Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ay cnm bende yaptırıyorum 30umdayım senın gibi ama once dıscı dolgu yapılacak dıslerı yapıcak sonra temızlıyıp oyle takacak telı. sende de mı oyle oldu?

dolgu gerekli değildi canm benm ama temizleme yapıldı evet. öyle olması gerekiyormuş zaten :) dişlerdeki diğer problemleri halledip sonra tel takıyorlar
bu yaştan sonra uğraşılır mı diyordum ama baya yaptıran varmış geç de olsa

Herkese merhaba ,

Benim üst 2 köpek dişlerim biraz içe doğru ve sağ arka dişlerim içe doğru kapanıyor.Çenemden uzun zamandır kart kurt diye sesler geliyordu,açılması gerektiği kadar açılmadığını hissediyorum ve bazen de acıyor..Çene cerrahına gittim,20 lik dişlerin çekildikten sonra ortodonti tedavisi görmen gerekiyor,dişlerin düzgün kapanmıyor dedi.Akşam 20 liklerim çekilecek.(Onun içinde ayrı ödüm kopuyor)Sonrasında tel taktıracağım.Burada okuduğum kadarıyla yüzde çökme,değişme,ağrı sızı oluyormuş..Okudukça tedirgin oldum,yüzde değişme oluyor mu ?Yaptırdıktan sonra pişman olmak istemiyorum..Kaldı ki sağlığım için yaptırmak zorundayım da çenem bazen çok ağrıyor.

Merhaba çok şartsa tel takın ama ben 30 yaş sonrasında tavsiye etmiyorum..benim yüzüm çöktü 4 yıl oldu biteli yeni yeni doluyo yanaklarım:)))) çok kilo verdim..hangi hekimle çalışacaksınız?? Mutlaka şikayetvar.com da hekim ve kliniği hakkında yorumlara bakın..seyyar ortodontistle çalışmayın her hekimin bir klinikte çalışma hakkı vardır öyle ayda bir geliyor 2 ayda bir geliyor 5 yerde birden çalışıyor olmasın..fatura vermez zaten seyyar ortodontist..

Zayıfladığınız için mi yüzünüz çöktü,sebebi nedir ?

Zayıfladığınız için mi yüzünüz çöktü,sebebi nedir ?
Yok toplam 3 kilo vedim..ama 10 kiloya eşdeğerdi..2 beden zayıfladım..ortodontik lastiklerle üstteki dişleri aşağı çekince surat aşağı indi otomatik olarak..çocukken takılan telde surat oturmamış oluyor, 30 yaş sonrası ifade çok değişiyor..hatice şendili biliomusunuz özcan denizle starda dizisi vardı o da tel takınca suratı çökmüştü çok tepki alınca teli çıkarıp lamina yaptırdı..

Plak nedir ne için kullanıyor ?

hadi yaa bende 31 yasındayım ve tel taktırıyorum cokme olayını hic duymadım korktum ama yaa

hadi yaa bende 31 yasındayım ve tel taktırıyorum cokme olayını hic duymadım korktum ama yaa
Nihall adlı kullanıcı gibi dişlerin basma, kapanma sorunu varsa zorunlu bir durum yaptırın derim...hiçbir hekim olumsuz şey söylemez 4000-5000 para alacak sonuçta, ben de 30 yaşımdaydım taktırdığımda 35 yaşımdayım elma ayvayı ısırarak yiyemiyorum..1-2sene sonra ancak..siz hangi hekimle nekadara₺₺ anlaştınız??

Kizlar tellerim çıktı :)
Güzel olmuş dişleriniz, epey sorunvarmış kapanışta..arka tel(retainar) yok galiba korumak için..gece-gündüz kullanın şeffaf apareylerinizi..öniki diş arası açılacak gibi çekim yapılınca dişlerin arası açılmaya müsait olur

Çok sorunluydu ya benim dislerim nefret ediyodum 4500 verdim ama toplamda 5500-6000 falan oldu retainer takildi bugun ve plak verildi duzenli takacagim ön dislerimin ortasi sıkı aslinda dis boyutlarim orantisiz oldugu icin oyle görünüyor

Yoo orantıda bi sorun görünmüyor..nerede hangi ortodontistle çalıştınız???retainar arka tel nekadar kalacakmış dişlerin arkasında??

Çanakkale'de Dr.Özgür Zileli ilgilendi telle ilgili bir şey demediler ama plakları gece gündüz takacağım sadece yemek yerken çıkarılacak 3 ay sonra da kontrol dediler belki o zaman süre verir

agzımda diş bozuklugundan baska bişey yok sükür.valla cem bey doktorum 4500 e anlastık 6 7 aydır arka dişlerimde tel var onlere de ya bu ay ya onumüzdeki ay takılacak cünkü arkadaki dişi geri cekmesi lazımmıs onu bekliyoruz 5 sene dir teller agzınızda mı

:))) hayır 8 ay sürdü tedavim..2 yıl da koruma amaçlı retainar(arka tel) kaldı dişlerimde..bu sürede elma vs yemek dişkökleri için sakıncalı..cem baykanla mı çalışıcaksınız..epey yorum okudum doktortakvimi sitesinde.rakamda çok iyi

Herkese merhabaa. 21 yasimdaym yaklasik 8 sene once falan tel taktirmistim ama suan dislerim bozuldu yamuk yumuk oldular yine tel taktirmak istiyorum ama 20lik dislerimin cikmasini beklemem gerekir mi? bide istanbul anadolu yakasinda iyi biyer bilen var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…