowers blood cholesterol)
Tansiyonu ayarlar. (Inhibits increase of blood pressure)
Kan şekerini ayarlar. (Inhibits increase of blood sugar)
Bakterileri öldürürür. (Kills bacteria)
Grip virüsünü öldürür. (Kills influenza virus)
Ağız kokusunu önler. (Prevents halitosis)

Yeşil Çay:
Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir.
Arterioskleroz riskini azaltır.
Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor.
Deriyi besler
Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler ve, hastalıklarını azaltır.
Kemik erimesini engelliyor.
Kilo verdirir.
Mide ve barsak problemlerini hafifletir.
Migreni geçiriyor.
Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar.
Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekler.
İstenmeyen yeğların %30'unu absorbe eder.

canım dün kayınvaldem aradı.kızım canının çektiği bir şey var mı diye:53:bende teşekkür ederim dedim.sadece içli köfte istemiştim.(çok güzel yapar)o aklımda dedi:34:ama sarma da yapacakmış.(eşim sever.ben çok aramam ama olursa yerim)birde sabah kahvaltısına el açması ya da çiğ börek de diyolar yapmayı planlıyor.

şimdi hayırlısı ile gidersek içli köftenin kcal :150 sarmaya bakmadım.hani yerim ama az yerim.(inşallah:18:)çok sevinçliyim 1 ayda 3 kilo gitti diye.hemde çok sıcak bir ortamda arkadaşlarım oldu diye.inşallah fazla kilo almadan dönerim.pilav yememeye dikkat ederim Goncacım.ama sarmada olacak.az yemeye çalışırım.fazla kaçıracak olursam sen aklıma geleceksin ve bu işe bir:45:durrrrr diyeceğim:20:ben genelde yemegimi yavaş yerim.şimdi kızımızda belki otur kalk yaptırır.su içecem bunu da yazıyorum.yemeklerin suyunu da pek sevmem zaten ayıp olmasın tabakta kalmasın diye bitirirdim ama şu an ayıp olsada sorun yok.mazeretim varrrrrrrrrrrrr asabiyim ben:31:.

Canım etli yaprak sarmanın 1 tanesi 26,67 kalori, niye bilmiyorum ama zeytinyağlısı daha yüksek :26:
ama zaten kayınvalde etli yapar büyük ihtimal. sen de tabağına sayılı alıp hesap yaparak ye ,
bir de bence gitmeden önce eşini tembihle yeme konusunda sana bişey söylememesini, gittiğinizde de kayınvaldeye mutfakta falan başbaşayken doğum sonrası kilolardan kurtulmak için diyet yapmaya çalıştığını söyle sır paylaşır , dertleşir gibi. Sana sofrada milletin içinde falan ye diye ısrar etmemesini rica et, anlayışla karşılayacaktır...

Seni burda dörtgözle bekliyor olucaz :9:

beni gordunuz sacımı boyatcam karamel yapım uclara dogru sarılar yapılsın dıyorum onerısı olan var mı

canım kumral ya da daha açıksan çok yakışır.fotolarda saçın koyu oldugu için tam seçemiyorum.benimde saçım röfleli.onun için fönletecem yoksa topuz yapıyorum evde.dogumdan sonra uzun küt kestirdim saçlarımı.hala uzun saçlarımı özlüyorum:25:ama uzayacak ne yapayım.saçımın rengi biraz açık oldu bu sefer.ama kötü olmadı çünkü tenim açık.gözlerimde ela.onun için saçım açıklıgı sırıtmadı.çok açıkta değil ama röflelerimin en açıgı bu defer yaptırdığım oldu.

bence ten rengin önemli canım.ten rengin açıksa yaptır.üzerinde fazlada düşünme.benim 1 anda geliyor.daha doğrusu geliyorlar:52:akşam eşim eve gelince şok oluyor tabi:53:ama röfleyi oda çok seviyor.

