• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Gürbüz diş kliniğine gelen ortodontist. ( erkek ) mesrutiyet cd / Ankara uzak durun arkadaslar. Dislerimin fotografi var bakabilirsiniz. Cok iyi arastirin doktorunuzu
Dişlerinizin tedaviye başlarken çekilen filmi(panoromik) ve elinizde bulunan tüm fotolarla TDO(Türk Diş Hekimleri Odasına)ve faturanızla bilirkişi talep edebilirsiniz,faturanız yoksa savcılığa şikayet dilekçenizle başvurabilirsiniz..

Dişlerinizin tedaviye başlarken çekilen filmi(panoromik) ve elinizde bulunan tüm fotolarla TDO(Türk Diş Hekimleri Odasına)ve faturanızla bilirkişi talep edebilirsiniz,faturanız yoksa savcılığa şikayet dilekçenizle başvurabilirsiniz..
Büyük ihtimalle hekiminiz kayıtdışı çalışıyordur(o kuruma kayıtlı deildir)bunun için faturanızı ve filmlerinizi alamazsınızama yapacağınız ihbarla ceza almasını sağlayabilirsiniz...

Büyük ihtimalle hekiminiz kayıtdışı çalışıyordur(o kuruma kayıtlı deildir)bunun için faturanızı ve filmlerinizi alamazsınızama yapacağınız ihbarla ceza almasını sağlayabilirsiniz...

Evet defalarca fatura istememe rağmen vermediler. Sanırım ünv de hoca olmasından kaynaklı. Oraya gittiğime dair ben de bir belge yok ama onlarda dosyam vardır diye düşünüyorum.

Evet defalarca fatura istememe rağmen vermediler. Sanırım ünv de hoca olmasından kaynaklı. Oraya gittiğime dair ben de bir belge yok ama onlarda dosyam vardır diye düşünüyorum.
Başlarken film çekildiyse ve ödemeyi kredi kartıyla yaptıysanız ekstrenizde kurum kayıtlıdır.Başka kimsenin mağdur olmaması için vatandaşlık görevinizi yapın derim.Hangi hekim olduğunu bana özelden yazabilirmisiniz???

Kızlar diş telleriyle çekirdek yiyen var mı :D
Az önce yemeyi denedim önler agrıdı. arkalarla yemek bile zor oldu zorlasam kırılır mı acaba:D

Uzun bir aradan sonra tekrardan merhabalar :)
Mayis 2014 tel taktirdim 21 ay sabirsizlikla geçiyor.
Telsiz bozuk disli resimlerim formattan sonra gitti.Maalesef diyemeyecegim zaten sadece aradaki fark icin cekmistim.Bozuk dislerle zaten gulemiyordum :)
Ust on iki disin yaninda sag taraf tek dis arkada ve onu yari kapaliydi.
Dis arasi acildi yaylar alt disimin gerideki disimdeki brakete carpmamasi icin kullandigim yukseltici plak bir cok sorun geride kaldi.
Alt iki disim hafif egimli diye dis doktorumun inatla ust telleri cikartmamasi da cabasi fakat Anadolu cocugu yemez tabi arkadasim nisanlaniyor diye sahtekarlikla ust tellerden kurtuluyorum cok sukur :)
Yarin sabah 9.30 da operasyon baslar dislerimi guzelce temizleyecekmis cok mutluyum :)
Alttakilerde insAllah yaza cikar.
Sure merak eden olursa ust disim icin sadece duzelme suresi 7 ile 9 ay arasiydi braket takilip yukseltme acilma vs tum islemler dahil.
Altlara braket 7.aydan sonra takildi cok fazla islem olmadigi ve altlarin daha cabuk hareket edecegini dusundugu icin.
9 ayimda ust dislerim duzgundu en fazla 12 ayimda sabit kalin tel takildi ve ustlerden kurtuluyorum yarin altlari bekliyoruz sabirsizlikla.Telefondan yazdigim icin biraz karmasik yazmis olabilirim kusura bakmayin :)

