- 27 Nisan 2012
- 15.316
- 18.053
- 498
- Konu Sahibi kavun kokusu
-
tebrik ederim sizi.. ne kadar yüce gönüllü bir öğretmensinizYazılanları henüz okumadım, önce gelişmeleri yazmak istedim.
Bugün 0-3 arasında puan verilen formu doldurdum. Formda kalem tutabilir, geometrik şekil çizebilir, arkadaşlarıyla iyi geçinir... gibi cümleler vardı. Bunlara puanı verdim ve uygun olan boşluklara gözlemlediğim diğer şeyleri yazdım.
@pelin- hanım sizin dediğiniz gruba üye oldum, oradan da yardım istedim. Huriye hanımla da konuştuk. Bugün Huriye hanım yok, sanırım hesabını dondurmuş. Konuşmaya devam edecektik, artık dönmesini beklerim. O grup çok faydalı oldu bana. Mesela okuma penceresi diye bir şey varmış, disleksi çocuklar için. Onu araştıracağım, eğer uzmanlık isteyen bir şey değilse internet üzerinden alacağım ve öğrencimle çalışacağım. Sıkıntım şu ki, ben branş öğretmeniyim. 2 saat a sınıfına giriyorum, oradan çıkıyorum b şubesine giriyorum. Yani çocuk ile bütün günüm beraber geçmiyor.
Şu an top ailede. Form dolduruldu, yazıldı, imzalandı. Pazartesi günü RAM'a yollanacak ve RAM da aile ile irtibata girecek. Götürmezlerse ne yaparım bilmiyorum.
Hakikaten, götürmezlerse, çocukla ilgilenmiyorlar bu da bir suistimaldir diyerek şikayet edilebilirler mi acaba?
kardeşim disleksi ve şu an doktor oldu öyle diyeyimSayfa 5'te güncelleme var.
Bir öğrencimin disleksi olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar çocukla üstünkörü ilgilenilmiş, çoğu zaman ilgilenilmemiş. En sonunda aklıma geldi ya bu çocuk disleksi olabilir mi acaba dedim.
Sıkılabilirsiniz diye çok uzun yazmak istemiyorum, soru gelirse yazarım ayrıntıları. Neden böyle düşündüğümü çok az yazayım.
- dikkati aşırı dağınık, odaklanması yok denecek kadar az.
- bir tek resim ve bilgisayar dersinde iyi.
- okuduğunu anlamıyor.
- okula gelmek hiç istemiyor.
- verdiğim basit talimatları bile uygulayamıyor.
- çeşitli davranış bozuklukları mevcut.
En sonunda aklıma geldi ve dedim ki "bana 'beyaz' ve 'doğru' kelimelerini yazar mısın?
Yazdı ama deyaz ve boğru olarak.
En yaygın olarak bilinen zaten birbirine benzeyen harfleri karıştırılmasıdır. Rehberlik ile hemen iletişime geçtim, RAM ile görüşmelerini, gerekirse öğretmeni olarak durumu özetleyen yazı/dilekçe ne isterlerse yazacağımı belirttim.
Aileden yana umudum yok, babası ve annesi açık açık, direk dediler ki bana "bu çocuk gerizekalı, bundan bi' halt olmaz". Ailenin ilgilenmeyeceği bariz.
Peki benim derdim ne? Derdim şu ki disleksi ise öğrencim, neler yapmalıyım? Öğrenmesini kolaylaştırmak adına uygulayabileceklerim neler? Önce ben öğreneyim ki dersine giren diğer öğretmenleri de bilgilendireceğim.
Bu arada çok zeki bayanlar sanki benim aklım yokmuş gibi "google ile araştırsaydın" demeden yazmam lazım, araştırdım. Tedavisi yok! Zaten ben doktor değilim, amacım tedaviye dahil olmak değil, bir çocuğun az çok öğrenmesini sağlamak.
Konuya dair bilgim çok kısıtlı, bu yüzden yanlış bir yönlendirmede bulunmak istemem,
sadece belirtmek istiyorum ki böyle ilgili, idealist öğretmenlerin var olduğunu bilmek, bana umut aşılıyor.
