Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

slm kıslar.. aylık randevuma gittim doktor telleri sıkıştırdı birazda damaklı kısmını törpüledi
1 ay sonra tekrar gel dedi..kolay kolay çıkarmıcak bu teli.. :1no2:daha 3 ay oldu ama sıkıldım ben şimdiden.

arkadaşlar bende yeni üye oldum, 3 aydır diş teli kullanıyorum.. her ay fotoğraf çekiyorum düzelme belirginleşince yayınlıycam..

bende açık kapanış ve dişlerde çapraşıklıklar var.. açık kapanış çok zor bir tedaviymiş..doktor 2 sene dedi ama sanırım benim kide 2 seneyi geçer..

2 aydır çok yavaş ilerleme olduğundan bu ay 4 numaralı 4 dişim çekilecek alt ve üst.. :uhm:

aynı benim tedavim gibi canım 4 dişim çekildi acılıs kapanıs problemi oldugu için böyle uzun sürdü belkide benimki ama şimdi cok güzel kapanıyor devamlı lastıklerle calısman gerekicek.:bbo:

aynı benim tedavim gibi canım 4 dişim çekildi acılıs kapanıs problemi oldugu için böyle uzun sürdü belkide benimki ama şimdi cok güzel kapanıyor devamlı lastıklerle calısman gerekicek.:bbo:
Arkadaşlar bu kapanış bozukluğu bende de var. benneyaptımki
Benim alt çenem daha geride üst çeneye göre mesela,o yüzden düzenli bir kapanış sağlanmıyor. :bbo:
Sizin ne durumda ? :1ninca:

selam kızlar,çok oldu buraya yazmayalı..az evvel doktordan geldim de son gelişmeleri anlatayım dedim..

ben bahtsız bedevi 2 senedir takıyorum teli ama doktor nihayet artık sonlara geliyoruz diyebildi :) teller değişti,biraz daha sıkılaştı.. zincir-ligatür taktı.. ve en sonunda lastik de verdi.. bir poşet aldım takıp çıkarması kolay gibi,sanırım ihmal etmeden kullanmam lazım.. e bu kadar dayandık ona da katlanırız artık..
dişlerim sızlıyor bir ağrıkesici içtim etkisini gösterince yemek yicem
öpücükler.. :))

telleri cıkmıs arkadaslar yü-zlerindeki yüüz derken cenelerindeki degişimin farkındamı acaba . ben telden sonra cok degiştimde olumlu benim gibi düşünen varsa paylqasırsa sevinirim

bende 3 aydır diş teli kullanıyorum yazılarınızı uzun süredir takip ediyorum bana deneyimlerinizle çok yardımcı oldunuz ablalarım sağolun artık bende aranıza katıldım( sonunda üye oalabildim de ) a.snaniknanik naniknanik

nur kesinlikle inanılmaz bir değişim var tellerim çıkmamış olsa da.. çene yapım darken yüzüm daha uzundu benim.. hiç de sevmezdim.. 3.yılım ortodontik tedavide ve gerçekten yüzüm toparlandı..

arkadaşlar bu lastikleri yemek yediğim zamanlar hariç hep takacağım değil mi? ihmal etmek istemiyorum.. yalnızca yemeklerden bir 5-10 dk önce çıkarıyorum çünkü sızlaması geçiyor ancak,rahat yiyorum..

Son düzenleme:
bende tedavimin sonuna gelebildim şükü :)
doktor geçen ayki randevumde telini çıkarıcaz dedi
2.5 hafta sonra tellerim çıkıyor sonunda...

ya ben bazı yiyecekleri lastikleri çıkarmadan yiyorum sakıncası varmıdır sizce? =)

hayır bi sakıncası yok en fazla o lastik kopar yeni bi lastik daha takarsın yerimseniben benimde alt dişimdeki telimle üst dişimdeki telime taktığımdan dolayı sürekli çıkartmak zorunda kalıyordum cokacimcoook

cevabın için sağol canım zaten öyle oluyor bazen kopuyor lastikler şakkıdı

Bende uzun zamandır yazamıyordum malum sınav sonuç derken bayaa yoğun geçti kafamçokkarıştı
Yüz ifadem bayaa değişti ama sadece 4aydır kullanıyorum tellerimi, 3aydırda lastik kullanıyorum ortodontistim sanırım gelecek ay lastikleri bıraktırırız sana dedi süprizzzzz
Bakalım tedavim çok rahat özellikle pendulumdan sonrası bana çook rahat geldi pendulum beni bayaa yormuş anlaşılan
Umarım hepinizde olumlu gelişmeler devam ediyordur :teselli:
Bu arada bende atıştırmalıkları yerken lastikleri çıkartmıyorum ama anayemekte lastikle yenmiyorki ağzımı açamıyorum :roflol:

