Dışlanmış hissetmek

Nil_6891

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
1.015
932
323
Kızlar son 4 gündür çok kötü hissediyorum. Hiç huzurlu değilim. 7 aylık hamileyim. Öğretmenim. Şu yarıyıl tatilim zehir oldu durduk yere. Eşimin ailesine 1 saat uzakta, kendi ailemin bulunduğu şehirde yaşıyoruz. Yarıyıl tatiline girince eşim 1 defa oğlumuzla birlikte ben yanlarında olmadan ailesinin yanına gideceğini, daha sonra 1 defa da hep beraber gideceğimizi söyledi. Oğlumuz 4 yaşında. Bu söyledikleri bana çok tuhaf geldi. Resmen kendimi istenmiyormuş gibi, dışlanmış gibi hissettim. Neden diye sorduğumda “baba oğul gezmek istediğini” söyledi. Bu cevap yetersizdi tabiki, üsteledim, sebebini öğrenmeye çalıştım.
“Sen varken anam babam çocuğu sevemiyorlar. Sürekli çocuğun arkasında dolaşıyorsun” dedi. Şok oldum. Kim sokuyor bunları kafana diye sordum. Kimse bir şey söylemiyormuş. Ama eminim ki KV dolduruyor. “Gelin varken sevemiyoruz” diyordur muhtemelen. Çünkü bana bile kaç defa söyledi “sen olmadan da bizim yanımızda durur, babasıyla geliverseler vs..” gibi cümleler. Açıkçası çok cahil bir kadın. Ağzından çıkan lafı kulağı duymuyor. Muhtemelen eşimin de aklıma girmiştir bu konuşmalarıyla. 4 gün önce oğlumla birlikte ailesinin yanına gittiler. Sabah erken gittiler, akşam geç saatlerde döndüler. Ayrıca kesinlikle çocuğu sevdirmeme gibi bir davranışım olmadı daha önce.

KV-KP- Görümceler-Görümcelerin eşleri- çocukları-eşim-oğlum derken yaklaşık 13 kişi toplandı. Sadece ben yoktum. Davet edilmedim eşim tarafından. Çok zoruma gitti. O kadar kişinin içinde bir tek ben fazla geldim demek eşime. O kadar üzüldüğümü gördüğü halde bensiz götürdü oğlumu. Çok kırgınım. Gerekli olmadıkça konuşmuyorum eşimle. O da her zamanki gibi kendini haklı buluyor. Gelip gönlümü almıyor, almaz da biliyorum. Malesef ki her olayda alttan ala ala alıştı adam bu duruma. Çok sinirlerim bozuk. Şu an yıllar öncesine dönme şansım olsa ve keşke hiç evet demeseydim ona diyorum. Şu aşamada 7 aylık hamile eşinin bu halde olduğunu bile bile gönlümü almaya çalışmıyor. Hatta “surat asmaya devam edersen, yaptığın yemekleri yemeyeceğim” dedi bu gün ve yemedi. Gelip konuşmaya çalışmıyor bile, ben de gidip konuşmak istemiyorum artık. Çok sıkıldım bu huyundan. Sürekli bilgisayar başında. Öğleye kadar uyuyor. Eşim hamile, kalkıp yardımcı olayım, gönlünü alayım dediği yok. Kendini haklı görüyor. Siz olsanız kırılmaz mıydınız bu durumda?

Bu akşam KV aradı. Yarın bize geleceklerini söyledi. Buyrun gelin dedim. Ses tonum eskisi gibi değildi tabi. Üzgünüm, kırgınım... Anlamıştır belki KV canımın sıkkın olduğunu. Eşime haber verdim geleceklerini. Gelmesinler dedi. Suratım asıkmış. Gitti aradı annesini balkonda. “Sizin yanınızdan geldiğimizden beri suratı asık, gelmeyin” dediğini duydum. Bir yandan KV’nin duyması iyi oldu diye düşünüyorum, KV biraz anlasın ne kadar canımın sıkıldığını. İkide bir ben yanında olmadan oğlumu çağırıp durmasın istiyorum artık.

Çok uzun yazmışım, hakkınızı helal edin lütfen...

Su anlattıklarınızda sızı haksız görmedim açıkçası boşver artık insanlar ne düşünürü bıraktım ben .. Ben ne düşünüyoruma bakıyorum..kayınvalıdenızın duymasıda iyi olmuş.esınıze olan tavrınızdan asla taviz vermeyin bakalım nereye adar sürdürecek kendi yemeğini de kendı yapsın yesın bakalım çocuğunuzla kendınızle ılgılenın..

Canım çok üzüldüm yerinde olsam ben daha büyük kavgalar çıkarırdım yine sabırlısın. Kesinlikle taviz verme. Kv yaptığını anladığı için gelmek istemiş. Oğlunun kabul etmemesi iyi olmuş. Oğlu da anası ne isterse onu yapıyor sanırım. Allah kolaylık versin.