Sağolun kızlar bende içim bare ah leysal bi makine çamaşır yıkandı ama dağ gibi ütü var mutfağı topladım evi süpürdüm birazdanda ütüye oturcam

Bazal Metabolizma hızınızı hesaplayabilmeniz için Harris-Benedict Denklemi:

Erkekler= 66 + ( 13.7 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 5 x santimetre olarak boy ) - ( 6.8 x yaş )

kadınlar= 655 + ( 9.6 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 1.7 x santimetre olarak boy ) - ( 4.7 x yaş )

Bilinçsizce yapılan diyetler sonucunda bazal metabolizma hızı yavaşlar ve bunun sonucunda bir günde harcadığınız enerji de azalır. Bu durum sonucunda ise ya diyet yaparken kilo verme hızımız düşer ya da daha az yememize rağmen daha çabuk kilo alır hale geliriz.

Peki bu kadar önemli olan metabolizma hızımızı düşürmemek için neler yapmak gerekir? İşte metabolizmamızı hızlandırmak için yapılması gereken çok basit ama çok önemli şeyler:

6 öğün:
Tüm diyetisyenlerin özellikle üstüne basa basa önerdikleri 6 öğünün en önemli nedeni; metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Bu nedenledir ki almanız gereken enerjiyi 6 öğüne bölerek hem daha az acıkmış, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek vücudu sürekli çalıştırıp, bazal metabolizma hızı yavaşlatmamaktır. Uzun süre aç kalınması sonucunda bazal metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken ara öğünlerde önerilen meyve, ayran ve diyet bisküvi ürünleri tüketilmesi büyük önem taşır.

Sıvı tüketimi:
Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir.

Yürüyüş:
Bazal metabolizmamızın çalışmasında en önemli faktörlerden birisi de yürüyüş. Özellikle hareketsiz yaşam, zaman içerisinde metabolizma hızımızı düşürür. Bu nedenle günde 30 dakika sizi yormayacak bir tempoda yürüyüş yapın.

Aynı saatte yemek yememek:
Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenilmesi de metabolizma hızını yavaşlatır. Bu nedenle yemek saatlerinizi biraz değiştirebilirsiniz. Örneğin, kahvaltı saatinde meyve yeme alışkanlığınız yok ise bazı sabahlar meyve yiyin. Akşam yemeğinizi ise her gün aynı saatte olmasa da 15-20 dakika kadar öne veya geri kaydırın.

Bol bol meyve yiyin:
Metabolizmayı hızlandırmaya destek olan bir yöntem acıkılan zamanlarda bol bol meyve yemektir. Özellikle karpuz, kiraz gibi kalorisi düşük yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.

METABOLİZMA HIZLANDIRICI DİYET

Sabah : 4-5 adet erik, 1 avuç fındık veya ceviz, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği ve istediğiniz kadar domates, salatalık, yeşillik.

Ara : 1 adet meyveli yoğurt.

Öğle : 1 kase çorba (kremasız), 1 dilim kepekli ekmek, 4-6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği, salata.
Ara : 1 adet meyve (elma, armut gibi) ve 1 kase yoğurt veya 1 bardak süt.

Akşam : 1 kase çorba, 100 gram balık veya 3 adet köfte, salata, 1 dilim kepekli ekmek.

Öneriler

Günde mutlaka en az 2,5 litre sıvı tüketmeye özen gösterin.
Kesinlikle öğün atlamayınız.
Diyette yer alanlar dışında fazla veya eksik yemeyiniz.
Zeytinyağlı sebze yemek tercihinizi yaparken az yağda pişmiş olmasına dikkat edin. Kesinlikle kızarmış sebze yemeklerini tercih etmeyin.
Çay, kahve şekersiz olmak şartıyla istenilen miktarda tüketilebilir.
Açlık hissi duyduğunuz anda 1 küçük havuç veya 1 küçük avuç beyaz leblebi yiyebilirsiniz.Günde bir su bardağından fazla soda tüketmeyiniz.

Back
X