Bebek Beslenmesi dışarıya çıkmak yada misafirliğe gitmek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tearful

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2007
318
2
116
38
İstanbul
:1rolleyes: soru 1.. dışarı çıkıyormusunuz? çıkıyorsanız emzirme alt değiştirme durumlarını nasıl hallediyorsunuz?
2. misafirliğe giderken bebek çantasına neler ve kaçar tane alıyorsunuz?

canım tabi ki cıkıyoruz
yedek kıyafet ,4 tane filan bez ,pişik kremi ı,slak mendili agız mendil,i alt acma bezi,gaz damlası
gideceğim yerde emzirecek ortam yoksa sütü pompayla sağıp biberona koyuyorum 8 saat oda sıcaklığında kalabiliyor biliyorsun
birde yelek ve battaniye unuttuğum bir şey var mı bilmiyorum

ben çıkmaya korkuyorum açıkçası.. çokta gezmek istiyorum ya üşütürsem üzerine ne giydirecem nasıl emecek ya yolun ortasında gaz sancısı tutarda ağlamaya başlarsa filan derken kalıyor.

ama canım senin de ihtiyacın var gezmeye en azından tanıdıgın birilerinin evine git degişiklik olsun yada arabayla gezersin

Bizde çıkıyoruz ama çok uzun boylu değil, yakın mesafede yerlere gidiyoruz, yanımıza ana kucağını, 2-3 tane bez, pişik kremi, alt değiştirme zavazingosu, ıslak mendil, 1 takım yedek kıyafet, acil durumlar için emzik alıyorum . Ben emzirip altını değiştirip çıkıyorum evden, 2-3 saat idare ediyoruz, zaten o süreyi pek aşmadan eve dönmeye çalışıyorum. Misafirlik kısmına gelince cumartesi kahvaltı için halamıza gittik, çantamızı hazırladık, bizi evden aldı kızımla gittik, kahvaltımızı yaptık, biraz dolaşıp alış-veriş yaptık, sorun olmadı. Ama ben sürekli evden çıkıp bir yerlere gitmek taraftarı değilim, en rahatı ev. Birde hava çok güzel olursa kanguruya koyup kızımı markete v.s. gidiyorum. Hava alıyoruz iyi geliyor.

bizde kızımla gezmelere çıkıyoruz.biz daha 1 aylıkken cıkmaya basladık.alışsın istiyorum ayrıca kış bebeği olduğu için güneşi buldukça çıkıyoruz.kızım vitamin alsın kemikleri gelişsin.yanımıza aldıklarımıza gelince.1 takım giysi,zıbın,3-4 bez,alt değiştirme örtüsü,burun damlası,gaz damlası,pişik kremleri,ağız bezi,emzik ve kutusu,poposil aklıma gelenler bunlar.bence kendinizi sıkmayın rahatlık en güzeli.

Valla benim de en sık gittiğim yer annemler aynı mahallede oturuyoruz kayınvalidem zaten altım da oturuyo bu gün de kayınvalideyle güne gittim maşallah oğlum gidip gelene kadar uyudu bende bir takım alıyorum 5,6 tane bez, ıslak mendil, peçete, alt alma bezi, pişik kremi,küçük yastık, ince battaniye bu kadar sanırım.

ne güzel herkes çıkmış walla ben markete bile gitmedim anca hastaneye ve sağlık ocağı altını değiştiriyorum emziriyorum o sırada uyuyor zaten pusete koyup apar topar yola çıkıyorum eve gelesiye kadar da ay rüzgar gelecek ay hasta olacak uyanacak ağlayacak derken eve nasıl atıyorum kendimi bilmiyorum.. bakalım artık bu pazartesi hava güzel olursa şöyle 1-2 saatliğine çıkmayı deneyecem ondan sonraki perşembede hastaneye gidecez. resmen 3 aydır doğru düzgün çıkmadım zaten hamileliğin son aylarıda hava soğuk üşütürüm zaten çabukta yoruluyorum diye çıkamadım şimdide böyle bunaldım havalar biran önce güzelleşsee..................