Cocugu surekli onlardan sakinmiyorsan yaptiklari cok ayip. Kose bucak kacirmadigini varsayiyorum, onlari affedene kadar evlerine gitme. Bu nasil bi sacmalik

Artık koyduğun tavrın Arkasında dur ve takma kendini mutlu edecek şeylerle uğraş bakalım o ne zamana kadar dayanacak.. emin ol oda bu tavrına şaşırıp 3 gün sonra ne oluyoruz diye gelecek konuşmaya..

eşinizde bir sorun var bence, üstelik hamilesiniz nasıl böyle ilgisiz olabildi, hep böyleler miydi? bende olsam bende dışlanmış hissederdim
Evet malesef her olayda böyle. 7 yıllık evliyiz ama her olayda böyle. Hiç gönül almaz, hep ben yaklaşırım arayı düzeltmek için. Ama artık içimden gelmiyor...

Sağolun kızlar. İnanın şu an hiç evlenmemiş olmayı çok isterdim. İçimden boşanmak geliyor hatta. Bunları haketmiyorum çünkü. Çocuğumuz zaten sıcak kanlı, gittiğimizde da rahatça severler. Sevdirmeme gibi bir durumum olmadı hiç

İnanın çok üzüldüm..nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili bir tavsiyede bulunamayacağım ama seni yok sayarak saygısızlik ediyorlar.kim olsa kırılır.

Bence sorun eşinizde
Eş değil de çocuk gibi

Herşeyi yetiştirmek zorunda değil 1
2.si seni dışlayan da eşin gibi geldi bana
Doğru söylüyorsunuz. Koskoca adam ama bunları düşünemiyor. Kim ne derse desin bu şekilde yapması gerekmez. Annesinin aklına uyması gerekmezdi. Sorunlarımızı çözmek için bile gelip konuşmaktan aciz

Doğru söylüyorsunuz. Koskoca adam ama bunları düşünemiyor. Kim ne derse desin bu şekilde yapması gerekmez. Annesinin aklına uyması gerekmezdi. Sorunlarımızı çözmek için bile gelip konuşmaktan aciz

Üzüldüm sizin adınıza

Cok uzuldum gercekten , haklisiniz bende olsam sizin gibi hissederdim.. Ama esiniz normal degil hem suclu hem guclu adam.. Sizde oglunuzu alip annenize gidin kafa dinleyecegim diyin , gelmeyi teklif etmez herhalde. Salim kafa dusunursunuz biraz uzak kalmaniz iyi gelir.. Bu arada sizi goturmuyorsa eve de gelmesin annesi babasi.. Ne garip biriymis esiniz şaştim kaldim.. Siz uzulmeyin bebeginizin sagligini dusunun..

Esınizin kv ye sizin öne sürerek boyle demeside yanlıs.. her durumda siz suclu olmus oluyorsunuz. Kendı aılesıne karsı kalkan olması gerekırdı. Üstelik hamılesınız cok aylardasınız stres ve hormonlar sebebeıyle ne kadar duygusal olacagınızı deneyımlı bır baba olarak bılemıyormu?? Bıraz tavır almalısınız. Kım olursa olsun anne baba es.. bosanmak vs bunlar için cok gecerli sebepler degılsede aynı davranısı tekrarlamaması için sabırlı olup sogukkanlı olmanız gerekır. Gıdın bıkac gun aılenızde kalın yada bet bır tavır koyun. Zira hıcbır zaman ne yaptım da boyle oldu dedirtmezseniz duzelmez.

Bence cok sabirliain baska yorum yapmayacagim

Sizi istemeyecekleri kadar ne yaptiniz bilemedim karsi tarafida bi dinleyesim geldi acikcasi. Ama anlattiginiz gibiyse cok ayip etmisler. Ustelik esiniz de ayip etmis hem hamilesiniz hem onun karisisiniz. Bizim bularda abim yengemsiz gelse asla kabul edilmez. Karin nerde diye sorulur.

Ailemle çok yakın oturuyoruz. Annem daha yeni büyük bir hastalık atlattı. Oldukça hassas. Zaten olayları biliyor canı sıkılıyordur. Daha fazla üzmek istemiyorum annemi. Yanında kalırsam bir kaç gün daha çok üzülür aramız kötü diye. Ama karnımdaki bebeğim de etkileniyordur bu durumdan. Onun için de ayrıca üzgünüm. Hiç kimseyle konuşmak bile gelmiyor içimden

bana da keşke gelmesin deseler de elime koz geçse. bende de tam tersi. inan daha kötü. sinirimden uyuyamıyorum.

Lütfen kendinizi üzmeyin , bebeğinize de çocuğunuza da yazık.Eşinizi sallamayın bence.O bir trip yaparsa siz de on trip yapın.Bi' silkeleyip kendine getirin eşinizi.İnsan eşinin olmadığı yerde bir lokma yiyemez , söz sohbet edemez aklım almıyor benim böyle adamları.Yemesin yaptığınız yemeği , bir yemez iki yemez , sonunda o size adım atmak zorunda kalır.Huzursuzluğu kimse sevmez , haklısınız , ama burda biraz huzursuzluk da gerekiyor eşinizin kafasına dank etmesi için.
Yalnız şunu söylemek istiyorum abimin eşi de bize çocuğu hiç sevdirmezdi , oynatırdım gezdirirdim çocuk bana alışırdı , kucağıma gelmek isterdi , abimin eşi alıverirdi elimden kucağıma alır almaz , başka odaya gitsek peşimizden gelirdi vs vs.Bir gün bile lafını etmedim , diğer yeğenlerimizi sevdik.Yani belki de farkında değilsinizdir diye söylüyorum bunu da.Acaba siz de böyle şeyler mi yapıyorsunuz farkında olmadan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…