- 5 Aralık 2015
- 5.789
- 11.603
- 248
- 37
- Konu Sahibi Yagmurun_kizi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım ya ben size anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz onlar (kurtler)kimlik vatan bayrak istiyor ya onları demeye çalışıyorumYa cidden son günlerde bu forumda yazılanlara anlam veremez oldum . Kafalar mı karışık , kavram kargaşası mı yaşanıyor yoksa başka bir şey mi ?
Bu forumda alenen pkk yı kardeş ilan eden bir isim vardı , bir başka isimde yine alenen pkk var ama sorun hele niye var , onların da dağa çıkmaya bir sebepleri olmuştur yazmıştı .Bu mesajı beğenenleri de sayarsak hadi bir kaç kişi diyelim.
Bunun dışında kalan isimlerin bazılarının hala neyi savunduklarını bende anlamış değilim .
Terör de devletin ve dolayısıyla hükümetin politikalarını yanlış bulanlar var , çözüm sürecini eleştirmek , haburdaki davul zurnalara eleştiri yapmak başka bir şey ; devlet terörle bile isteye iş birliği yapıyor demek başka .
Birinde sonuçlarının böyle olunacağı bilenmeyen yanlış bir terör politikası uygulamışsın der , ha istersen de hükümeti bu politikasından dolayı yerin dibine sokarsın . Nasıl hesap edemezsin diye ?
Ama diğerinde devlet zaten böyle olacağını biliyordu , bile isteye pkk yı çözüm süreci ile güçlendirdi yazanlar var .
Yani işin özeti , devlete terörist diyenler . Çok değil bir kaç sayfa ötedeler .
Bu ikisinin arasındaki fark açık değil mi ?
Çokta yanlış anlaşılan bir şey yok aslında .
Mesela , askere değil lafımız diyenler var bol bol . Askeri tamamen hükümetin kuklası , ruhsuz bir robot yerine koyup , sanki call of duty den bahsediyormuş gibi , Erdoğan nereyi vur derse asker gidip orayı vuruyor , ben askerle değil Erdoğanla uğraşıyorum diyen biri , askeri övmüş mü oluyor bu cümlede Allah aşkına ? Asker vicdani ve insani tüm özelliklerini satmış demek değil mi bu , kukla .. git vur de , vursun . Kimi vurduğuna bakmaz bile demek askere hakaret değil mi ?
Mesela bir arkadaşın geçtiğimiz aylarda yaptığı bir yorumu masaya yatmış . Bende cesur olsam giderdim demiş . Şimdi yaptığı açıklamada da ben ypg nin pkk ile ilişkisini bile bilmiyorum yazmış .
Hatırlatalım , ypg pkk nın Suriye koludur , oradaki yapılanmasıdır .Liderleri Öcalandır . Bunu bilmediği için , tepkisi sırf Işid e olduğu için yazmış oysa ki . Cümleler çok önemli , hassas konularda .
Yazdığımız mesajlar ortada aslında , niyetimiz içimizde . Herkes niyet okuyuculuğu yapacağı için uzun yazıyorum ben hep . Cımbızlanan cümlelerden böyle başka manalar çıkmasın diye .
Ha bir de B bekliyorumseni seni katılmış aramıza . Çocuklar üzerinden yapılan siyaseti mi eleştiriyor , vatan , millet , bayrak , dil boş işler mi diyor , anlamadım . Vatanın inandığı dinde ki önemini bilse , bunları yazar mıydı acaba ? Vatan sevgisi imandandır sözünü hatırlatırım kendine .
yine cevap hakkı doğdu.Ya cidden son günlerde bu forumda yazılanlara anlam veremez oldum . Kafalar mı karışık , kavram kargaşası mı yaşanıyor yoksa başka bir şey mi ?
Bu forumda alenen pkk yı kardeş ilan eden bir isim vardı , bir başka isimde yine alenen pkk var ama sorun hele niye var , onların da dağa çıkmaya bir sebepleri olmuştur yazmıştı .Bu mesajı beğenenleri de sayarsak hadi bir kaç kişi diyelim.
Bunun dışında kalan isimlerin bazılarının hala neyi savunduklarını bende anlamış değilim .
Terör de devletin ve dolayısıyla hükümetin politikalarını yanlış bulanlar var , çözüm sürecini eleştirmek , haburdaki davul zurnalara eleştiri yapmak başka bir şey ; devlet terörle bile isteye iş birliği yapıyor demek başka .
Birinde sonuçlarının böyle olunacağı bilenmeyen yanlış bir terör politikası uygulamışsın der , ha istersen de hükümeti bu politikasından dolayı yerin dibine sokarsın . Nasıl hesap edemezsin diye ?
