• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DİŞ TELİ TAKTIRIYORUMM!!

Diş çekimi yaptılar mi tel takmadan önce? :)
hayır diş çekilmedi ama kendi ortodontistimden önce bir yere gitmiştim 4 dişimin çekilmesi gerektiğini söylemişti bende sağlam dişimi çektirmek istemedim vazgeçmiştim o ara.şu an ki dişçim dişimi çekmedi ve dişlerim dümdüz sıralandı

hayır diş çekilmedi ama kendi ortodontistimden önce bir yere gitmiştim 4 dişimin çekilmesi gerektiğini söylemişti bende sağlam dişimi çektirmek istemedim vazgeçmiştim o ara.şu an ki dişçim dişimi çekmedi ve dişlerim dümdüz sıralandı

Banada ilk gittigim ortodontist dişlerimin cekilmesi gerektigini soylemedi ama 2. Gittigim ortodontist aynen 4 disimin cekilmesi gerektigini söyledi

Ayy canım cok guzel olmuş.hızlı duzeliyor.bende taktırmak istiyorum.biran evvel.gaza geldim.bnmde üst dişlerimin arası ayrık.diğer tüm dişlerim sıralı.
Antalyada doktor tavsiyesi veren var mı

5Vjo0M.jpg

Kızlarr merhaba sizlere moral olsun dıye resim atmaya geldimm bakın bakalım yorumlarınızı bekliyorum... 4.aydayımm ne çabuk 4oldu anlamadım bilee

Ne zaman lastik taktılar acaba size

Bende taktırmak istiyorum ama doktor bulamadım böyle değişimleri görünce içim gidiyo çok güzel olmuş çıkınca nasıl güzel durur kimbilirr :))

Aynı anda başlamışız. Senin üst telleri kaç kere değiştirdi yada sıktılar?

Aynı senin gibi 1 tane dişim gerideydi diş yapımızda baya benziyor o yüzden sordum. Benim teli sadece 1 kez değiştirdiler. Normal mi bu merak ediyorum.

Ben 2.5 senedir diş teli kullanıyorum . Ve kesinlikle eğitim hastanelerini tercih etmemenizi öneririm en küçük bir dolgu için bile tamam neredeyse bedava tedavi görüyorsunuz fakat çektiğiniz acı cabası, kısa sürmesi gereken tedavi uzadıkça uzuyor. Aynı Zaman'da bir sıra alıyorsunuz tel için 6 sene sonra geliyor. Tedaviye gelince ilk iki ay dişleriniz dümdüz olur tel takıldıktan sonra ben çok şaşırmıştım Nasıl bu kadar çabuk düzelir diye hatta sevinmiştim 6 aya çıkarırlar sanmıştım inci gibiydi ama yerleşmesi gerekiyormuş dişlerim 2.5 yıldır o kadar hareket etti ki araları aç kapat sağa çek sola çek çeneyi düzelt gerçekten çok farketti çıkmasına yakın şu anda. Tedavi süresince diş fırçalamasana apayrı bir önem vermek gerekir tel aralarını fırçalamak için özel diş fırçaları var onları öneririm ve diş ipi kullanmanızı şahsen dişlerime törpü yapılmasından nefret ediyorum sizde öyleyse bence dişipi mutlaka kullanın sert şeyleri ısırma sakız şeker çiğneme diye bir sürü şey var sert birşey yerken braketlerin üzerine denk getirmemek önemli olan şu ana kadar bir kere bir braketim koptu o kadar. Lokum asla yemeyin çıkarmak için Can'la başla uğraşmanız gerekir. Benim söyleyebileceklerim bu kadar. Dişleriniz inşallah dilediğiniz gibi olur. Geçmiş olsun..

merhaba arkadaşlar telleriniz takılmadan önce dt unuz diş taşı temizliği vs yaptımı...bana hiç bir şey yapmadan direk tel takıldı da merak ettim..

Ayy canım cok guzel olmuş.hızlı duzeliyor.bende taktırmak istiyorum.biran evvel.gaza geldim.bnmde üst dişlerimin arası ayrık.diğer tüm dişlerim sıralı.
Antalyada doktor tavsiyesi veren var mı
Bende yeni taktırdım 1,5 ay oluyor.Antalyada lara yaşam hastanesinin orda Sayın Ortodontiye gittim.

5Vjo0M.jpg

Kızlarr merhaba sizlere moral olsun dıye resim atmaya geldimm bakın bakalım yorumlarınızı bekliyorum... 4.aydayımm ne çabuk 4oldu anlamadım bilee

canım maşallah çok iyi görünüyorlar. benim 1,5 ay oldu hiç düzelme yok :(

canım maşallah çok iyi görünüyorlar. benim 1,5 ay oldu hiç düzelme yok :KK43:

Sabır canım herkesin aynı olmayabilir ama dişlerin suankı halıyle kalmıycak bundan emın ol inci gibi olacak ben telntaktırıp dişleri düzelmeyen görmedim

Bende taktırmak istiyorum ama doktor bulamadım böyle değişimleri görünce içim gidiyo çok güzel olmuş çıkınca nasıl güzel durur kimbilirr :))

Bende hep hevesle bakardım ama cesaret edemezdim ama hızlı değşimi görünce iyikimtaktırmışım dıyorum eğer düşünüyosan erteleme bence ben taktırdım ya herkes taktırsın istiyorum nıye bozuk dişlerle gezelim çözümü varken...

Aynı anda başlamışız. Senin üst telleri kaç kere değiştirdi yada sıktılar?

Aynı senin gibi 1 tane dişim gerideydi diş yapımızda baya benziyor o yüzden sordum. Benim teli sadece 1 kez değiştirdiler. Normal mi bu merak ediyorum.

Canım dişler görünüşte benzesede tedavi şekli farklı olabilir bi müşterimle dişlerimiz aynıydı hemen hemen onun tedavisi 8 ay sürecek benım 1 bucuk yıl.. Onun gerideki dişine yay takmadan öne aldı benım ilk fotoma bakarsan 3 ay o yayla gezdım yanı tedavi süreci şekli farklılık gösterebiliyor

Fazla takılma ben çok soru sormam doktoruma güvenıyorum hiç merak etme hepsi yerıne gelecek dişlerin çok güzel olacak dıyo :)

Ben her ay gidiyorum kontrole kaç kere değiştirdi bilmıyorum açıkçası her gittiğimde değiştiriyor sanırım açıkçası ne yaptığına pek bakmıyorum kapatıyorum gözlerimi bitti mi diyorum bitti dıo kalkıyorum yapmam gerekn bişey varsa sölüyo
O kadr yanı doktoruna güven bence ;)onlarbilir işini ;)

merhaba arkadaşlar telleriniz takılmadan önce dt unuz diş taşı temizliği vs yaptımı...bana hiç bir şey yapmadan direk tel takıldı da merak ettim..

Bana dahiç.bişey yapmadı direk taktı
Canım tellerin çıkınca zaten temizlenıyo dişler diş taşı falanda sonradan da yapılabilir o iş şart değil yanı genelde yapıoar bana da yapılmadı..

Bana dahiç.bişey yapmadı direk taktı
Canım tellerin çıkınca zaten temizlenıyo dişler diş taşı falanda sonradan da yapılabilir o iş şart değil yanı genelde yapıoar bana da yapılmadı..[/QUOTE]

anladım canım saol..bugün kontrolüm var bakalım :)

Back