• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

çekimli tedavi olan var mı? 10 sene erteledim sırf bu yüzden ama hangi doktora gittiysem çekimsiz olmaz dedi. şimdi yüzüm çöktü ifadem değişti. çirkinleştim gibi geliyor ama artık dönüş yok. ömür boyu kafama ve gözüme takılacaktı. sonucu kötü de olsa keşke taktırsaydım dememek için taktırdım. martta takıldı. görünüş dışında herhangi bir rahatsızlığım yok.

benim üstten 2 dişim çekildi başka bir doktor 2 alt 2 üst 4 diş demişti ona gitmedim 2 diş diyen doktora sarılacaktım neredeyse yamuk olacağına eksik ve temiz, düzenli olsun diye düşünmüştüm bu fikrimden de pişman değilim yarın itibariyle 21 ay bitti 22' ye giriyorum tellerle sonuç güzelleştikçe iyi ki taktırmışım diyorum yer açıldıkça 20'lk dişler çıkmaya çalışıyor onları da çektireceğim yamultmasın diye

benim üstten 2 dişim çekildi başka bir doktor 2 alt 2 üst 4 diş demişti ona gitmedim 2 diş diyen doktora sarılacaktım neredeyse yamuk olacağına eksik ve temiz, düzenli olsun diye düşünmüştüm bu fikrimden de pişman değilim yarın itibariyle 21 ay bitti 22' ye giriyorum tellerle sonuç güzelleştikçe iyi ki taktırmışım diyorum yer açıldıkça 20'lk dişler çıkmaya çalışıyor onları da çektireceğim yamultmasın diye
Daha ne kadar duracak ya? Bana 18 ay demişti. Ama pek de ümitli değilim. Benim 20likler yok zaten dördü de 8 yıl önce çekildi. En baştan tedavi süresi ile ilgili bir şey demişler miydi sana?

canım doktorun tel taktığında düzelecek diyorsa sen kimseleri dinleme ve takdır ya düşünsene evleneceksin ve dönüp baktığında tüm fotolarda agzını burnunu yamultmuşsun gülmemek için yada gönül rahatlığıyla gülmenin verdiği rahatlığa hiç kavuşamayacaksın düşünsene yapma diş takdığını önlerine kim ne derse desin belli oluyor arkadaş ya sen bence takdır ben 27dimde takdırdım 2 yada 3 aya çıkacak inşallah 30 umdan sonra güleceğim rahat rahat :KK70:

İnan her fotoğrafta ağzım kapalı. Kendimden nefret ediyorum. Aslında yüzüm ne güzel ama dişler mahvediyor.
Ağrın çok oldu mu senin peki?

Daha ne kadar duracak ya? Bana 18 ay demişti. Ama pek de ümitli değilim. Benim 20likler yok zaten dördü de 8 yıl önce çekildi. En baştan tedavi süresi ile ilgili bir şey demişler miydi sana?

Hiç bilmiyorum daha ne kadar duracak 3 yıl olmasın diye dua ediyorum sadece tedavinin başında bana 1 yılda bitirmeye çalışırım demişti biraz umutlanmıştım ama kendim bile inanmadım zira çok zor bir ağzım var doktorum iyi elinden geleni yapıyor zamana bıraktım artık sormuyorum bile ne zaman çıkacak diye aylarca tek bir dişle uğraştı önümüzü göremiyoruz

Benim ailem dişinin çekilmemesi için çok uğraştı istemediler. 4 dişim çekilecekti ve 4 diişimde dolgulu ve kanallıydı zaten. Doktorum zor ama deneyeceğim dedi. Üst çenem öndeydi önce damaklık taktiler 3 ay ağzımda kaldı sonra üst çeneme diş teli taktılar iki ay kadar kaldı ve ön dişlerim tamamen düzeldi. Ancak alt ve üst çene açıklığı kapanmadı ve doktorum çekmeleri gerektiğini söyledi. Ben açıkçası en baştan beri çekilsin istiyordum çünk teyzemin doktoru dişlerini çekmediğinden ötürü dişleri düzelsede çok önde kaldı ünkü dişler çeneye sığmıyor. Böyle bir görüntü asla istemem. Neyse dişlerimi çektim baya zor bir süreç oldu çünkü çekim çok zordu özellikle kanal olan bölgede çekilirken dişim içinde kaldı. Öyle ağrı kesici antibiyotik kullandım birsürü. Neyse geçen alt çenemede diş teli takıldı ve şuan alışmaya çalışıyorum alt çene zormuş biraz...

