DİYET:Karatay HEDEF:15 kg

sabah 11.30
2 yumurtadan bol dereotlu ve tulum peynirli omlet
salata (çeri domates, acur, bol maydanoz-nane, 3 ceviz, limon ve zeytinyağı)

ara 12.00
2/3 muz
4 çilek

akşam 19.00
2/3 ızgara mercan balığı
salata (kuzukulağı, çeri domates, soğan, limon ve zeytinyağı)

yatana kadar 3 lt su
gün içinde 1 kupa fitre kahve
yatana kadar 2 kupa yeşilçay
az sonra leslie yapacağım. yapınca yazarım.
Afiyet olsun canım mercan balığının mevsimi bu ay bayılırım bende o balığa

Benim dünkü menüm kötüydü kahvaltımı sağolsun kedicikler yalamışlar bende öğlene doğru mecbur 2 fındık lahmacun ve yeşillik yedim akşamda yoğurtlu şeftali burada hem sıcak hem rüzgar vardı ferahlamak için yanında maden suyu
Yol canım bence o kadar köyü değil
Öğle miktar az bir şey olmaz akşamda muhtemelen az yemişsindir meyve yoğurt diyete uygun besinler

İyi mi senin için. Canım bende armut tipiyim keşke kum saati gibi olsam
canım kum saatini daha çok seviyorum
Kilolar gittikçe armut tipide benziyor zaten kum saatine
kızlar ben elma tipiyim:olamaz: bölgesel kilo hiç güzel olmuyor.

Canım ben 1994 hazır tavuktan zehirlendim sonra yumurta yiyemedim taki Karataya kadar onuda zorla ite kaka eşim alıştırdı şimdi yiyemiyorum :olamaz:eşim abartıyorsun diyor :KK47:
geçmiş olsun. ben de market tavuğundan tiksiniyorum artık. köy tavuğu ve yumurtasını güzel yiyorum. dediğim gibi karatayda hergün yumurta bıktırıyor ama ben de değişik versiyonlarda yiyorum.

Afiyet olsun canım mercan balığının mevsimi bu ay bayılırım bende o balığa
evet çok güzel oluyor. zaten dün akşam 2/3 ünü yedim. artanla da bu sabaha balık köftesi yaptım. çok güzel oldu.

geçmiş olsun. ben de market tavuğundan tiksiniyorum artık. köy tavuğu ve yumurtasını güzel yiyorum. dediğim gibi karatayda hergün yumurta bıktırıyor ama ben de değişik versiyonlarda yiyorum.

evet çok güzel oluyor. zaten dün akşam 2/3 ünü yedim. artanla da bu sabaha balık köftesi yaptım. çok güzel oldu.
Canım herkes farklı bölgelerden kilo alıyor hormonlar mı şekillendiriyor acaba merak ediyorum

Balık köfteyi nasıl yaptın canım ben de yapmak istiyorum uzun zamandır üşeniyordum

Bende içimden kendime hep öyle dedim evdekilere belli etmedim.Normalde çok iradeliyimdir kendime çok şaşırdım çocuk gibi kıvrandım resmen :) Hep senin dediğini kendime tekrarlaya tekrarlaya yaptım bu diyeti yoksa zordu yani ,37 yılın alışkanlıklarından vazgeçmek.
evet haklısın alışkanlıklardan vazgeçmek zor oluyor. özellikle de hamur işlerinden. ama ben şuna karar verdim. ayıflasam bile eski alışkanlıklarıma dönmeyeceğim. paket gıda olmayacak. hamur işini de çok nadir yiyeceğim. ekmek olmayacak. olursa da çok nadir siyez unundan olacak.

Yediklerimi yazayım
Bir tabak ciğer sote
2 haşlanmış yumurta
Yoğurtlu kırmızı biber közlemesi
peynir zeytin domates
3 tereyağlı gün kurusu
İyi geceler kızlar ❤️
afiyet olsun canım. bu sahur mu?

Sahurda yediklerim:
2 yumurta
Biraz peynir
Fıstık.
Şimdi de su içiyorum.
@MissFrezya canım aslında dediğin gibi alışkanlıklar... Yoksa bu şekilde çok daha rahat. 1-2 güne kadar sen de daha iyi hissedeceksin zaten :KK66:
Bu arada bu benim 2. Karatayli ramazanim. Diger yillarda illa ki 1-2 kilo alırken bu şekilde beslenince kilo veriyorum. Maşallah diyeyim de :KK68: Hem burada yazışmak bile birbirimizi daha motive ediyor.
afiyet olsun canım. evet gerçekten motive oluyor insan.

