- 22 Mayıs 2007
- 939
- 153
- 658
- 43
ben aparey taktım ve sorun değil yemek yemek yada tel işleri :)Merhaba kızlar... Ah ahhh ne cekıyorum şu diş takıntımdan sonunda tel taktırcam galıba .. Nerdeyse lamıne dıs yaptırmadan dönmüş kısıyım.. Ust ıkı dısım carpısık ve kopek dıslerim sıvri halıyle orta hattım kayık cocukkten ust arkadan dıs cekılmıs bu yuzden.. Ve cenem dar .. Alt dıslerım duz .. Ve sadece alt soldakı 20 lık dısım var agzmda dıgerlerını cektırdım.. Sımdi bana hep ustten bır dıs cekecegız dedıkleri
İçin ortodontıye yanasamadım ama duydumki cekmedende yapan dıs hekımleri
Varmıs sımdi bı klınıkten randevu aldım inş sonuc olur artık... Gulemıyorum uzun dıslerım alında herkes boyle ıstıyo galıba ama ben yayvan dıslerı sevıyorum yapacak bıse yok simdisize sorum .... Cene genısletme ıslemı agrılı mı ? Uc ay mı duracak hamıle kalmayı dusunuyorum teller takılınca yemek yememı etkıleyecekse yıne ertelemek Zorundamı kalacagım offf offf
Ya kuzenım taktırdı bısuru kılo kaybettı falan aparey takmadı aparey agzında sabıt mı duruyor peki yoksa cıkarılıyor muben aparey taktım ve sorun değil yemek yemek yada tel işleri :)
yanı kuzenın abur cuburu bıraktıgı için zayıflamıstır :)Ya kuzenım taktırdı bısuru kılo kaybettı falan aparey takmadı aparey agzında sabıt mı duruyor peki yoksa cıkarılıyor mu
Anladım canım peki hem uste hem altamı oluyo benım ustun ıhtıyacı var bence .. Birde o cıktıktan sonra mı tel takılıyoyanı kuzenın abur cuburu bıraktıgı için zayıflamıstır :)
ewet ewet sabıt bişi resım albumum var orda var resmı öle zor bişi değil yaa bır kere taktı 3-4 ay sonra cıkardı :)
Anladım canım peki hem uste hem altamı oluyo benım ustun ıhtıyacı var bence .. Birde o cıktıktan sonra mı tel takılıyo
diş cekıldıkten 10 gun sonra telde sorun olmuyoo :) hadı hayırlsıı olsun aramıza hoşğeldıııınnyarın telleri taktırmaya gidiyorum inşallah. 4 numaralı azı dişini çektirdim başka bi işlem için 1 ay öteye atmaz dimi? diş çektirme son aşamamıydı? Doktor sadece dişleri çektir gel dedi. Hafif kan pıhtısı var diş boşluğunun yerinde teli takar mı?
Bende tel taktırmayı düşünüyorum doktor araştırması yapıyorum. 4 yirmiliği de çektirdim. İlerde sorun olmasın diye. porselen braket düşünüyorum . Kulanan var mı ?[/
hayırlısı olsun..
benımkı metal uzgunum yardımcı olamıcam ama 20 lık cekımlerde üst ve alt cene dişleri arasımda cekım ve sonrası agrı bakımından fark varmı _?
bende 20 lık alt dişlerden 1 tanesını cektırdım haftayada 2 cı 20 lık alt dişi cekım yaptırcam ..üstler için bişi demedı ortodontıs henuz.. zaten önden ve ust dişlerden cekmıstık ilk baslarda sanırım ıoyuzden üst 20 lık istemicel
ewet hem fıkırız bu konuda 20 lilker agızda fazla gelen dişler ..45 dakıka surdü diş cekımım 4 dıkıslı haldeyımm..haftaya olanda umarım öle olmazz :)Üst dişler daha kolay doktorum da öyle demişti. Alt dişler biraz sıkıntılıydı benim bi tanesi sinire yakındı diğerini de çekerken zorlandı doktor. Sinire yakın olan çok şişti ama diğer dişim fazla şişmedi çok uğraşmalarına rağmen. Doktorun çekim şekli de önemli bence bu durumda. Sinire yakın olanı farklı yerde diğer 3nü farklı yerde çektirdim. Şuan sol üst dişim dikişli ama çok kolay çekim oldu dikişle beraber 10 dakika sürdü en fazla.