Kızlar diş telleriyle çekirdek yiyen var mı :KK70:
Az önce yemeyi denedim önler agrıdı. arkalarla yemek bile zor oldu zorlasam kırılır mı acaba:KK70:

En fazla 1 haftada nirmal yemege gecmistim kontrollerde 3 gun sizliyordu ilk zamanlar.
Arka dislerimle findik fistik ceviz cips Allah ne verdiyse yedim.
On ust disim duzeldiginden beri cekirdek citliyorum bir kac ay ayri kaldim cok ozlemistim:)

yani cok zor sürecten gecmişisn cok gecmıs olsun öncelıkle..
ya ortodontıst cok önemlı bu bırgercek..
bende araştırma aşamasında öle ortodontıst ile karşılastımkı anlatamam.. olmaz dıyenı ,kaplama apalım dıyenımı ararsın neler neler...
yenı dişlerinden memnunsun cok şükür en önemlisi bu :)

Hambospara ust damakligin cikti mi senin
Damak genisletmesi icin takilan aparat?
Senin denir 1 aparat vardi diye hatirliyorum

En fazla 1 haftada nirmal yemege gecmistim kontrollerde 3 gun sizliyordu ilk zamanlar.
Arka dislerimle findik fistik ceviz cips Allah ne verdiyse yedim.
On ust disim duzeldiginden beri cekirdek citliyorum bir kac ay ayri kaldim cok ozlemistim:)
Benim 1 yıldır tellerim var üst dişlerim de düzeldi ama çekirdek zorladı bayağıo_O

Hambospara ust damakligin cikti mi senin
Damak genisletmesi icin takilan aparat?
Senin denir 1 aparat vardi diye hatirliyorum
tabi tabi cıktı o cok sükür zaten 4 -5 ay kaldı o bende ..
ewet ir tane ust damagımda vardı ..
yaz sonuna cıkıcak dedi dr zaten son kontrolde.
1 dişimden azıcık bir diş boşlugu kaldı zaten :)

Az kalmis ama o bir dis boslugu sanirim sabirsizliginizdan dolayi hep uzun surer kapanmasi
Off sabaha karsi uyudum heycandan sabah kalkamadim randevumu kacirdim
Kac kisi var acaba bu dunyada tellerinin cikmasi icin sabirsizlanip da sabah gec kalan :(

Az kalmis ama o bir dis boslugu sanirim sabirsizliginizdan dolayi hep uzun surer kapanmasi
Off sabaha karsi uyudum heycandan sabah kalkamadim randevumu kacirdim
Kac kisi var acaba bu dunyada tellerinin cikmasi icin sabirsizlanip da sabah gec kalan :KK43:[/QUOT
hadı ya kötu olmus sneınkıde ama olssn arada bı ara sıksıtırıs senınkınıde)
bakınca anlaşılmıor zate diş boşlugu ama ben dilimle hıssedıyorumn
benı cunku gülerken cok rahatsız eden tek sorun buydu telden cok ..ne zaman cıkıcak demıordum nezaman kapanıcak bu boşluk cok kotu hıssedıyroum dıyee ..
ağrı sızı yok artık zaten de sıkıldım artık .. saymıorum ama 2017 de onlarla olmayacağım düşüncesi yınede cok guzel :)

Inatla geldim arada alacak doktor ne kadar beklerim bilmiyorum :)
Cok sıkıldım tellerden artık biraz rahat etmek istiyorum altdakilerle cikacakti normalde 21 ay oldu dayanamiyorum artik ustler cikacak :)
Ilk zamanlar disim duzelsin ben tellerle uzun sure beklerim sıkıntı degil demistim otle olmuyormus benim kadar emin konusan cayan biri varsa hic buyuk konusmayin teldaslar :D

Back