Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

sağol canım darısı başına o zaman şuan artık telsizim. ama çok tuhaf yaa alışamadım, bana ait değil gibi duruyolar, kimsede çok süper olmuş demedi, herkese çok tuhaf geldi, hani düpdüzgün inci gibi ama yüzüme bi tuhaf geliyor galiba tellerimi geri istiyorum 3 saattir alışamadım, habire aynaya bakıyorum senağlama :çok üzgünüm: :dilcikar:

çok iyi bakıyorum,gittiğim her yerde cüzdanımdan sonra yanıma aldığım ilk şey diş fırçam ve macunum,ama teller taıldığından beri sanki dişlerim bana biraz sararmış gibi geldi ne diyim senağlama

bir de şöyle birşey söz konusu,tellerim çıkacak ve ben 6 ay daha damak kullanacağım,takan bir sürü arkadaşım vardı ama konuşmada zorluk çekiolardı,şimdi okulda konuşamazsam ben diye korkuyorum bi de 8 ay sonunda çıkan tellerimin yerine damak takarsam dişler daha oturmadığı için eski haline gelir mi diye de daha da bir panik halinedeyim

benim tellerim dün çıktı , doktorum bana şeffaf aparatlardan verdi, damak dediğin eğer buysa evet konuşmakta zorlanıyosun, biraz peltek konuşuyorum şuan, ama abartılacak kadar kötü değil, 6 ay gece gündüz hiç çıkarmadan durması gerekiyor ve sadece yemek yerken ve fırçalamak için çıkarabilirmişim,

tellerimimn çıkmasına çok seviniyordum bende ama alışamdım daha düm çıktı aslında ama bana ait değil gibi duruyolar, sanki telli halim daha güzeldi. inşallah bu geçici bir durumdur senağlama

Benim tellerim çıkınca banada o şeffaf şeylerden vercek doktorum. Ben 5 ay gece gündüz 6 ay sadece gece kullancakmışım. Aslında 6 ay gece-gündüz kullanmam gerekiyodu ama benim 1 ay fazladan tel kullanmam gerekti o yüzden 1 ayı o gece-gündüz süresinden çıkardı. 2 hafta sonra kontrolüm var inşallah çıkarır telllerimi :Saruboceq:

Ben gerek bu başlıkta gerek arkadaşlarımda başta telsiz haline alışamayan ama sonradan daha çok beğenenler gördüm geçiciridir merak etme

Canım hayırlısı olsun.:içelim:
Bende bunu merak ediyorum aslında.
Yani teller çıktığında nasıl geliyor insana ?
Sen tamamdır işte bu dedin mi ?
Yoksa beklediğin gibi değilde şurası şöyle olsaydı burası böyle olsaydı dedin mi?
Tamam tuhaf gelir tabiki ama beklentilerle sonuç uyumu nasıl oluyor ?
Diş etleri falan anca toparlar kendini birkaç gün sonra daha iyi gelir gözüne mutlaka.
Bu arada sorular biraz fazla oldu,merak işte.
Tekrar hayırlısı olsun.hihoyyyt

slmlar, ben de tellerim ilk çıktığında pek memnun olamamıştım, galiba beklentilerimiz biraz yüksek olduğu için hayal kırıklığı yaşıyoruz, şimdi de tam olarak istediğim gibi değil ama tel takmadan önceki halime göre çok daha güzel yine olsa yine tel taktırırım, hı bi de ben telerimin bi an önce çıkmasını istediğim için şurası şöyle burası böyle olsun demedim hep telleri çıkaralım demiştimyerimseniben

Canım benimde nisanda tellerim çıkacak sanırım. fisfisfis
Yani ortodontiste kalsa çıkaralım tamamdır dedi hatta bu randevumda pekiştirici için ölçü aldı.
Martta görüşmüyoruz nisanda görüştüğümüzde çıkaralım dedi. :1shok:
Ama benim gözüme batan 2 detay var sol üstteki ve sağ alttaki köpek dişlerim. benneyaptımki
Bunları söylemem gerek tabi çıkarmadan önce.
Peki senin tam olarak istediği gibi değil derken nasıl ?
Benim bahsettiğim gibi şu diş şöyle bu diş böyle gibi takıntılar mı ? :bbo:

öyle çok bariz göze batan bişey yok, normal bakıldığında düzgün ama ben daha çok incelediğim için bazı detaylara takılıyorum galiba, mesela sağ köpek dişim gereğinden daha uzun gibi geliyo bana, bi de küçükken üst sol ön dişim ucundan hafif kırılmıştı onu da bi aletle düzeltti ama yine de kırıklık olduğu dikkatli bakınca belli oluyo tam istediğim gibi düzeltemedi yani, bi de ufak tefek şeyler işte, biz de durum tam tersi oldu ben bir an önce çıkaralım telleri derken dr um hep süreyi uzatmıştı teller toplam 15 ay falan kaldı inş sonuç sizin istediğiniz gibi olur:teselli:

