• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışlanan çocuk

Örnek verdim ...Ergenlerin dinlediği Koreli bir grup.Türkiye'de çok popüler.
O grubu benim oğlumda bilmiyor.
Benim oğlum da 13 yaşında az önce okuduğu kitabı elinden bıraktı eline ahşap tüfeğini aldı şimdi oyun oynuyor ve benim hiçte tuhafıma gitmiyor :)

Bence tamamen karakteri oyle benim oglumda 13 yasinda ve cocuk gibi degil koca bi adam gibi 5 yasinda kardesi var onunla sadece futbol oynar ondan da zevk almaz ama yine de oynar esprileri herseyi cok farkli 18 yasinda gibi sanki son iki yildir birden buyudu gibime geliyor olaylara tepkileri cok sasirtiyor beni bazen yetiskin gibi kriz cozuyor nasil oldu hic bir fikrim yok yapisi oyle sizin oglunuzunda karakteri oyle bir yil daha bekleyin belki zamana ihtiyaci vardir bi komsumun kizi da 13 yasinda o da cocuk gibi hala oyuncaklarla oynar hatta 5 yasinda ki oglumla saatlerce oynar sıkılmaz bana da o garip gelmisti ama.annesi normal karsiliyo normal.oldugunu dusunmuyorum ama onun anmesinden dolayi oldugunu biliyorum cunku hala kizini kucuk saniyo bebegim diye cagirir mesela bi kac defa soyledim suclu oldum okulda ogretmenleriyle falan konussaniz rehber ogretmenle olmadi pedogogla belki de normladir zamanla gelisir her cocuk bir olmaz

çocuğu biraz zorlamış olabilir misiniz? yaratıcı dramaya da göndermişsiniz spor aktivitelerine de vs. belki fazla yüklendiniz farkında olmadan çocuk daha neyin içinde olduğunu anlamadan başka bir kurs başka bir ortam uyum sağlayamıyor olabilir. bir de bu yaşımda ben de hala çizgi film izlerim bırakın izlesin farklı farklı çizgifilmler izletin seviyorsa çizgi romanlar alın ona popülerlerden mesela marvel dc serilerini alabilirsiniz o yaştaki çocuklarla ortak noktaları olabilir çocuğunuzun süper kahramanlara meraklı oluyorlar daha önce ders verdiğim bir çocuk vardı 14 yaşında çok sessizdi devamlı başka şeylerle ilgileniyordu superhero oyunlarını filmlerini falan çok seviyordu çocuğu oradan yakalamıştım mesela yapamıyorum anlamıyorum dediği matematikte bile batman captain america üzerinden falan anlatıyordum konuyu çocuğun aklında çok güzel kalıyordu uçuk örnekler bile olsa. sizin istediğinize uyum sağlayamıyorsa siz onun kendi istediklerini yapabilmesi için imkan tanıyın bence.

Baba ile ilişkisi nasıl? Baba-oğul aktiviteleri yapıyorlar mı?
Bir de çocuk 13 yaşında, kurstan kursa götürmek yerine, seçimi ona bırakıp, tamamlamasına teşvik etmek daha doğru olurdu.
Böyle onu denedi olmadı buna geçtik biraz oradan oraya tutarsızlık olmuş sanki.
31 yaşındayım, çizgi film izlerim.
Hiç çocuğumuz yokken evimizde 4-5 model lego teknik vardı.
Bunlar sorun değil. Ve sosyal ortamlarda nasıl davranılacağını bilmemesinin sebebi bu değil.
Aile büyükleri ile bir araya gelir mi? Biraz onlarla vakit geçirme ve gözlemleme fırsatı olsa.
Bizim oğlan 3.5 yaşında. Eşim en az haftada bir takar peşine bazen işe giderler, bazen başka bir çocuklu arkadaşı ile aktivite planlar, bazen bir büyük ziyaretine giderler bazen babası ile spora yada halı sahaya yada maça giderler ve babasını taklit eder sosyal ortamlarda.
Sizin yaşadığınız şeyi yaşasam sanırım çocuğun sosyal ortamını bir süre gözlemler, başka yerlerde değil de, önce aile içinde doğru olmasına çalışırdım.

Oyuncaklarla oynayabilir bu garip bi durum deil 26 yaşındaym hala gözüm bebeklerde. Hatta şimdilerde boyum kadar bebek buldum onun peşindeym. Harclik verip arkadaslrnla gez diyin çıksın dışari sık sık.