Saygılar
kardeşim disleksi ve şu an doktor oldu öyle diyeyim
yeterli ilgi ile derslerinde başarıyı yakalayacağına eminim
zaten tıp okurken öğrendi aslında küçüklükten beri disleksisi olduğunubu konudaki ikinci doktor disleksisi olan
demek ki çok da başarılılar
ben kaç yaşında ve nasıl belirlendiğini sorsam
bir de düzeyleri farklı mı
hani okuyamayanlar var bir de doktor olan var
en azından sınavda okumuş o kadar soruyu ki oraya girmiş
tıp okurken okunacakları saymayayım bile
zaten tıp okurken öğrendi aslında küçüklükten beri disleksisi olduğunu
derste işlemişler
yabancı dili ne kadar çalışırsa çalışsın berbat sonra bazı harfleri hep ters yazardı
matematik iyiydi ama türkçe de kötüydü
annem sınıf öğretmeni sabah akşam ders çalıştırırdı bizi o yüzden öğrendiğini düşünüyoruz bir şekilde dersleri
çünkü annem şey der sen okuma öğrencek gibiydin hani harfleri filan tanımaya başlamıştın,oturttum bir gün sabahtan akşama uğraştım hemen okudun öğrendin demişti
kardeşimi ise ohoo türkçeye dilbilgisine epey bir çalıştırmak zorunda kaldı çünkü zayıftı
bir gün öğretiyorum ertesi güne sıfıra dönüyordu der
ayna simetrisi gibi yazardı mesela çok fazla adını filan
gerçi bunu ben de böyle yazarmışım
resimleri ters çizerdi
kafa aşağıda ayaklar yukarıda çizerdi
başka hatırlamıyorum kendisi burada olsaydı daha iyi anlatırdı belki
Sizin gibi öğretmenlerin olması ne kadar güzel :) çok çok teşekkür ederiz. Gerçek hayattan alınma şu filmi izleyin mutlaka "taare zameen par" disleksiyle alakalı sürükleyici ve zihin açıcı bir film. Nasıl yaklaşılması konusunda da yardımcı olur size bu film. Ayrıca disleksiye sahip olan çocukların bazı alanlarda yaşıtlarından üstün olabileceği gerçeğini de gösteriyor, bu film size gerçekten iyi gelecek bence. Sevgiyle kalın.Yazılanları henüz okumadım, önce gelişmeleri yazmak istedim.
Bugün 0-3 arasında puan verilen formu doldurdum. Formda kalem tutabilir, geometrik şekil çizebilir, arkadaşlarıyla iyi geçinir... gibi cümleler vardı. Bunlara puanı verdim ve uygun olan boşluklara gözlemlediğim diğer şeyleri yazdım.
@pelin- hanım sizin dediğiniz gruba üye oldum, oradan da yardım istedim. Huriye hanımla da konuştuk. Bugün Huriye hanım yok, sanırım hesabını dondurmuş. Konuşmaya devam edecektik, artık dönmesini beklerim. O grup çok faydalı oldu bana. Mesela okuma penceresi diye bir şey varmış, disleksi çocuklar için. Onu araştıracağım, eğer uzmanlık isteyen bir şey değilse internet üzerinden alacağım ve öğrencimle çalışacağım. Sıkıntım şu ki, ben branş öğretmeniyim. 2 saat a sınıfına giriyorum, oradan çıkıyorum b şubesine giriyorum. Yani çocuk ile bütün günüm beraber geçmiyor.
Şu an top ailede. Form dolduruldu, yazıldı, imzalandı. Pazartesi günü RAM'a yollanacak ve RAM da aile ile irtibata girecek. Götürmezlerse ne yaparım bilmiyorum.
Hakikaten, götürmezlerse, çocukla ilgilenmiyorlar bu da bir suistimaldir diyerek şikayet edilebilirler mi acaba?
Sayfa 5'te güncelleme var.
Bir öğrencimin disleksi olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar çocukla üstünkörü ilgilenilmiş, çoğu zaman ilgilenilmemiş. En sonunda aklıma geldi ya bu çocuk disleksi olabilir mi acaba dedim.
Sıkılabilirsiniz diye çok uzun yazmak istemiyorum, soru gelirse yazarım ayrıntıları. Neden böyle düşündüğümü çok az yazayım.
- dikkati aşırı dağınık, odaklanması yok denecek kadar az.
- bir tek resim ve bilgisayar dersinde iyi.
- okuduğunu anlamıyor.
- okula gelmek hiç istemiyor.
- verdiğim basit talimatları bile uygulayamıyor.
- çeşitli davranış bozuklukları mevcut.
En sonunda aklıma geldi ve dedim ki "bana 'beyaz' ve 'doğru' kelimelerini yazar mısın?
Yazdı ama deyaz ve boğru olarak.
En yaygın olarak bilinen zaten birbirine benzeyen harfleri karıştırılmasıdır. Rehberlik ile hemen iletişime geçtim, RAM ile görüşmelerini, gerekirse öğretmeni olarak durumu özetleyen yazı/dilekçe ne isterlerse yazacağımı belirttim.
Aileden yana umudum yok, babası ve annesi açık açık, direk dediler ki bana "bu çocuk gerizekalı, bundan bi' halt olmaz". Ailenin ilgilenmeyeceği bariz.
