- Konu Sahibi Yagmurun_kizi
-
Yiyiyorsa cikart dedim pkk yi savundugum bi yaziyi.ne laf ceviriyorsun simdi.bana kalkmis pkk yi savundgumu soyleyemzsin.madem soyluyorsun bul cikart diyorum.ben beni konusuyorum simdi.sen beni sucladin cunku.kalkmis yok sinir kapisndan alkislarla gecen terorstler diyosun.hakli buldum mu iyi yapilmis dedim mi bir yazimda.ama yok carpitmk senin isin.evet yine diyorum ne yazdgimi gayet iyi hatrliyorum.pkk yi zamaninda uygulanan yanlis devlet politikasi olustrdu guclendrdi dedim.bundan nasil pkk savunucusu oldugumu cikarmaksa muthis zekanin eseri herhal
Saraylimin avukatligini yapmak sana mi dustu ayrica.sanane!!
Pkk yi savunan da vataninin yaninda degil karsisinda duran surekli yeren vatanina dusmanlarinin yaninda olan vatan hainidir net.
ölüm kim olursa olsun acı...
Polis çocuğu olması vs önemli değil benim için.. Günahsız, sivil bir halk sonuçta..
Barış diyen aydınların hali ortada.. Silahlı mücadele 30 küsür yıldır var.. Sonuç değişti mi acaba? Her ölümden sonra intikam naraları.. Her ölüm yine bir ölümü yine bir şehidi doğuruyor.. Kimin evladı bunlar? Ülke olarak bu filmi çok izledik! Koskaca türkiye cumhuriyetiyiz, natonun birinci ayaklarından biriyiz, halen bilinçsiz bir şekilde keklik avlar gibi PKK avlanmaya çalışıyor.. Üstekil olağanüstü hal ilan edilmeyip, sivil halk oradayken.. Savaşa dur diyenlere tehdit et, müsvedde de.. Bir siz doğrusunuz.. Biz ülke olarak cahiliz zaten..
Dinciler herhalde vahiy falan geliyor.. Hükümetin tek amacı faşizm duygusuyla, seçimler döneminde oy kazanmak.. Başbakan olmak.. Uyanın lütfen artık.. 7 Haziran sonra başlamadı mı olaylar? Şimdi de başkanlık siteminden bahsedilmiyor mu? Sanıyormusunuz ölen insanlar için üzüldüklerini.. Suriyelilere, Filistinliere ağladıkları kadar, kendi vatandaşları için ağladılar mı acaba?
Acı ama önümüze daha çok cenaze çıkacak... O çoğrafyanın vatandaşı olsun, asker ve polislerimiz olsun..
Çocuklar ölmesin.. Ama herkesin çocuğu ölmesin! Ayşe öğretmen için beyaz özür dilediğinde, bizim halk olarak YAPMA dememiz gerekiyordu.. PKK ölmesin demedi, Teroristler ölmesin demedi.. Çocuklar ölmesin dedi.. Bunun bedeli bu olmalalıydı.. Ayşe öğretmen bu bebekten de bahsetti.. Bu bebek ölmesin dedi... Yanağından vurulup ölen miray bebek te çocuktu.. Bunu da pkk yaptı diye yayınlandı.. Buzdolabında cesetler koklasın diye saklanmadı.. Sokakda vurulanların cenazeleri bir kaç gün sokak ortasında kalmadı mı? .. Bunlara tepki verildimi acaba.. Onların içi bebekleri için yanarken biz susup izleyen kesim olmadık mı?
İnsanlık tek taraflı olmaz.. Herkes için acı ortak olmalı..
Peki o çocuk için ne yapabilirdi devlet ?Her ölümden sonra intikam naraları...
Tek taraflı da olmuyor. Bakın iki kare ekleyecegim. Biri sehit asker çocuğu, biride silvanda babası gözünün önünde oldurulmuş bir çocuk. Yüzlerindeki acı, nefret, yilginginligi görebiliyor musunuz?
