- 22 Nisan 2014
- 1.064
- 869
- 73
yok sigara kullanmıyorumBu arada sigara içiyorsanız lastiklerinizede şeffaf yaptırmayın ben içtiğim için şeffaf tkatırmıyorum çok açık renk lila taktırıyorum belli bile olmuyor hemde sararmıyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yok sigara kullanmıyorumBu arada sigara içiyorsanız lastiklerinizede şeffaf yaptırmayın ben içtiğim için şeffaf tkatırmıyorum çok açık renk lila taktırıyorum belli bile olmuyor hemde sararmıyor
cok tesekkür ederim insallah canımIns cnm onunda zamano gelecek bian once taktirman dilegimle
merhaba..ben ortodontistin yanında çalışıyorum diş teli ilk taktırdığınızda braketler yapıştırılıyor üzerinden teller geçiriliyor tabi damak darlığınız vs yok ise var ise ayrı bir aparey ile önce o sıkıntı giderilip sonra tel takılıyor..
süreç arka azı dişlere halka geçiriliyor onlar band deniyor onlar azı dişlerde ağrı yapacaktır..dişlere yapıstırılan bıraketler ilk önce dudaklarınızın yanağınızın iç tarafına değdikçe zamanla yara yapacaktır alışma süreci..sonrasında geçecektir tabi sonra o ypıştırılan braketlerin arasından tel geçirilecek o teller dişlerin yerini kaydırmak için kullanılıyor dişler kaydıkça tel uzayacak o tel de batıp yanağı yara yapacaktır ( ama hemen dr unuza gideceksiniz o da kesecektir) ve dişler yerinden hareket ettiği için genel olarak ağrı olacaktır..
daha sonra elas kullanımı başlayacak yani lastik onlarla konuşmakta zorlanacaksın dişleri aşağıya çektiğinden boyylarını eşitlemek için o da ağrı yapacak
ama gerçekten işinde uzman bir dr a gittiğiniz zaman sonuçlar o kadar güzel oluyor ki burda biten hastaları görüyorum inci gibi dizili dışleri oluyor çok güzel oluyor yaptırdığınız sonuca değiyor inanın..
bu bahsettiğim ağrıları kesinlikle sizi korkutmak için söylemedim hepsi alışma sürecinde oluyor sonuç olarak yabancı maddeler ağzınıza girecek ama hepsi geçiyor dr la irtibatta olduğunuz sürece size yardımcı olacaktır.. ağrılar çok olursa 6 saatte bir parol öneriyor biizim dr...
kesinlikle iyi araştırıp parasına bakmadan en iyi dr a gitmeniz gerekir..sonrasında çektiğiniz acılar yanınıza kar kalmasın. tedavinizin sonuçları güzel olsun.
Merhaba ben yaptırdım Ağustos ayında takıldı yaklaşık 3 ay olacak takılma sırasında hiç bir acı hissetmiyorsun takıldıktan sonra çok fazla hassasiyet oluyor ilk 1 hafta çiğneme yapamıyorsun yumuşak şeyler yiyebilirsin patates püresi çorba vb ama sonrasında alışıyorsun hiç birşey kalmıyor :)kızlar aranızda yakın zamanda diş teli yaptıran varmı cok agrı oluyomu? birde ne ne kadara yaptırdınız aydınlatırsanız sevinirim korkuyorum da...
ayy cvplamanıza cok sevindim cok endişelerim var dayanabilirmiyim dayanamazmıyım diye cok korkuyorum kimisi inanılmaz agrıyo gece uyku uyuyamıyosun dio haliyle korktum ama taktırmak ta istiyorum hatta gec bile kaldım yas 30 :) bende rahatca gülmek istiyorumMerhaba ben yaptırdım Ağustos ayında takıldı yaklaşık 3 ay olacak takılma sırasında hiç bir acı hissetmiyorsun takıldıktan sonra çok fazla hassasiyet oluyor ilk 1 hafta çiğneme yapamıyorsun yumuşak şeyler yiyebilirsin patates püresi çorba vb ama sonrasında alışıyorsun hiç birşey kalmıyor :)
Daha fazla geç kalmadan taktır derim bende 21 yaşındayım teller takılalı birkaç ay oldu dişlerim şimdiden inci gibi oldu bile ama 2 yıl kalacaklar sağlamlaşması için tabii acılar hassasiyetler oluyor ama hepsi katlanılabilir boyutta şimdiden geçmiş olsunayy cvplamanıza cok sevindim cok endişelerim var dayanabilirmiyim dayanamazmıyım diye cok korkuyorum kimisi inanılmaz agrıyo gece uyku uyuyamıyosun dio haliyle korktum ama taktırmak ta istiyorum hatta gec bile kaldım yas 30 :) bende rahatca gülmek istiyorum
sagol cnm insallah bakalım banada 2 sene dediler bakalım o tellerle nasıl durcam 2 seneDaha fazla geç kalmadan taktır derim bende 21 yaşındayım teller takılalı birkaç ay oldu dişlerim şimdiden inci gibi oldu bile ama 2 yıl kalacaklar sağlamlaşması için tabii acılar hassasiyetler oluyor ama hepsi katlanılabilir boyutta şimdiden geçmiş olsun
Ortodonti bunun içinde çözüm sunuyor ancak bildiğim kadarıyla kemiklerin gelişimini tamamlamamış olması gerekiyor yani 15 yaşına kadar bu tip vakalar ortodonti ile çözülüyor, ancak bir ortodontiyle görüş derim yaş ilerlesede belki kolay çözülebilecek vakadır.arkadaşlar benim alt çenem çok az önde
böyle olupte diş telinden fayda gören oldu mu
Benimde öyleydi ancak tek dişe özel bir tel yok minimum 1.5 sene eğer azı dişi ve çok fazla yukarıda değilse tel takmadan hafif yamukluklarda düzeltilebiliyor.arkadaşlar benim alt çenem çok az önde
böyle olupte diş telinden fayda gören oldu mu
iki doktorla görüştüm ikiside olur ya da olmaz demediler benim gibi olup taktıran var mı merak ediyorumOrtodonti bunun içinde çözüm sunuyor ancak bildiğim kadarıyla kemiklerin gelişimini tamamlamamış olması gerekiyor yani 15 yaşına kadar bu tip vakalar ortodonti ile çözülüyor, ancak bir ortodontiyle görüş derim yaş ilerlesede belki kolay çözülebilecek vakadır.
Ortodontinin çözüm olarak sunduğu şeylerden biride bu çene bozuklukları zaten ama burada kemiklerin ne kadar geliştiği önemli, benimde çok hafif sola doğru kaymam var 2mm onun için takıyorum doktorum bu konuda çok profesyonel istersen önerebilirim İstanbul - Bağdat Caddesinde.iki doktorla görüştüm ikiside olur ya da olmaz demediler benim gibi olup taktıran var mı merak ediyorum
Tel taktırdınız mı ne durumdasınız?:)kızlar aranızda yakın zamanda diş teli yaptıran varmı cok agrı oluyomu? birde ne ne kadara yaptırdınız aydınlatırsanız sevinirim korkuyorum da...