• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yapmamak için bahane mi ?

temponuz hıcte yogun degıl herkesın gunluk temposu sızınkıne benzer calısma duzenınız de cok uygun bence eve gecmeden bır spor salonuna gıdın haftada uc gun ıkı saat gıtsenız kafı, yemeklerı ıkı gunluk yaparsınız, temızlıgıde cumartesıye sıgdırın en fazla 2-3 saatınızı alır, pazarda dınlenır ve gezersınız....

Herkesin kendine göre ağır demek ki. Bana ağır geliyor. Üstelik ev işi yemek yapmakla bitmiyor üç kedim var, onların bakımı, çamaşır, ütü vs. de var. Belki de yaşlandım bilmiyorum.

İş konusu hayırlı olsun, ağız tadıyla çalışırsın umarım. Kilo konusuna gelirsek, yaz geliyor zayıf kadınların fotoğraflarına bak, ne güzel şeyler giyiyorlar diye şöyle güzelce imren her gün. İster istemez yiyemiyorsun :)

Bol sıvı tüketir, yemek saatlerine (bilhassa akşam yemelerine) dikkat ederseniz hızlı bir başlangıç yapmış olursunuz.
Bol su için; açlık ile susuzluk hissi birbirine karıştırılabiliyormuş, bunu konu alan birkaç makale okuduğumu anımsıyorum.
Mümkünse kendinizi zorlayın ve kahvenizi, çayınızı şekersiz içmeye gayret edin.

Bu ufak dokunuşlar dahi fark edecektir.

İşin hayırlı olsun :)
Diyet yapamıyorsan porsiyonlarını küçült ekmeği azalt ve beyaz ekmek yeme. Canının istediği şeylerin tadına bak nefsin körelsin ama karnını daha sağlıklı besinlerle doyur. Salatayla yada sebze yemeğiyle doy ama yanında canın tatlı istiyorsada 1 parça ye mesela.

Herkesin kendine göre ağır demek ki. Bana ağır geliyor. Üstelik ev işi yemek yapmakla bitmiyor üç kedim var, onların bakımı, çamaşır, ütü vs. de var. Belki de yaşlandım bilmiyorum.
çamaşırı bulaşığı makineler yıkıyor işten saymıyorum ben onları, ütü işini herkes kendi ütüüsnü kendi yapsın donunua kadar ütülemeyin gerek yok, kedilerde sizin kendi tercihiniz ... kedinin kıl tüy derdi çok oluyor o nedenle bence sizin temizlik işinizi en çok zorlaştıran kediler diye düşünüyorum...

çamaşırı bulaşığı makineler yıkıyor işten saymıyorum ben onları, ütü işini herkes kendi ütüüsnü kendi yapsın donunua kadar ütülemeyin gerek yok, kedilerde sizin kendi tercihiniz ... kedinin kıl tüy derdi çok oluyor o nedenle bence sizin temizlik işinizi en çok zorlaştıran kediler diye düşünüyorum...

Eh ben sayıyorum demek ki. Herkes sizin kadar becerikli değil demek.

Kedilere gelince ben yorulmuyorum onların tüylerini temizlerken falan. Kendi tercihim evet ve bir kere bile pişman olmadım.

Eh ben sayıyorum demek ki. Herkes sizin kadar becerikli değil demek.

Kedilere gelince ben yorulmuyorum onların tüylerini temizlerken falan. Kendi tercihim evet ve bir kere bile pişman olmadım.
birde ev işinin yada iş yogunlugunun diyet ıle bır alakası yok, diyet ısteyen her kosulda yapar....

yemeklerı az yaglı, tuzsuz ,haslama yada ızgara ve sebze yemegi tarzı yaparsınız...

ekmek ,hamur ısı, tatlı yemezsınız ...

bol su ıcer ve dedıgım gıbı haftanın ıkı uc gunu spora gıdersınız olmadı eve bır kosu bantı alın her gun en az yarım saat tempolu kosun yada yuruyun o bıle yeter sıze....

Bana takılırsan kilo verirsin aslında. Komşum olaydın iyiydi yani :confused:
Çocukken yokluk cektigimizden midir nedir bilmiyorum az da yesek doyuyoruz artık :rolleyes:

Is bulmussunuz cok sevindim, bende umutlandim yeniden.

Verecek cok kilonuz yokmuş cok kasmayin bence kendinizi. O verilecek 10 kilo anca sporla gider gibi. Bu gunden 5000 adim vs durumlari bu aralar cok populer oldu ama uzmanlar onlarin spor yerine geçmediğini yeterli olmadığını soyluyorlar. Fitness pilates bildiginiz kasacaksiniz kendinizim

Is bulmussunuz cok sevindim, bende umutlandim yeniden.

