- Konu Sahibi kavun kokusu
-
HARİKA :) ... işte bu :))))Samimiyet kurduk zaten, hatta dün geldi beni öptü. Birçok öğrencim sarılıyor, öpüyor ama o yapınca garip oldu içim. Onunla ilgilendiğim için öptü beni. Diğer öğretmenlerinin aksine arkaya oturtup görmezden gelmediğim için öptü. Bugün de konuyu açayım, yardım isteyeyim dedim işte. Bu kadar bilgisizin içinde nasıl ortaya çıkacak bilmiyorum... Dilerim disleksidir, çünkü bambaşka bir şeyse, aklımıza gelmeyen bir şeyse yine kalacak çocuk ortada. Hiç olmazsa adı konsun istiyorum artık. Gelişmelerden haberdar ederim, herkese çok teşekkürler.
Sana sarılmak istiyorum, çok teşekkürederim kendi adıma insanlık adına iyi ki varsınız.İyi ki iyi insanlar var, dünya sizler sayesinde çekilir durumda.Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınızYa var ya harikasınız ya, hemen bakacağım ve takibe alacağım sayfayı. Çok teşekkür ederim.
Benim öğrencimin de müthiş teknoloji bilgisi var, bayılıyor. Bunun dışında her konuda çok kötü.
Verdiğiniz sayfaya gidiyorum hemen. Bin kere teşekkürler.
Okullarda rehber ogretmeni bilgilendirirsenir o RAM a bilgi veriyor ve uzmanlar bu durumu tespit edip eger varsa ona göre özel egitim uyguluyorlarBir öğrencimin disleksi olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar çocukla üstünkörü ilgilenilmiş, çoğu zaman ilgilenilmemiş. En sonunda aklıma geldi ya bu çocuk disleksi olabilir mi acaba dedim.
Sıkılabilirsiniz diye çok uzun yazmak istemiyorum, soru gelirse yazarım ayrıntıları. Neden böyle düşündüğümü çok az yazayım.
- dikkati aşırı dağınık, odaklanması yok denecek kadar az.
- bir tek resim ve bilgisayar dersinde iyi.
- okuduğunu anlamıyor.
- okula gelmek hiç istemiyor.
- verdiğim basit talimatları bile uygulayamıyor.
- çeşitli davranış bozuklukları mevcut.
En sonunda aklıma geldi ve dedim ki "bana 'beyaz' ve 'doğru' kelimelerini yazar mısın?
Yazdı ama deyaz ve boğru olarak.
En yaygın olarak bilinen zaten birbirine benzeyen harfleri karıştırılmasıdır. Rehberlik ile hemen iletişime geçtim, RAM ile görüşmelerini, gerekirse öğretmeni olarak durumu özetleyen yazı/dilekçe ne isterlerse yazacağımı belirttim.
Aileden yana umudum yok, babası ve annesi açık açık, direk dediler ki bana "bu çocuk gerizekalı, bundan bi' halt olmaz". Ailenin ilgilenmeyeceği bariz.
Peki benim derdim ne? Derdim şu ki disleksi ise öğrencim, neler yapmalıyım? Öğrenmesini kolaylaştırmak adına uygulayabileceklerim neler? Önce ben öğreneyim ki dersine giren diğer öğretmenleri de bilgilendireceğim.
Bu arada çok zeki bayanlar sanki benim aklım yokmuş gibi "google ile araştırsaydın" demeden yazmam lazım, araştırdım. Tedavisi yok! Zaten ben doktor değilim, amacım tedaviye dahil olmak değil, bir çocuğun az çok öğrenmesini sağlamak.
