- 22 Mayıs 2007
- 939
- 153
- 658
- 43
selam ;ortodonti doktorum bişey dememişti bu 2. görüsüm zaten benim kendi diş doktorum demişti beraber calısıyorlar ama ortodontist ayda 1 geliyor 1ay 2 ay belkide 3 ay sarkacak aparey ne ise kimi 3 ay tel takılmadan onu takıyomus off off napcam ben :)))
selam canım ayy allaha sükür aparey falan takılmıyormuş önümüzdeki ay tel takılcakmış buna şükür :)selam ;
bende ilk apareyle başladım 3-4 ay onu taktım sonra cene genişletme bıtınce onu cıkardılar..
başlayınca bıtıyor ben nasıl gecer ufflarken sımdı yaz sonu die beklıorum
oo ıyo barı :) ama aparayde cok sıkıntılı bişi degılk onada alışıor insan bir süre sonra :)selam canım ayy allaha sükür aparey falan takılmıyormuş önümüzdeki ay tel takılcakmış buna şükür :)
illaki alışılır ama ben bi an önce takılsın bi an önce cıkın zmaan gecsin die bakıyorumda :)))oo ıyo barı :) ama aparayde cok sıkıntılı bişi degılk onada alışıor insan bir süre sonra :)
benımkındede var bişi olmadı 2 senedir :) cıkarken de olucanı sanmıorumarkadaşlar bide bir şey sorucam benim 1 tane dişimde dolgu var oda tellerin takılacağı tarafa denk geliyo. Telin tutma şeyi dolguya yapıştırılır mı? hani dişe yapıştırıcı sürüp teli yapıştırıyorlar ya onu diyorum. Dolguya bi zararı olur mu?
yapıştırıcıyı dişe değil dolguya sürdü dimi?benımkındede var bişi olmadı 2 senedir :) cıkarken de olucanı sanmıorum
tabı canım dolgu orası komple ve hatta hıc bukadar buyuk dolgu görmedım demıstı.. cunku arka dişlerimden bitanesiydi ve cok gebis..dişin duvarı komple dolgu netıcede :)yapıştırıcıyı dişe değil dolguya sürdü dimi?
tabı canım dolgu orası komple ve hatta hıc bukadar buyuk dolgu görmedım demıstı.. cunku arka dişlerimden bitanesiydi ve cok gebis..dişin duvarı komple dolgu netıcede :)
gecmiş olsun canımcım ama üzülme ınan ben üstten 2 tane cektırdım sapasağlam ve yerlerı doldu bile. gecen hafta alt 20 lık dişimin birini cektırdım 10 gun sonra diğeri ..Benim dolguda içi oyun ve kenara taşmış işte çürüğün durumuna göre değişiyo.
Az önce alttan 4 numaralı dişimi çektirdimarkasından ağlayacam nerdeyse ama hiç bir şey hissetmedim çekilirken iğneyi vurdu ağzımın uyuştuğunu bile fark etmedim ama şuan ağzım çok fena uyuşuk. Dişe bakıyorum şuan çok üzgünüm
Allah utandıramaz inşallah bu çıktığımız yolda.
bende zaten kayma vardı alt tarafta az önce çektirdiğim 4 numara dişin üst sivrisi ile yukardaki köpek dişinin alt sivrisi tam denk geliyodu köpek dişide öne doğru kayıktı inşallah güzel olur. Bide bu tarafta en arkada tam çıkmış 20lik diş var kararsızım onu aldırmakla ama aldırmayacam.gecmiş olsun canımcım ama üzülme ınan ben üstten 2 tane cektırdım sapasağlam ve yerlerı doldu bile. gecen hafta alt 20 lık dişimin birini cektırdım 10 gun sonra diğeri ..
agzında yer olmadıği için bu cekımler ..
şöle düşün dar alanda esyaları nekadar yer değiştirirsen değiştir içerdekı esyalardan bırkacını cıkarmadan elde edecegın ferahlık varmı tabıkı hayır.. dişci arkadasım benı ortodontıste yönlendirdi ve kendı dedi diş cekmek gerekır senden yer acmak için sakın ortodontı uzmanı kolaya kacıor sanma ınan rahat bir gülüş için bu sart :)
20 lik diş maceram benım beter durumda ama napıyım yınede 10 gun sonra o ezıyeti cekıcem :=
üstten 20lik diş aldırmayacaktın dimi sen? Bak benim alttan çıkan 20lik diş dediğim gibi alttaki azı dişiyle üstteki köpek dişi tam hizaya geldi öyle kaydırdı. Diğer taraftada en arkadaki azı dişini çektirmiştim lisedeyken onun yerine 1 2 sene içinde tam olarak 20lik diş geldi.gecmiş olsun canımcım ama üzülme ınan ben üstten 2 tane cektırdım sapasağlam ve yerlerı doldu bile. gecen hafta alt 20 lık dişimin birini cektırdım 10 gun sonra diğeri ..
agzında yer olmadıği için bu cekımler ..
