- 27 Nisan 2016
- 411
- 547
- 23
daha çok yeni rahatsız etmesi normal. Resmini de gördüm dişin yanı boşluk büyük ihtimalle yakın zamanda geriye doğru kaymaya başlıyacaktır o zaman rahatlarsın.Alti gun
InsAllah duzelir.gerci benim disim resimdeki gibi degil yani bende hic bosluk yok o resmi internetten buldum. Brakrtin kancasi o resimdeki gibi batiyor dudagimin ustune gulerken diye. Ki ben de cok gulen gulumseyerek konusan biriyim. Bakalim dislerimde bosluk yok ama en azindan umudum dudak dokumun o tele alisip onu yok soymasi:)daha çok yeni rahatsız etmesi normal. Resmini de gördüm dişin yanı boşluk büyük ihtimalle yakın zamanda geriye doğru kaymaya başlıyacaktır o zaman rahatlarsın.
ben tellerimi taktırdığımda 1 ay gibi bi süre dudak çevremi içerden hep rahatsız etti sakız yada mum işe yarıyor alışana kadar tabi sürekli takmıyodum ama dayanılmaz olduğunda en iyi çözüm sonradan alıştım ama hala her tel değişimi yada yeni aparat taktıklarında bi hafta alışma süreci yaşıyorum :)InsAllah duzelir.gerci benim disim resimdeki gibi degil yani bende hic bosluk yok o resmi internetten buldum. Brakrtin kancasi o resimdeki gibi batiyor dudagimin ustune gulerken diye. Ki ben de cok gulen gulumseyerek konusan biriyim. Bakalim dislerimde bosluk yok ama en azindan umudum dudak dokumun o tele alisip onu yok soymasi:)
Ne zamandir tel takiosn yasin kac bir de ne icin takiyorsun? Benim agiz icimi veya dudagimin icini yara yapmadi cok sukur. Sadece disinda gulumseyince takiliyor batiyor die orayi yara yapti yoksa icten batma olmadiben tellerimi taktırdığımda 1 ay gibi bi süre dudak çevremi içerden hep rahatsız etti sakız yada mum işe yarıyor alışana kadar tabi sürekli takmıyodum ama dayanılmaz olduğunda en iyi çözüm sonradan alıştım ama hala her tel değişimi yada yeni aparat taktıklarında bi hafta alışma süreci yaşıyorum :)
27 ay oldu :) ön dişlerde sarkma ve üst çeneyle ilgili problem vardı ön azı dişerimde de hafif yamukluk vardı bu vesileyle onlarda düzeldi. 32 yaşındayım :)Ne zamandir tel takiosn yasin kac bir de ne icin takiyorsun? Benim agiz icimi veya dudagimin icini yara yapmadi cok sukur. Sadece disinda gulumseyince takiliyor batiyor die orayi yara yapti yoksa icten batma olmadi
Sarkma diye birsey oldugunu ilk kez duydum Allah sifa versin saglikli guzel dislerin olsun27 ay oldu :) ön dişlerde sarkma ve üst çeneyle ilgili problem vardı ön azı dişerimde de hafif yamukluk vardı bu vesileyle onlarda düzeldi. 32 yaşındayım :)
yaptır derim kısa bir süre içerisinde düzeliyor zaten :)Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..
Bu linke bir bak http://www.kadinlarkulubu.com/forum...onceki-ve-sonraki-yani-bitmis-halleri.594797/Arkadaşlar benim iki kesici eksik, ortası aralık. Dr yeterince aralık olmadığı için implant yeri açmak yerine bütün dişleri önde toplayıp köpek dişlerine kesici görüntüsü vereceğiz dedi. Aklıma yatmadı. Bu sefer arka dişler iyce öne gelecek. Böyle bir tedavi olan var mı?
Merhaba eger yasin buyukse damak genislemez diye biliyorum. Fakat caprasiklik duzelir. Tel takilirken sadece yapistirma islemi oldugu icin en ufak bir agri yok. Ilk bir hafta on gun cigneme yapamazsin agri yapar ben ezerek yiyordum yemekleri suan alistim cok hafif agri var cignerken cigneme disinda zaten agrim olmadi. Benim suan yaklasik onbesincu gunum sadece ust ceneme takildi simdilik. Bende de cene darligi var ama artik yas kemale erdiginden cozumu ameliyat o da gereksiz ve cok acili. Ben 27yasindayimMerhabalar, benim üst çenede damakta darlık ve dişlerimde çarpıklaşma var. be nedenle diş teli taktırmayı düşünüyorum. Damak darlığı ile ortodonti tedavisi süreci nasıl işliyor? tedavi süreci ağrılı ve zor mu geçiyor?