Evet benim bahsettiğimde bu tarz detaylar işte.
Gülümsediğimde herşey normal,ben iyice incelediğimde bunlar gibi birkaç detay var işte gözüme takılan.
Benimde eğer nisanda çıkarsa 13 ay'ı biraz geçmiş bir süre olacak kullanalı.
Nisandaki randevumda sorucam kafamdakileri eğer tatmin olursam ortodontistim çıkarıcak sanırım bu randevumda bayağı kararlı konuşmuştu.
Neyse umarım istediğim gibi olur,cevap için teşekkür ederim. Şeniz

3 saatte neye alışılır ki cnaım benim hihoyyyt

artık sen güzel dişlerinde gülümsemene bak :jeyyar:

eee o akdarda olcak canım ama ya:içelim:

birazcık katlnacaksın
zaten doktorun halleder yada zaman içinde normale döner

herkes öel kalmıyodur dimi ama delikafadulden

Selam arkadaşlar..
15-20 sayfa kadar yazılan mesajları okudum lakin fotoğraf göremedim.Ben de takriben 10 aydır ortodonti tedavisi görüyorum.(Mart 10'da lastikler takılıp diş araları açıldı ,1 ay sonra da yani Nisan'ın 12'sinde de teller takılmış oldu)
Teller takıldıktan sonra ki İlk 2 ay çok zordu,yanaktaki yaralar,yarıklar oldukça zorlandım,kilo verdim ama şu an ağzımda varlıklarını dahi hissetmiyorum ve olağanüstü derece de düzelme oldu,bunu görünce de çok mutlu oluyorum.Sanırım 3-4 aya kalmaz bu tellerden kurtulacağım :) (Yoksa üzülecek miyim bilemiyorum :S )
Benim üst dişlerim de gözle görünür bir sorun yoktu lakin alt kısımda çarpıklıklar söz konusuydu ve dişlerim kapanmıyordu. (ön kısımda ısırma,koparma olayı diye birşey söz konusu değildi) Önce sağlığım sonra da estetik beni bu tedaviye itti ve iyiki de yaptırmışım diyorum..
Bu arada tel tedavisinde yaş sınırı yok,kesinlikle dişlerin sağlamlığıyla alakalı bir durum.. Ben şu an 27 yaşımdayım ve hiç bir problem yok..
Her ay düzenli olarak fotoğraf çekiyorum dişlerimin ilk halini unutmamak açısından çünkü aynaya her baktığımda dişlerimin ne kadar düzeldiğini ilk halinin fotoğrafına bakınca anlıyorum ve değdiğini düşünüyorum..
Eğer benim gibi diş düzgünlüğüne önem veren biriyseniz (tabi önce sağlık) kesinlikle tavsiye ediyorum,ilk aylar haricinde tedavi süresi boyunca pek zorlandığımı söyleyemem..

evet arkadaşlar son zamanlarda kimsecikleri resim göndermiyor ben gönderiyim 1 tane dedim, bu benim dişlerimin ve tellerimin son hali :1closedeyes: Ve tellerin etrafına şeffaf şey kullandığı için sarardı mirmirmirmir

NOT --> Umarım resmi göndermiyi başarabilmişimdir :CüvCüv:

diş teli için istanulda tedavi olan arkadaşlar 5yaşındaki oğlumu götüreceğim hastane yada doktor tavsiye edermisiniz

Burcak ne kadar zamandır tel kullanıyorsunuz ? Çok temiz saklamışsınız normalde braketlerle diş fırçalamak ve dişi temiz saklamak çok zor gerçektende..

Hulyak,oğlunuza ortodonti tedavisi uygulanması için çok erken bir yaş diye düşünüyorum.Ama yine de sizi doktoruma yönlendirebilirim.Ben doktorumdan memnunum ve bir çok çocuk hastası var..
Eğer isterseniz özelden size bilgi verebilirim..

Burcak ne kadar zamandır tel kullanıyorsunuz ? Çok temiz saklamışsınız normalde braketlerle diş fırçalamak ve dişi temiz saklamak çok zor gerçektende..

7 aydır kullanıyorum :1rolleyes: aslında tel takılmadan önce pek önemsemezdim ama ne yalan söyliyim teller takıldığından beri çok özeniyorum

benimde tellerim 10 mart da çıkacak ondan sonra şeffaf damaklık verecekmiş damaklık hakkında bilgisi olan varmı

kızlaaar ;ön ayrıklarım için cts günü üst dişlerime de braket takılacak... sizce 3 ayda kapanır mı... mayıs sonuna çıkması lazım... 2 kuzenim evleniyor da :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…