• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

bugunku menum;
Sabah: 1kk peynır - domates - biber - 2 cevız - 1 dilim cavdar ekmegı

oglen: 1 porsıyon ızgara tavuk - salata - 2 dilim kepeklı ekmek

İkindi : 1 elma

aksam: 6 yk karnıbahar yemegı - salata

hıc kacamak yok, ıkram edılen cıkolatalara ragmen :))))

bu ıstıkrarımın hıc bozulmaması dılegıyle... gunu kapatıcam

ben çoktan başlıcaktım ama bi türlü olmadı bugün başladım. doğum sorası süt olur die daha fazla kilo aldım ve şuan 91.5 kgyum. bebeğim 3.5 aylık sütüm azalır diye korkuyorum ama yapcak bişey kendimden nefret etmeye başladım eşoftmanlardan sıkıldım aynalardanda ürker oldum bakalım inşallah güzel sonuçlar elde ederim.

ben çoktan başlıcaktım ama bi türlü olmadı bugün başladım. doğum sorası süt olur die daha fazla kilo aldım ve şuan 91.5 kgyum. bebeğim 3.5 aylık sütüm azalır diye korkuyorum ama yapcak bişey kendimden nefret etmeye başladım eşoftmanlardan sıkıldım aynalardanda ürker oldum bakalım inşallah güzel sonuçlar elde ederim.

en büyük hatayı yaptık zaten süt olsun diye yutarak:)ama dr söylediği bol su düzenli beslenme ve uyku süt için gerekli olan..
bende eşofmanlarla geziyorum havalar soğuk ama ısınıcak:18::18::18:acil vermek lazım

bugunku menum;
Sabah: 1kk peynır - domates - biber - 2 cevız - 1 dilim cavdar ekmegı

oglen: 1 porsıyon ızgara tavuk - salata - 2 dilim kepeklı ekmek

İkindi : 1 elma

aksam: 6 yk karnıbahar yemegı - salata

hıc kacamak yok, ıkram edılen cıkolatalara ragmen :))))

bu ıstıkrarımın hıc bozulmaması dılegıyle... gunu kapatıcam

bugün çok iyi gitmiş akşamda bozmaman dileğiyle:) benimde gayet iyi gidiyodu ama 3 4 tane cicibebe yedimm:17:onun dışında uydum..bool su içmeye çalışıyorum..

14 şubatta dr ayça kaya nın listesine uymaya çalışıyrm
sabah: 1 dlm kepek ekmeği lor peyniri zeytin çay
ara: 4 tane minik gofret ve çay
öğle:1 kase çorba 1 pors lahana sarması cacık
ara: 2 bisküvi
akşam: 1 kase çorba biraz balık bol salata 1 dilim ekmek
ara :1 bisküvi
2 litre su
3 bardak yeşil çay

ha bu arada bugün regl oldum ama sanırım fazla kaçırmamışım dimi kızlar

yok bence iyi aralarda bende meyve yerine bisküvi yedim ama meyve yesek daha iyi.bende yeşil çay içiyorum ama 1 bardak 3 bardak çok değilmi?