Verecek cok kilonuz yokmuş cok kasmayin bence kendinizi. O verilecek 10 kilo anca sporla gider gibi. Bu gunden 5000 adim vs durumlari bu aralar cok populer oldu ama uzmanlar onlarin spor yerine geçmediğini yeterli olmadığını soyluyorlar. Fitness pilates bildiginiz kasacaksiniz kendinizim

Umutsuzlukta bile umut vardır dilerim sizin için de herşey çok güzel olsun. Ben şuna çok inanıyorum ; herşeyin bir zamanı var. Yaşarken bilmiyoruz ama Mevlam neylerse güzel eyliyor cidden.

tasty, goodful gibi face sayfalarını takip et bence:)) ben sayelerinde avakadoya dadandım, çok doyurucu
bi de yorgun düşüyorsan takviye falan al canım, bence vitamin mineral eksiğin olabilir
bence şu su orucu denen sistemleri deneyebilirsin iki öğün yiceksin mesela 12 ve 8 de, kalan zamanlar sadece içecek serbest tabii şekersiz olanları

Malesef diyet yapmak nefsimize zor geldiği için kendimizi rahatlatıyoruz yorgunum ,meşgulüm diyerekten.Diyet denilince ,başarı denilince azimli bir şekilde kilo veren Ausencia Ausencia aklıma geliyor.Onun çok güzel tavsiyeleri var.

Teşekkürler deynebim ...:KK15:

M meredithgrey hem mevsimsel olarak hem de hayatının düzene girmesi anlamında bence şu 10 kiloluk hedefe kitlenmek için ideal zamandasın .

Kilo stresle paralel artar ya da azalmaz .

Diyet kelimesini çıkart aklından ...Holavida yediklerine biraz denge getiriyor diye düşün sadece .
Kendin için bir liste hazırla ve hayatına , yeme düzenine metabolizmanı hızlandıracak , seni az yerken de tok tutacak sağlıklı şeyler ekle .

Erken kalkıyor olman çok iyi . Erkenden çalışsın meta . Kalkar kalmaz şu üçünden hangisi kolayına gelir ya da damağına uyar / mideni rahatsız etmez ise birini seç ve güne öyle başla .

-2 bardak ılık limonlu su / dereotu
-1 büyük bardak elma sirkeli ballı ılık su
-2 bardak ılık limonlu su

Sonra kahvaltı , asla ihmal etmemem gereken öğün . Ekmeği ya da daha genel olarak karbonidratı tamamen kesmek sana kas kaybı olarak geri döner . Kepek ekmek , tb ekmeği ... etimek ... sunta:) dediğimiz form bisküviler vs.. sen sandviç hazırlayıp iş yerinde yiyorsun sanırım . Bol yeşilli ve peynirli bir kepekli sandviç işini görür . Çay olarak zencefilli hibiskus ya da yeşil çay (küçük bir termos edin işe götür)
Ara öğünlerde yoğurt tüket . İş yerinde zor olur mu bilemem ama yanında ya kuru meyve ya yağ yakıcı özelliği ile bir dlm ananas ya da mango ve ya kivi . Bu meyveler mucize .
Küçük bir kasede saklama kabında yulaf ezmeli yoğurtta hazırlayıp yanına alabilirsin .
Yulaf ezmesinden poğaça ya da kurabiye hazırlayıp tüm atıştırmalık hissini yok edebilirsin .
Kırmızı biber , chia gibi gizli silahların olsun . Küçük ayrıntı görüp yabana atma . Hayatına sok .
Gün içinde öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka bol salata , yoğurt ve bu iki öğünden birinde mutlaka protein .
Et tavuk balık bunlardan hiç biri ile uğraşmaya vaktin olmadığı günlerde , bol peynirli salata ya da haşlanmış yumurta ile protein al .
Çorba içtiğin öğünlerde ekmek yeme .
Akşam öğünlerinde bakliyat tüketme .
Akşam yemek saatin 7:30 u aşmasın .
Yatmadan tarçınlı süt iç .
Ve tabii bol su . Vucudunun kg başına 333.3 suya ihtiyacı var . BU da ortalama 70 kiloda 2.5 lt ye yakın .
Aklına bir şey takılır , sormak istersen ...benim adres Diyet bölümü :))

Teşekkürler deynebim ...:KK15:

M meredithgrey hem mevsimsel olarak hem de hayatının düzene girmesi anlamında bence şu 10 kiloluk hedefe kitlenmek için ideal zamandasın .