Benim ailem dişinin çekilmemesi için çok uğraştı istemediler. 4 dişim çekilecekti ve 4 diişimde dolgulu ve kanallıydı zaten. Doktorum zor ama deneyeceğim dedi. Üst çenem öndeydi önce damaklık taktiler 3 ay ağzımda kaldı sonra üst çeneme diş teli taktılar iki ay kadar kaldı ve ön dişlerim tamamen düzeldi. Ancak alt ve üst çene açıklığı kapanmadı ve doktorum çekmeleri gerektiğini söyledi. Ben açıkçası en baştan beri çekilsin istiyordum çünk teyzemin doktoru dişlerini çekmediğinden ötürü dişleri düzelsede çok önde kaldı ünkü dişler çeneye sığmıyor. Böyle bir görüntü asla istemem. Neyse dişlerimi çektim baya zor bir süreç oldu çünkü çekim çok zordu özellikle kanal olan bölgede çekilirken dişim içinde kaldı. Öyle ağrı kesici antibiyotik kullandım birsürü. Neyse geçen alt çenemede diş teli takıldı ve şuan alışmaya çalışıyorum alt çene zormuş biraz...

Geçmiş olsun zor olmus sizin tedavi insallah sonu guzel olur tez vakitte kurtulmaniz ve kurtulmamiz dileğiyle

Ben ek olarak bir şey sormak istiyorum. Ben şeffaf diş teli isteyince doktorum pek oralı olmadı "iyi değil vs" diyerek geçiştirdi. Ben şimdi sadece üst çene dişlerimden 6 ön dişme şeffaf taktırıp grip braketleri çıkarabilir miyim yani böyle yapma imkanları var mı? Yoksa artık gri braketleri taktığım için artık takmazlar mı?

çekimli tedavi olan var mı? 10 sene erteledim sırf bu yüzden ama hangi doktora gittiysem çekimsiz olmaz dedi. şimdi yüzüm çöktü ifadem değişti. çirkinleştim gibi geliyor ama artık dönüş yok. ömür boyu kafama ve gözüme takılacaktı. sonucu kötü de olsa keşke taktırsaydım dememek için taktırdım. martta takıldı. görünüş dışında herhangi bir rahatsızlığım yok.
Selamm, benim tedavim çekimsiz oldu ancak yüzüm korkunç çöktü ortodontik tedavi yüzünden, görenler bu ne ya?? Çıkar bence falan dediler,3kilo verdim ama 10 kilo vermiş gibi oldum..38 bedenden 34 bedene düştüm..işte 30 yaş ve sonrası tedaviye başlanmamalı bence,tedavi biteli 3 yıl oldu yeni yeni toparlanıyo yüzüm..sizin yaşınız kaç,çekimli olduğuna göre tedavi epey sürecek sizin..hekiminizin adı nedir??

Selamm, benim tedavim çekimsiz oldu ancak yüzüm korkunç çöktü ortodontik tedavi yüzünden, görenler bu ne ya?? Çıkar bence falan dediler,3kilo verdim ama 10 kilo vermiş gibi oldum..38 bedenden 34 bedene düştüm..işte 30 yaş ve sonrası tedaviye başlanmamalı bence,tedavi biteli 3 yıl oldu yeni yeni toparlanıyo yüzüm..sizin yaşınız kaç,çekimli olduğuna göre tedavi epey sürecek sizin..hekiminizin adı nedir??
Benim yaş da 30. Ortaokulda yarım bıraktım tedaviyi. O zaman tek diş cekmislerdi. Sonraki tum doktorlar 3 tane daha cekilmesi gerek dediler. Öğretmenim üstelik bütün sınıf ağzıma bakıyor. Zor bir karar oldu. Ama son 10 senemi doktor arayarak geçirdim. Ve bu sürede en az 4 kere tedavi olurdum. O yuzden bi cesaret taktirdim. Biter mi bilmiyorum doktorum genç bir kız. Tanınmış değil.. off sizin bitmiş ne güzel... ne kadar sürdü tedavi?