Fazlamı korumacısınız acaba, benim oğlumunda bu gibi sorunları vardı,ben biraz hareketlerini kısıtlardım ama çocuğum giderek içine kapanmaya başlayınca kendime dur dedim yavaş yavaş düzene girmeye başladı, eğer babası yanındaysa beraber bişeyler yapsınlar maça gitmek gibi vs,vs
Evet öyleydi ama yaklaşık 1 senedir kendi haline bıraktım

Oyuncaklarla oynayabilir bu garip bi durum deil 26 yaşındaym hala gözüm bebeklerde. Hatta şimdilerde boyum kadar bebek buldum onun peşindeym. Harclik verip arkadaslrnla gez diyin çıksın dışari sık sık.
Harçlık veririmde arkadaşı yok ki hiç dışarıya çıksa

Baba ile ilişkisi nasıl? Baba-oğul aktiviteleri yapıyorlar mı?
Bir de çocuk 13 yaşında, kurstan kursa götürmek yerine, seçimi ona bırakıp, tamamlamasına teşvik etmek daha doğru olurdu.
Böyle onu denedi olmadı buna geçtik biraz oradan oraya tutarsızlık olmuş sanki.
31 yaşındayım, çizgi film izlerim.
Hiç çocuğumuz yokken evimizde 4-5 model lego teknik vardı.
Bunlar sorun değil. Ve sosyal ortamlarda nasıl davranılacağını bilmemesinin sebebi bu değil.
Aile büyükleri ile bir araya gelir mi? Biraz onlarla vakit geçirme ve gözlemleme fırsatı olsa.
Bizim oğlan 3.5 yaşında. Eşim en az haftada bir takar peşine bazen işe giderler, bazen başka bir çocuklu arkadaşı ile aktivite planlar, bazen bir büyük ziyaretine giderler bazen babası ile spora yada halı sahaya yada maça giderler ve babasını taklit eder sosyal ortamlarda.
Sizin yaşadığınız şeyi yaşasam sanırım çocuğun sosyal ortamını bir süre gözlemler, başka yerlerde değil de, önce aile içinde doğru olmasına çalışırdım.
Babasıyla başbaşa değil ama hafta sonları ailece dışarıda vakit geçiririz.Babanne ve dede ile de sık sık vakit geçirir.Belki baba ile başbaşa biraz daha fazla vakit geçirmeli...dikkate alacağım önerilerinizi teşekkür ederim

Bu kısır döngü

Ezdikçe koruyoruz korudukça eziliyor

Futbolcu kartları var oğlum bilmezdi ilkokul birde öğrendi arkadaşları almış bizimki de istedi aldık

Büyük tek bir kart var kutuda ve iyi de oyuncu diğerleri benzer nitelikte küçük kart içimden geçirdim büyük kartı elinden alırlar kandırırlar diye

Tek çocuk hiç öyle mücadele hangisi daha iyi vs bilmez

Önce içimden geçirdim kaptırma kartını diyeyim diye sonra sus dedim kendime

Okula kart gitti ve kaptırmış ama öğrendi kandırılmamayı kaptırmamayı

Dahası da var öğretmen derse katıldı ve uslu durdu diye sticker vermiş ve diğerleri sen uslu olmasaydın bizim ders ile ilgilenmediğimiz göze batmazdı deyip bayağı cezalandırmışlar bunu akran zorbalığında son aşama

Okulu ayağa kaldırdım ama oğlum bunu bilmedi haaa hala aynı çocuklarla çok da arkadaş ama gidip annelerine de şikayet etti ben şok oldum ilkokul birde

Artık mücadeleyi öğrendi ama hala verici onu çok değiştiremeyiz yine o koşuyor topu getirmeye diğerleri umursamıyor vs

Oğlunuzu bence eskrim gibi yüzme gibi bireysel bir ilgi alanı bulun

Ortamına göre uç olsun dikkat çeksin tek başına yapsın başarılı oldukça diğer kişilere ihtiyacı olmadığını hissettikçe gerginliğinden ve buna bağlı uyumsuzluğundan da uzaklaşır
cocgunuza cok mudahale eder miydiniz? cok uyarip sikayet edip surekli elestiri yapan bir anne misiniz? suandan bahsetmiyorum. Öncesinde.
Evet kendini ezdirmemesi konusunda çok uyarıyorum,sen karışma diyor bana ama arkadaşları dışarıda topunu alıp kaçtığı da anne diye bana sesleniyor yine. Dışarıdaki çocuklarda çok zorba artık gardını alması lazım ama nasıl işte ..

Evet kendini ezdirmemesi konusunda çok uyarıyorum,sen karışma diyor bana ama arkadaşları dışarıda topunu alıp kaçtığı da anne diye bana sesleniyor yine. Dışarıdaki çocuklarda çok zorba artık gardını alması lazım ama nasıl işte ..
cocugunuza birseyi nasihat ederken bir bunu baskalarinin yaninda yapmayin
iki nasihatinizda cocuk kendini asla yetersiz hissetmesin. sen beceriksizsin bak ben seni duzeltiyorum gibi bi msj vermeyin. boyle yaparsan boyle bi sonuc olur gibi yaklasin. uc cocugunuzda bi ozguven problemi kuvvetle muhtemel var. ya yasadiklarinin sonucu ya da yasadiklarina sebep. basarilarinda ona seninle gurur duyuyorum diyin. surekli bi sorun var gibi diken ustunde gezmeyin. en iyi cocuklar anliyor bunu. biraz sakinlesip normallesin ve cocgunuzla saglam saglikli bi iliskiye gecin.

ortaokulda kizlar regl tuylenme falan konusurlardi ben onlarin ne demek oldugunu bile bilmiyordum, hepsinin asik oldugu birileri vardi ben ondan da anlamadigim icin benle arkadas olmuyolardi. hem beni kucuk goruyorlar hem de dalga geciyolardi.top oynar ip falan atlardim kendi basima.isin ilginc tarafi uzulmuyordum da bu duruma,mutluydum cocuktum cunku. liseye baslayinca yasitlarimla arkadas olmaya basladim.
bence cocugunuzun uzerine cok gidip kendini yetersiz hissetmesine neden olmayin. zamani gelince herseyi hallder.

