Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Cok gecmis olsn ben de 27yasindaim bir ay once taktirdim , evet aciya katlaniyor insan sagligina kavusacagini dusununce

Merhaba kızlarr benim tellerim bu salı günü takılcak. Forumu bastan sona okudum denebilir Genelde üst önce snra alt takılmıs ama bana dişcim ikisinide aynı anda takıcagını söyledi garipmi bu durum.metal tel takıcam yaşım 24

Benim bildiğim iki cenede birden ağrı olmasın diye farklı zamanlarda takılır tel mesela üst alışsın sonra altı takalım gibi eğer daha farklı bi durum yoksa tabi doktorun böyle uygun gördüyse bi gariplik oldugunu sanmam

Kizlar gece uyku sersemi isigi yakayim derken gidip kapiya carptim agzimi. Suan on disim cok agriyor . Goruntude aanirim pek degisiklik yok. Sikinti olmaz insAllah. Cigneme hareketi yapinca agriyor veya dilimi vurunca

Diş teli mumunu ne kadarda bir değişiyorsunuz? Yemek yerken veya sıcak şeyler içerken çıkarıyor musunuz?
Bir de uykudayken olur da yutarsam bir problem olur mu?

Ortodonstimden geliyorum ve çok mutluyum istediğin zaman çıkartabiliriz dedi muhteşem bir cümleymiş ya ama ben henuz hazır değilim sanki biraz daha kalırsa daha iyi olacak gibi hissediyorum kalsın biraz daha dedim sabrın varsa biraz daha oynayalım konumlariyla dedi kaplumbağalı lastiklerden takacağım bir süre tam 2 yıl sabir ve rezalet bir diş yapısının sonunda mutlu sonu yaşamak harika bir duygu en kısa zamanda sizlere de nasip olur inşallah bu cümleyi duymak

Ya cok sevindim senin adına öncesi sonrası fotosu yaparsan cok sevinirim telli bile olsa

Bende 27 Eylülde Tel Taktırdım Da Geldim Kızlar :) şimdilik üst 10 dişime takıldı. Bir kaç ay sonra 2 diş çekimi olduktan sonra alta da takacak doktorum Forumlarda okuduklarım gözümü ilk başta korkutsa da tel takılma işleminde doktorum sağolsun herseyi aşama aşama anlattığı için gönlüm rahatladı. An itibariyle 3.günümdeyim ve aman aman bir ağrım yok çok şükür :) Aranızda kararsız olanlar varsa kararınızı olumlu yönde verin kızlar pişman olmazsınız

Bu akşam takılcak banada heycandan bayılacam akşam nasıl olcaksa inş pişman olmam

Benim de heyecandan karnıma ağrılar girdi midem bulandı ama ne zamanki koltuğa oturup doktorum neler yapacağını anlatmaya başlayınca geçti. Rahat Ol Canım zaten tel takma işleminde herhangi bir acı olmuyor.Sonrasında da ağrı pek olmuyor. Sadece Yemek yemeği baştan öğreniyorsun o kadar

Ayy kızlar bende 10 Ekim'den sonra taktıracağım. Sağ ön dişimin yanındaki diş geride çıktığı için arası boşluklu duruyor. Çok heyecanlıyım. Uyuşturucu sprey falan sıkılıyor mu ? 23 yaşındayım. Yaşım genç olduğu için 9-10 ayda düzelir dedi doktorum. Şimdiye kadar pişman olan doğru düzgün kimse grmedim. İnşallah bende olmam.

Sprey falan sıkılmıyor , zaten takılırken hiç ağrı sızı olmuyor. Takıldıktan sonra 3-5 gün biraz sızlama yapıyor yemek yerken o kadar. Bende 7 aydır takılı çok memnunum iyi ki taktırdım gelişmeleri gördükçe insan mutlu oluyor.

Diş tellerim hem alt hem üst olarak takıldı bundan dokuz ay önce. O gün ağrıdan duramadım felaket bir seydi. Ağzında metaller dişler geriliyor. Yemek yiyemedim iki gün. Sonrs iste yavas yavas. İç taraftan taktırdıgım icin dilim yara oldu. Mumu kullandım bi kac kez ama yemekte falan cikarmak zor. Alıstı dil belli bir süre sonra. Benim kelebek tarzı oldugu icin dislerim yer yoktu. Ortasını deldi aylarca ayrık dişli gezdim. Aslında sürekli kontrole gitsem belki iki üc aya biterdi. Yurtdısında oldugum icin iki ayda bir falan gidebildiğim. Sonuca bakalım dişlerim inci gibi oldu. Eksik kısmını da estetik acıdan düzeltti doktorum. Ama hala var teller hamilelikten dolayı. Görüntü kirliliği olmadı kimse söylemeden anlamadı. Birazcık konusmam degisti. Artık plak takılcak. Telin zorluğu sert bir sey yiyememek ısıramamak.

Kızlar benim tedavim biteli nerdeyse 2 sene olucak ve doktorum bana plak vermedi sadece alt ve üst dişlerimin arka kısmında tel var koruması amacıyla şimdi 20 lik dişlerim çıkıyo bu süreçte bozulma olur mu acaba 20 lik dişim çıktı dişlerim bozuldu diyen veya böyle bi örnek duyan var mı doktorum bozulma olmaz dedi ama endişeliyim yinede sonuçta yıllarımızı veriyoruz ve kolay bi süreç değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…