Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben aparey taktım ve sorun değil yemek yemek yada tel işleri :)

Ya kuzenım taktırdı bısuru kılo kaybettı falan aparey takmadı aparey agzında sabıt mı duruyor peki yoksa cıkarılıyor mu
yanı kuzenın abur cuburu bıraktıgı için zayıflamıstır :)
ewet ewet sabıt bişi resım albumum var orda var resmı öle zor bişi değil yaa bır kere taktı 3-4 ay sonra cıkardı :)

yanı kuzenın abur cuburu bıraktıgı için zayıflamıstır :)
ewet ewet sabıt bişi resım albumum var orda var resmı öle zor bişi değil yaa bır kere taktı 3-4 ay sonra cıkardı :)
Anladım canım peki hem uste hem altamı oluyo benım ustun ıhtıyacı var bence .. Birde o cıktıktan sonra mı tel takılıyo

Anladım canım peki hem uste hem altamı oluyo benım ustun ıhtıyacı var bence .. Birde o cıktıktan sonra mı tel takılıyo

benım damaga takılmıştı ust tarafa zaten damak boş oldugu ıcın yeri hazır ..alt tarafa takılmazkı dil var orada .. belki dısardan bir aparey vardır.. ewet önce agzına bı hamur koyuyor agzının ölcüsunu alıyor sana özel yapılıyor zaten yüzük gibi arka dişlerine takılıor ortasında bı delık var anahtar sen 2 gunde bır o anahtarı cewırıosun ..ilk aa yapamam sanıorsun sonra bakmısın ondan kolay ne var ..:)

yarın telleri taktırmaya gidiyorum inşallah. 4 numaralı azı dişini çektirdim başka bi işlem için 1 ay öteye atmaz dimi? diş çektirme son aşamamıydı? Doktor sadece dişleri çektir gel dedi. Hafif kan pıhtısı var diş boşluğunun yerinde teli takar mı?

diş cekıldıkten 10 gun sonra telde sorun olmuyoo :) hadı hayırlsıı olsun aramıza hoşğeldıııınn
,

Bende tel taktırmayı düşünüyorum doktor araştırması yapıyorum. 4 yirmiliği de çektirdim. İlerde sorun olmasın diye. porselen braket düşünüyorum . Kulanan var mı ?

Üst dişler daha kolay doktorum da öyle demişti. Alt dişler biraz sıkıntılıydı benim bi tanesi sinire yakındı diğerini de çekerken zorlandı doktor. Sinire yakın olan çok şişti ama diğer dişim fazla şişmedi çok uğraşmalarına rağmen. Doktorun çekim şekli de önemli bence bu durumda. Sinire yakın olanı farklı yerde diğer 3nü farklı yerde çektirdim. Şuan sol üst dişim dikişli ama çok kolay çekim oldu dikişle beraber 10 dakika sürdü en fazla.

Görüştüğüm bi ortodontist alt dişlerden 1 tane diş çekebiliriz duruma göre dedi. Başka görüştüğüm ortodontist ise çekime gerek yok dedi. 20likleri çektirmek büyük rahatlık ilerde ağrısı olmuyacak ve çok çabuk çürüyen dişler 20likler.

ewet hem fıkırız bu konuda 20 lilker agızda fazla gelen dişler ..45 dakıka surdü diş cekımım 4 dıkıslı haldeyımm..haftaya olanda umarım öle olmazz :)

ewet hem fıkırız bu konuda 20 lilker agızda fazla gelen dişler ..45 dakıka surdü diş cekımım 4 dıkıslı haldeyımm..haftaya olanda umarım öle olmazz :)
Benim alttakiler de uzun sürdü 1 saate yakın. Ama mecbur katlanıcaz sağlık için önemli. Eğer agrın çok oluyorsa doktoruna söyle iğne versin bana iğne vermişti fazla şişmedi ağrımda hiç yok gibi bir şeydi.

2 gun cok zordu ama sonrası daha kolay ..1 hafta sonra zaten bişi kalmıorda ben ust dişide cektır derse diye korktumm.. bi sabır cekıp diğer distende kurtuldummu tamamdır ..bilğiler için saol canım )

bende takılı su anda cok arastırdım ve arastırmalarım sonucu Ankara Miadenti buldum :) ama tabıkı gorunus ıcın biraz tedırgındım doktorum ortodontist Özge Batmaz seffaf görünümlü tel takılmasını önerdı ve su anda tellerımle cok mutluyum ve aynaya baktıgımda benı tedırgın etmıyor

Taktırdıktan sonra çok ağrı oldu mu Normalde doktorlar şeffafı pek önermiyolar diye biliyorum sizin doktorunuz şeffaf önermiş ne güzel.

diş cekıldıkten 10 gun sonra telde sorun olmuyoo :) hadı hayırlsıı olsun aramıza hoşğeldıııınn
,
sağol :) ama benim daha 3 gün oldu yarın 4 olacak. Hala kan pıhtısı var üstünde. Doktor 5 6 gün önce çektir gel demişti inşallah bi sıkıntı olmaz.

pazartesi ben de aparey taktıracağım
tsktırması kolay mı

Taktırdıktan sonra çok ağrı oldu mu Normalde doktorlar şeffafı pek önermiyolar diye biliyorum sizin doktorunuz şeffaf önermiş ne güzel.
Şeffaf braket zırt pırt kırılıyor..çay-kahve tüketiminde sararıyor..tedavi süresi daha uzun oluyor.pahalı hemde metal brakete göre..bilinçli ortodontistler metal kullanıyor..tüccar olanlar şeffaff.zaten aradan geçen tel metal olduğu için hiçbi anlamı yok...taktırdıktan sonra pek ağrı olmuyor korkma

Ben şeffaf kullanmıştım..şimdiki aklım olsa metal braket kullanırdımm

Korkuttunuz beni Metal de ben istemiyorum hiç görüntüsü açısından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…