Diyarbakır///21

merhabaa.s.eşin seninde asker mi yoksa?beklerim muğlaya biz hep burdayız büyük ihtimalle! eşim büyük şehirlerden hoşlanmıyor:1no2:
zeytinin suyunu hergün değiştireceksin en az iki hafta kadar,daha sonra acılığı kalmış mı diye bir tadına bakarsın ve kalın tuz,limon üzerine de zeytnyağı gezdirirsin yağı biraz bol koy üzerine çıksın küflenmez o zaman.birde limon dilimleride at içine çok değil ne kadar kurduğunu bilemediğim için tuz ve limon miktarını söyleyemedim:1no2: sen göz kararı birşeyler yaparsın artık:lepi:vay be muğlalı olmuşum sanki öğrendim ben bu işleri:hooray:
sevgiler canım görüşmek üzerea.s....

ya evet gerçekten kısmet.... olsun ... fiziki olarak yakın olunmasa da manen yakınlık da idare ederiz biz de kaydirigubbakcemile5

ya evet işin enteresan tarafı eşimin de tayin listesinde sıradaki illerden biri muğla a.s belki hepbirlikte orada biraraya gelebiliriz... neden olmasın .. dünya küçük kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
yeşil zeytinin yapımını da öğrendim ya sayenizde::)) helal olsun size walla :lepi:

maat gönüller bir olsun değil mi?a.sTK646 kısmetse görüşürüz inşallah!:1hug:özelden de görüşelim sizlerlea.smaat insan hayatta herşeyi öğreniyor:smiley-cool:çoook öpüyorum sevgiler...a.s.

merhaba iyi anne...benim kayınvalidemdi adanadan getirmiş bana bende d.bakırdayım.suyunu bir hafta falan değiştikten sonra tuzlu su yapman gerekiyor canım tuzlu suda kalacak.sonra istediğin kadar çıkarıyorsun.limonla pul biberle zeytin yağıyla harika oluyor.kayınvalidem böyle yapıyor.yumuşamaması için tuzlu suu.

Merhaba canım..Tuzlu su olacak tabi..Söylememişim herhalde.Teşekkürler...a.s.

derin55 40 yılın başı sana aynı zaman denk geldik sana özelden bi mesaj atiim dedim ama özelin kapalı görünüyor:( ziyaretçi mesajlarını da beceremedim.. yaw o nasıl oluyor acaba ??? neyse işte öyle kısmet diilmiş:( sen bi aara bana özelden bi deneme mesajı atabilir misin???

Diyarbakırlı becerikli bayanlardan biri leziz sumak sulu-etli dolmalarının tarifini verse keşke? bi de ezmenin?

Diyarbakırlı becerikli bayanlardan biri leziz sumak sulu-etli dolmalarının tarifini verse keşke? bi de ezmenin?

ya evet kesinlikle katılıyorum ::)) tane sumağın kullanımını öğrendim gerçi.... 10 tane kadar dolmaya bir avuçtan fazla tane sumak kullanıyorsun.... dolmaları hazırlamadan 2-3 saat önce sumakları bir kabın içine koyup üzerine geçecek kadar kaynar su döküyorsun.... sumaklar bir kenarda ööööle bekliyor... sumağın rengini suya bırakması lazım... açık turuncu ile koyu sarı bir renk alıyor.... sonra dolmaları hazırlıyorsun ve tencereye diziyorsun.... sumaklı suyu süzüyorsun... tanesi kalmayacak... suyunu da dolmaların üzerine döküyorsun ve tencerenin altını yakıyorsun... işte böööle.... ama içinin hazırlanması için birşey diyemeyeceğim.... ben klasik metod dolmaiçinide denedim.. öyle bile sumak suyu çok güzel tat veriyor.... ama içini farklı hazırlıyorlar buralarda... bir kere pek kıyma kullanmıyorlar... ince doğranmış et kullanıyorlar... bir de değişik baharatlar ekliyorlar... walla şimdiye kadar sorduklarımdan doğru düzgün tarif alamadım... pek derin açıklamaya girmediler :::)))

ya kıslar bu arada ben iki gündür aşağıdaki gülümsemeleri kullanamıyorum... inaktif geliyor... işyerindeki bilgisayardan girdiğimde aktif ama ??? ne iştir anlamadım... bir fikri olan war mı????

a.s.günaydıın arkadaşlaar.daha kimse kalkmamış mı?bugün d.bakırda hava harika güneşli maşallah oohh içim açıldı valla.hadi kıslaar kalkın artık.gününüz çok güzel geçsin.öpüyorum sizleri...

Maatcım merhaba.Bilgisayar işinden pek anlamam ama sayfanın sol altında yetkileriniz diye bir kutucuk var.Benimkisinde gülümsemeler açık demiş.Belki orada bir sorun olabilir sende...Bu arada dolman pek güzel olmuş.Ellerine sağlık:))Ben de etleri küçük küçük doğrayarak yaparım ama hiç sumak kullanmamıştım.Bir kere de öyle deneyeyim...

herkese günaydııınnn...... şekerim gülümsemelerim açık.. onda bi problem yok.... bir şekilde PC ile alakalı teknik bi sıkıntı olsa gerek... çünkü siteyle ilgili olsa işten girdiğimde de kullanamamam lazım.....

:1hug:merhaba arkadaşlar...nasılsınız bakalım.valla benim komşularımda yapıyorlar bende bayılıyorum bu sumaklı ekşi dolmaya.öpüyorum sizlerii...

d.bakırlı arkadaşlaar.nerdesiniz yaa.hiç sesiniz çıkmıyor.huu huuu.nerelere kayboldunuz.bugün d.bakır kapkara ondanmı acaba.daha sabahleyin akşam gibiydi.yağmurdan.CADIARZUfisfisfisfisfisfis

Yok mu Diyarbakırlı,tek miyim yaniii:a015:

var ben varımsırnaşık şey
aslen diyarbakırlıyım,ama 20 seneye yakındır ankaraya taşındık...
daha bi ay önce diyarbakıra geldim kardeşime ordan kız istedik nişan yaptık...
yazada düğün diyarbakırda yaza ordayım ..
memleket gibisi yok...özlüyorum valla orayı...kaydirigubbakcemile2
diyarbakır hazır ol yaza ordayım....hihoyyytsırnaşık şey

mrb gönülyarası.. yazın diyarbakıra gelmek cesaret ister o sıcakta sırnaşık şey yaw baharda gel sen istersen... 50 derece sıcakta nefes alınmıyor sonra naniknanik

bu arada hepinizin geçmiş bayramını kutlarım arkadaşlar...

ahh şekerim diyarbakırın sıcagını hiç bilmezmiyim ...sengözlerimebaksanab
nisanda yada haziranda ordayım tatlım...annem daha dün ordaydı bayram için gelinimizin yanına gitti dünde ankara ya geldi şekerim...
sen ne yapıyosun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…