Kilo stresle paralel artar ya da azalmaz .

Diyet kelimesini çıkart aklından ...Holavida yediklerine biraz denge getiriyor diye düşün sadece .
Kendin için bir liste hazırla ve hayatına , yeme düzenine metabolizmanı hızlandıracak , seni az yerken de tok tutacak sağlıklı şeyler ekle .

Erken kalkıyor olman çok iyi . Erkenden çalışsın meta . Kalkar kalmaz şu üçünden hangisi kolayına gelir ya da damağına uyar / mideni rahatsız etmez ise birini seç ve güne öyle başla .

-2 bardak ılık limonlu su / dereotu
-1 büyük bardak elma sirkeli ballı ılık su
-2 bardak ılık limonlu su

Sonra kahvaltı , asla ihmal etmemem gereken öğün . Ekmeği ya da daha genel olarak karbonidratı tamamen kesmek sana kas kaybı olarak geri döner . Kepek ekmek , tb ekmeği ... etimek ... sunta:) dediğimiz form bisküviler vs.. sen sandviç hazırlayıp iş yerinde yiyorsun sanırım . Bol yeşilli ve peynirli bir kepekli sandviç işini görür . Çay olarak zencefilli hibiskus ya da yeşil çay (küçük bir termos edin işe götür)
Ara öğünlerde yoğurt tüket . İş yerinde zor olur mu bilemem ama yanında ya kuru meyve ya yağ yakıcı özelliği ile bir dlm ananas ya da mango ve ya kivi . Bu meyveler mucize .
Küçük bir kasede saklama kabında yulaf ezmeli yoğurtta hazırlayıp yanına alabilirsin .
Yulaf ezmesinden poğaça ya da kurabiye hazırlayıp tüm atıştırmalık hissini yok edebilirsin .
Kırmızı biber , chia gibi gizli silahların olsun . Küçük ayrıntı görüp yabana atma . Hayatına sok .
Gün içinde öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka bol salata , yoğurt ve bu iki öğünden birinde mutlaka protein .
Et tavuk balık bunlardan hiç biri ile uğraşmaya vaktin olmadığı günlerde , bol peynirli salata ya da haşlanmış yumurta ile protein al .
Çorba içtiğin öğünlerde ekmek yeme .
Akşam öğünlerinde bakliyat tüketme .
Akşam yemek saatin 7:30 u aşmasın .
Yatmadan tarçınlı süt iç .
Ve tabii bol su . Vucudunun kg başına 333.3 suya ihtiyacı var . BU da ortalama 70 kiloda 2.5 lt ye yakın .
Aklına bir şey takılır , sormak istersen ...benim adres Diyet bölümü :))

Bunların hepsini biliyorum ama uygulayamıyorım desem ? Çok uzun süre sağlıklı beslendim ve hemen hemen her kurala hakimim. Ama neden bilmiyorum bu kısır döngünün sebebi. Duygusal olarak da bomba gibiyim, şükür ki çok mutluyum. Sanırım pisboğazım ben, bir de kendimi fazla sıkmaya gelemiyorum. Eşim de beğendiği için rahatım falan.

tasty, goodful gibi face sayfalarını takip et bence:)) ben sayelerinde avakadoya dadandım, çok doyurucu
bi de yorgun düşüyorsan takviye falan al canım, bence vitamin mineral eksiğin olabilir
bence şu su orucu denen sistemleri deneyebilirsin iki öğün yiceksin mesela 12 ve 8 de, kalan zamanlar sadece içecek serbest tabii şekersiz olanları

Ay o tasty pek fena hele o mozarella eriitiği tarifleri :KK70:Asla zayıflayamıcam aslaaaa :D

Ay o tasty pek fena hele o mozarella eriitiği tarifleri :KK70:Asla zayıflayamıcam aslaaaa :KK70:
Ay sinir işler bunlar Holacım, ben de mesela sabit bi kilo oturmuş, rahat kilo verebiliyorum ve bu sefer vücut kendini savunmaya alıyor, tekrar eskiye dönüyorum, yani anlayacağın ne uzuyoruz ne kısalıyoruz :KK70: Kilonu sabit tutabiliyorsan ve mutluysan sadece abur cuburu sınırlarsın olur biter..:KK70:

Aaaa konum dertten sayılmamış başka bölüme taşınmış. Kocamı darlamadığım , ar arda on tane aynı konuyu açmadığım için zaar.

Back