Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Nasıl ordan çıktı ki sabittir braket telden çıkması pek mümkün değil. Yutma aşamasına gelmesi ilginç
Yapışkanının çıkması senin hatan değil, braket ya da tel eğer kırılsaydı senin hatan olurdu. Sert bir şeyler yemenden dolayı kırılırdı.

Hahaa çok iyi ya bi de braketi mi aradınız, zaten parasız takar kaldı ki 2-3₺ tanesi braketin, yemek yerken tel yanağınıza ve dilinize zarar verebilir,1 sn de yapıştırılır zaman kaybı(((
Braketi içimi rahatlatmak için aradım acayip stres oldum yuttum diye. Bide çıktı mı ne zaman çıkacak stresi yapmak istemedim.

en sondaki dişti. Onu baya salladım çıkartmaya çalıştım çıkmadı 3 gün sonra işte yemek yerken tesadüf çıktı nasıl oldu bende anlamadım.

Herkese Merhaba. Benim 4 aydır üst dişlerimde tel vardı. Dün de alt dişlerime takıldı. Bir de doktorum üstteki braket takılı olan en sondaki sağ ve sol azılarıma mavi-gri renkte bir yükseltici yaptı. Doktorum çok fazla bilgi vermedi yükseltici hakkında ve ben bu yükselticilerden çok rahatsız oluyorum. Neden yaptı sizce ve tedavinin sonuna kadar kalır mı. Bir de hiç bir şey çiğneyemiyorum haliyle ne zamana alışırım. Tellere alışırım diyorum da bu yükselticilerle ben nasıl yemek yiycem çok mutsuzum

Hiç merak etme 2 hafta içinde alışacaksın rahatça yemek yiyebileceksin. Üstler takılalı da çok fazla olmamış aslında. Benim 1 seneyi geçti tedavim başlayalı. Tel takıldıktan 10 ay sonra filan dürüm ısırmaya başlamıştım. Korkuyodum kırılır falan diye. Zaten yavaş yavaş neyi yiyebileceğine alışıyosun

Alt dişler daha hassas oluyor telin kırılma olasılığı daha yüksek. İlk zamanlarını yumuşak şeyler yiyerek geçir. Ben 2 hafta içinde adapte oldum alt tellerime. Yavaş yavaş daha az yumuşak olan şeyleri de yiyebilirsin.

Yükseltici dediğin ne oluyor bilmiyorum. Köpek dişimin braketinin üstünde tel gibi bi şey var ondan mı bahsediyosun acaba. Benim dudagıma takılıyor yara yapıyor sürekli.

Teşekkür ederim öncelikle. Üst tellerime çok alısmıstım. Zaten ısırarak yemiyorum da o sorun olmuyordu benim icin. Yükseltici de dolgu gibi bir sey. Azı dislerimin altina yapti. Ustteki braketlerimin alta degip kırmaması icinmis. Cok garip geldi bana agzımdaki hissi insallah alısırım

merhaba geçmiş olsun tedavi yolunda sabırlar diliyorum o yükseltici dediğiniz şeyden bende de var tel 18 ayı geçtim 19'a doğru gidiyorum aylardır var ama o kadar zorlayıcı bir şey ki hakkaten tel hiçbişeymiş yemek yiyemiyorsun konuşamıyorsun derin kapanışı engellemek için yapılıyor o benim üst dişlerim alt dişlerimi fazla kapatıyordu ve alt braketleri kırıyordu ondan yaptı doktorum ama 3 gün zor sabrettim söktürmeye gitmiştim ama onları törpüleyerek küçülttüler alıştım şimdi varlıklarını bile unuttum ama yapıldığında ağlayacaktım neredeyse sizde de benzeri bir durum vardır belki ondan yapmıştır

Çok güzel düşünmüşsünüz heray fotoğraflamayıalt dişler düzgünmü sonramı takılacak tel acaba??? Nerede ve kim ortodontistiniz????
Tesekkur ederim canim Ankarada taktirdim ben tek ust cene altta yok alt dislerim duz evet

Ankarada hekimin adı nedir?? Ne güzel düşünmüş heray foto çekmiş, iyi fikir
Yanlız fotolari ben cektim hekim digil hic bir hekim aylik resim.cekmez her kontrolden sonra degisim surecini gormek adina ben cekiyorum dr taninmis biri degil cok genc bir bayan ismini bile bilmiyom desem yeridir her ay sadece 10 dk goruyorum kendisini cunki ama gittim yer keciören dentplus agiz dis hastanesi

Merhabalar ben de yaklaşık 5 aydır diş teli kullanıyorum. Üst dişlerim düzeldi , sabitlenmesi için beklenecek , alt dişlerde ise çılgın yamuk bir diş var , ona yer açmak için yay takılacak imiş. şimdilik bu yıl sonuna çıkacak gibi görünüyor. 23 yaşımda başladım tedaviye , keşke daha önce yaptırsaymışım , sabırsızlıkla bekliyorum çıkaracakları günü.

Merhaba arkadaslar dün üst dişlerime tel takıldı :) bişey merak ediyorum arayüz fırçası olarak 2mm olanimi yoksa 4mm olanimi kullaniyorsunuz ?

Telleriniz hayırlı olsun . Bunu doktorunuz söylemedi mi herkesin farklı diye biliyorum. Benim ki 7 mm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…