Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sagol cnm insallah cok korkuyorum yaa (Geçmiş olsun canım. Ben yaptırmadım ama bir arkadaşım yaptırmıştı fazla ağrısı olmamıştı ama sende nasıl olur bılemem.
zor oldumu taktıktan sonra pekiAyyyy benimde vardiii :)))
seffaf taktırmak istemiyorum cünkü onda geç iiyilesme oluyormus malum bende yas 30 hızlı olsun 2 sene katlancaz yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım bu yastan sonra ne gerek var diyenlerde var evlenirken yada biriyle tanıştıgımda itici olurmu kafamda sorular sorular...Arkadaşımın kızı taktırmıştı,ilk günler biraz hassasiyet oluyor dişlerde,yemek yerken zorlanıyorsun falan ama daha sonra geçiyor.Hatta ben diş hekimi bir tanıdığıma yönlendirmiştim onları taktırmaya birlikte gitmiştik,takılırken birebir gördüm ben ağrısız,acısız çok kolay takılıyor.Ama benden sana tavsiye şeffaf olanlardan taktırma sararma yapabiliyor çünkü.Bir de ağız bakımına çok dikkat etmelisin,lastikler de sarardığı zaman berbat bir görüntü oluyor.
Benim vardı böyle bir problemim en çok orada zorluk yaşadım. Bir de lastiklerdamak darlığınız var ise ayrı bir aparey ile önce o sıkıntı giderilip sonra tel takılıyor.
Geç iyileşme diye bir şey hiç duymadım ben hiçbir farkı yok şeffaf olanların da.Sadece bakımı diğerlerine göre daha zor.Eğer dişleriniz kötüyse bence taktırmalısınız,zaman çok çabuk geçiyor.Benim arkadaşımın kızıda çok isteksizdi ilk başta,kaç yaşında kızım böyle gezemem falan diyordu,ama şimdi teller çıktı ve harika dişleri var.Ama şunu unutmayın bu tel işi düzenli bakım ve kontrol gerektiren bir işlem.Doktorun belirlediği zamanlarda gitmek zorundasınız kontrole,teliniz kademe kademe değişiyor,lastikleri değişiyor,bakımı yapılıyor yani biraz sabır isteyen bir iş.Bir kere taktırdım bitti diye bir şey yok.Kullandığınız süre boyunca belirli işlemler yaptırıyorsunuz.Mesela arkadaşımın kızının telleri çıktı ama tel çıktıktan sonra ömür boyu kalıcı ince bir tel taktılar dişlerinin arkasına,görünmeyecek şekilde.Koruma amaçlı yani,dişler tekrar bozulmasın diye.Kısacası biraz teferruatlı bir iş,bunu göze alabiliyorsanız yaptırın.Ama ağrı,acı hiçbir sıkıntısı yok ilk günler dışında ondan emin olabilirsiniz yani.Dişlere bir anda baskı uygulanınca yemek yemede zorluk ve ağrı oluyor sonra hemen alışıyorsunuz.seffaf taktırmak istemiyorum cünkü onda geç iiyilesme oluyormus malum bende yas 30 hızlı olsun 2 sene katlancaz yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım bu yastan sonra ne gerek var diyenlerde var evlenirken yada biriyle tanıştıgımda itici olurmu kafamda sorular sorular...
evet malesef biliyorum ben yaptırmadım ama hastalarımızdan biliyorum vida ile damak açılınca gerçekten sıkıntı oluyor ama hepsi geçiyor dediğiniz gibi..Benim vardı böyle bir problemim en çok orada zorluk yaşadım. Bir de lastikler
Ben yaptıralı 2 yıldan fazla oldu onla da alakalı olabilir ama dediğiniz gibi doktor çok ama çok önemlievet malesef biliyorum ben yaptırmadım ama hastalarımızdan biliyorum vida ile damak açılınca gerçekten sıkıntı oluyor ama hepsi geçiyor dediğiniz gibi..
bu arada fiyattan bahsetmedim ben bizde 5000 den başlıyor maeliyat hastaları olur ise çene kayması vs olanlar 14 bine kadar çıkıyor
Türkiye geneli fiyatları bilmiyorum bizim dr mersinde alanında en iyisi belki fiyat ondan çok olabilir..
aydınlattıgınız icin cok tesekkürler peki ücret ne oluyo ortalama birde özel bi günde 1 2 günlügüne cıkarılabiliyormu dügün gibimerhaba..ben ortodontistin yanında çalışıyorum diş teli ilk taktırdığınızda braketler yapıştırılıyor üzerinden teller geçiriliyor tabi damak darlığınız vs yok ise var ise ayrı bir aparey ile önce o sıkıntı giderilip sonra tel takılıyor..
süreç arka azı dişlere halka geçiriliyor onlar band deniyor onlar azı dişlerde ağrı yapacaktır..dişlere yapıstırılan bıraketler ilk önce dudaklarınızın yanağınızın iç tarafına değdikçe zamanla yara yapacaktır alışma süreci..sonrasında geçecektir tabi sonra o ypıştırılan braketlerin arasından tel geçirilecek o teller dişlerin yerini kaydırmak için kullanılıyor dişler kaydıkça tel uzayacak o tel de batıp yanağı yara yapacaktır ( ama hemen dr unuza gideceksiniz o da kesecektir) ve dişler yerinden hareket ettiği için genel olarak ağrı olacaktır..
daha sonra elas kullanımı başlayacak yani lastik onlarla konuşmakta zorlanacaksın dişleri aşağıya çektiğinden boyylarını eşitlemek için o da ağrı yapacak
ama gerçekten işinde uzman bir dr a gittiğiniz zaman sonuçlar o kadar güzel oluyor ki burda biten hastaları görüyorum inci gibi dizili dışleri oluyor çok güzel oluyor yaptırdığınız sonuca değiyor inanın..
bu bahsettiğim ağrıları kesinlikle sizi korkutmak için söylemedim hepsi alışma sürecinde oluyor sonuç olarak yabancı maddeler ağzınıza girecek ama hepsi geçiyor dr la irtibatta olduğunuz sürece size yardımcı olacaktır.. ağrılar çok olursa 6 saatte bir parol öneriyor biizim dr...
kesinlikle iyi araştırıp parasına bakmadan en iyi dr a gitmeniz gerekir..sonrasında çektiğiniz acılar yanınıza kar kalmasın. tedavinizin sonuçları güzel olsun.
evet hic agzımı acıp gülemiyorum1 hafta zorlanırsınız en fazla, ondan sonra alışıyosunuz varlığı bile hissedilmiyor. sonuç: mükemmel. ben taktım dişlerim inci gibi şu an diş özgüven açısından çok önemli.