Elbette her çocuğun kendine özgü bir mizacı var ama bariz bir özgüven eksikliği de var gibi geldi bana. Yetiştirme tarzınızın ve müdahalelerinizin etkisi nedir bunu bilmek gerek. Bence bir psikologla çalışması gayet yerinde olur. Çünkü ergenlik dönemi de kapıda. Şimdiden ilerleme kaydetmek gerekir. Ayrıca sizin de doğru bildiğiniz yanlışlarınız olabilir ki bu çok normal. Bunlarda da bir iyileştirmeye gidilirse bence adaptasyon problemleri azalacaktır. Zaten bu şekilde aşama aşama özgüveni artacaktır. Mutlaka iyi bir psikolog araştırın.

Her cocugun buyume olgunlasmaa hizi farkli. Ben acikcasi hic sorun gormuyorum. Ben 15 yasinda hala sokaklarda seksek oynardim. cocugunuzda bence sorun yok bosunuza dert etmeyin kendinize. Yanliz tavsiye edecegim sey cocugunuzu 1 ya da 2 spora yazdirim yani yuzme olabilir, basketball olabilir. Birine yazdirin devamli gidebilecegi ogrenebilecegi, seveek yapabilecegi birsey olsun. Bunu cabucak olgunlassin diye degil aktif olmasi icin tavsiye ediyorum. Cocugunuz hala cocuk birakin cocuklugunu yasasin. Malesef gunumuzde disarini da etkisiyle cocuklarimizi baskalarin cocuklariyla kiyasliyoruz bu da hem anne ve babaya hem de cocuklarimiza sikinti veriyor farkinda olmadan. cocugunuzn cocuklugunu beraber yasayin cunku bir daha 13 yasinda olmayacaklar :)

Kurslara gönderin. Yaşıtlarını gördükçe onlar gibi olmaya başlar bence. Bir de psikoloğa gidin.

Benim oğlanda 13 yaşı içinde dışarda kendinden küçüklerle silahcilik oynuyor bazen yaş grubuda oluyor ama genelde kendinden 2 yaş küçük hatta daha küçük 5-6 yasa kadar mevcut cocuk var grupta... hatta sırtında çanta içinde de bir sürü kendi yaptığı bomba silah filan var bir elinde de bildiğimiz tava sadeece benimkinde var mermilerden koruyormuş benle çok mücadele etti en sonunda verdim tavayı ne yapayım cocuk mutlu ben mutlu ama bende öyleydim genç kızlığım sokakta top oynamakla geçti :halay:kendi yaş grubuyla da oynadığı için takmıyorum sosyal bir cocuk

Merhaba.Benim oğlum 13 yaşında yaşından küçük davrandığı için arkadaşları arasında sürekli dışlanıyor ,alay konusu oluyor.Psikiyatrise götürmüştüm daha önce zeka testi yapıldı normal değerlerde.Çok hassas ,önemsiz şeyler için bile ağlayabiliyor.Halen oyuncaklarıyla oynuyor ,küçük çocukların izlediği çizgi filmleri izliyor.Bir tane bile yakın arkadaşı yok.Çok üzülüyorum.Olgunlaşması için ne yapabilirim?
Aslında sizin cocugunuz normal bence 13 yas daha cocuk yasi sorunu olduguna kendinizi bile inandirmissiniz cocuk ne yapsin etrafla kiyaslamayin.insanlarin cocuk yetistirmesi ne sekil görüyoruz hemen kendini yetiskin sanan cocuklugunu yasamayan cocuklar apartman ev internet hayati sokakta oynamak nedir bilmeyen cocuklar zekasinda sorun yok diyorsunuz sıkıntı yapmayin ustune gitmeyin ona sorunu varmis gibi davranmayin.kendisini önemli hissedecegi gorevler verin konusmalar yapin

Öncelikle alay iyi bişey değil öğretmeniyle idareyle konuşun çocupunuzu bu şekilde dışlayıp alay edemezler asla

Bende arkadaş edinemezdim liseye kadar çizgi film de izledim oyuncağım olsa oynardım ama hiç olmadığı için

13 yaş çok büyük bi yaş değil daha oyun çağı bence bırak hevesini alsın kimseyi memnun etmek için itibar görüp sayılmak için kendinden ödün vermesin hele ki bu yaşta

Back