bugunki menum:
sabah: 1 dilim ekmek, peynir, zeytin, dereotu, maydanoz

ara: 3yk yogurt

oglen: sut, 10 badem, 4 erik,

ikindi: 1 kase sebze corbasi, portakal, 1 yk pilav, azicik et

aksam: 1 kase corba

ara: 4 erik

meraba nevacım benim de bebeğim 3 aylık
ben de başladım ama bu diyeti yapmıyorum daha doğrusu diyet yapmıyorum ben
sadece yağı falan azalttım daha önceki sayfalardaki tüm yazılarımı okumanı tavsiye ederim gerilere dönersen benim yazılarıma okursan benim de sütüme ve emzirmeme ne kadar dikkat ettiğimi ve nasıl çabuk ve çok kilo verdiğimi görürsün:)) ben de kasım ayında doğum yaptım.98 kilo ile girdim doğuma kullandığım ilaçlar beni şişirmişti kilo yapmıştı ki normalde hamilelkten önce kilosuna ve yeme alışkanlığına dikkat eden biriydim ben toplamda 30 kiloyu aşmıştı ama bu 3 ay içinde toplamda 23 kilo civarı verdim diyet yapmadan, tabibunun içinde ödemler falan da var, son iki haftadır da arkadaşlarla burada diyetteyim artık işe başlama vaktim geldi doğum iznim bitiyor ve birşeyler yapayım dedim, bu diyeti emzirdiğim için uygulamadım birde bu diyeti uygulayan arkadaşların haftalarca uygulayabileceğine inanmıyorumve bıraktıkları an eskisi gibi kilo alacaklarını düşünüyorum, çünkü bir insana ömrü billah müsli yemez, sürekli bir dilimçavdar yemez, 3 köfte yemez:)) ama iyi bir diyet eğer yaptıktan sonra kilolarını koruyacaklarnı düşünüyorlarsa, bende emziren bir anne olarak bu emzirme dönemini iyi kullanmaya çalışıyorum biliyorsunki emzirmek zaten kilo kaybettirir, şeker krizlerini engellersen ve yediiklerinden yağı azaltırsan zaten normal olarak diyet yapmasan da kilo veriyorsun ben 2 haftada 7 kilo kadar verdim sütümde maşallah yetiyor bebeişime hatta süt poşetlerine koyup buzluğa bile atıyorum zaten şekerli ve çok kalorili şeylerin süt yaptığının yalan olduğunu dr ayça kaya da söyledi, sütü sulu şeyler yapar bol sebze yemeği ve çiğ sebze yememiz gerekiyor, bunlar inanılmaz süt yapıyor, tuzunu kesme ıyot bebeğine gerekli balık yemenlazım ara öğünlerinde ceviz ye omega için yani tahıl da yemenlazım, et yemen lazım tavuk yemen lazım, sıkı bri kahvaltı yapmalısın, bu diyet bence sana ve bana uygun değil:))) ben her şey yiyorum haşlama usulü yiyorum ve kilo da veriyorum aç da kalmıyorum, eşime yaptığım yemeklerin aynısın yapıyorum ama haşlama usulü, önceki yazılarımı oku lütfen madem emziriyormuşsun kilo vermek uğruna bebeğine sütünden geçecek şeylerden mahkum bırakma, sen emzren bir annesin yağını tuzunu karbonhidratını tahılını proteini sütünü yumurtanı yoğurdunu ve ekmeğini kesemezsin ok.

meraba nevacım benim de bebeğim 3 aylık
ben de başladım ama bu diyeti yapmıyorum daha doğrusu diyet yapmıyorum ben
sadece yağı falan azalttım daha önceki sayfalardaki tüm yazılarımı okumanı tavsiye ederim gerilere dönersen benim yazılarıma okursan benim de sütüme ve emzirmeme ne kadar dikkat ettiğimi ve nasıl çabuk ve çok kilo verdiğimi görürsün:)) ben de kasım ayında doğum yaptım.98 kilo ile girdim doğuma kullandığım ilaçlar beni şişirmişti kilo yapmıştı ki normalde hamilelkten önce kilosuna ve yeme alışkanlığına dikkat eden biriydim ben toplamda 30 kiloyu aşmıştı ama bu 3 ay içinde toplamda 23 kilo civarı verdim diyet yapmadan, tabibunun içinde ödemler falan da var, son iki haftadır da arkadaşlarla burada diyetteyim artık işe başlama vaktim geldi doğum iznim bitiyor ve birşeyler yapayım dedim, bu diyeti emzirdiğim için uygulamadım birde bu diyeti uygulayan arkadaşların haftalarca uygulayabileceğine inanmıyorumve bıraktıkları an eskisi gibi kilo alacaklarını düşünüyorum, çünkü bir insana ömrü billah müsli yemez, sürekli bir dilimçavdar yemez, 3 köfte yemez:)) ama iyi bir diyet eğer yaptıktan sonra kilolarını koruyacaklarnı düşünüyorlarsa, bende emziren bir anne olarak bu emzirme dönemini iyi kullanmaya çalışıyorum biliyorsunki emzirmek zaten kilo kaybettirir, şeker krizlerini engellersen ve yediiklerinden yağı azaltırsan zaten normal olarak diyet yapmasan da kilo veriyorsun ben 2 haftada 7 kilo kadar verdim sütümde maşallah yetiyor bebeişime hatta süt poşetlerine koyup buzluğa bile atıyorum zaten şekerli ve çok kalorili şeylerin süt yaptığının yalan olduğunu dr ayça kaya da söyledi, sütü sulu şeyler yapar bol sebze yemeği ve çiğ sebze yememiz gerekiyor, bunlar inanılmaz süt yapıyor, tuzunu kesme ıyot bebeğine gerekli balık yemenlazım ara öğünlerinde ceviz ye omega için yani tahıl da yemenlazım, et yemen lazım tavuk yemen lazım, sıkı bri kahvaltı yapmalısın, bu diyet bence sana ve bana uygun değil:))) ben her şey yiyorum haşlama usulü yiyorum ve kilo da veriyorum aç da kalmıyorum, eşime yaptığım yemeklerin aynısın yapıyorum ama haşlama usulü, önceki yazılarımı oku lütfen madem emziriyormuşsun kilo vermek uğruna bebeğine sütünden geçecek şeylerden mahkum bırakma, sen emzren bir annesin yağını tuzunu karbonhidratını tahılını proteini sütünü yumurtanı yoğurdunu ve ekmeğini kesemezsin ok.

