• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş

Mimi_hzl

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
791
627
303
Selam kızlar,

fotodaki dişlerin benzeri arkadaşımın çocuğuna ait, bayadr görmüyordum görünce şok oldum ve aşırı üzüldüm. Çocuk 6 yaşında ve çok fazla sokağa çıkamayan bi çocuk doktora sormuş güneş görmediği için d vitamin eksikliği demiş, ama ben internette araştrdığımda daha derin bi konu gibi yani daha derin tedavi istiyor.

Kendisi çocukları çok dr a götüremiyor şu dönemde zaten hiç götüremez, içinizde bilgisi olan arkadaşlar eminim vardır, benimle paylaşırsanız bi hayrımız dokunsun minik kuşa

130D539E-1468-4A07-8AE4-6AC43311B407.jpeg

Selam kızlar,

fotodaki dişlerin benzeri arkadaşımın çocuğuna ait, bayadr görmüyordum görünce şok oldum ve aşırı üzüldüm. Çocuk 6 yaşında ve çok fazla sokağa çıkamayan bi çocuk doktora sormuş güneş görmediği için d vitamin eksikliği demiş, ama ben internette araştrdığımda daha derin bi konu gibi yani daha derin tedavi istiyor.

Kendisi çocukları çok dr a götüremiyor şu dönemde zaten hiç götüremez, içinizde bilgisi olan arkadaşlar eminim vardır, benimle paylaşırsanız bi hayrımız dokunsun minik kuşa

Eki Görüntüle 2623598
Bu sadece d vitamini eksikliğinden kaynaklı değildir bence...
Konu hakkında hiç bir bilgim de yok ama umarım aydınlatacak biri yazar..

Doğru bir doktora gidip detaylı muayene olması gerekiyor.
Sizin yapabileceğiniz annesini konunun ciddi olabileceği konusunda ikna etmek
Geçmiş olsun.

Küçükken yani o yaşlarda benimde bu kadar değildi ama bu ayardaydı. O dönem ne teşhis koydular bilmiyorum ama hepsini çekmişlerdi tek tek. Hatta disini kendi çeken arkadaşlarıma üzülürdüm. Sonra yenileri çıktı ve şuan hem dümdüz hemde çok şükür gayet iyi.

Bu arada benim her zaman d vitaminim çok çok düşüktür. Hatta çoğu zaman kanda ölçülecek eser miktarda bile çıkmaz. Takviye kullanıyorum sürekli. Yani ondan olabilir

Diş hekimi olarak yorumluyorum. Klinik olarak değerlendirmek gerek ama biberon çürüğü gibi duruyor buradan bakınca, bebeklik döneminde süte bal, pekmez vs katılması o gıdaların da diş yüzeyine yapışıp dişi çürütmesi nedeniyle olur, muhtemelen ağız hijyeni de iyi değil, biz çocuğun ilk dişleri çıkar çıkmaz fırçalamaya başlanmasını öneririz ama nasılsa değişecek diye hep ihmal edilir. Yavaş yavaş çekimleri yapılacak neyseki evet yenisi gelecek, d vitamini eksikliği olsaydı kemik yapısında da bulgular verirdi, bilemiyorum tabi belki vardır klinik olarak görmediğim için sadece burdan yüzeysel bir teşhis oldu

Son düzenleme:
Kardeşimin küçükken böyleydi. Doktor kullandığı antibiyotiklerin sebep olduğunu söylemişti o zamanlar.
Büyüyünce asıl dişleri çıkınca sorun kalmadı. Arkadaşınızın oğlundaki sorun daha farklıysa ileride devam edebilir ama. Mutlaka doktor görsün

Diş hekimi olarak yorumluyorum. Klinik olarak değerlendirmek gerek ama biberon çürüğü gibi duruyor buradan bakınca, bebeklik döneminde süte bal, pekmez vs katılması o gıdaların da diş yüzeyine yapışıp dişi çürütmesi nedeniyle olur, muhtemelen ağız hijyeni de iyi değil, biz çocuğun ilk dişleri çıkar çıkmaz fırçalamaya başlanmasını öneririz ama nasılsa değişecek diye hep ihmal edilir. Yavaş yavaş çekimleri yapılacak neyseki evet yenisi gelecek, d vitamini eksikliği olsaydı kemik yapısında da bulgular verirdi, bilemiyorum tabi belki vardır klinik olarak görmediğim için sadece burdan yüzeysel bir teşhis oldu
Çok çok teşekkür ederim aile hekimi de d vitamini eksikliği demiş, kendisi de daha almamış benimkini vericem şimdi, çok ihmal etmişler inşallah yine de faydası olur

Back