• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

[TABLE="width: 624, align: center"]
[TR]
[TD="width: 434"]
Burada size öğün öğün ne yemeniz gerektiğini değil, her öğün için değişik alternatifler sunuyoruz. Bunların içinde beğendiklerinizi ve canınızın çektiğini yiyebilirsiniz. Kahvaltınız 300 - 350, öğle ve akşam yemekleriniz 350 - 400, ara öğünleriniz ise 65 kaloriden oluşuyor. Bu diyet programına uyarsanız, yedi günde üç kilo verebilirsiniz.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Sabah
  • Bir dilim kepek ekmeğine sürülmüş yağsız labne, yanında bir adet domates ya da greyfurt ve bir bardak taze sıkılmış meyve suyu.
  • İki dilim kepek ekmeğiyle hazırlanmış peynirli tost, bir adet yumurtayla yapılmış omlet, bir adet domates.
  • Bir adet elma, 30 gram müsli, bir çay kaşığı bal ve 100 gram yağsız sütle hazırlanmış elmalı müsli.
  • Bir dilim reçelli ya da ballı etimek, 40 gram yağsız salam ya da tavuk göğsü, yarım adet salatalık
  • Çalışan kadınlar için, bir adet muz, bir adet elma, bir adet kividen oluşan meyve tabağı

Öğle

• Bir porsiyon yağsız tavada hazırlanmış sebze ızgara
  • İki dilim vejetaryen pizza
  • Bir kase çorba, bir dilim kepek ekmeği, 20 gram yağsız peynir ,
  • Bir adet fırında patates, yanında haşlanmış sebze
  • Çalışan kadınlar için, Salata yapraklı, peynirli, domatesli sandviç, yanında bir bardak domates suyu

Akşam

• Bir adet kepek ekmeğiyle hazırlanmış domatesli, biberli, peynirli tost
  • Patates, kabak ve bamyayla hazırlanmış bir tabak yağsız türlü
  • Bir tabak spagetti bolonez
  • ,İki adet etli domates dolması
  • 250 gram haşlanmış patates, üzerine maydanoz, karabiber ve tuz serpebilirsiniz.
[TABLE="width: 654, align: center"]
[TR]
[TD="width: 500, bgcolor: #666666"]Ara öğünler

• 65 kaloriden az
    Bir adet kayısı
    Bir adet elma
    Bir adet portakal ya da greyfurt
    Bir avuç dolusu üzüm ya da kiraz
    Bir adet şeftali
    İki - üç adet havuç
    150 gram yağsız yoğurt
    İki adet bisküvi
  • 65 kaloriden fazla
    Bir adet muz
    Bir adet armut
    150 - 200 gram diyet meyve yoğurdu
    150 gram probiyotik yoğurt
    Bir adet çokoprens
    Üç parça çikolata
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Kızlar merhaba,
Ben bugün biraz keyfisizdim, topiğe girmekte de hayli zorlanıyorum bir süredir , bugün inat edip yirmiden fazla kez deneyecek halim de yoktu. Şimdi inat ettim girdim ama bu sefer siz yoksunuz. Hepinizi öpüyorum görüşmek üzre...

günaydın kızlarrr bu sabah ıtıbarı ıle sadece 100 gr daha vermısım 53,700 olmusum neysem ıste bende durum bu sız nasılsınız

Günaydın bu sabahta 54.5tum tartıda dukanı bıraktım gitti inşallah p.tesi ayça kaya'ya başlıcam ben üç gün yaptım diyim sabah iki haşlama yumurta bazen baharatlı omlet şeklinde ama çok çok az yağ ile lıght beyaz peynir şekersiz çay öğlen haşlama tavuk lıght yoğurt akşam lıght yoğurt ertesi gün öğlen yoğurt akşam haşlama et 3.günde aynı yaptım

nasılsın canım neler yapıyorsun

iyiyim canım dün ben çıkmışım sen girmişsin herhalde senden heveslendim ben de saçımın rengini değiştirdim dün öğleden sonra hiç giremedim o nedenle:12:

Sizin bölüm adınız Ayça Kaya ama ben başka diyet listeleri de paylaşıyorum. Sakıncası yok değil mi?

benim için bi sakınca yok canım
diğer arkadaşların da bişey diyeceğini sanmıyorum burada herkes kafasına göre diyet yapıyor
artık o noktadayız:51:

Kızlar merhaba,
Ben bugün biraz keyifsizdim, topiğe girmekte de hayli zorlanıyorum bir süredir , bugün inat edip yirmiden fazla kez deneyecek halim de yoktu. Şimdi inat ettim girdim ama bu sefer siz yoksunuz. Hepinizi öpüyorum görüşmek üzre...

ben de sorun bilgisayarda zannediyordum ta ki sen söyleyene kadar eğer herkes aynı durumdaysa ben kk yönetimine bildireceğim

Son düzenleme:
Uzmanlar, hareketsizlik ve yanlış beslenme gibi nedenlerden dolayı vücudun alt bölümünde özellikle de kalçalarda toplanan fazla yağlardan kurtulmak için çok özel bir diyet programı uygulamak gerektiğin belirtiyor. İşte kalçaları eritmek için uygulanacak diyet programı…

Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu. Diyet kayısı ve badem müsli olarak tanımlanıyor.