Görüştüğüm bi ortodontist alt dişlerden 1 tane diş çekebiliriz duruma göre dedi. Başka görüştüğüm ortodontist ise çekime gerek yok dedi. 20likleri çektirmek büyük rahatlık ilerde ağrısı olmuyacak ve çok çabuk çürüyen dişler 20likler.
Benim alttakiler de uzun sürdü 1 saate yakın. Ama mecbur katlanıcaz sağlık için önemli. Eğer agrın çok oluyorsa doktoruna söyle iğne versin bana iğne vermişti fazla şişmedi ağrımda hiç yok gibi bir şeydi.ewet hem fıkırız bu konuda 20 lilker agızda fazla gelen dişler ..45 dakıka surdü diş cekımım 4 dıkıslı haldeyımm..haftaya olanda umarım öle olmazz :)
2 gun cok zordu ama sonrası daha kolay ..1 hafta sonra zaten bişi kalmıorda ben ust dişide cektır derse diye korktumm.. bi sabır cekıp diğer distende kurtuldummu tamamdır ..bilğiler için saol canım )Benim alttakiler de uzun sürdü 1 saate yakın. Ama mecbur katlanıcaz sağlık için önemli. Eğer agrın çok oluyorsa doktoruna söyle iğne versin bana iğne vermişti fazla şişmedi ağrımda hiç yok gibi bir şeydi.
Taktırdıktan sonra çok ağrı oldu mubende takılı su anda cok arastırdım ve arastırmalarım sonucu Ankara Miadenti buldum :) ama tabıkı gorunus ıcın biraz tedırgındım doktorum ortodontist Özge Batmaz seffaf görünümlü tel takılmasını önerdı ve su anda tellerımle cok mutluyum ve aynaya baktıgımda benı tedırgın etmıyor
sağol :) ama benim daha 3 gün oldu yarın 4 olacak. Hala kan pıhtısı var üstünde. Doktor 5 6 gün önce çektir gel demişti inşallah bi sıkıntı olmaz.diş cekıldıkten 10 gun sonra telde sorun olmuyoo :) hadı hayırlsıı olsun aramıza hoşğeldıııınn
,
benım damaga takılmıştı ust tarafa zaten damak boş oldugu ıcın yeri hazır ..alt tarafa takılmazkı dil var orada .. belki dısardan bir aparey vardır.. ewet önce agzına bı hamur koyuyor agzının ölcüsunu alıyor sana özel yapılıyor zaten yüzük gibi arka dişlerine takılıor ortasında bı delık var anahtar sen 2 gunde bır o anahtarı cewırıosun ..ilk aa yapamam sanıorsun sonra bakmısın ondan kolay ne var ..:)
Şeffaf braket zırt pırt kırılıyor..çay-kahve tüketiminde sararıyor..tedavi süresi daha uzun oluyor.pahalı hemde metal brakete göre..bilinçli ortodontistler metal kullanıyor..Taktırdıktan sonra çok ağrı oldu muNormalde doktorlar şeffafı pek önermiyolar diye biliyorum sizin doktorunuz şeffaf önermiş ne güzel.
Ben şeffaf kullanmıştım..şimdiki aklım olsa metal braket kullanırdımmŞeffaf braket zırt pırt kırılıyor..çay-kahve tüketiminde sararıyor..tedavi süresi daha uzun oluyor.pahalı hemde metal brakete göre..bilinçli ortodontistler metal kullanıyor..tüccar olanlar şeffaff.zaten aradan geçen tel metal olduğu için hiçbi anlamı yok...taktırdıktan sonra pek ağrı olmuyor korkma
Korkuttunuz beniŞeffaf braket zırt pırt kırılıyor..çay-kahve tüketiminde sararıyor..tedavi süresi daha uzun oluyor.pahalı hemde metal brakete göre..bilinçli ortodontistler metal kullanıyor..tüccar olanlar şeffaff.zaten aradan geçen tel metal olduğu için hiçbi anlamı yok...taktırdıktan sonra pek ağrı olmuyor korkma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?