şöle düşün dar alanda esyaları nekadar yer değiştirirsen değiştir içerdekı esyalardan bırkacını cıkarmadan elde edecegın ferahlık varmı tabıkı hayır.. dişci arkadasım benı ortodontıste yönlendirdi ve kendı dedi diş cekmek gerekır senden yer acmak için sakın ortodontı uzmanı kolaya kacıor sanma ınan rahat bir gülüş için bu sart :)
20 lik diş maceram benım beter durumda ama napıyım yınede 10 gun sonra o ezıyeti cekıcem :=
DeğişikmiiKızlar selammm :)
ctesi dişime 6 numara lastık verdı ve çapraz şekilde bağlama..
agzıma hap koyacak kadar bile acılmıyor düşünun dişlerimi sıkar gibi konusuyorum .
baskı o bicim .. buzamana kadar yaşadığım en agrılı sürec ama sanırım 1 hafta sürecek bu sekılde.. sadece yemek yerken cıkarmak var gece uyurknede bir tık acıyorum lastıği .. anlamanız için birde resim yüklüyoruömm.. bu bağlar nekadar kullanılıor acaba lastık kullananlar bi yardımcı olsun lütfennn ..
Değişik bi şekilde takılı bende lastik takıyorum 2 gün önce gittim benimde üçgen sizin bu tedavi neye yönelik?Kızlar selammm :)
ctesi dişime 6 numara lastık verdı ve çapraz şekilde bağlama..
agzıma hap koyacak kadar bile acılmıyor düşünun dişlerimi sıkar gibi konusuyorum .
baskı o bicim .. buzamana kadar yaşadığım en agrılı sürec ama sanırım 1 hafta sürecek bu sekılde.. sadece yemek yerken cıkarmak var gece uyurknede bir tık acıyorum lastıği .. anlamanız için birde resim yüklüyoruömm.. bu bağlar nekadar kullanılıor acaba lastık kullananlar bi yardımcı olsun lütfennn ..
Yanlış anlamayın güzel olmuş dişleriniz ilk defa öyle gördüm araştırıyorum da ben de yeni başladım sayılırDeğişikmii
Değişik bi şekilde takılı bende lastik takıyorum 2 gün önce gittim benimde üçgen sizin bu tedavi neye yönelik?
Değişikmii
Değişik bi şekilde takılı bende lastik takıyorum 2 gün önce gittim benimde üçgen sizin bu tedavi neye yönelik?
Şu an kapanış gayet iyi duruyor ilerleyen zamanlarda bende takarım bu şekilde belkibenım lastıkler kapanış içindi ama ben takamadım 20 lık dişimın etine denk geldi ezdi alt 20 lık dişimi ve ben cekim işlerine başladım.bir hafta oldu 10 gun sonrada diğer dişimi cektirip ortodontıse gidicem .. .. resim ekliyorum benımkısı öle takılıyordu ve agız acılmıyordu asla ..
ama lastık takmadım 20 lik dişlerden sonra ortodontıstım tedavi sürecine nasıl dewam edecek bilemıyorumkı ..Şu an kapanış gayet iyi duruyor ilerleyen zamanlarda bende takarım bu şekilde belki
boşluk dolsun dıye takılan lastık bile değil ama :) hatta bazen sabıt takıor bir ay boyunca diş arasında kalan bazen cıkarmalı.. benım diş etime bir mini vida taktı onla metal tellede cektırmıstı .. yok ya alışıorsun lastığe felan 2 gun sonra tamamdır .. bir süre sonra diş etleri yumusadıgı için ilk zmanlardakı ağrılar olmuyo sağa sola oynuyo ortodontıst dişlerle :)bende önden 4 numaralı azı dişini çektirdim takacam herhalde bundan boşluk kapanması için. Takması kolay dimi bunu? evde boş dururken takarım sıkıntı olmaz. Ağrı yapıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?