arkadaslar benim henuz bebegim yok ama yegenlerimden biliyorum onlarda kisin dogmustu ustelikte norvecte orada kis biraz daha cetin gecer kar kis biraz daha fazla olur ona ragmen doktor hergun disari cikmadiklari icin kizmisti cunku eve alisiyorlar bu seferde 1 kere cikinca hemen hastalaniyorlar, soguk havada mikroplar kiriliyo iyi giydirip pusete koyduktan sonra bisey olmaz biz doktorun sozunden sonra her gun cikartmaya ozen gosterdik ve alistilar daha az hastalanmaya basladilar bebeklerinde temiz havaya ihtiyaci var, gule gule buyutun bebeklerinizi

ya hayatım ne kada rpirpiriklisin yapma böyle senin ve bebegin temiz havaya ihtiyacı var en azından günde 5 10 dakka kaı önüne çık yapma bunu dogru gerçketen şimid nasıl alıştırrısan öyle gider sonrada hastalıklardan kurtulamdıgın için ( allah korusun ) dışarı çıkamzazsın görürün günü .... hemd e3 ay olmuş yapma tatlım böyle git gez en güzel günler sonra zaten sen istesen de evde oturamaycaksınız o gezmek isteyecek ama bu seferde ya hasta olursa ay benimki dogsun allahın izniyle ben hergün çıkacagım

slm arkadaslar bende fazla cıkmamaya calısıyorum sadece annemlere gıdebılıyorum aslında ben gıtmek ıstıyorumda kayın valıden daha kucuk dıye gondermıyor

Ben hergün düzenli olarak İzmirli'ler bilir Musatafa Kemal Sahil Bulvarına yürüyüşe götürüyorum oğlumu. Tabii hava çok soğuk ve çok rüzgarlı değilse. Yürüyüşe giderken yanıma battaniyesini, arabasının rüzgarlık battaniyesini, şeffaf rüzgarlığını, ıslak mendil alıyorum. Bu zamana kadar alışveriş merkezlerine götürmedim ve yaşından önce götürmeyi düşünmüyorum. Ev gezmesine giderken ( ki evde küçük çocuk olmamasına ve çok kalabalık olmamasına özen gösteriyorum ) adeta bir bavulla gidiyorum desem yeridir. Yanıma ana kucağını, 2 yedek kıyafet, ter bezleri, bir kaç ufak sevdiği oyuncak, 3-4 bez, ıslak mendil, pişik kremi, alt açma minderi, istdiğim her yerde emzirmeme yardım eden mycey'in emzirme önlüğünü, kirli bezi için naylon poşet alıyorum

ben bebeğim 1 aylık olana kadar hep evdeydim resmen bunalıma girdim eczaneye markete gitmek bile lüks olmuştu artık ...baktım olacak gibi değil kafayı yicem heryere bebeğimle beraber gitmeye başladım bebek arabasını alıp doğru alışveriş merkezine emzirmek istediğimde bebek bakım odası var orada hallediyordum şimdi ek gıdaya başladık daha rahatız yoğurt meyve püresi vs her yerde yedirebiliyorum...hava güzelken dışarıda dolaşıyorduk günlük alışverişler kasap market fırın vss ev gezmelerinede hep katıldım hem davet ettim hemde davetlere gittim....bebeğim var diye evemi kapatıcam kendimi zaten doğum iznindeyim sayılı gün çabuk geçiyor ..bebeğim her ortama alıştı kuaföre gidince bile yanımda götürüyorum.. şimdi havalar soğudu dışarıda fazla gezemiyoruz ama alışveriş merkezi veya ev gezmelerine yine gidiyoruz...
yanıma 3 takım giysi alıyorum 4-5 tane bez ıslak mendil kirli torbası çorap yelek battanıye ve ek gıdaları...bize yetiyor...

hafta içi eve yorgun döndüğüm için çıkamıyoruz ama hafta sonu mutlaka dışardayız
alışveriş merkezine giderken önce evde uykusunu alıyor,uyandıktan sonra muhallebi veriyorum
altını da değiştiriyorum öyle çıkıyoruz 3 saat sonra anca acıkıyor ve uykusu geliyor,o zaman kadar
dönüyoruz ama ben yine de yanıma 2-3 bez,1 takım alt üst kıyafet, ıslak mendil,havlu mendil,
battaniyesini alıyoruz...ama çogu sefer hiçbirine dokunmuyoruz,meleğim gezmede gık demiyor...
emzirmek için bebek bakım odasına gidiyoruz...restoran gibi bir yerdeysek mama veriyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…