evet insan bebeğini düşünüyor rejimyapmak istemiyor ama kendi psiklojiside önemli ve süt vermek de bir motivasyon işi, süreki kendinden nefret etmek, üzülmek kendinle barışık olmak kendini sevmemek stresli olmak, kendi psikolojimizi bozmak süt yapımını zaten azaltır, bebeğimizin sağlıklı olması zaten kendi ile barışık bir ebeveyn tarafından büyütülmesine bağlı, ben nekadar kendimle barışık olur kendimi seversem o kadar enerjik ve o kadar manevi anlamda sağlıklı olurum kafam dinç olur ki bebeğime muhtaç olduğu ilgiyi de verebileyim, onn sezgileriyle hareket ettiği bir dönem bebeklik o yüzden benden olumlu enerji almalı bu yüzden o kadar stres yapma kendine yediklerine dikkat et olmassasana br günde ne yiyorum sayarım sende bir gözden geçirirsin kendine güveniyorsan başlarsın ok:))

evet 1 çay bardağı pirici 3 çay bardağı suyla haşlıyomusuz her öğunde yiyoruz toplam günde 4 çay bardağı pirinç yenecekmiş şişkınlikleri alıyomuş vucudu temizliyomuş 1 2 kilo verdiriyomus ama 2 günden fazla yapılmayacakmıs bende şimdi düşünüyorum haftada 1 günmu yapsam yoksa 2 gunmu?

sürekli aynı besini almak ne kadar mantıklı arkadaşlar, sürekli aynı besin alınacaksa bu illa pirinç lapası olmaz, bunu bulgur yaparız, başka bir şey yaparız vücuda zaten gerekli günlük ihtiyacı girmediği için zaten kilo verirsin amabakalım sağlıklı olurmu peki kio verdikten sonra nasıl korunacak o kilolar yine pirinç lapası mı yiyeceksiniz??

evet insan bebeğini düşünüyor rejimyapmak istemiyor ama kendi psiklojiside önemli ve süt vermek de bir motivasyon işi, süreki kendinden nefret etmek, üzülmek kendinle barışık olmak kendini sevmemek stresli olmak, kendi psikolojimizi bozmak süt yapımını zaten azaltır, bebeğimizin sağlıklı olması zaten kendi ile barışık bir ebeveyn tarafından büyütülmesine bağlı, ben nekadar kendimle barışık olur kendimi seversem o kadar enerjik ve o kadar manevi anlamda sağlıklı olurum kafam dinç olur ki bebeğime muhtaç olduğu ilgiyi de verebileyim, onn sezgileriyle hareket ettiği bir dönem bebeklik o yüzden benden olumlu enerji almalı bu yüzden o kadar stres yapma kendine yediklerine dikkat et olmassasana br günde ne yiyorum sayarım sende bir gözden geçirirsin kendine güveniyorsan başlarsın ok:))

ne güzel çoğunu vermişsin darısı başıma.

ne güzel çoğunu vermişsin darısı başıma.