ne güzel ya takmışsınız düzelmiş..ah ben çok dertliyim..senağlama senağlama
yıllar önce liseye başladığımda babamın memur olması sayesinde ankara hacettepeye sevk aldık gittik..neyse muayene olduk hemen dişlerini temizlet gel..ya şehir dışından gelmişim bu kadar mı???sanki iki günde git gel kolay gibi..ya şunu yap ya bu servisimiz var git randevu al .sıraya gir tedavi ol...yok...diş ipi filan aldık işte eczaneden mi neydi hatırlamıyom..neyse döndük evimize ...aslında buraya kadar problem yok..ama ilk fırsatta böyle yollamaları galiba pek hoşumuza gitmedi..yok temizlet yok çektir her seferinde gel git olacaktı..o sırada bi tanıdık dedi ki benim arkadaş var ona gidin...gittik adama göründük..doktor..diploması herşeyi var..şehir merkezinde..bisürü hastası var..tel takıo filan..dedi bana hep takacan çıkarmayacan söz ver..fiyat da şu..o zaman ki parayla kaç taksitte anlaştık..bende söz verdim tabi..o zamanlar çocuktum tabi..şimdi ki gibi değildim cahildim..ahh ahh...bi tel taktı ağzıma..ama canım isteyince çıkartabiliyorum..millete bakıyorum ağzında nokta nokta benimki düz çizgi ...hani kalın teller vardır....öyle bi tel soldan sağa sanki bariyer gibi dişlerin önünde..engel gibi..kaçmasın gibi..dedim galiba bu böyle...bidee arada kontrole gidiyom...adam çıkarıyo..ortasında vida var..bişey sokuyo ..bi tur çeviriyo..onu takınca daha sıkı oluyo..o vida sıkılaştırıyomuş..tak çıkar tak çıkar çocuk aklı bende bıraktım usandım çünkü..aradan yıllar geçtiii...bıraktım gitmeyide..sonra pişman oldum aman bi araştırayım dedim ama aynı doktora gitmedim..çünkü merkezdeki muayenehanesinde eşi vardı..eşinin adı..dedim nie böle yapmış ki acep?yani müşteri tutan doktor kolay yer değiştirmez...sonra bikaç doktora danıştımm..ve ne öğrendim ...benim gittiğim kişi sadece diş hekimiymiş senağlama ortodondist değilmiş ve biz o zaman ortodontistlerin ne olduğunu bile bilmiyoduk..halbuki doktorun benim alanım değil demesi gerekti..ve size anlatılanları topluca aktarıyorum...o adam kaç kişiye aynı şeyi yaptı..sana takılan aparat %10 u bile düzeltmez..dişlerini çektiği !!!!! için çok ii olmayacak tel takılsa bile..dümdüz olması çok zor..elde deili olmadığı için şikayet edilemiyo..hatta bi doktor meslekten ihraçtan bahsetti..bend ediyorum neden bu adam yer değiştirdi..ve öğrendim ki şimdi kendi çocukları----o zaman küçüktüler hatırlıyorum ben-----tel tedavisi için başka bi ORTODONTİST e gidiyormuşş..be hey vicdansız..kendi evladına neden kıymıyosun..başkasının evladına reva görüyorsun...:1no2: çok moralim bozuluoy ve elimde deili yok..sadece taktığı aparatları nednes e yıllarca sakladım..onlarda ne dedlil olacak...offf offf

şimdi tel tedavisi yaptırcam..ne kadar bilio musunuz?bi bayanla görüştüm..önceden dedim araştırayım ve rasgele bi diş lab.girdim..ordaki bayana sordum..kendisiyle çalışmadım ama..... baanın en iyisi olduğu söyleniyo..bide ... var dedi...beni iki kişiye yönlendirdi..geçen yıl gittiğim diş hekimi de kendi kızını n dişlerini yapan doktora yönlendirdi beni...görüştüğüm bayan 3500 ytl dedi..indirim ve taksit yapacak..3150 galiba olacak ve 10 ay..çok mu pahalı..1500 dolar diyenler olmuş..hesapladım...2500 civarı ya oluyo ya olmuyo..nedne acaba?bide dolar fırladı ya..acaba artmış mıdır?
kafanızı şişirdim...kusura bakmayın..

3.500 ytl normal bir fiyat.
İzmir'deki çoğu ortodontist bu fiyata tedavi ediyor hemen hemen.
Ama bariz değişiklikte olabiliyor bazen,ortodontiste göre değişiyor.
Bulunduğunuz şehirde ortodontist sayısı fazla ise eğer elinizden geldiğince görüşmeye çalışın birkaç tanesiyle.
Hem fikir edinir,hem de tedaviniz hakkında bilgi almış olursunuz.

merhabalarrr. ben tellerimi yaklaşık bir ay önce taktırdım ( bu arada 26 yaşındayım) tel takıldıktan 1 hafta sonra gebe olduğumu öğrendim sıkıntılı bir süreç tabi ikiside. zor oluyor ama her ikisi de çok istediğim şeylerdi.üst üste gelmesi iyi olmadı ama kısmet.katlanacağız!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…