Diyarbakır’da bir kadın evine isabet eden top mermisi nedeniyle hayatını kaybetti

bak mesela Apo efendinin yanına arada bir heyet giderdi.
Ne konuştular ne ettiler bilir miydik?
Gizli tutanaklara geçer .
Halka canları isterse belli başlı konularda açıklama yaparlar.
Gerçi herşeyi bilmemize de gerek yok.Bilmemiz gerektiği kadarını bilelim yeter.Onu bile bilmiyoruz.

Onu bile bilmiyoruz ki.biz vatan millet sakarya diye tutturmus coşuyoruz.gencecik askerler,polisler bir bir şehit oluyor biz hala vatan sağ olsun diyoruz.vatan evlatları ölmeden sağ olmuyor mu? Bu kirli bir oyun başka bir şey değil.

kirli bir oyun tabi.
buna savaş demeye bile dilim varmıyor
savaşın bir ahlakı vardır ,sivillere ateş açmamak vs bir sürü kuralı vardır.
bunlar kahpece vuruyorlar.

kirli bir oyun tabi.
buna savaş demeye bile dilim varmıyor
savaşın bir ahlakı vardır ,sivillere ateş açmamak vs bir sürü kuralı vardır.
bunlar kahpece vuruyorlar.
Sivil falan görmez ki bunlar.hem güya savunduklari Kürt halkina hem Türk halkına zarar veriyor bunlar.işte geçen gün bir arabayi ateşe verip bir kadini ve oğlunu yakmaya çalışmışlar hem de istanbulun göbeğinde.

teröristin belli bir yeri olsa gaz döker yakarsın ya da bombalarsın.
belli değil ki heryerdeler.

Şimdi haberi tekrar okudum da tv de pkk bir eve top mermisi attı diye veriyor,bu haberde sanki asker atmış gibi halk tepki gösterdi denilmiş.

Niye askere polise tepki veriyorlar, kadının ölümüne yol açan pkk.hatta bu olayların hepsine yol açan pkk.

Uzucu tabi... ama olur boyle seyler. Bunlar uzerinden siyaset yapmayi, parti muhalefetligi veya yandasligi yapmayi etik ve gercekci bulmuyorum.

Bombayı atan pkk imiş zaten bu haberde asker atmış gibi yansıtılmis biraz.

Bunun üstüne zaten siyaset olmaz.

Ya bombayi atan asker olsa da fark etmez. Catisma varsa boyle uzucu olaylarin olmasi muhtemel. Insan seviciler (!) yine baslamis olenin ardindan sitaset cevirmeye.

Napsin devlet cekilsin de teroristler halka daha fazla mi zulmetsin diye sorulunca da "onu devlet bilecek" demisler.

Onerdikleri bir sey yok, ya da onerileri sacma sapan polyanna masali minvalinde. Ici bos laf salatasindan baska bir sey degil yani. Hep ayni seyi yapiyorlar. Bir kisi olsun hemen uzerinden duygusal hezeyan icerikli ajitasyon... bunu da muhaliflik amaciyla yapiyorlar. Ve ben bu kisilerin uzuntulerindeki samimiyetine kesinlikle itibar etmiyorum. Bana samimi gelmiyorlar.

O yuzden belirttim bunun uzerinden siyaseyin etik olmadigini...

Pkk sıkıştıkca daha fazla sivil öldürüp sucu askere atip infial yaratma derdinde. Buna bir çözüm bulunmalı.

Cok feci bir ölüm Allah rahmet eylesin

Anladım.

Ben de cidden bu tarz konularda hep şunu soruyorum hükümet değil devlet ne yapmalı? Istenen ya da beklenen nedir?

sen lafı dolandırma da doğudaki herkes terörist de geç .
daha samimi olursun.

sen lafı dolandırma da doğudaki herkes terörist de geç .
daha samimi olursun.

Benim oyle bir dusuncem yok. Butun dogu neden terorist olsun? Akil izan sahibi insanlardan cikmaz boyle dusunceler.

Ama bazilarinin teroristlerle ayni dusundugu gibi bir gercek var ortada. Yerde bocek ezilse katil polis, katil asker, katil hukumet diyenleri unutmamaknlazim esasen.

Ben boyle sozde insan sevicilere prim vermem. Sihirli ama icini bosalttiklari "esitlik, baris, demokrasi" gibi kelimlerle gozumu de boyayamazlar.

Son düzenleme:
Bu konuda yorumculardan kimse terörist sevici filan değil.
Sen neden celallendin?

Anladım.

Ben de cidden bu tarz konularda hep şunu soruyorum hükümet değil devlet ne yapmalı? Istenen ya da beklenen nedir?

Bir sey bekledikleri falan yok. Polyanna masali okumaktam baska bir sey yapmiyorlar. Cocuklari askere gondermeyecekmisiz falan... ne guzel cozum dimi

Sanki millet oglunun, babasinin, kocasinin olumunden zevk aliyor da ondan gonderiyr zannediyor herhalde bunlar. Boyle bos bos konusurlar cunku gerceklikten uzaklar. Orada teroristler cirt atacak ama askerler cicek atacak, oyle mi? Komediye de bak seeen.

Kimse istemez olumler olsun... ama malesef hayatin gercegi bu. Ve bazen tek cozumdur

ne dediğin neyi savunduğun belli değil kız.

Şu ilk paragrafına katılmıyorum.zorunlu askerlik olduğu için evet göndermek zorundayız tabii paran varsa ya bedelli yaptırır ya yurt dışına yollar bundan kurtulursun ancak yoksa evladın gider ne olduğu bile belli olmayan bir oyunun kurbanı olur.ve ölen hep halktan birilerinin çocuğu olurken ben neden çocuğumu buna kurban edeyim? Ne için?

Bilmiyorum evli misin çocuğun var mi?ancak hiç bir anne bana çocuğunun şehit olmasını istemez emin ol istemez.biz kurtuluş savaşı yapmıyoruz bilmem bunun farkında miyiz?

Tamam bu yazdiklarina ben de katiliyorum. Hatta zorunlu askerlik yerine profesyonel askerligi savunuyorum. Daha cocuk yasta birinin ne isi var dagda? Kirk yillik teroristlerin karsisina giderse olur yani bu cocuk. Onlar yillardir orada ustelik bu cocuk ise orayi hic bilmiyor bile.

Ama yine de karsinda bir olusum var. Karsi tarafta talepkar ve agresif bir tutum varsa sen buna karsi polyanna masallari ile hareket edemezsin, direnc gostermek zorundasindir. Yoksa ben de orada olen askerlerin yillaridir bos yere oldugunu dusunenlerdenim. Ama malesef... Orada olanlar yok degil, yok varsayamayiz. Ister tiyatro, oyun de ister baska bir sey. Orada var yani bir seyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…