İstiyom istiyom zeytin kurmayı istiyom kaydirigubbakcemile3
Derin yeşil çıtlatma zeytini nasıl yapcaz anlatırmısın bi çıtlattım suda bekletiyom 5 gündür suyunu değiştirerek ama devamı nasıl olacak
Bu arada 2 yıl sonra yanındayım bizim batı ilimizde Muğla olacak kısmetse.:1hug:
çok teşekkür ederima.s.senin içinde aynı şey geçerlia.sburanın öyle meşhur bir yiyeceği yok zeytin kurmayı ve ağacından portakal,limonu öğrendim muğlada ama aklına birşey gelirse sende söylea.ssamimiyetin için binlerce teşekküra.s.keşke ordaykende görüşebileymişiz ama kısmet:sm_confused: böyle tanışmak varmış:1hug:.
İstiyom istiyom zeytin kurmayı istiyom kaydirigubbakcemile3
Derin yeşil çıtlatma zeytini nasıl yapcaz anlatırmısın bi çıtlattım suda bekletiyom 5 gündür suyunu değiştirerek ama devamı nasıl olacak
Bu arada 2 yıl sonra yanındayım bizim batı ilimizde Muğla olacak kısmetse.:1hug:
Merhaba canım..Tuzlu su olacak tabi..Söylememişim herhalde.Teşekkürler...a.s.merhaba iyi anne...benim kayınvalidemdi adanadan getirmiş bana bende d.bakırdayım.suyunu bir hafta falan değiştikten sonra tuzlu su yapman gerekiyor canım tuzlu suda kalacak.sonra istediğin kadar çıkarıyorsun.limonla pul biberle zeytin yağıyla harika oluyor.kayınvalidem böyle yapıyor.yumuşamaması için tuzlu suu.
Diyarbakırlı becerikli bayanlardan biri leziz sumak sulu-etli dolmalarının tarifini verse keşke? bi de ezmenin?
ya evet kesinlikle katılıyorum ::)) tane sumağın kullanımını öğrendim gerçi.... 10 tane kadar dolmaya bir avuçtan fazla tane sumak kullanıyorsun.... dolmaları hazırlamadan 2-3 saat önce sumakları bir kabın içine koyup üzerine geçecek kadar kaynar su döküyorsun.... sumaklar bir kenarda ööööle bekliyor... sumağın rengini suya bırakması lazım... açık turuncu ile koyu sarı bir renk alıyor.... sonra dolmaları hazırlıyorsun ve tencereye diziyorsun.... sumaklı suyu süzüyorsun... tanesi kalmayacak... suyunu da dolmaların üzerine döküyorsun ve tencerenin altını yakıyorsun... işte böööle.... ama içinin hazırlanması için birşey diyemeyeceğim.... ben klasik metod dolmaiçinide denedim.. öyle bile sumak suyu çok güzel tat veriyor.... ama içini farklı hazırlıyorlar buralarda... bir kere pek kıyma kullanmıyorlar... ince doğranmış et kullanıyorlar... bir de değişik baharatlar ekliyorlar... walla şimdiye kadar sorduklarımdan doğru düzgün tarif alamadım... pek derin açıklamaya girmediler :::)))
ya kıslar bu arada ben iki gündür aşağıdaki gülümsemeleri kullanamıyorum... inaktif geliyor... işyerindeki bilgisayardan girdiğimde aktif ama ??? ne iştir anlamadım... bir fikri olan war mı????
Maatcım merhaba.Bilgisayar işinden pek anlamam ama sayfanın sol altında yetkileriniz diye bir kutucuk var.Benimkisinde gülümsemeler açık demiş.Belki orada bir sorun olabilir sende...Bu arada dolman pek güzel olmuş.Ellerine sağlık:))Ben de etleri küçük küçük doğrayarak yaparım ama hiç sumak kullanmamıştım.Bir kere de öyle deneyeyim...
Yok mu Diyarbakırlı,tek miyim yaniii:a015:
var ben varımsırnaşık şey
aslen diyarbakırlıyım,ama 20 seneye yakındır ankaraya taşındık...
daha bi ay önce diyarbakıra geldim kardeşime ordan kız istedik nişan yaptık...
yazada düğün diyarbakırda yaza ordayım ..
memleket gibisi yok...özlüyorum valla orayı...kaydirigubbakcemile2
diyarbakır hazır ol yaza ordayım....hihoyyytsırnaşık şey
mrb gönülyarası.. yazın diyarbakıra gelmek cesaret ister o sıcakta sırnaşık şey yaw baharda gel sen istersen... 50 derece sıcakta nefes alınmıyor sonra naniknanik
bu arada hepinizin geçmiş bayramını kutlarım arkadaşlar...