• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyarbakır'da HDP mitinginde iki patlama

bugün için geçtiyse bile, yarın barajı geçemediğinde aynı sağduyu gösterirse ancak samimi olduğuna inanabilirim

Erdoganin 30 metre ilerisinde bomba patlasaydi, ülkenin halini düsünebiliyormusun? Sagduyu mesajlar yerine, o olayi son damlasina kadar kullanmak isterdi. Iç savasa kadar giderdi olay!

Demirtas bu olayi kullanmak istesteseydi, sagduyu mesajlar vermezdi. Adam baraji geçecek gibi görünüyor zaten. Geçmezse de akp'nin hileliginden geçmez. Niye gidip ona oy vermek istiyenlerin arasinda bomba patlatsin?

Son düzenleme:
Topicin hepsini daha okumadm fakat herkes burda nasil sasiriyor anlam veremedim. Insanlarin vicdansiz oldugunu daha yeni mi ögrendiniz? En basit Berkin için, Gezide nice ölen genç, gözlerini kaybedenler, yaralilari için neler, neler söylendi. Hatta Erdogan bile Berkinin cesedi sogumadan gidip annesini, babasini yuhlatmisti topluma.

Yani lütfen "bu kadar mi canilestik"? demeyin. Ülkenin basinda bu kadar vicdansiz insanlar olduguna göre, toplumunda vicdansiz olmasi sasirtmamasi lazim! :KK14:

Karsi dorus olabilir uzulmemis olabilir ama sana cekil golge yapma deme hakkini vermez
Azicik saygi herkese herseye pkk militanlarinin hepsi olsun bir gram uzulmem ama sirf hdp secimi diye insanlara yapilan bu haksizlik icin uzulurum. Yoldan gecen bir vatandasda yaralandi orada olan esnafta miinge gelen vatandasta umarim yaralilar iyilesir
Üzülmemiş olabilir ama burada canlar masum insanlar söz konusu üzülmediyseniz sizde kalsın nispet yapar gibi üzülmedim demek ne kadar etik
insanların hassasiyetlerini göz önünde bulundurmak lazım gelmezmi
dediğimiz gibi azıcık saygı

Üzülmemiş olabilir ama burada canlar masum insanlar söz konusu üzülmediyseniz sizde kalsın nispet yapar gibi üzülmedim demek ne kadar etik
insanların hassasiyetlerini göz önünde bulundurmak lazım gelmezmi
dediğimiz gibi azıcık saygı
Tamam dusunceye saygi ondan hakaret asagilama duydun mu uzulmedin dedi cekildi

Herkes düşündüğün gibi davranmak zorunda değil.

ALakası yok diyeceksin ama acı bakımından eşit sayılabilir birörnek vereceğim. Özgecan ın babası Mehmet Aslan neler söyledi nasıl davrandı tam bir ibretlik... Böyle insanlarda var. kin tutmak gütmek kimseyi geri getirmez ama tersi bir şeyleri değiştirebilir.
olabilir ama ben öyle davranamazdım fazla güclü
insan canı konu olunca pek de hümanist takılamıyor bu yüzden bence üzülmedim diyene saldırılmamalı
nedeni vardır elbet diyorum
5 yasında hakkari yüksekovada babası ve dedesi pkklılar tarafından öldürülen bir arkadaşım var dedim yerine koyun dedim kendinizi kimse okumadı bile
işlerine gelmedi açıkcası çünkü kendileri bunu yaşamadılar.
davulun sesi uzaktan hoş geliyor
o acıyı yaşayan tabiki duygusal davranacak.
hümanistlik o yılan kendine dokunmadığı zaman kolay gerçekten

iyi akşamlar

Son düzenleme:
Bilmiyorum fotografla bir daha karsilasmamak icin arastiramadim. Bir bilgisi olan varsa paylassin, bir haber okursam ben de yazarim.

Tamam dusunceye saygi ondan hakaret asagilama duydun mu uzulmedin dedi cekildi

Tanrılar kurban ister diye bir söz var. Ama burada kim tanrılığını ilan etti? Kim yaptıysa Allah belasını versin

olabilir ama ben öyle davranamazdım fazla güclü
insan canı konu olunca pek de hümanist takılamıyor bu yüzden bence üzülmedim diyene saldırılmamalı
nedeni vardır elbet diyorum
5 yasında hakkari yüksekovada babası ve dedesi pkklılar tarafından öldürülen bir arkadaşım var dedim yerine koyun dedim kendinizi kimse okumadı bile
işlerine gelmedi açıkcası çünkü kendileri bunu yaşamadılar.
davulun sesi uzaktan hoş geliyor
o acıyı yaşayan tabiki duygusal davranacak.
hümanistlik o yılan kendine dokunmadığı zaman kolay gerçekten

iyi akşamlar

Iyide, sadece aci yasiyan o arkadas mi? Diger tarafta o ayni aciyi yasayan insanlar yok mu? Sanki askerler hiçmi Kürt köylerini basmadilar? Roboski'nin tek oldugunu mu saniyorsun? O sekilde bide nice insanlari içeriyie aldilar, iskence yaptilar güya bilgi almak için. Su an halen hapislerde küçük çoçuklar var. Onlarin anneleri, babalari, kardesleri yok mu saniyorsun?