İyi bir ortodontis arıyorum ancak çevremde tel taktıran kimse yok.
dr. cüneyt keskin, Çapa ortodonti ile İstanbul ortodontinde tedavi olan var mı?
Bana istanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz iyi bir doktor var mı?
Merhaba, ufak tefek eğrilikler için taktırmayın derim..bonding denen porselen dolgu malzemesiyle tel takmadan düzeltilebiliyor..bende 29 yaşımda porselen braket taktırdım bin pişman oldum..34 yaşımdayım hala sert ısıramıyorum..ayva elma yerken muz yiyebiliyorym..eğrilmeye başladı arka basışlarKızlar ben de düşünüyorum.
Porselen braket kullanmak istiyorum. Üst dişlerim yamuk.
Herkes böyle çok tatlısın değiştirme dese de ben 29 yaşında fark ettim ki fotoğraf çektirirken ağzımı açmadan gülüyorum.
Kısıtlanmak istemiyorum.
Kullanıcı yorumlarını okuyunca biraz korkuyorum ama yine de istiyorum.
Dümdüz dişlere sahip olmak hayal gibi.
telleri çıkarttıktan sonra dişlere törpü yaptıran var mı? benim 1 dişim biraz aşağıda kaldı ona törpü yapacakmış. Törpü zararlı mı?
Kızlar ben de düşünüyorum.
Porselen braket kullanmak istiyorum. Üst dişlerim yamuk.
Herkes böyle çok tatlısın değiştirme dese de ben 29 yaşında fark ettim ki fotoğraf çektirirken ağzımı açmadan gülüyorum.
Kısıtlanmak istemiyorum.
Kullanıcı yorumlarını okuyunca biraz korkuyorum ama yine de istiyorum.
Dümdüz dişlere sahip olmak hayal gibi.
kızlar ben de ortodonti tedavime başladım 10 gün önce gittiğimde ölçümü aldılar geçen pazartesi damaklı bi tel verdi dişçim aparey deniyomuş sanırım konuşamıyorum hala doğru düzgün s ve ş harflerini karıştırıyorum ilk bikaç güne alışırsın demişti bi hafta olcak hala aynı durumumyarın yine gidicem kontrole napıcak bakaalm. iki ay falan bu damaklı teli takıcakmışım daha sabit kullanımına bile geçmedi yani böyle beklemek çok zormuşş. o apareyden kullanan var mı aranızda ve düzgn konuşabilen?? önceki msjları okuyamadm yeni üye oldum zaten sırf buraya yazmak için çok mutsuzm ilk günden etki etmez tabi ama bi ilerleme de yokk hala
Senin tellerin cikmadi mi hala?Merhaba, ufak tefek eğrilikler için taktırmayın derim..bonding denen porselen dolgu malzemesiyle tel takmadan düzeltilebiliyor..bende 29 yaşımda porselen braket taktırdım bin pişman oldum..34 yaşımdayım hala sert ısıramıyorum..ayva elma yerken muz yiyebiliyorym..eğrilmeye başladı arka basışlar(((hangi ildesiniz?? Önce estetik diş hekimiyle bi görüşün derim..
Çoktaaaan çıktı 2 yıl oldu..dişin arkasındaki teller(retainer) da bu yıl çıktı...benim openbite(açıkkapanış) dil ittiği için geriye döner demiştim dt a döndü..bende paramı geri aldım ortodontistten..bonding denilen uygulamayla dişlerim uzatılarak açıkkapanış kapandı şükürrr..22-23 yaşından sonra tel takılmamalı bence..bankacı bi arkdşmında döndü eskiye 30 yaşındaydı o da..ufak tefek eğriliklerde boşuna zaman ve para kaybı..hekimlerin para için yapmıcağı şey yok..döner dedim benSenin tellerin cikmadi mi hala?
Ya da ciktiysa ne zaman cikti
. Ben de onu dusunuyorum ciktiktan sonra ya eski haline donerse diye.
Bir de pekistirme tedavisi yapilmadi mi
Estetik diş hekiminiz kimdi?Çoktaaaan çıktı 2 yıl oldu..dişin arkasındaki teller(retainer) da bu yıl çıktı...benim openbite(açıkkapanış) dil ittiği için geriye döner demiştim dt a döndü..bende paramı geri aldım ortodontistten..bonding denilen uygulamayla dişlerim uzatılarak açıkkapanış kapandı şükürrr..22-23 yaşından sonra tel takılmamalı bence..bankacı bi arkdşmında döndü eskiye 30 yaşındaydı o da..ufak tefek eğriliklerde boşuna zaman ve para kaybı..hekimlerin para için yapmıcağı şey yok..döner dedim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?