HARİKA :) ... işte bu :))))
takildiginiz bir şey olursa bu durumda yardimci olmak isterim umarim denk geliriz olumlu gelişmelerinizi merakla bekleyeceğim. :)
Ne güzel bir şey yapıyorsunuz takdir ettim. O ramin alacağı olsun yalnız ne demek ya WİSC-R dahi uygulamamak ? Ne icn para alıyorlar acaba bu ramda çalışanlar ? Eğitsel tanısı nasıl konacak daha wiscr bile yapmadan ya şaka gibi. Hocam çocuk özel öğrenme güçlüğü, disgrafi gibi geldi bana. Çocuk için şuan yapabileceğiniz ses farklılıklarını düzeltmek için bazı setleri alıp çalışmak gibi gorunuyor. 50 lira civarı bu setler. Belki bir kırtasiye örnek bir set verebilir. Yer,yön için de edukids var ayrıca oryantiring faydalı olur ama aile ilgisiz. Sonuçta sizin de başka dersleriniz başka öğrencileriniz var. Ya keşke bu ram bi rapor verse ,ah o aile bi ikna olsa. Okuldaki özel eğitimci de bi tuhaf. Sizin alanınız olmamasına rağmen ilgileniyorsunuz ama o bilmiyorum diyor. Ne demek bilmiyorum, bilmiyorsa öğrensin. Onun alanı bu. Hocam bence okul muduruyle konuşun destek eğitim odasına girsin o setlerle özel eğitim öğretmeni çalışsın. Birebir etüt yapar gibi calisacak başka türlüsü gelmiyor aklıma :/ ama bu çocuk tam özel öğrenmeli mi bilemedim hocam. Bir de mebin özel öğrenme güçlüğü destek eğitim programı var onun uygulanması lazım da tabiiki sizin de başka dersleriniz var vs yani o da çok zor. Okuldaki özel eğitimci ilgilenmeli yani başa bir şey gelsee keşke aklıma. Çok iyisiniz gerçekten, maşallah azminize
Çok iyi kalplisiniz, teşekkür ederim. Seti sordum rehber öğretmenimize, ama benim kullanamayacağımı, özel uzmanlık gerektiren setler olduğunu söyledi. Okuma penceresi diye bir şey buldum. Eğer o benim yapabileceğim bir şey ise, onu almayı planlıyorum.Merhaba,
Benim yeğenim disleksi hastası, ve ailesinin sorunlarından ötürü onun ders ve okulla alakalı bir çok durumunda sürekli ona ablalık etmek durumundaydım. Kendisi öğrencinizden ortalama 3 yaş büyük yalnızca. Yani kendisiyle ilgilendiğimde öğrencinizle aynı yaştaydı. Disleksi hastalığından dolayı, özel eğitim alıyordu. Oradaki eğiticilerin verdiği bilgilerden bahsedeyim, belki fikir ve belki ışık olur ki o ışık sizde fazlasıyla var. Neyse...
Disleksi özellikle unutmak ve konuşmaya bağlı olduğundan ve benzerlik içeren kavramları (ki harf örneğini vermişsiniz) karıştırmakla boy gösterir. Aman aman büyük sorun gibi gözükmese de çok hassas. Bundan dolayı 5 yaş seviyesinde hafıza oyunları, (mesela üç fincandan birisinin içine para koyuyorduk. Gözünün önünde yer değiştiriyorduk yavaşça. Takip et diyorduk. Belki haftalarca bulamadı, ama şuan kendisi gelip bunu bize yapacak kadar iyi bir noktaya geldi. Toplu konusmalara (yani siz sınıfa konu anlatırken) bu tarz konusmalara beyin odaklanamıyormuş. Bu salgının ismi vardı, affedin unuttum. Bundan dolayı göz teması kurarak konuşmak, kendisiyle iletişim kurarken kelimelerin her birini vurguylayarak konuşmak gibi. Benim yeğenim harfleri bile yazamıyordu, şuan günlük tutuyor. Yalnız o kadar üzüldüm ki, çocuk tembel ve zeka sorunu olan çocuk olarak görülmüş ve boşverilmiş.
Çokta duygulandım, bu çocuk sayenizde güvenle kalem tutabilen, söyleneni anlayan ve ne söylediğini bilen bir çocuk olacak. Bu çocuğun geçimsizliğini bile böyle profösörce izlemeniz o kadar önemli ki. Önünüzde ceket iliklerim. Set almak lazım geliyorsa, pay böleriz bende veririm ne gerekiyorsa alırım. Bana yazabilirsiniz özelden. Sizler gibi öğretmenler ne güzel ki hala var, ne güzel ki uzun süre de siz olacaksınız... Allah sizi korusun kötülüklerden.
Sevgiler.