verilir neden verilmesin, kadın vücudunun doğasında var bu, doğurmak:)) kadı vücudu doğurmaya programlanmış, kilo almaya programlanmış, kadınlar kadar koaly kilo alan ya da kilo veren ya da alıp alıp veren verip verip alan sürekli diyett eolan bir gün verip iki gün alan vs. vs. vs. erkek gördünüz mü, verilir arkadaşım, insan vücudu bu almak da var vermek de var, insan vücudu kadar kendini yenileyen, kendini adapte eden kendini programlayan başka bir şey var mı, bence yok... sadece zaman ve sabır lazım en büyük hatamız 3 -5 kilo verdiğimizi görünce bırakmamız ya da bugunlük kilo vermişim yicem yarın başlıcam deyip günlerce ve haftalarca yeniden başyamadığımız için kiloları almamız, sabır lazım arkadaşlar.

sürekli aynı besini almak ne kadar mantıklı arkadaşlar, sürekli aynı besin alınacaksa bu illa pirinç lapası olmaz, bunu bulgur yaparız, başka bir şey yaparız vücuda zaten gerekli günlük ihtiyacı girmediği için zaten kilo verirsin amabakalım sağlıklı olurmu peki kio verdikten sonra nasıl korunacak o kilolar yine pirinç lapası mı yiyeceksiniz??

bu kilo vermek için değil detoks haftada bir ya da 2 hafta da bir yapılmasını söylüyor doktorlar tek besin diyetinin sağlıksız oldugunu herkez biliyo cnm bu hem vucudu temizliyomus hemde bağırsakları çalıştırıyomuş bende sizlerede önereyim okudum hoşuma gitti ben başlıycam bu hafta her pazar günü yapıcm

melisss tebrikler cnmm merak ediyordumm senin sonucunu
gözün aydın emeginin karşılıgını aldın:)

kızlar 3 günde tam 1.400 gr gitmiş

14 şubat salı,çarş,perş 3 günde 82,5 ten 81,1 kg olmuşum
ama kimse benim (çevremdekiler) eşim bile kilo verebileceğime inanmıyor senin vücudun kilo almaya müsait deyip teselli veriyorlar ama bu bana daha çok motive olma sağlıyor

kızlar 3 günde tam 1.400 gr gitmiş

14 şubat salı,çarş,perş 3 günde 82,5 ten 81,1 kg olmuşum
ama kimse benim (çevremdekiler) eşim bile kilo verebileceğime inanmıyor senin vücudun kilo almaya müsait deyip teselli veriyorlar ama bu bana daha çok motive olma sağlıyor

seni motive etmeye çalışıyolardır yoksa sinir bozucu olurdu..süper 3 günde 1,4 harika maşallah bende başladım spor yapıyomusun..

bugün çok iyi gitmiş akşamda bozmaman dileğiyle:) benimde gayet iyi gidiyodu ama 3 4 tane cicibebe yedimm:17:onun dışında uydum..bool su içmeye çalışıyorum..

su cok onemlı eft bende gunde 3lt ıcıyorum bıde leslıe ıle yuruyus bugun ıtıbarıyle tam 1.8 kılo vermıs bulunmaktayım 6. gunun sabahındayım. burası benı cok motıve edıyor buraya menuyu yazmak sanırım ıyı gelıyor, kacamaksız yenı bır gun ve hafta dılıyorum hepımıze :))) hafıfleme hıssı cok guzel

kızlar bu diyeti uyguluyormusunuz sonuç alan var mı aranızda geçmişi fazla okumadan yazdım o yüzden soruyorum. bende başlamak istiyorum kendi yaptığım diyetten sıkıldımda.

seni motive etmeye çalışıyolardır yoksa sinir bozucu olurdu..süper 3 günde 1,4 harika maşallah bende başladım spor yapıyomusun..

hayır tatlım henüz değil ama okulda sabah 7.30 dan akşam 18.30 a kadar yoğun bir tempo ile çalışıyorum evin tüm işlerini ben yapıyorum ve temizlik hastasıyım biraz...:) gerçi sporun yeri çok ayrı ama havalar ısınmaya başladığında inşallah 3 gün yürüyüş yapmak istiyorum

Back