kızlarr bu damak genişledikten sora yenıden daralma durumu olabiliyormuu yada dişlerin yenıden azcık kayma yapabilme durumuu doktorunuz öyle bişey dedimi lütfen cvp verırsenız sevinirim
Aynen bende 2 disimden rahatsızım tel taktırmayı dusunuyorum dolgularım falan yapılsın tedaviye baslıycaz insallah
ve 00:00 itibariyle bugün 15:30 da tellerim takılacak :)
alışabilirim inşAllah
dudakları kabartması canımı sıkıyor biraz :bbo:
kızlarr bende diş teli taktırmayı düşünüyorum ama bu yaştan sonra öle çirkin bety gibi tellerle dolaşamam
şeffaf tel olayını duymuştum,sadece özel mi yapıyor şeffaf teli
devlet hastanesinde yapan var mı
ya da gece yatarken takıp gündüz çıkartmak gibi bi durum var mı??
Aynen bende 2 disimden rahatsızım tel taktırmayı dusunuyorum dolgularım falan yapılsın tedaviye baslıycaz insallah
kızlarr bende diş teli taktırmayı düşünüyorum ama bu yaştan sonra öle çirkin bety gibi tellerle dolaşamam
şeffaf tel olayını duymuştum,sadece özel mi yapıyor şeffaf teli
devlet hastanesinde yapan var mı
ya da gece yatarken takıp gündüz çıkartmak gibi bi durum var mı??
canım kaç yaşındasın... ben 28 yaşımdayım...1 yılı geçti altlarda var... üstlere taktıralı da 10 gün oldu... evet ilk başta çirkin betty gibi hissediyorsun ama alışıyorsun...
bu arada ben de çok kullanırım çirkin betty gibi oldum diye ...
ama hatırlarsan çirkin betty sonradan afete dönüşüyor :)
bir de geçen hafta müşterilerim geldi 40 ve 50 küsür yaşlarında iki hatun ; hollandalı... ikisinde de braket vardı ... çok komik olduk hepimiz ... yani yaşın önemi yok bence...
şeffaf tel sadece özelde mi yaplılıyor bilmem ama fiyatı daha yüksek onu biliyorum... bazı braketler içerden de takılıyor ama tedavisi hem hasta hem de dişçi için daha zor ... sonuçta iç tarafta çalışmak zor ...
ama yine dişlerinin durumuna göre takıp çıkarılabilen apereylerden de kullanabilirsin... onları yemek yerkenve içerken çıkarabiliyorsun... özel bir yere giderken de çıkarabilirsin tabii ama sonuçta bu tedavi sürecini uzatır... ilk başta konuşman biraz peltekleşiyor ama zamanla düzeliyor...
bir de yaşla birlikte kemikleri hareket ettirmek zorlaştığı için tedavi ergenlikteki hastalara göre biraz daha uzun olabiliyor ... ama dediğim gibi bunlar senin dişlerinin durumu ile ilgili...
dişçi gibi oldum maşşallah ... zaten benimki beni asistan olarak alacak :)
eğer görüntüsü seni rahatsız edecekse şeffaf olanı kullanmanı tavsiye ederim bende şeffaf kullanıyorum ve memnunum çok dikkatli bakılmadıkça belli olmuyo hatta tel takıldığını bilmeyen arkadaşlarım aylar sonra fark ettiler sende telmi var diye bende şaşırmıştım :))
şeffafı ben özelde yaptırdım devtel hastanesi yaparmı bilmiyorum metal olanla şeffaf olan arasında biraz fiyat farkı oluyo şeffaf biraz daha pahalı.
takıp çıkarılanlarda var ama onlarda tedavi biraz daha uzun sürüyomuş..