Okullarda rehber ogretmeni bilgilendirirsenir o RAM a bilgi veriyor ve uzmanlar bu durumu tespit edip eger varsa ona göre özel egitim uyguluyorlar
Keşke ailesi sizin gibi olsa... Ama çocuğu çoktaaan gözden çıkarmışlar, çok affedersiniz açık açık gerizekalı bu çocuk, böyle doğdu diyorlar. Düzelsin diye çabalamak istemiyorlar ya da problem neymiş bulmak istemiyorlar. Onlara göre gerizekalı çünkü. O kadar. RAM'a gitmesi için form doldurdum, rehber öğretmen de bir şeyler yazdı. Ancak sıkıntımız gidecekler mi onu bilmememiz.Öncelikle ailesinin bile vazgeçtiği bir cocuk için banane demeyip ilgilendiğiniz için sizi tebrik ederim. Okulunuzda rehberlik servisi var mi? Rehberlik de aile ile irtibata geçsin siz de bir yandan aileyi ikna etmeye çalışın. Kesinlikle RAM a gitmeli. Özel egitim almasi gerekiyor. Lütfen o çocuğun elini bırakmayın. Oglumun sınıf arkadaşının kardeşi disleksi rahatsızlığı vardi. Bastan aile kabul etmedi. Sonra rehberlik aileyi ikna etti. Ozel hoca tuttular su an okumayı söktü. Dersleri de duzelmeye başlamış. Okula ilgisi de artmış.
Bende özel bir çocuk annesiyim. Yillardir psikiyatri ye gidiyoruz. Bu senede RAM a gittik okulun isteği ile. Ne gerekliyse çırpınıyorum evladım icin. Öğretmenleri ve okulu ile surekli irtibat halindeyim. Bunları marifet olsun diye anlatmıyorum. Yapılması gerekenler bunlar. Bir ebeveynin çocuğundan vazgeçmesini anlamıyorum. Her çocuğun kendini ortaya koyabilecegi bir alan vardır. Destekle eğitimle bu tür çocukların içinden ne cevherler çıkabiliyor.
Bu öğrencimin notları çok kötü. 8-10 gibi notlar alıyor. Yazısı çok kötü. Çizgili defterde çizgi üzerine yazamıyor, alta üste kayıyor kelimeler.Oğlumun dısleksı oldugunu dusundugum bır donem oldu ama benımkı yazmadan zıyade okumadan dolayı bunu dusunmustum . Cunku cogu zaman cok ısteksız ve eklerıokumadan ya da yuvarlayarak okuyor hala tatmın olmadım ancak okuldan veya derslerınden gerı kaldıgıyla alakalı bı sıkayet almadıgım ıcın kendımde acaba dısleksı olabılır mı dıye gıtmedım. Ama hala ıcımde bır yara. Suanda okuması kısmen daha ıyı ancak saysaklıyor mu acelemı edıyor yoksa o eklerı gormuyor mu emın bıle degılım
Cunku sey olabılıyormus okuma penceresı dıye bahsedılmıs ya konu sahıbı senmıydın emın degılım bak sımdı , o okuma penceresı olmadan dıger harflerın ucustugunu hareket ettıgını gosteren vıdeolara var , hatta bızler ıcınde dısleksı cocukları anlamamız ıcın yapılmıs . Program dakıka tutuyor metnı kac dakıkada okudugunuzu gosterıyor ama dedıgım gıbı dalgalı bı denız gıbı harfler dalgalanıyor ve bazı seyler yuvarlanıyordu . Ben su okuma penceresını yaptım buarada bızde hıc yararlı olmadı 3 yaz 9 yaz e yaz b yaz d yaz dedım. Ancak benım oglum okuma ogrenırken m ve n harflerınıde cok sorun yasadık bız bı turlu cıkardıgım sesın m nn oldugunu anlayamıyordu bakıyorum yazımdakı hataları hala o sekılde.Bu öğrencimin notları çok kötü. 8-10 gibi notlar alıyor. Yazısı çok kötü. Çizgili defterde çizgi üzerine yazamıyor, alta üste kayıyor kelimeler.
