Medcezir. ulkede once isini duzgun yapabilen saglam bir istihbarat kurulmali. Istihbarat sifir. Kucuk bir ornek, binlerce kisinin toplandigi Ankaradaki mitingde twitterlarda bile tehditler dolasirken guvenlik sifirdi, yuzlerce kisinin oldugu ve yaralandigi bolgede bir tane polis bulunamadi. Ne istihbarat gorevini yapabildi, ne guvenlik gucleri.
Sinir guvenligi saglanmali, adamlar Kuzey Iraktan, Suriyeden elini kolunu sallayarak Turkiyeye gecis yapamamali. Adamlardaki rahatliga bak, Cemil Bayik oturdugu yerden, K.Iraktaki Kandilden "kafamiz kizarsa 300-500 gerilla yollariz TCye" diyor, biz hala bu teroristleri kurdugu kacak Kurdistanda barindiran Barzaniye sevimli gorunme cabalari icindeyiz, adamin kurdugu Kurdistani aninda tanidik, dost olduk, birlikte halay bile cekiyoruz yeri geldiginde.. Hesapta PKKya dusmaniz, dusmanimin dostu benim de dostum diye bir atasozu mu cikti yakin zamanda?Sonra da gelip kkda beni PKK dostu lanse ederler..
Parali asker olayina bir girisim baslamis.. Bakalim artik.. Hic degilse 3 ay once silah tutmaya baslamis genclerimiz daha geri planda kalir, egitimli, isi askerlik olanlari yollarlar teror mucadelesine.. Ordu da artik AKP tekelinden cikmali, basarili subaylarin onu yandas subaylari isbasina getirecem diye kapanmamali. Ortalik yangin yerine dondugunde asker, jandarma PKK vurmak icin AKPnin emrini beklememeli.
Yapilabilecek cok sey var Medcezir de yapabilecek adam yok ortada. Ben de Ciller'i cok ariyorum bu ortamda. Kadin kararli idi, bitiricem dedi, PKKya en buyuk darbe onun zamaninda vuruldu. Kirdi gecirdi hepsini, bir tane sehrimizde tek bir eve halel gelmeden. Helal olsun ona..