ama şimdi biçok kişide tel var artık insanlar tuhaf bakmıyolar yaşında bir önemi yok bence.. şeffaf veya metal ilk takıldığında bende garipsemiştim ama sonradan alıştım hatta şimdi telli olduğum halde eskisinden daha çok sırıtarak gülüyorum :))
bence görüntüsünü sorun etme dişlerin yavaş yavaş düzeldiğini görmek ve sonunda inci gibi dişlere kavuşacağını bilmek güzel şuan çektiklerimize değiyo..
küçük böcük çok güzel anlatmış bende bikaç bişey eklemek istedim :)
sağol tatlım cavabın için
heralde gelecek hafta içinde dişçiye(ayy dişçiler sinir olur bu lafa pardon diş hekimi)
gidecem,artık ne yaparım bilmiyorum ama,şeffaf yapmam imkansız gibi gözüktü senin mesajından sonra,malum ben ssk ile gidecem
neyse artık duruma göre bilgilendiririm artık sizleride..
ssk da şeffaf yapılıyormu bilmiyorum ..benimde sadece üst ön dişimin birinde sorun vardı..
ablacım bence melet taktırırsanda görüntüsünü sorun etme bence kötü durmuyo ilk birkaç gün alışana kadar sana tuhaf gelir ama zamanla alışılıyo tel varmı yokmu unutuyosun bile ...
evet alışılıyor ... ben altlara taktırdığım gün kendimden nefret etmiştim :)
ne yaptım diye halbuki konuşurken görünmüyor ... hatta kocaman açıp ağzımı güldüğümde ancak görünüyor ama psikoloji işte ...
üstlere taktırdım ... biliyordum eve gidince ben ne yaptım diyeceğimi tekrar ama :)
2 güne kalmadı birşey ... ilk gün fazla konuşmadım... ama çevremdeki herkese sölemiştim tel taktıracağımı o yüzden kimse aaa sen tel mi taktırdın diye hayretler içersinde kalıp sinirimi bozamadı :) şimdi bol bol gülüyorum bak 10 gün oldu sadece...
bu arada üst dişlerim üstüste biniyor demişsin ya 20liklerin ne durumda ?
çıktılarsa onlardan biriniçekebilirler... yer açılsın diye ...
hazancıım saol,artık bakacam
çirkin bety gibi olurum heralde bende yakında
ablacım çirkin betty sonunda süper olmuştu :)) benim gözlüğümde var numarası düşük arada sırada kitap okurken yada gözlerim ağrıdığında falan takıyorum dışarı çıkarken çok nadir takarım geçen gün kursa gidicem gözlerim ağrıyodu gözlüğümü takıp gitmeyi düşündüm hazırlandım falan çıkmadanda aynaya bir bakayım dedim ne göreyim dişlerimde tel gözümde gözlük o an aklıma çirkin bety geldi tam çirkin bety olmuştum o halime baya bir güldüm tabi gözlüğü takmadan dışarı çıktım hehe :))) sonra fark ettimki ben tel takıldığından beri yaklaşık 9 aydır gözlüksüz dışarı çıkıyormuşum :teytey:
tellerim bazen battığında biran önce çıkmasını istesemde seviyorum tellerimi :))) :sm_cool:
canım sonunda karar vermişsin sevindim :))
ben de ilk gün rahatsız olmuştum canım... görüntümü beğenmemiştim ama 2. güne geçti valla o düşüncem ... boşver tatlım ... sonra güzel güzel gülümsyeceğiz... 32 diş şeklinde :lepi:
benim de ön ayrıklar için lastik takıldı dün... biraz kapandı arası... dişçim pzt ara dedi... ancak kapanır ... hayır dedim cumaya kapanacak ben de sizi arayacağım...
elimde ayna bakıp duruyorum ... kaydirigubbakcemile3
önler birleşince iki köpek dişini düzeltecek başka da bişi yok üstte ... inşallah çıkacak mayıs sonuna... altla hiç ilgilenmiyorum ... hatta apereyi gündüzleri takmıyorum... çok saldım yaa ; yapmamam lazım... yaza bitmesi lazım artık ama napıım gün içinde yiyip içerken tak çıkar sinir oluyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?