Diger taraftan "her Türk erkek asker dogar" saçmaligi ile nice fakir genci alip, daglara götürüyorlar. Hiç herhangi bir strateji olmadan, ya ölüyorlar, ya saatlerce korku içinde nöbet tutuyorlar. Gencecik insanlar daha, yeni evli, yeni nisanli bos bos öldüler! Ve Türk devleti bu olaydan iste 30 yildir nemalanmayi çalisip, halen nemalaniyorlar! Kürt meselesi birak 30 yil, 30 günde çözülebilecek bir meseledir aslinda fakat yanasmadilar.

Ben her iki tarafa çok üzülüyorum, hayatin baharinda olsan insanlar ne ile ograsiyorlar. Hep olan zaten analara, babalara oluyor üstelik. O mitingde yaralanan, ölen insanlar içinde elbette üzülüyorum. Tek yaptiklari bir mitinge gitmektir üstelik. Peki bu insanlar o zaman ne yapsin? Parti tutmak yoksa, ne yapsinlar? Tekrar daglara savasmaya mi?

Topicin hepsini daha okumadm fakat herkes burda nasil sasiriyor anlam veremedim. Insanlarin vicdansiz oldugunu daha yeni mi ögrendiniz? En basit Berkin için, Gezide nice ölen genç, gözlerini kaybedenler, yaralilari için neler, neler söylendi. Hatta Erdogan bile Berkinin cesedi sogumadan gidip annesini, babasini yuhlatmisti topluma.

Yani lütfen "bu kadar mi canilestik"? demeyin. Ülkenin basinda bu kadar vicdansiz insanlar olduguna göre, toplumunda vicdansiz olmasi sasirtmamasi lazim! :KK14:
Ben şaşırmıyorum mesela, yahu Kürt yazmayıp k.rt yazanlar var sosyal medyada. Arkadaş Kürt kelimesi küfür mü niye k.rt yazıyorlar diye sorgulardım bir ara artık ondan da vazgeçtim. Bu topice de ağıt yazıp gidiyorum mesela

Ben şaşırmıyorum mesela, yahu Kürt yazmayıp k.rt yazanlar var sosyal medyada. Arkadaş Kürt kelimesi küfür mü niye k.rt yazıyorlar diye sorgulardım bir ara artık ondan da vazgeçtim. Bu topice de ağıt yazıp gidiyorum mesela

Ya hayir, kabullenmek niye bu kadar zor? Evet, Türkiyede Kürtler, Türkler, Lazlar, Ermeniler, hatta artik emekli olan Almanlar bile var. Yani var da var. Cestili kültürlerin olmasi, dilleri olmasi, bir ülkeyi zenginlestirmeli diye düsünüyorum. Bir ülkede en önemlisi huzur ile, birbirinze karsi saygi ile yasamaktir. Ki tabiki bu Türkiyede bir utopi, ama neyse iste...

Konu acildigindan beri okuyup cikiyorum. Benim soylemek istedigim her seyi bazi arkadaslar yazmis zaten. Begenip ciktim her defasinda. Konusursam cok kotu seyler yazabilirdim. Kan beynime sicramisti. Su an daha sakinim.
Daha buyuk bi katliam planlanmis bence. Halk gayet sogukkanli. Demirtas sogukkanli. Herkes sakin davranmaya calisiyor. Yaratilmak istenen kaosun farkindayiz.
Uzatmicam.
patlamada kollarini, bacaklarini kaybeden cocugun fotografini gordunuz mu? Diyecegim bu kadar...
hayır hayır olamaz bunu yapmaya kimsenin hakkı yok,bu ülkede herkes bu şekildemi gösterecek tepkisini bu mudur,terör ülkesimi burası:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Ya hayir, kabullenmek niye bu kadar zor? Evet, Türkiyede Kürtler, Türkler, Lazlar, Ermeniler, hatta artik emekli olan Almanlar bile var. Yani var da var. Cestili kültürlerin olmasi, dilleri olmasi, bir ülkeyi zenginlestirmeli diye düsünüyorum. Bir ülkede en önemlisi huzur ile, birbirinze karsi saygi ile yasamaktir. Ki tabiki bu Türkiyede bir utopi, ama neyse iste...
Zehir gibi bir nesil geliyor hem zeki hem vicdanlı, herşey çok güzel daha doğrusu olması gerektiği gibi güzel olacak buna inanıyorum ben

Back