Ama diğerinde devlet zaten böyle olacağını biliyordu , bile isteye pkk yı çözüm süreci ile güçlendirdi yazanlar var .
Yani işin özeti , devlete terörist diyenler . Çok değil bir kaç sayfa ötedeler .
Mesela , askere değil lafımız diyenler var bol bol . Askeri tamamen hükümetin kuklası , ruhsuz bir robot yerine koyup , sanki call of duty den bahsediyormuş gibi , Erdoğan nereyi vur derse asker gidip orayı vuruyor , ben askerle değil Erdoğanla uğraşıyorum diyen biri , askeri övmüş mü oluyor bu cümlede Allah aşkına ? Asker vicdani ve insani tüm özelliklerini satmış demek değil mi bu , kukla .. git vur de , vursun . Kimi vurduğuna bakmaz bile demek askere hakaret değil mi ?
Mesela bir arkadaşın geçtiğimiz aylarda yaptığı bir yorumu masaya yatmış . Bende cesur olsam giderdim demiş . Şimdi yaptığı açıklamada da ben ypg nin pkk ile ilişkisini bile bilmiyorum yazmış .
Hatırlatalım , ypg pkk nın Suriye koludur , oradaki yapılanmasıdır .Liderleri Öcalandır . Bunu bilmediği için , tepkisi sırf Işid e olduğu için yazmış oysa ki . Cümleler çok önemli , hassas konularda .
Yazdığımız mesajlar ortada aslında , niyetimiz içimizde . Herkes niyet okuyuculuğu yapacağı için uzun yazıyorum ben hep . Cımbızlanan cümlelerden böyle başka manalar çıkmasın diye .
Ha bir de B bekliyorumseni seni katılmış aramıza . Çocuklar üzerinden yapılan siyaseti mi eleştiriyor , vatan , millet , bayrak , dil boş işler mi diyor , anlamadım . Vatanın inandığı dinde ki önemini bilse , bunları yazar mıydı acaba ? Vatan sevgisi imandandır sözünü hatırlatırım kendine .
Seni kastetmemiş gibi geldi bana aklıma bi sürü isim geldi sen hariçyine cevap hakkı doğdu.
ben oradada dedim. ben kadının hareketiine cesur dedim. işidle gidip savaşmak cesarettir. bende o cesaret olsa gider savaşırım yazmışım onun gibi.
ne ypg demişim nede pkk.
sadece olaya yazmışım düşüncemi.
ayrıca kimileri ypgnin pkkdan farklı olduğunu söylerken. hatta işid saldırıları yüzünden oluşan bir hareket derken.. bunu iyice araştırmak gerekir. tam net bilemiyorum bende
herneyse,
insanların içindeki artniyet olunca bunu pkkya gider savaşırım olarak anlayacakttır.anlamış ve lansede etmiştir burada.
o konu değilse bilemiyorum.. temmuz ayında bunu yazan benim. ama farklıysa ben değilsem burada özür dilerim kendisinden.Seni kastetmemiş gibi geldi bana aklıma bi sürü isim geldi sen hariç![]()
Onun söylediği başka biri sanırım bu dediklerini kasteden bir üye vardı yanlış hatırlamıyorsamo konu değilse bilemiyorum.. temmuz ayında bunu yazan benim. ama farklıysa ben değilsem burada özür dilerim kendisinden.
canım ya ben size anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz onlar (kurtler)kimlik vatan bayrak istiyor ya onları demeye çalışıyorum
yine cevap hakkı doğdu.
ben oradada dedim. ben kadının hareketiine cesur dedim. işidle gidip savaşmak cesarettir. bende o cesaret olsa gider savaşırım yazmışım onun gibi.
ne ypg demişim nede pkk.
sadece olaya yazmışım düşüncemi.
ayrıca kimileri ypgnin pkkdan farklı olduğunu söylerken. hatta işid saldırıları yüzünden oluşan bir hareket derken.. bunu iyice araştırmak gerekir. tam net bilemiyorum bende
ama insanların içindeki artniyet olunca bunu pkkya gider savaşırım olarak anlayacakttır.
ve bir ek bunu lanse ederken bile işid olayını ağzına almamaya dikkat etmiştir. eğer benden bahsediyorsa. buda bilinçli bir hedef göstermedir
öyle dedim aus git konuya bak. ypg falan katılırım demedim.Kürtler diye yaptığın o genelleme hiç insani değil . Kendini yanlış ifade ettiğin sürece , yanlış anlaşılırsın .
Mesajını din üzerinden yazıp , müslümanların vatan , bayrak , dil savaşı olmaz demen de ayrı bir vaka .
Neyse .
Bu cevap haklarını bu kadar önemseme oky , tartışıyoruz sonuçta . Okuduğumuzu yorumlamayacağız da neyi yorumlayacağız ?
