Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba arkadaşlar,ben de aranıza katıldım artık.ıkı gun once braketlı yasama merhaba dedım:)hersey ıyı gıdıyor tek sey hariç.Yemek yemekte zorlanıyorum,bole olursa yıllardr veremedıgım kıloları teller sayesınde erıtecem.Ozellıkle sabah kahvaltısı ıcın ne yapıyosunuz (çalısanlar için )?

selam arkadaşlar benim de ctesi günü tellerim takıldı. ama çok acıyor. sadece üste takıldı ama damağımda da büyük bi tel var. konuşurken ve yutkunurken dilim o tele değdikçe acı çekiyorum yemek yemek tam bi eziyet.yemekler o telle damağım arasındaki boşluğa takılıp kalıyor. benimle aynı durumda olanlar var mı? acaba bu tel ne kadar durucak.. konuşmamı da etkileyen o,dilimi ve damağımı acıtan da o. dilim sondaki braketlere değince o da acı yapıyo.nası alışıcam bilmiyorum ya ((

Son düzenleme:

ben poğaça alıyordum canım... yumuşak oluyor... küçük parçalar halinde yiyordum...
ama istersen sen sütle filan ıslatıp da yiyebilirsin... ilk günler çok ağrı oluyor evet...

o tel ne anlamadım ben canım... ama doktoruna söyleyebilirsin kesebilir belki ya da düzeltebilir... eğer serbest ucu olan bir telse sakız yapıştırabilirsin ama yutmamaya dikkat et... bir de alışana kadar yanaklarda filan yara olabiliyor ...

merhemler var onlardan kullanabilirsin... kentacortmu neydi ...turuncu bir kutusu var... ben bakıp evde yarın yazarım... merhem gibi ; biraz katı ama en azından direkt temasını önlüyor... çok pahalı bişey değildi 5-6 tl idi galiba... çok oldu ben alalı...

bu arada değecek inşallah bu acılara :teselli:

çenem dar olduğu için çenemi genişletmek amacıyla takılmış o tel. ama çok rahatsız ediyor.yutkunurken dilim oraya değiyor çorbanın içine doğradığım ekmekleri bile zor yutuyorum. peki telleri yeni takılan arkadaşlar çiğneme yetiniz nasıl durumda :)

benim pazar günü üstlere braket takıldı ama lastikleri bu akşam takacak... hafif ağrım var ama çiğneyebiliyorum.. zor oluyor ama inat ettim... bunlar son günler diye :)

sanırım yarından itibaren sulu beslenmeye ya da çorbaya ekmek ; sütle ıslatılmış poğaçalar yiyeceğim ... kaydirigubbakcemile3

neşeli kız,
ben oyle herkesın anlattıgı gıbı acı cekmıyorum ya ,bıraz ıste yerken zorlanıyorum bıde yanlardakı cıkık tel yara yaptı agzımı okdr,tabıı acı var ama ole dayanılmıck gıbı deıl,dişlerımı bırbırıne degdirmessem hele hıc bişe yok.bılmıyorum belkıde benım doktorum bırden sıkmadığı için boleyım

çıkık teli söyle canım doktoruna ya kessin ... ama daha sonra kullanacaksa ucuna silikon gibi bişey yapıştırıyor... benimki öyle yapmıştı ... ama randevü alana kadar da ben sakız yapıştırmıştım oraya... çok acıtıyor çünkü ...

mum yapıstırılıomus ole durumalrda vereckmıs ama kalmamıs :S h sonu gorusunce alcm artık..ben 1 yıl kalır dıye bılıodum.1.5 -2 yıl dedi 2 yıla sarkarsa evlilik tarııhıne denk geleck snrm..napcm bılmıorum

Merhaba arkadaşlar. Benimde üst ön dişimde bi tane çıkıklık var bunun için tel taktırmayı düşünüyorum 175 sayfa vardı hepsini inceleyemedim sadece sizden almak istediğim ön bilgi?ıstanbulda önerebileceğiniz işinin ehli bir doktor var mı tabii fiyatları çok fahiş olmaması tercihimdir. :)

hımm ... genelde 1 yılı geçiyor canım ... doktorunla konuşursun biraz daha sık kontrole gidersin... daha sık takip ederse değişikliklere daha çabuk müdahale eder...

ben de üstlere taktırdıklarımı mayıs sonu çıksın istiyorum... dişçimle de öle konuştuk...
zaten 1,5 yıldır nerdeyse altlar için gidiyorum... kandırmış olabileceğini sanmıyorum... daha sık görüşürüz dedi ... daha hızlı yol alırız dedi... bakalım...

ama benim derdim kuzenimin düğün tarihi kaydirigubbakcemile3

merhaba aranıza yeni katıldım.

ben de şubat ayında tel taktırdım.köpek dişlerim üstten çıkmıştı ve beni rahatsız ediyordu.
ancak benim damağımda da birşey var,tel takan arkadaşlarıma sorduğumda onların hiçbirinde damakta bir şey olmadığını söylediler.

damakta olan bu aparatın işlevi nedir bilen var mı aranızda ?

Arkadaşlar yeni üyeyim.Diş hekimi asistanıyım ama pedodontist..Ortodontist tedaviyi bende görüyorum ..Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz..Sürekli sitede olamadığım için tüm soruları okuyamıyorum ama elimden geleni yaparım...

canım ben diş hekimi asistanıyım ama bende ortodonti tedavisi gördüğüm için sana yardımcı olabilirim.Benim tedavim 1 temmuzda başladı.Üst çene darlığı için aparey kullandım senin gibi.Yaşım 21 olduğu için 3.5 ay sabit damağımda vardı.Çıkarıldıktan 1 hafta sonra tel takıldı şuan tedavim dvm ediyor yanlız yaşımız ve kemik yaşımızdan dolayı üst çene darlığı tekrar dönmeye başladı o yüzden 10 gün önce yeni bir aparey kullanmaya başladım.Ama bu daha farklı ..Taktığın şey çene darlığı için ..Herkese gerekmeyebilir telaşlanma..:1hug:

cnm hasta mumu var onu doktorundan iste ..Zaten vermesi gerekiyor..Onu acıtan telin üzerine yetecek kadar koy ..E bide gargara kullanmaya özen göster hoş doktorun önermiştir ama ihmal etme...

ahh ahh bu teller:) ablam telli turnam diye dalga gecıyor benle:) 1 bucuk sene oldu tel takalı herkes gıbı hafıf agrı ve tel batmaları yaşadım herkesin diş yapısına göre tedavi süresi değişiyor valla bu konuda cok tecrübe edındım diş doktorununun kapısını pek bir aşındırmış durumdayım:))

Teşekkür ederim cevaplar için.zaten şu anda sadece dişimin sol tarafında tel var tamamen takılmadı.diş çekimi yapılan yerleri birleştirip daha sonra tamamına tel takılacakmış.1,5 2 yıldan bahsediliyor..umarım kısa sürer..

kızlarr tel takıp çıkarmış ve su an pekiştirme tedavisi gören biri olarak sorum olacak

ben 2 sene boyunca tel taktım,8 aydır da şeffaf pekiştirici kullanıyorum gece gündüz

sormak istedıgım şu doktorum herkeste olabilecegı gibi bendede pekiştiriciyi bıraktıktan sora hafif bozulma olabilceni söyledii benim dişim gerideydii bitanesi onu öne getirdiler ve onun yenıden az da olsa geriye gidebilceni söyledii sizede böyle birşey söyleyen oldumu onu merak edıyorum

cvplarsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…