Eki Görüntüle 1745682 Eki Görüntüle 1745683
Bunlar silahlar susmadikca hepimiz çok iyi biliyoruz ki olacak. Bu yuzden azinlikta olan insanlar "baris" dedi dedigine de pisman edildi. Çok değil bi 10 yıl sonra biri dağa çıkacak biri asker olacak. Ölümler hep olacak bu sonu olmayan bi film. Bu yüzden artık başka yol bulunmalı 30 yıl bunun çözümünün bu olmadığını gösterdi aslında. Tabi silahlanmadan başka çözüm yolunun seçileceğini de dusunmuyorum. Bu yüzden artık yıldım. Bu ülke için hiç umudum yok. Ölüm acıdır ölümlere şahit olup hiç bir şey yapamamak daha acıdır.
Yalniz sunu cok iyi biliyorum. Kinle büyüyen çocuklar bu ülkeye huzuru getirmeyecektir.
Her ölümden sonra intikam naraları...
Tek taraflı da olmuyor. Bakın iki kare ekleyecegim. Biri sehit asker çocuğu, biride silvanda babası gözünün önünde oldurulmuş bir çocuk. Yüzlerindeki acı, nefret, yilginginligi görebiliyor musunuz?
Bunlar silahlar susmadikca hepimiz çok iyi biliyoruz ki olacak. Bu yuzden azinlikta olan insanlar "baris" dedi dedigine de pisman edildi. Çok değil bi 10 yıl sonra biri dağa çıkacak biri asker olacak. Ölümler hep olacak bu sonu olmayan bi film. Bu yüzden artık başka yol bulunmalı 30 yıl bunun çözümünün bu olmadığını gösterdi aslında. Tabi silahlanmadan başka çözüm yolunun seçileceğini de dusunmuyorum. Bu yüzden artık yıldım. Bu ülke için hiç umudum yok. Ölüm acıdır ölümlere şahit olup hiç bir şey yapamamak daha acıdır.
Yalniz sunu cok iyi biliyorum. Kinle büyüyen çocuklar bu ülkeye huzuru getirmeyecektir.
İkinci şıkkın denenmeyecegini belirttim zaten. Uzlasinin sonucu ne olurdu ne derece başarı getirirdi yaşayıp görmek gerekiyor ki tehlikeli de olabilir. Ben silahlanmadan vazgecilmezse sonucunun ne olacağını belirttim.Nurten haklısın yazdıklarında..Ama bu kare memlekette birbirine dusman iki etnik kokenin savasının bi sonucu degil..
Teror bu..karsımızdaki de kokleri kurutulmayan bi teror orgutu..cozum ne olmalı? Nasıl bitirilmeli? Teror nasıl biter? dunya uzerinde devletler terorle nasıl mucadele etmis? Ataturk gecmis tarihte teror olarak adlandırılabilecek olaylarla nasıl mucadele etmis? Ya da yasasaydı nasıl mucadele ederdi?
Ben de oradan bakıldıgında faşist gibi gorunebilirim ama terorle mucadelenin tek yolunu biliyorum ben..o da barıs, uzlasma v.s degil malesef.
İkinci şıkkın denenmeyecegini belirttim zaten. Uzlasinin sonucu ne olurdu ne derece başarı getirirdi yaşayıp görmek gerekiyor ki tehlikeli de olabilir. Ben silahlanmadan vazgecilmezse sonucunun ne olacağını belirttim.
Ve gordum ki çok kanlı.
Maalesef..cok kanlı..teroru kansız bitirebilen tek bir ornek yok dunya uzerinde..kurunun yanında yanmayan yaş ta yok..hani bir emsal olsa onu konusalım dicem ama yok..bu it sürüsünü kökleri kansız kurutulmasına imkan yok..
Nurten ikinci resimde gösterdiğin çocuğun babası yüzünden diğer çocuk yetim kaldı yine onun babası yüzünden kendisi böyle göz yaşı döküyor.Şimdi bu mesajımda sonra ilk kim bana "PKK propagandası yapıyor! Pkkli! Siteden atın şunu" diyecek çok merak ediyorum. :)
denenmedimi nurten bu bizdede, pişamanlık yasası, çözüm zıkkımı vs vs, ne oldu, silahı bırakın dedikleri anda hortladılar yine, bizdeki örgüt en kansız kalleşi, barış iştemiyorlarki bunlar barış olsunVar aslında..
http://m.gercekgundem.com/dunya/157088/50-yil-sonra-baris
200 bin insan ölmuş %80 i sivil.