Peki benim derdim ne? Derdim şu ki disleksi ise öğrencim, neler yapmalıyım? Öğrenmesini kolaylaştırmak adına uygulayabileceklerim neler? Önce ben öğreneyim ki dersine giren diğer öğretmenleri de bilgilendireceğim.
Bu arada çok zeki bayanlar sanki benim aklım yokmuş gibi "google ile araştırsaydın" demeden yazmam lazım, araştırdım. Tedavisi yok! Zaten ben doktor değilim, amacım tedaviye dahil olmak değil, bir çocuğun az çok öğrenmesini sağlamak.
Bu konuda araştırma yapıyor olmanı takdir ettim sana şöyle yardım edeyim öğrencine örüntü çalıştırarark başlayabilirsin mesela boncuk dizsin bir süre örneğin mavi sarı yıldız mor kırmızı örüntüsünü defalarca diZsin dikkat geliştirme setlerinden yararlanabilirsin fark bulma eşleme gibi daha sonra dinlediğini ve gördüğünü yazması üzerine kısa metinler çalışın derim bunlar bir anda sonuç vermeyebilir ama yanlış yaptıkça başa ve gerekirse bir alt basamağa dönersen yavaş yavaş güzel şeyler olacaktır
Tövbe yarabbimÇok teşekkür ederim. Benim tek başıma uğraşmam bir şeyleri değiştirmeyecek. Dediğim gibi ben sınıf öğretmeni değilim. Bunları öğrencimle yapabilirim ama sadece benim dersimde bir nebze başarı gösterir (gösterebilirse), kalan bütün derslerinde yine aynı sıkıntılar olur.
Ben çocuk testlerden geçsin ve evet şudur budur diye bir rapor gelsin istiyorum. Böylece ona özel eğitim alabilecek, yazılıları ona göre olacak.
Hala aile RAM'a götürsün diye bekliyoruz, 1 hafta oldu. Annesi utanmadan demez mi "evet, ilgilenemedim son zamanlarda". Son zaman dediğiniz nedir diye sorunca da "işte son 4-5 senedir" diyor.
Bu konunun sonucunu çok merak ettim.Çok idealist bir öğretmen olmanızdan ötürü sizi kutluyorum.Benim oğlum şu an 4 e geçti disleksili Okmeydanı vevlet hastanesinde yapılan IQ testine göre IQ su 142 çıktı üstün zekalı sağdan sola doğru ters yazıyor.Öpretmeb ilgisiz RAM da aldığı 8 saatlik eğitim yetersiz.Ergoterapi ve özel eğitim alması gerekiyor.12 saat bunun 8 saatini devlet karşılıyor kalan 8 saati bizim aile olarak karşılamamız gerekiyor.Bu da aylık 1600 tl ediyor ama götüreceğim.Sadece disleksi üzerine bi eğitim kurumu var Florya şenlikköyde.Bazı gelişmeler oldu, aslında ciddi anlamda gelişmeler oldu; ancak şu an yazamam çünkü bazı kişilerle birbirimize girdik. Yazarsam (buraya üyeliği var) hem ifşa olurum hem de okulda daha da gerginleşiriz. Biraz unutulsun da olay...
Çok yazık gerçekten de. Özel eğitim almak zorunda siz ana değil ancak destekleyici eğitim sunabilirsiniz. Ama ne kadar bilinçli bir öğretmensiniz, mutlu oldum çözüm yolu aramaya çalışmanıza.Merhaba, aile birlikte çalışmaya hiç istekli değil ve çocuğu da gözden çıkarmışlar zaten. Yine de okula çağrılacaklar ama yine gelmeyecekler. Aileyi bildiğim için ben onlara ihtiyaç duymadan neler yapılabilir bunun peşine düştüm. Çocuğunuzu şuraya buraya götürün deyince götürmüyorlar, daha da fenası ben ....'nın öğretmeniyim dediğinde rehberlik öğretmeninin yüzüne telefonu kapatmışlar.
Elim kolum bağlı, ama buradan bilen çıkar umudundayım.
Size özelden bir grup ismi atacağım, grup kurucusunun adını vereceğim, muhakkak iletişme geçin.Bu konunun sonucunu çok merak ettim.Çok idealist bir öğretmen olmanızdan ötürü sizi kutluyorum.Benim oğlum şu an 4 e geçti disleksili Okmeydanı vevlet hastanesinde yapılan IQ testine göre IQ su 142 çıktı üstün zekalı sağdan sola doğru ters yazıyor.Öpretmeb ilgisiz RAM da aldığı 8 saatlik eğitim yetersiz.Ergoterapi ve özel eğitim alması gerekiyor.12 saat bunun 8 saatini devlet karşılıyor kalan 8 saati bizim aile olarak karşılamamız gerekiyor.Bu da aylık 1600 tl ediyor ama götüreceğim.Sadece disleksi üzerine bi eğitim kurumu var Florya şenlikköyde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?