En fenası, yazılı yaptığımda yanıma geldi ve burada ne yapacağız dedi. Anlattım (5 tane kelime verdim, doğru boşluklara o kelimeler yazılacak) Bana "daire içine alır mısın, kaybederim" dedi. Apaçık kağıtta yazan kelimeleri kaybedebiliyor bu çocuk yani
Evet, tedavisi yok dediğiniz gibi. Ama en azından kendine özel eğitim alabilir. Öğrendiğim kadarıyla, disleksi olan çocukların hep süper olduğu bir alan olurmuş. Benim öğrencimde de var; teknoloji ile arası harika. Hatta bilişim dersine giren öğretmeni ile yarışacak kadar iyi. En azından diyorum, teşhis konsun, kendine göre ayarlanmış eğitim alsın, sonra da teknoloji alanında bir işi olur. Topluma kazandırmış oluruz. Ailesinin saçını başını yolasım var.Benim disleksi bir öğrencim vardi. Ben bur gariplik oldugunu ilk sezmeye basladim. Ailesiyle görüştüğümde ailesi bir Pedagog tavsiyesi istedi bi gariplik var ama çözemedik dediler.
Bende birini önerdimm disleksi tedavisi elbette yok ama dehb ilaclari vermisti doktor. sakinleyip dikkatini toplamisti ogrenmesi de hizlanmisti.
Açıkçası aile olmadan olmaz.
Evet, tedavisi yok dediğiniz gibi. Ama en azından kendine özel eğitim alabilir. Öğrendiğim kadarıyla, disleksi olan çocukların hep süper olduğu bir alan olurmuş. Benim öğrencimde de var; teknoloji ile arası harika. Hatta bilişim dersine giren öğretmeni ile yarışacak kadar iyi. En azından diyorum, teşhis konsun, kendine göre ayarlanmış eğitim alsın, sonra da teknoloji alanında bir işi olur. Topluma kazandırmış oluruz. Ailesinin saçını başını yolasım var.
Dısleksı oldugu kanıtlanırsa eger sınavlarda onun ıcın okutman gelıyormus , gelen okutman soruyu okuyacak cocuga cocukta cevabı bulacak . Bır suru avantajı olacak notları yukselecek. Ben epey arastırmıstım ama yınede yolun sonunda ıpın ucunu bıraktım . Kımseden boyle bır donus almazken gıdıp ogretmene veya rehberlıge basvurmak bana sacma geldı . Yası kucuk zaten 6.5 yasında 2. sınıfa gıdıyor ve sınıf ortalamasında gerı kalsa gıderdım dıye dusundum ve bunu artık ıcımde bıle dusunmuyorum.Evet, tedavisi yok dediğiniz gibi. Ama en azından kendine özel eğitim alabilir. Öğrendiğim kadarıyla, disleksi olan çocukların hep süper olduğu bir alan olurmuş. Benim öğrencimde de var; teknoloji ile arası harika. Hatta bilişim dersine giren öğretmeni ile yarışacak kadar iyi. En azından diyorum, teşhis konsun, kendine göre ayarlanmış eğitim alsın, sonra da teknoloji alanında bir işi olur. Topluma kazandırmış oluruz. Ailesinin saçını başını yolasım var.
Cunku sey olabılıyormus okuma penceresı dıye bahsedılmıs ya konu sahıbı senmıydın emın degılım bak sımdı , o okuma penceresı olmadan dıger harflerın ucustugunu hareket ettıgını gosteren vıdeolara var , hatta bızler ıcınde dısleksı cocukları anlamamız ıcın yapılmıs . Program dakıka tutuyor metnı kac dakıkada okudugunuzu gosterıyor ama dedıgım gıbı dalgalı bı denız gıbı harfler dalgalanıyor ve bazı seyler yuvarlanıyordu . Ben su okuma penceresını yaptım buarada bızde hıc yararlı olmadı 3 yaz 9 yaz e yaz b yaz d yaz dedım. Ancak benım oglum okuma ogrenırken m ve n harflerınıde cok sorun yasadık bız bı turlu cıkardıgım sesın m nn oldugunu anlayamıyordu bakıyorum yazımdakı hataları hala o sekılde.
Bırde yazısı bızımkınınde cırkın , ancak bır sıra bosluk bırakarak yaz dedım en son matematıktede 3 kare bosluk buna cok sukur uste bı yerı asagı yukarı kaydırsada telafı etme sansı oluyor boylelıkle. Ancak yazamıyor degıl, acele cok var sınıf kalabalık surelı sınavlar var.
Benımkının derslerı ıyı o yuzden takılmıyorum karıstıyormorum artık cok cabuk kavrıyor aslında ama pratiğe dokerken mısırı gec patlıyor.
Ne bıleyım cocuk ısı garıp zor ısler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?