Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kilo tartıda farketmedi aslında 2 kilo verdim ama görenler çoook kilo vermişsin hiç yakışmamış diyenler oldu, yüzümde kemikler batıyodu öperken, annem kan tahliline götürmüştü ölü gibisin diodu...çok şükür dolmaya başladı yanaklarım:))))

hatırladım bu fotoyu gecen gordum.. diş cekımı oldumu sizde ?

hatırladım bu fotoyu gecen gordum.. diş cekımı oldumu sizde ?
Yok olmadı çekim birkaç hekim küçük azıları çekelim demişti,dişlerin araları hafif kesildi birazda alt dişlerde bonding..çünkü açıkkapanış(openbite) nüksetmeye başladı..bonding hem alt dişleri birarada tuttu hem de biraz uzattı..retainer çıkınca hareketleniyo dilin hareketleriye((

ön 2 dişlerimden 1 tanesi hafif aşağıda. Braketlere bakıyorum 2side aynı hizada duruyo. Bu 2 diş nasıl eşitlenecek bilen var mı böyle bir şey olan var mı daha önce? braketler aynı boydayken söküp yenisini takıyor mu?

Olabilir, benimde ön iki dişimden biri uzun ve ucları tırtıklıydı, tedavimin bitimine yakın hekim uclarını törpüledi uzun olanı kısalttı ve dişler hizalandı..tedavinin biraz ilerlemesini bekleyin..

Olabilir, benimde ön iki dişimden biri uzun ve ucları tırtıklıydı, tedavimin bitimine yakın hekim uclarını törpüledi uzun olanı kısalttı ve dişler hizalandı..tedavinin biraz ilerlemesini bekleyin..
Törpüledi mi? dişler çürümesin sonra? hoş sen kaplama yaptırmıştın galiba.

Törpüledi mi? dişler çürümesin sonra? hoş sen kaplama yaptırmıştın galiba.
Yok yok şekillendirmek için ufacık törpülendi..çürürmü hiç törpülenerek, yok kaplama deil kendi dişlerim..sadece alt ön iki dişime bonding(kompozit dolguyla şekil verme) yapıldı..senin tedavin bittiğinde de herkes kaplama sanıcak, çünkü kusursuz sıralanacak:)))

ağzında ki senin dişlerinse iyiymiş ya o zaman ben kaplama sandım :)

peki bir şey soracam tedavi sırasında uzayan dişin oldu mu? Mesela çok geride olan dişim öne doğru gelince sanki etten de sıyrılıyo gibi geldi daha 2 ay oldu.

Teşekkür ederim..darısı başına
Evet diş uzamış gibi göründü, çünkü yıllardır yukarıda ve önde duran diş zamanla diş etine uyum sağlıyor, sana şimdi uzamış gibi geliyo halbuki diş eti ve yeni yerine uyum sağlarken uzun görünüyor..
Bende uzadı demiştim hekim biraz bekleyip tam yerini bulduğunda güzelce şekil vericem demişti ve öyle de oldu

Braket yerinden çıktı bir şey olur mu?

Geçen hafta taktığı braket bugün yapışkanından çıkmış. En arkadaki dişti tedaviyi uzatır mı? 1 ay boşa gider mi? Doktor yerinden çıkarsa 1 ay beklersin demişti. 25 Hazirana kadar bekleyecem mi böyle

ne alaka bilerek cıkmadı ya . benım braketım hıc kopmadı ama iç kısmına yapıştırdıgı buton ve lastiği kopmustu ve bişi olursa hemen gel asla randevunu bekleme dedi ve bende hemen gittim. misal5 hafta sonrasına randevum var yone dedı eger lastıkte kopma vs olursa asla bekleme alo de gel dedi..
dr ara sole ya dekı 1 ay var ramazan var gelmek istıyorum öle sacmalıkmı olurrr !!!!

Doktor Ankaradan geliyodu o yüzden bu klinik. En arkadaki diş yapıştırıcıdan çıktı ama gene dişin dibinde duruyo. Tedavi uzar mı acaba?

Doktor Ankaradan geliyodu o yüzden bu klinik. En arkadaki diş yapıştırıcıdan çıktı ama gene dişin dibinde duruyo. Tedavi uzar mı acaba?
Dt asistanları kliniktedir, hemen yapıştırıp braketi tedavine devam edersin, hekim beklenmezki böyle durumlarda..Ankaradan gelen dt adı nedir???eğer braket yapışmazsa zaman kaybı tabiki

Benim de yapışkanı çıkmıştı. Randevuya kadar 1 ay beklememi istedi bekledim. Sonra tekrar yapıştırdı. Evet zaman kaybı olur ama yapışkanı çıktı diye tedirgin olma yutmazsın

Benim de yapışkanı çıkmıştı. Randevuya kadar 1 ay beklememi istedi bekledim. Sonra tekrar yapıştırdı. Evet zaman kaybı olur ama yapışkanı çıktı diye tedirgin olma yutmazsın
Mecbur bekleyecem zaten. En arkada ki dişte sorun oluyor mu bu kadar?

Dt asistanları kliniktedir, hemen yapıştırıp braketi tedavine devam edersin, hekim beklenmezki böyle durumlarda..Ankaradan gelen dt adı nedir???eğer braket yapışmazsa zaman kaybı tabiki
Doktor baştan dedi zaten bir şey olursa 1 ay beklersin diye ankaradan geliyor. Asistan yok yanında sadece şurdan tel ver kızım modelleri var onlarda yapıştıramaz büyük ihtimal.

Benim ön dişimdekinin yapışkanı çıkmıştı. Arada bi ısırıyodum da ağrıtmadı, kırılmadı da. Arkada da çok farklı olmaz heralde

Anadolu yakasında, özellikle Üsküdar'da bildiğiniz uygun bir ortodontist var mı? Çift çene olarak tel taktırmak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

Cuma günü yapışkanından çıkan braketi az kaldı yutuyorum hatta yuttum sandım. Ağzımdakileri korkudan boşalttım bulamadım tamam gidiyoz galiba derken son anda bulduk Allah'tan. Şimdi ağzımda kocaman en arkada braketsiz tel duruyo inşallah bi sıkıntı çıkmaz.

Yapışkanını braketin üstünde aynen duruyo dişimden kopmuş bu benim hatam mıdır sizce? yoksa kötü yapışmasından mı?

Ha bu yorumu okuyanlar çok korkmasın önemli bir mesele değil.

Hahaa çok iyi ya bi de braketi mi aradınız, zaten parasız takar kaldı ki 2-3₺ tanesi braketin, yemek yerken tel yanağınıza ve dilinize zarar verebilir,1 sn de yapıştırılır zaman kaybı(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…