Kayısı ve badem müsli

Hazırlayacağınız müslinin tadı oldukça leziz. İçeriğinde badem ve kurutulmuş meyveler ve tahıllar kadar pek çok vücudunuza faydalı gıdalar bulunuyor. Ancak hepsi bir araya getirildiğinde kalça bölgenizdeki yağları hızla eritip, sizi forma sokuyor.

Hazırlanışı

2 fincan yulaf tanesi, 2 fincan kırılmış fındık, 1 fincan buğday, 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm, 1 fincan ayçiçeği tohumu, 1 fincan badem, 1 fincan ince kıyılmış kuru kayısı

Malzemeleri karıştırıp, blenderdan geçirin. Hazırladığınız karışımı tam 12 porsiyon olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her porsiyonda karışımı bir bardak diyet soğuk süt ilave ederek tüketeceksiniz. Tabii üzerine yarım dilim muz da ekleyebilirsiniz.

Her günkü program

Kahvaltı
Bir porsiyon hazırladığınız müsli, bir fincan süt ve dilimlenmiş yarım dilim muz

Saat 11.00
Bir elma

Öğle
Bir porsiyon müsli ve yarım muz

Öğleden sonra
Bir avuç kuru üzüm

Ana öğün
Meyveyle birlikte temel gıdalar

Yatmadan önce
Bir portakal

Meyveler
Elma, kayısı, iki kurutulmuş erik, bir mango

Ana öğünler

Pazartesi
Bir parça tavuk kanat ya da göğüs ızgara, yeşil salata ve bir meyve

Salı
İki yumurtalı omlet, domates ve rendelenmiş havuçla tüketilecek.

Çarşamba
Bir çay fincanı büyüklüğünde yer tutan spagetti. Bir meyve.

Perşembe
İnce dilimlenmiş bir tavuk göğsü. Haşlanmış havuçla servis yapılacak. Dilerseniz yanına haşlanmış brokoli de alabilirsiniz. Bir meyve.

Cuma
Ton balıklı yeşil salata. Bir adet katı pişmiş yumurta. Bir meyve.

Cumartesi
Bir parça hindi göğsü, mısırla karışık yeşil salata. Bir meyve.

Pazar
3 dilim rosto edilmiş biftek, havuçlu brokoli salatası ve iki adet haşlanmış patates. Bir meyve.

bak bu tam bana göreymiş
ben çay bardağı gibiyim kilom heryere eşit dağılmış durumda ama totoma biraz daha fazla dağılmış:1:
ama ben bunu tek bir öğünde uygulayabilirim o zaman da sonuç alınıyor mu acaba
sen uyguladın mı ya da uygulayandan duydun mu

Son düzenleme:
bak bu tam bana göreymiş
ben çay bardağı gibiyim kilom heryere eşit dağılmış durumda ama totoma biraz daha fazla dağılmış:1:
ama ben bunu tek bir öğünde uygulayabilirim o zamanda sonuç alınıyor mu acaba
sen uyguladın mı ya da uygulayandan duydun mu

Yok ben uygulamadım ama denemekte fayda var derim.Malzemelerin bulunması da çok zor değil.

iyiyim canım dün ben çıkmışım sen girmişsin herhalde senden heveslendim ben de saçımın rengini değiştirdim dün öğleden sonra hiç giremedim o nedenle:12:

benim için bi sakınca yok canım
diğer arkadaşların da bişey diyeceğini sanmıyorum burada herkes kafasına göre diyet yapıyor
artık o noktadayız:51:

ben de sorun bilgisayarda zannediyordum ta ki sen söyleyene kadar eğer herkes aynı durumdaysa ben kk yönetimine bildireceğim

Günaydın :3:

Vallaa ben de sorun bilgisayarda diye düşünüyorum ama ne ilginçse KK ya iki üç denemede giriyorum, başka topiklere de rahat giriyorum, bu bizim topiğe bir türlü giremiyorum deli olucam :111: nazar değdi o kadar çok girip yazınca herhalde :52:

Yeni saçların hayırlı olsun güle güle kullan :21::21:

Yok ben uygulamadım ama denemekte fayda var derim.Malzemelerin bulunması da çok zor değil.

evde hepsi mevcut öğlen yapabilirim ama ben bunları yedikten sonra üstüne acı bişey yemem lazım yoksa yemek yemiş gibi hissetmem kendimi
ben kahvaltıda cevizli biber yapıp yumurtayla onu yiyorum ekmek yerine mmmmmm nefis oluyor çok da tok tutuyor içindeki omega 3 de yağları eritiyor

