canım ben diş hekimi asistanıyım ama bende ortodonti tedavisi gördüğüm için sana yardımcı olabilirim.Benim tedavim 1 temmuzda başladı.Üst çene darlığı için aparey kullandım senin gibi.Yaşım 21 olduğu için 3.5 ay sabit damağımda vardı.Çıkarıldıktan 1 hafta sonra tel takıldı şuan tedavim dvm ediyor yanlız yaşımız ve kemik yaşımızdan dolayı üst çene darlığı tekrar dönmeye başladı o yüzden 10 gün önce yeni bir aparey kullanmaya başladım.Ama bu daha farklı ..Taktığın şey çene darlığı için ..Herkese gerekmeyebilir telaşlanma..:1hug:
benim dün üst dişlerime braket takıldı... mayıs sonuna çıkması lazım ... çıkmasını umud ediyorum... ön ayrıklarım ve bir çapraşık köpek dişim için takıldı... çok uzun süreceğini o yüzden sanmıyorum... ama yine de korkuyorum...
altlarda 1,5 senedir var nerdeyse... ama pek belli olmuyordu... üstlerden biraz rahatsız oldum... ama daha ilk gün alışırım sanırım...
ya arkadaşlar ben korkuyorum bişeyi ısırmaya( ..hamburger filan rahat rahat yiyor musunuz???????yani ısırırsam bişeyleri yumuşak da olsa sanki dişlerin o geriye çekilmesi bozulacak tedavi boşa gidecekmiş gibi gelio (ne dersiniz??bişey yiyemiyorum çorbadan da şimdiden bıktım..zaten çok çabuk kilo veriyorum.iki ayda alırım iki günde filan dveririrm kilo....zor zahmet aldım bikaç kilo..onlarda iki günde gidecek ((
sedna cım benim duyduğum ısırarak bişey yememek gerektiği, sen "ben şunu ısırıyorum bunu kemiriyorum" diyenlere bakıpda öyle bi hata yapma, çünkü en ufak bir kaymayı bile sen fark etmeden o dişleri abuk sabuk bi yöne doğru gün gün ilerletir, tedavini bile geciktirir.. birkaç aylık zevk için çabalarımızı heba etmyelim değil mi? bikaç ay hamburger yemesek ölmeyiz :teytey:
yumuşak şeyler yemeye özen göster bence emeklerin ziyan olmasın...
ya bana da doktor lastik verdi.bu lastikleri her gün tak filan dedi.yemek yerken cıkartıorum ama cok zor oluo.sürekli bişiler yediğim için tak cıkart zor gelio.ya teller cıkınca leke filan kalıo mu??cok korkuorum kalacak die.benim de bir ayım var inş. bitecek.
elma armut tarzı sert seyleri ısırmayın yeterr ama hambugerden falan bişey olmuyorr kızlar yumuşak seyleri ısırabılırsınız rahatcaa test edildi onaylandııa.s
bigün tellerim cıkıpta burda tavsiye verecegım aklıma gelmezdii su gibi geçti 3 senee yaa
bende 2 tane dişimden rahatsızım çok kötü değil ama dümdüz,pürüzsüz olmasını istiyorum biri altta biri üstte onlar nasıl düzelir? tel taktırmak lazımmı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?