60kiloyum 60kiloyum Miyav_su Miyav_su balık güzel oluyor afiyet olsun kızlar. mangalada yakışıyor kırmızı etle yarışır :KK66:. Diyete en uygün protein kaynağı bence
bence de.
Canım herkes farklı bölgelerden kilo alıyor hormonlar mı şekillendiriyor acaba merak ediyorum

Balık köfteyi nasıl yaptın canım ben de yapmak istiyorum uzun zamandır üşeniyordum
evet ama dengeli dağılım olsa daha güzel. neyse çok şükür diyelim. sağlıklı olmamız en büyük nimetimiz. şükürler olsun önemli olan o.

balık ızgara lazım. beyaz balık. mesela çupra, levrek, dil balığı, tavuk balığı, mercan balığı vs. ben bunları yarısını kullanıyorum. genelde bir gece önce ızgaradan artan balıktan yapıyorum. ya da 160 gr ton balığı light ama.

içine 1 yumurta kırıyorum. bolca taze soğan, maydanoz, tuz karabiber kırmızı biber, kırmızı kapri biber, mısır konservesi, 1 diş sarımsak ekleyip. karıştırıyorum. döküm tavada az zeytinyağda kızartıyorum. çabuk pişiyor zaten. ama bu sefer mısır ve kapri biber koymadım. istersen içine dereotu da koyabilirsin. ben böyle yapıyorum. çok lezsetli oluyor.

60kiloyum 60kiloyum canım güzelmiş tarif deniycem bir ara

Kızlar havaların değişkenliği ben de bir grip hali yine alerji olabileceğinide düşünüyorum boğazım başım çok fena

Dün iftarda bir şey yiyemedim sahurada kalkamamışım başım çok ağrıyor şu an

Kızlar havaların değişkenliği ben de bir grip hali yine alerji olabileceğinide düşünüyorum boğazım başım çok fena

dene canım. çok lezzetli.

geçmiş olsun. havalar çok dengesiz hala yaz tam anlamıyla gelmedi canım. ondandır.

sabah 11.30
tavada balık köftesi (1/3 dünden kalan ızgara balık, 1 yumurta, yeşillik)
salata (domates, acur, bolca yeşillik, 10 çiğ kaju fıstığı, zeytinyağı, balsamik sirke)

ara 12.45
ev yapımı dondurma (1/2 muz, 10 böğürtlen, 1 çk keten tohumu, 1/2 çk tarçın)

akşam 19.00
1 servis kaşığı soğanlı kavak mantarı kavurma
küçük kase yoğurtlu çiğ kabak salatası (içinde 1 ceviz vardı)

yatana kadar 3,25 lt su
gün içinde 1 kupa filtre kahve ve 1 kupa yeşilçay
az sonra 1 kupa yeşil çay daha içeceğim.
spor 23 dk leslie

kızlar size küçük ama önemli iki bilgi vereyim. belki bilen vardır.

biliyorsunuz patatesin glisemik indeksi çok yüksek. ama haşlayıp buzdolabına koyup soğuttuğunuzda içindeki nişastanın dirençli nişastaya dönüştüğü görülmüş ve de glisemik indeksinin düştüğü. zayıflama döneminde ve diyabet hastalığında çok sık yenmemek üzere bu şekilde yenebileceğini belirtiyor uzmanlar. patatesin şöyle de bir güzelliği var; bağırsaklarımızdaki probiyotikleri ve prebiyotikleri besliyormuş. bu bilgi çok önemli. mesela sabahları arada bir az miktarda eklenebilir. gerçi ben tatlı patates de yiyorum arada. onun glisemik indeksi normalde daha düşük.

diğer bilgi de şu. limonun şöyle güzel bir özelliği varmış. üzerine sıkıldığı yiyeceğin glisemik indeksini düşürüyormuş. zaten ben çok severim limonu. ayrıca biliyorsunuz asidik görünen bir meyve ama uzmanlar limonun vücuda girdiği anda alkali etki yaptığını da söylüyor.

aklıma gelmişken yazdım. aklımızın bir köşesinde bulunsun.

Geçmiş olsun canım adaçayı iç gargara yap farenjeti iyi geliyor

biliyorsunuz patatesin glisemik indeksi çok yüksek. ama haşlayıp buzdolabına koyup soğuttuğunuzda içindeki nişastanın dirençli nişastaya dönüştüğü görülmüş ve de glisemik indeksinin düştüğü. zayıflama döneminde ve diyabet hastalığında çok sık yenmemek üzere bu şekilde yenebileceğini belirtiyor uzmanlar. patatesin şöyle de bir güzelliği var; bağırsaklarımızdaki probiyotikleri ve prebiyotikleri besliyormuş. bu bilgi çok önemli. mesela sabahları arada bir az miktarda eklenebilir. gerçi ben tatlı patates de yiyorum arada. onun glisemik indeksi normalde daha düşük.

diğer bilgi de şu. limonun şöyle güzel bir özelliği varmış. üzerine sıkıldığı yiyeceğin glisemik indeksini düşürüyormuş. zaten ben çok severim limonu. ayrıca biliyorsunuz asidik görünen bir meyve ama uzmanlar limonun vücuda girdiği anda alkali etki yaptığını da söylüyor.

Canım sağol bilgiler için bütün nişastalı gıdalar için geçerli bu sanırım pirinç gibi sıcakken glisemik endeks daha yüksek oluyormuş
Yiyecek o kadar şey var ki patates benden uzak olsun :KK66:

Limonu hiç bilmiyordum canım o da mı glisemik endeks düşürüyormuş yoğurt biliyorum bunu yapıyor

Sağol Canım

Of süpersin afiyet olsun

X