Günaydın kızlar nasılsınız :ssz:

Ben dün öğlene doğru regl oldum, ve bu sabah tartıda artı 1,400 gr gördüm :53:
Bu üçüncü regl dönemim , 500 gr falan artı gördüğüm oluyordu ama bu kadar fazlasını hiç görmemiştim. :85::85::85:

Bi de yeni tartı aldım, o da eskisinden 400 gr fazla tartıyıor

günaydın canııım
teşk ederim eski saçım kızıldı şimdi çikolata kahve yaptırdım boya silme işlemi oldu haliyle kafa derim kazındı resmen hala canım acıuor
daha işlem de bitmedi 2 hafta sonra tekrar boyanacak

yetti bee güzellik uğruna çektiklerimiz reva mı bize ooooff kafam acıyooooo
pilatesten geldim toto acıyoooo

günaydın canııım
teşk ederim eski saçım kızıldı şimdi çikolata kahve yaptırdım boya silme işlemi oldu haliyle kafa derim kazındı resmen hala canım acıuor
daha işlem de bitmedi 2 hafta sonra tekrar boyanacak

yetti bee güzellik uğruna çektiklerimiz reva mı bize ooooff kafam acıyooooo
pilatesten geldim toto acıyoooo

ayyy geçmiş olsun canım yaa ufff kafam karıncalandı birden okuyunca
ama çikolata kahve güzel bir renk eminim çok yakışmıştır :23:

ben inatla platese yanaşmıyorum ama bakalım nereye kadar :52:
belim , bacaklarım, basenlerim falan acayip inceldi yürüyüşle, göbeğim de biraz yumuşadı ama gitmiyor , herhalde başka egzersiz yapmadığım için :31:

ahhh ahhh doğru diyosun yetti gayrii :85:
70 altına düşünce gidip kendime pizza ısmarlıycam diye plan yapmıştım. Ama şimdi aklıma geldikçe bu fikirden bile suçluluk duyuyorum...
Spor topiğinde bir arkadaş bana yürüyüş süremin çok uzun olduğunu, sağlıksız olduğunu, arada mola vermem gerektiğini yazmış, ben de başka aktivitem yok, arada mola da veriyorum, zaten bazen hiçbişey yapmayı canım istemiyor, yatağımda öylece oturup vakit geçirmek istiyorum vsvs diye açıklamalar yapmıştım. Kız bana "senin psikolojin iyi değil, yazdıklarından öyle anlaşılıyor, farkındaysan sorun yok, farkında değilsen en kıza zamanda bir doktora görün" demiş.:53:
güzellik uğruna geldiğim noktaya bak !!

ne mutlu sana seninki gelince gözlerine inanamayacak:82::82::82:

fazla yürümenin hiçbir sakıncası yok ne kadar yürürsen o kadar sağlıklı olursun hipokrat amcam bile demiş uzun yol yürüyen uzun yaşar diye şimdi bazı doktorlar diyetisyenler 60 dakikayı da aşın 70-80 dk yürüyün diyorlar
dediğin gibi gün içinde fazla aktiviten olmadığı için yaptığım 90 dk lık yürüyüşlerin sana zararı değil kat kat faydası olur
mesela ben sabah pilatese giderken de yürüyorum öğlen kızı okulddan alırken de artık kısa 30 dk lık hiçbir meafeye araba kullanmıyorum böylece her dışarı çıktığım da en az 30-40 dk yürüyorum bi de akşam yürüyorum ayrıca evin içinde bir o yana bir bu yana
insanlar yürümek üzerine tasarlanmış canlılar o nedenle yürrüüüüü kim tutar seni:10::10::10::10::10::10::10:

psikoloji meselesine gelince havalar sanırım orada da ısınmaya başlamıştır en azından ilk yürüyüşünü dışarda yapsan çok iyi gelir açık havada hem daha etkili hem de mutluluk verir:21::21:

bu arada ben gittikçe daralıyorum kilomda fazla bi oynama yok ama gören bayağ zayıfladın diyor sanırım yağdan gidiyor biliyosun yağ hacmen çok yer kaplıyor neyse kaplumbağamın daha gidecek çok yolu sağlık olsun:51:

Son düzenleme:
Günaydın kızlar nasılsınız :ssz:

Ben dün öğlene doğru regl oldum, ve bu sabah tartıda artı 1,400 gr gördüm :53:
Bu üçüncü regl dönemim , 500 gr falan artı gördüğüm oluyordu ama bu kadar fazlasını hiç görmemiştim. :85::85::85:

Bi de yeni tartı aldım, o da eskisinden 400 gr fazla tartıyıor

ben diyorum dijitaller fazla tartıyor markadan markaya bile fark ediyor

Back