Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar aranızda sadece evde yani gece takılan diş telini kullanan varmı acaba?

evet yaa şu pekiştirme dönemnde verilen şeffaf damaklık hkknda bilgisi olan yok muu yaada kullanılan

tek bildiğim şeffaf olduğu ve yemek yerken çıkarıldığı, :ecrin_bebek: eğer cumartesi günü tellerim çıkarsa bana o şeyden verilcek resmini çekip buraya koyarım tabi tellerim çıkarsa :CüvCüv:

bnmde salı günü çıkacak kesin ve onlardn vereckler merak ediom nasıl bişi
bida konuşmada rahatszlık veriomu acaba

bende çok merak ediyorum konuşurken ne kadar belli oluyo acaba en çok bunu merak ediyorum

ama sizin salı günü kesin çıkacakmış benim cumartesi randevum ama çıkacağı kesin değil 1 ay daha bu tellerle beklemem gerekebilir

O şeffaf damaklığı bi zamanlar ben kullanmıştım.İlk takıldığında 2-3 gün söylediklerim zor anlaşılmış olsada bir hafta içinde konuşmam normale dönmüştü..

kızlar bugün doktora gittim 21 marta randevu aldım fiyatı hiç konuşmadık doktorla alt üst takılacakmış özele gittim arkadaşlarımın hiçbiri özel doktordan memnun değil ama diş hastaneleride çok yoğun oluyo kararsız kaldım sonunda özel doktora gitmeye karar verdim. tel takmak istemiyorum ama dişlerimin böyle olmasınıda istemiyorum fotoğraflarda rahatça gülebilmek istiyorum sanırım bunun için katlamak zorundayız... (

Bana bir hocam baskı yapıyordu sürekli doktora git git git diye..Ve iyi ki gitmişim.
Çok memnun kalırsın
hem tel takmak çok güzel ya:)
Doktor bana tellerini şimdi çıkartabilirim dediğinde ''yok yok istemem '' dediğimi hatırlıyorum O kadar alıştıktan sonra ayrılmak üzücü gelmişti::)

daha güzel gülüşün olacak işte :dance:

slm kızlar bnmde çenemde rahatsızlık olduğu için ayrıca. ortodontise de yolladılar. 3 haftadır geceleri damaklık takıyorum bende.ilk zamanlar zor oldu ama allıştım.dün gittiğimde de doktor tel takıcaz dedi. 6 ay kullanıcakmışım.ama ben hiç istemiyorum ya ilk takıldığı zmn ağrılı olduğunu söylüyorlar,ayrıca hiç de güzel durmuo.napıcam ben ağrıyor mu kızlar,nasıl takıyorlar bi anlatabilir msniz??

Evet ilk günlerde ağrılı oluyor .Ağrı kesici kullanabilirsin .. 6 ay kısa bir zaman çabucak geçer .2-3 sene takanlar var benim gibi:)
braketleri dişlerinin üzerine yapıştırıyorlar.braketlerin ortasında telin koyulduğu yer var .teli oraya koyduktan sonra küçük lastiklerle tutturuluyor. hiç bir acı ,ağrı olmuyor. Ama daha sonra başta da dediğim gibi ağrılı oluyor.en fazla 4-5 gün..

geçmiş olsun bu arada:)

arkadaşlar, çok mutluyum bu gün tellerim 8 ayın sonunda çıktı, çok güzel bir şey :) Yarın yada öbür gün resim eklicem =)

saol cnm bişi sorucam braket dediğin şey teller mi? CADIARZU

yok tel değil .dişlerin üzerindeki kare şeklinde olan materyal yerimseniben

Ben 2,5 sene taktım.Konuşmamda hiçbir sorun olmadı.Tabi dışardan belli oluyor ama bence kötü bir görüntü değil :)

Evet arkdaşlar dünde dediğim gibitellerim çıktı ve şimdi resimleri paylaşıyorum :ecrin_bebek:

Bu dişlerim

Bu dişlerimde damaklık varken, resimde çok belli oluyor ama normalde bu kadar çok değil

Bu da damaklığım resmi soldaki alt dişlerim, sağdaki üst dişlerim için

Ve birazda bilgi veriyim :ecrin_bebek:

telleri teker teker bi aletle çekti doktorum, ne yalan söyliyim biraz acıdı. Dişlerimi teker teker temizlediki üst ön dilerimi temizlerden burnuma bayağı su sıçradı kaydirigubbakcemile3 Sonra iki kalıpla ölçülerimi aldı. 2 saat sonra tekrar doktoruma gidip damaklığımı aldım. 5 ay boyunca gece gündüz takacağım sadece yemek yerken çıkaracağım. 5 ay geçince 6 ay boyunca sadece geceleri takacağım. yani tedavimin bitmesine daha 11 ay var.

Damaklığa gelince alışmak çok fazla zor olmadı. Bazı arkadaşlarım konuşmayı zorlaştırdığını söyledi ama hiç zorlaştırmadı :ecrin_bebek:

Ve şu an sürekli gülüyorum ve sürekli resim çekiyorum işte böyle hihoyyyt

Son düzenleme:
benim dün üst dişlerime braket takıldı... mayıs sonuna çıkması lazım ... çıkmasını umud ediyorum... ön ayrıklarım ve bir çapraşık köpek dişim için takıldı... çok uzun süreceğini o yüzden sanmıyorum... ama yine de korkuyorum...

altlarda 1,5 senedir var nerdeyse... ama pek belli olmuyordu... üstlerden biraz rahatsız oldum... ama daha ilk gün alışırım sanırım...

Evet arkdaşlar dünde dediğim gibitellerim çıktı ve şimdi resimleri paylaşıyorum :ecrin_bebek:

Ve şu an sürekli gülüyorum ve sürekli resim çekiyorum işte böyle hihoyyyt

geçmiş olsun canım... büyük kısmını atlatmışsın ... darısı başıma :)

teşekkür ederim :ecrin_bebek: Dün yazmayı unutmuşum fisfisfis darısı sizlerin başına arkadaşlar kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…