3.5 senedir tel takıyorum artık nefret ettim.. Bitse de gitsek modundayım sürekli :kızgın: Doktorum 1mm için bile iki üç ay erteliyor ya kendimi ya da onu vurucam en sonunda bakalım kısmet..
Bana 2 sene sürecek bir tedavi denilmişti. 1,5 sene bitti altlarım hala yamuk. Benimkilerin de 3-4 seneyi bulmasından endişeleniyorum :(

Bana 2 sene sürecek bir tedavi denilmişti. 1,5 sene bitti altlarım hala yamuk. Benimkilerin de 3-4 seneyi bulmasından endişeleniyorum :KK43:
Sen yine de olumsuz düşünme herkesin aynı olmaz ki :) Bana 1.5 sene dedi 3.5 sene oldu daha çıkmadı, kuzenime çok sürer sene veremem dedi 1.5 sene de çıktı telleri, aynı doktora gidiyoruz :)

Benim yaş da 30. Ortaokulda yarım bıraktım tedaviyi. O zaman tek diş cekmislerdi. Sonraki tum doktorlar 3 tane daha cekilmesi gerek dediler. Öğretmenim üstelik bütün sınıf ağzıma bakıyor. Zor bir karar oldu. Ama son 10 senemi doktor arayarak geçirdim. Ve bu sürede en az 4 kere tedavi olurdum. O yuzden bi cesaret taktirdim. Biter mi bilmiyorum doktorum genç bir kız. Tanınmış değil.. off sizin bitmiş ne güzel... ne kadar sürdü tedavi?
Bende ilk tedavimi ortaokulda olmuştum, bozuldu dişler:))))bende 29 yaşımdaydım porselen braket 9 ay sürdü,ama ortodontik tedavi pekiştirmelere rağmen bozulmaya başladı bonding denen yöntemle altdişlerim uzatılarak openbite(açıkkapanış) kapandı...sormayın suratım çöktü görenler senin dişin güzeldi noldu bu yaşta falan dediler.
bende ortaokul yıllarında orthodontik tedavi görmüştüm tekrar bozuldu:)))30 yaşımdaki tedavi bu tedavim 9 ay sürdü, porselen braket kullandık..openbite(açıkkapanış)benim sıkıntı..tekrar bozulmaya başladı sormayın bondingle altdişleri uzattık..inş inci gibi dişleriniz olur..30 yaşından sonra zor karar

Basta ağrı oluyor mu?neden seffaftel tercih edilmiyor?
Evet tedavinin ilk 3-5 günü ağrıkesici alacak ve yemek yiyemeyecek kadar ağrı oluyor,ayrıca tel değişikliği için gittiğinizde herrandevu günü ve ertesi ağrı görülebiliyor..tedavi esnası ve 2-3 yılsonrası sert şeyler yenmiyor..şeffaf braket çabuk kırılıyor ve tedavi süresini uzatıyor..ben kullandım şeffaf şimdiki aklım olsa metal kullanırdım:)))şeffaf telde fırça değdikçe sütbulaşığı gibi bi görüntü oluşuyor..bu yüzden porselen braket kullanılsada metal tel tercih ediliyor..

İnan her fotoğrafta ağzım kapalı. Kendimden nefret ediyorum. Aslında yüzüm ne güzel ama dişler mahvediyor.
Ağrın çok oldu mu senin peki?
Benim ilk ay ön dişlerim çok sallanmıştı onun dışında sıkıntı yaşamadım dün bayadır görmedim bir arkadaşımla konuştuk oda tel takdırmış 4 ay olmuş ama inanılmaz bir değişim var baya düzelmişti yaa inşallah seninde istediğin gibi olur herşey :D

Back