merhaba arkadaşlar,ben de aranıza katıldım artık.ıkı gun once braketlı yasama merhaba dedım:)hersey ıyı gıdıyor tek sey hariç.Yemek yemekte zorlanıyorum,bole olursa yıllardr veremedıgım kıloları teller sayesınde erıtecem.Ozellıkle sabah kahvaltısı ıcın ne yapıyosunuz (çalısanlar için )?
selam arkadaşlar ben de ctesi günü tellerim takıldı. ama çok acıyor. sadece üste takıldı ama damağımda da büyük bi tel var. konuşurken ve yutkunurken dilim o tele değdikçe acı çekiyorumyemek yemek tam bi eziyet.yemekler o telle damağım arasındaki boşluğa takılıp kalıyor. benimle aynı durumda olanlar var mı? acaba bu tel ne kadar durucak.. konuşmamı da etkileyen o,dilimi ve damağımı acıtan da o. dilim sondaki braketlere değince o da acı yapıyo.nası alışıcam bilmiyorum ya ((
çenem dar olduğu için çenemi genişletmek amacıyla takılmış o tel. ama çok rahatsız ediyor.yutkunurken dilim oraya değiyorçorbanın içine doğradığım ekmekleri bile zor yutuyorum. peki telleri yeni takılan arkadaşlar çiğneme yetiniz nasıl durumda :)
neşeli kız,
ben oyle herkesın anlattıgı gıbı acı cekmıyorum ya ,bıraz ıste yerken zorlanıyorum bıde yanlardakı cıkık tel yara yaptı agzımı okdr,tabıı acı var ama ole dayanılmıck gıbı deıl,dişlerımı bırbırıne degdirmessem hele hıc bişe yok.bılmıyorum belkıde benım doktorum bırden sıkmadığı için boleyım
mum yapıstırılıomus ole durumalrda vereckmıs ama kalmamıs :S h sonu gorusunce alcm artık..ben 1 yıl kalır dıye bılıodum.1.5 -2 yıl dedi2 yıla sarkarsa evlilik tarııhıne denk geleck snrm..napcm bılmıorum
merhaba aranıza yeni katıldım.
ben de şubat ayında tel taktırdım.köpek dişlerim üstten çıkmıştı ve beni rahatsız ediyordu.
ancak benim damağımda da birşey var,tel takan arkadaşlarıma sorduğumda onların hiçbirinde damakta bir şey olmadığını söylediler.
damakta olan bu aparatın işlevi nedir bilen var mı aranızda ?
çıkık teli söyle canım doktoruna ya kessin ... ama daha sonra kullanacaksa ucuna silikon gibi bişey yapıştırıyor... benimki öyle yapmıştı ... ama randevü alana kadar da ben sakız yapıştırmıştım oraya... çok acıtıyor çünkü ...
cnm hasta mumu var onu doktorundan iste ..Zaten vermesi gerekiyor..Onu acıtan telin üzerine yetecek kadar koy ..E bide gargara kullanmaya özen göster hoş doktorun önermiştir ama ihmal etme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?