DİYETİM💗

tatlfndk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2024
69
63
Herkese merhaba 🤗 çok kilo aldım kilo vermem gerekiyor bir süredir yeni bir diyet arayışındayım sürekli diyet deniyorum...Onu dene bunu dene.. bıktım anlayacağınız bir de sağlığımdan olmak istemiyorum böyle farklı farklı şeyler deneyerek.Sağlıklı beslenerek diyet yapmayı düşündüm önce ama o da ayrı bir diyet listesi demek oluyor🤦🏻‍♀️ Bu yüzden düz salata yiyeceğim artık diyet için.. Yani salata yiyerek diyet yapacağım sadece. Gün içinde yediklerime de dikkat edeceğim sağlıklı hafif şeyler yiyeceğim yoğurt,meyve falan akşamda salata 🥗 bitti gitti....🤗Haftada birgün de mola vereceğim kendime.
Buraya her akşam hangi salatayı yaptığımı da not edeceğim.

Herkese merhaba 🤗 çok kilo aldım kilo vermem gerekiyor bir süredir yeni bir diyet arayışındayım sürekli diyet deniyorum...Onu dene bunu dene.. bıktım anlayacağınız bir de sağlığımdan olmak istemiyorum böyle farklı farklı şeyler deneyerek.Sağlıklı beslenerek diyet yapmayı düşündüm önce ama o da ayrı bir diyet listesi demek oluyor🤦🏻‍♀️ Bu yüzden düz salata yiyeceğim artık diyet için.. Yani salata yiyerek diyet yapacağım sadece. Gün içinde yediklerime de dikkat edeceğim sağlıklı hafif şeyler yiyeceğim bitti gitti....🤗Haftada birgün de mola vereceğim kendime.
Buraya her akşam hangi salatayı yaptığımı da not edeceğim.
Nasıl yani her öğün salata mı

Ama yine pek sağlıklı değil sanki. En azından salatanın yanına et, tavuk ya da balık ekleseniz. Ya da bir sebze veya bakliyat yemeği.

Ama yine pek sağlıklı değil sanki. En azından salatanın yanına et, tavuk ya da balık ekleseniz. Ya da bir sebze veya bakliyat yemeği.
Öyle olmuyor ya..o sağlıklı beslenmek demek ve onda porsiyon kontrolü falan gerekiyor dikkat etmezsen kilo veremiyorsun.Yani amaç kilo vermekse diyet diyince benim ilk aklıma gelen şey salata🥗😊 hafif mis....

Sabah iki yumurtalı bol peynirli bol salatalık domates yeşillikli az ekmekli bir kahvaltı patlatırsan çok güzel olur, bi de her akşam salata sürdürülebilir değil ya bi yerden sonra pes etme ihtimalin yüksek, dümdüz hiçbişeysiz salatayı kastediyorsan. Daha sağlıklı karbonhidratları katsana diyetine, mesela bu akşam üzeri ben yağsız bol yeşillikli kapya biberli yeşil mercimek salatası yedim yanında proteiniyle tabii ki, salatalarına doyurucu bakliyat türü katabilirsin, tam buğday makarna koyabilirsin, basmati pirinç yiyebilirsin, bi kase mercimek çorbası içebilirsin ne bileyim. Gün içinde de yoğurt yiyorsan içine azcık granola at ya da yoğurtla köfte ye tavuk ye hiç karbonhidrat yeme ama akşam biraz doyurucu ye, sonra gece çok acıkıp yeme atağı yaşayabilirsin. Ne kadar çok protein yersen o kadar az acıkırsın, tabağında önce sebzeleri ye sonra proteini karbonhidratı sona doğru yavaş yavaş ye, kan şekeri dalgalanmalarını azaltırsın. Yavaş kilo ver kalıcı olsun sağlıklı olsun. Eyyorlamam bu kadar

Öyle olmuyor ya..o sağlıklı beslenmek demek ve onda porsiyon kontrolü falan gerekiyor dikkat etmezsen kilo veremiyorsun.Yani amaç kilo vermekse diyet diyince benim ilk aklıma gelen şey salata🥗😊 hafif mis....
Üzgünüm ama sürdürülebilir değil. Kastan kaybedersiniz bu şekilde. Sağlıklı olan her zaman iyidir. Az yersiniz ama her şeyden yersiniz.

X