Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

nasıl yanii bende kullandım o aparattan üst cene darlıgının yeniden tekrar etme durumu söz konusumu yaşım 23 yani yeniden daralabilirmi benmi yanlış anladım yoksaa aydınlatırsanız cok sevınırımsenağlama

böcüğüm burdada bulsum senii:1hug:

kuşumm merak etmee alışırsınn benn ilk başta bu ne kotu bi göruntu diye kendim cekıp cıkarmayı dusunmustum soradaa doktor cıkarcagı zamann nolur az daha kalsın demiştim bence cok sempatik duruyolarr hiçde kimse gülüp etmedi sdece cocugun teki metal diş demişti bikezz o kadar artık kimsee aldırmıyor böyle şeyleree

bazen tedavı sandıgımızdan uzun sürebiliyorr ama sabretmek en güzeliii cıkınca yasadıgın mutluluga degıyo emin oll sureklii gülmek süper

hehee alışcaksınn canım yaa benn sakız bile cigniyordumm ilk zamanlar öyle gelmesii cok normall dert etmeeekaydirigubbakcemile5

elma armut tarzı sert seyleri ısırmayın yeterr ama hambugerden falan bişey olmuyorr kızlar yumuşak seyleri ısırabılırsınız rahatcaa test edildi onaylandııa.s

bigün tellerim cıkıpta burda tavsiye verecegım aklıma gelmezdii su gibi geçti 3 senee yaa

herkesleree cevap vereyımm bildigim kadarıylaa

canım bendee sık sık fırcalayamadım okulda oldugum ıcın leke kalır diye korktum ama temizliyorlar onlarıı adam bana ilk cıkardıgı halini göstermedı bi görsen korkarsın dedii lekelii dedi ama temizledii porselen gibi olduuuu soradaa geri oluşmadı o lekelerr

ay kızlar bna da tel takılacak gün yaklaşıo çok korkuyorum ya bu damağa bile zor alıştım telde napcam bilmiorm.

elma armut da sorun olmuyor en azından bende olmadı bugüne kadar sadece mısır yediğimde sorun yaşadım

ya elma armut fındık fıstık yıyemıyorum ben( doktorum teller cıktıktan sonra bır sure dıslerınının arkasına tel takıcıam dedı ondekılerı cıkarıp sonra şeffaf damaklık verıcek sadece gecelerı takmam ıcın.. bıraz kayma olur falan demedı hıc

7 mart diş aralansın diye lastik, 10 mart kelepçeler takıldı
ve 17 mart inşallah braket ve tel takılacak
gelişmenin seyrine göre bende fotoğraf eklerim inşAllah
fiyat 2000$ a alt-üst şeffaf braket olarak yaptırıyorum

herkese iyi gülüşler

arkadaşlar ya ben bu damağımdaki telle başım dertte.inanılmaz acı veriyor.acıdan uykudan uyanıyorum yutkunamıyorum. meyve suyu bile içemiyorum dilim yanıyo
bu çeneyi genişletmek amacıyla takılmış ama ne kadar kalacağını sormayı unutmuşum.braketlerle ilgili pek bi sorunum yok.sadece üste takıldı

benim de damağımda aparey var.ilk 1 hafta inanılmaz ağrıdı damağım dişlerimi kapattıkça beynim zonkluyordu resmen ama oturdukça ağrısı yavaş yavaş hafifledi.1 hafta sabır sadece :)

bende 1 haftadır o apareyden kullanıyorum ama hiç ağrıtmadı bendemi sorun varki acaba bu arada aparye dediğiniz o şeffaf damaklık dimi ?

burçak 2 çeşit damaklık var biri tel tedavisinden sonra pekiştirici dedikleri,biri de benim taktığım gibi damak genişletmek için kullanılan.ona da aparey deniyormuş yanlış bilmiyorsam.

damağı genişletmek için kullanılan inanılmaz ağrı yapıyor ilk günler..

burçak bizim bahsettiğimiz telden yapılmış bi aparey canım.damağının ortasında kocaman bi tel yani.çok zahmet veriyor

ben ikisinden de kullandım şeffaf olana dayanın bi süre sonra varlığını bile farketmiceksiniz
öbürünü kullanmak daha zor içinde vidayı çevirdikçe dişler daha da geriliyor ve ağrı yapıyor.özellikle düşüceği zamanlar daha da çekilmez bi ağrıya sebep oluyor

hmm evet benimki pekiştirme amaçlı verilen aparey :ecrin_bebek: benim tedavimde çok problem olmadı o yüzden pek bilmiyorum, allah size kolaylık versin :1hug:

kızlarr bu damak genişledikten sora yenıden daralma durumu olabiliyormuu yada dişlerin yenıden azcık kayma yapabilme durumuu doktorunuz öyle bişey dedimi lütfen cvp verırsenız sevinirim

nilimm86 bendede damak genişletici vardı bazı sorunlardan dolayı 1 ay sonra doktorum çıkardı ön dişlerimin arası baya açılmıştı onu çıkardı tel takmadı başka sorunlarım olduğundan 1 saat içinde ön dişlerimin arası kapandı

bende 2 tane dişimden rahatsızım çok kötü değil ama dümdüz,pürüzsüz olmasını istiyorum biri altta biri üstte onlar nasıl düzelir? tel taktırmak lazımmı??

bende 2 tane dişimden rahatsızım çok kötü değil ama dümdüz,pürüzsüz olmasını istiyorum biri altta biri üstte onlar nasıl düzelir? tel taktırmak lazımmı??

Aynen bende 2 disimden rahatsızım tel taktırmayı dusunuyorum dolgularım falan yapılsın tedaviye baslıycaz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…