Tabi bunu ülke şartlarıyla yorumlamak gerek Türkiye ne kadar hazır? Ölümleri unutmak kolay midir?
Nurten haklısın yazdıklarında..Ama bu kare memlekette birbirine dusman iki etnik kokenin savasının bi sonucu degil..
Teror bu..karsımızdaki de kokleri kurutulmayan bi teror orgutu..cozum ne olmalı? Nasıl bitirilmeli? Teror nasıl biter? dunya uzerinde devletler terorle nasıl mucadele etmis? Ataturk gecmis tarihte teror olarak adlandırılabilecek olaylarla nasıl mucadele etmis? Ya da yasasaydı nasıl mucadele ederdi?
Ben de oradan bakıldıgında faşist gibi gorunebilirim ama terorle mucadelenin tek yolunu biliyorum ben..o da barıs, uzlasma v.s degil malesef.
Ama guvenmiyoruzYa sen bu konularda farklı düşünüyorsun da , genel böyle değil .
Hem Atatürkçü olup hem şimdi doğuda yaşananları devlet katliamı olarak değerlendirmek nasıl bir kafa insanlarda , bende merak ediyorum .
Hükümetten nefret ediyor olabilirler , ama devleti şuan katliamla suçlayanlar , sivil ölümlerden dem vuranlar ... tarihte neler yaşandı , bu temizlik için bilmiyorlar mı ?
Geçen gün tek bir sivil ölmeden bu iş halledilebilir , aksi katliamdır diyen arkadaşlara sordum , 1930 da zilanda neler yaşandı biliyor musun ? O tarihte 15000 terörist olması mümkün müydü ? Ama o kadar kişi öldü zilanda .
Şimdi Erdoğan bu şehir savaşını , dağda it avını bıraksa , topyekun o bölgeleri bombalasa ... Bunun tarihe nasıl geçeceğini düşünebiliyor musun ?
Uzlaşmaya çalışmak fiyaskoydu . Teröristle uzlaşmak ? O kadar kan akmışken bu davada . Hepsine ihanet gibiydi . Ama o dönem bile yeter ki başka analar ağlamasın , biz acımızı da şehitimizi de bağrımıza basarız diyen şehit yakınları vardı .
Ama ne oldu ? Ağlayan anaların sayısı arttı sadece ?
Bak ben bir kaç sayfa önce burada bir yazı yazdım , içinde senle saraylımı ilgilendiren bir kısım da vardı ;
Terör de devletin ve dolayısıyla hükümetin politikalarını yanlış bulanlar var , çözüm sürecini eleştirmek , haburdaki davul zurnalara eleştiri yapmak başka bir şey ; devlet terörle bile isteye iş birliği yapıyor demek başka .
Birinde sonuçlarının böyle olunacağı bilenmeyen yanlış bir terör politikası uygulamışsın der , ha istersen de hükümeti bu politikasından dolayı yerin dibine sokarsın . Nasıl hesap edemezsin diye ?
Ama diğerinde devlet zaten böyle olacağını biliyordu , bile isteye pkk yı çözüm süreci ile güçlendirdi yazanlar var .
Yani işin özeti , devlete terörist diyenler . Çok değil bir kaç sayfa ötedeler .
Bu ikisinin arasındaki fark açık değil mi ?
Çokta yanlış anlaşılan bir şey yok aslında .
Mesela , askere değil lafımız diyenler var bol bol . Askeri tamamen hükümetin kuklası , ruhsuz bir robot yerine koyup , sanki call of duty den bahsediyormuş gibi , Erdoğan nereyi vur derse asker gidip orayı vuruyor , ben askerle değil Erdoğanla uğraşıyorum diyen biri , askeri övmüş mü oluyor bu cümlede Allah aşkına ? Asker vicdani ve insani tüm özelliklerini satmış demek değil mi bu , kukla .. git vur de , vursun . Kimi vurduğuna bakmaz bile demek askere hakaret değil mi ?
Sizin konuşmanıza istinaden de sorduğum sorulardı bunlar . Uzun oldu farkındayım .
Bence teröre karşı hepimizin bir olması lazım . Birbirimizi suçlamak için vaktimiz yok .