Bende farklı bir şey yazmadım zaten , net olarak ne olduğunu bilmediğin bir örgüte , bende cesur olsam gider katılırdım dersen , yanlış anlaşılırsın . Yukarıdaki arkadaşa dediğim gibi , Kendini yanlış ifade ettiğin sürece , yanlış anlaşılırsın .
Ypg ne bilmiyorum o örgütü bilmem de ama bende cesur olsam gidip Işid ile doğru bir safta yer alıp savaşırdım desen , yanlış anlaşılmazdın eminim .O gün burada olsam , sana sorardım , nasıl yani oky Ypg ye mi katılırdın diye , sende açıklamanı yapardın , konu kapanır giderdi benim için mesela .Ama sorardım , sormadan niyetini nasıl anlayayım , değil mi ? Sende sorardın , hatta sonunaşunu da koyardın .
Neyse.
Sorun da tam bu zaten ne okuduğunu tam olarak anlayabiliyorsuncanım ya ben size anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz onlar (kurtler)kimlik vatan bayrak istiyor ya onları demeye çalışıyorum
Ya hedef medef göstermiyorum , konuda tartışılan ve hepsi bana göre havada kalan üç beş olaydan bahsettim .
Senin olayına yorumum da bakın nasıl anlaşılmış ama aslı neymiş örneği idi .
Hadi selametle , forumda genele yansıyan kişisel tartışmaları sevmiyorum . Aklına takılan bir şey varsa , özelden sorarsın oky.
Anlamak için değil cevap vermek için dinliyoruz,okuyoruz. Hepsi bu. Örnekte de görüldüğü üzere. Bu yüzden çoğu iletişimsizlik ve sizin tabirle Niyet okuyuculuğu.Ya cidden son günlerde bu forumda yazılanlara anlam veremez oldum . Kafalar mı karışık , kavram kargaşası mı yaşanıyor yoksa başka bir şey mi ?
Sözlerimi yine carpitmissin.iftira atmadan once gecmiste ne yazdigimi iyi hatrla!hatta yiyiyorsa bul cikart
Ben pkk zamaninda yapilan yanlis devlet politikasiyla güç ve sempatzyan buldu dedim.ne yazdigimi da ne dusundugumu de gayet iyi biliyorum.o Tansu ciller iyi mucadele etmisti dedgin zamanlar.o zamanlar gercekten masum halkta cokca öldü.cokca faili mechul oldu.simdi siviller zarar goruyor ciller hic hasar vermedi diyen siz ne cabuk unuttunuz yakilan koyleri.bi bak istersen.bircogunun babasi evden alindi ölüm kuyularina atıldi.bu nefretle guclendi pkk dedim.devlet o zaman yanlis yapti bu sayede pkk taraftarlari yore halki tarafndan ve haksz yere zulum gorenlerin yakinlari tarafindan artti dedim.bunun neyi yanlis.
Pkk yi hakli gorecek savunacak tek bir yazimi çıkar.boş boş konuşma!
arkadaşım bir suçlama yapıyorsun burada üzüntüsünü ifade eden baş sağllığı dileyenlere.gerçekten kimse kimseyi anlamadan sormada başlıyor yoruma neymiş biz şöyle böyle cvp veriyoruz burdaki çoğunluğun linke ve beğeni peşinde ama rica ederim mahsun yavruları kullanmayın size ayırdığım zamanım için kendimden ozur dileyip tek daum kim ne pislik peşindeydi rabbim iki katını ona yssatsin bana cvp yazmayın istemiyorum yorumlarinizi
Yiyiyorsa cikart dedim pkk yi savundugum bi yaziyi.ne laf ceviriyorsun simdi.bana kalkmis pkk yi savundgumu soyleyemzsin.madem soyluyorsun bul cikart diyorum.ben beni konusuyorum simdi.sen beni sucladin cunku.kalkmis yok sinir kapisndan alkislarla gecen terorstler diyosun.hakli buldum mu iyi yapilmis dedim mi bir yazimda.ama yok carpitmk senin isin.evet yine diyorum ne yazdgimi gayet iyi hatrliyorum.pkk yi zamaninda uygulanan yanlis devlet politikasi olustrdu guclendrdi dedim.bundan nasil pkk savunucusu oldugumu cikarmaksa muthis zekanin eseri herhalBen tartıstıgım nickleri hic aklımda tutmam ama bazılarını unutmam farahdiba. Neyi ne sekilde yazdıgını da, neyi nasıl ifade ettigini de gayet net hatırlıyorum.
Saraylima vatan haini diyene kadar herkes dönüp kendine bakacak.
Ozellikle daha dun haburdaki demokrasi davullarına ve acılım zımbırtısına şak şak yapanlar.. O vatan hainiyse sen nesin diye sorarlar adama.