Tamam bul bakalim merakla bekliyorumyiyorsa ne demek yahu? Sen kimsin ki yemesin? Ok bulup cıkarıcam o mesajlarını, sittin sene oncesinde kaldı ama tararım bolumdeki tum mesajlarını.
Evet bana dustu avukatlıgını yapmak, bundan sana ne? :) Simdi mi aklınıza geldi pkknın vatan haini oldugu? Meclis yolunu acan da senin iktidarın, demokrasi davullarıyla sehirde karsılatan da..o zaman nerdeydiniz?
Neyse, kimseyi sucladıgım yok, ben ne okudugumu cok net hatırlıyorum, bulurum beraber hatırlarız..sorun degil..
Ama guvenmiyoruz
Ben şimdiki hükümetin yaptığı operasyonlara guvenemiyorum
Samimiysek o sırada terör örgütüyle pazarlık yapilmadiysa bu bombalar,silahlar ,hendekler nasıl yerleştirildi
Devlet aldatılir mi ?
Nasıl güvenelim ?
İstihbarat ne yapıyordu o sırada ?
Peki o dönem aldatilan bilgi vermeyen istihbarat neden yerinde duruyor
Neden hala ayni insanlar aynı kadrolarda
Su yüzden güveninin demelisiniz
Ben kendi adıma altında komplo teorisi olmadan bir kere güvendimYa ben babamın oğluna bile güvenmem , o yüzden hiç bir insanoğlunun yaptığının arkasında koşulsuz şartsız duramam .
Tamam gözünüzü tamamen kapamayın , ama şu dönem devletle / hükümetle terör konusunda uğraşacak zaman mı ?
Temizlemeye niyetliler , öyle gözüküyor . Bunun altında sürekli başka bir komplo teorisi aramanın yararı kime olur sence ?
Ayni sey degil. 1 . Resimdeki cocugun babasi suçsuz , 2. Resimdeki cocugun babasi gibilerin yüzünden hayattan koparilmis. Eli kanli teröristlere merhamet gosteremem. Babasi kendi hatalarinin bedelini ödemiş . Sehit cocugu ise bir hic uğruna babasız bırakılmışHer ölümden sonra intikam naraları...
Ben kendi adıma altında komplo teorisi olmadan bir kere güvendim
Sonucunda Oslo görüşmeleri çıktı , hendekler çıktı , Öcalana söz konusu hükümetin milletvekilleri kanaat önderi muamelesi yaptı
Su gazete basan milletvekili
Laik devlette şehit olmaz polis asker şehit olmuyor dedi
Öcalan'ın konuşmasında aklı başında herkes duygulanir dedi
Şimdi bu adam danışman mi ne oldu
Bu zihniyete insanlarla bezeliler
Nasıl aramam komplo teorisi ?
Asker call of duty mi demişsiniz
Bu ülkede hükümetin aleyhine dava açabilecek savcılara ne oluyor ?
Bülent Arınç melih gokcegin yolsuzluklarıni açıklarım seçimden sonra dedi ikisi de aynı yerinde duruyor.
Bu açık suç duyurusu kim hangi kurum bir şey yapabildi?
Polis okulları usulsuzce kapatıldı emniyet genel Müdürlüğü ne yaptı ?call of duty mi yoksa ?
6 ay kursla artık besyo mezunları komiser olacak bunlar terörle mücadele şube müdürü filan olacak
Sizce çok sebep yok mu komplo teorisi aramak için ?
Ne sartlarda buyutulecekler acaba?Ayni sey degil. 1 . Resimdeki cocugun babasi suçsuz , 2. Resimdeki cocugun babasi gibilerin yüzünden hayattan koparilmis. Eli kanli teröristlere merhamet gosteremem. Babasi kendi hatalarinin bedelini ödemiş . Sehit cocugu ise bir hic uğruna babasız bırakılmış
Birinin terorist olarak yetistirilecegi aşikar. Ama sehit çocuklarında intikam duygusu yok Nurten. Cok sehit cocugu tanıdığım oldu. Elbet nefret ediyorlar babalarının katillerinden ama intikam duyguları yok bircogundaNe sartlarda buyutulecekler acaba?
Taraflar, haklilik vs. Kisiden kisiye sekilleniyor bunu biliyorsun. Bak benim vurgulamak istediğim bi nokta var.
İntikam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?