• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Tedavimi tamamladim ama 8-9 ay sonra ön iki disim yürümeye basladı. Arkasinda tel takiliydi acaba ondan mı diye düsündüm. Drum cıkardi teli. Sonra iyice kaydi ön 2 disim. Tedaviye baslamadan önce sadece arasinda minnacık bir açıklık vardi asimetrik degildi. Ama sonra iki dis birden sol tarafa dogru kaydi. Baktım olacak gibi değil ortodontsmle de kavga etmisim. Ben de zirkonyum yaptirdim. Baslik actim yeni dislerim diye. Orada disim ne haldeydi gorebilirsiniz

yani cok zor sürecten gecmişisn cok gecmıs olsun öncelıkle..
ya ortodontıst cok önemlı bu bırgercek..
bende araştırma aşamasında öle ortodontıst ile karşılastımkı anlatamam.. olmaz dıyenı ,kaplama apalım dıyenımı ararsın neler neler...
yenı dişlerinden memnunsun cok şükür en önemlisi bu :)

Çeneyi genişletmek için aperet takılmasını ilk muayenede söylüyor mu doktor. Yoksa röntgenden sonra mı belli oluyor. 2 tane doktorla görüştüm bir şey demediler hiç.

Çeneyi genişletmek için aperet takılmasını ilk muayenede söylüyor mu doktor. Yoksa röntgenden sonra mı belli oluyor. 2 tane doktorla görüştüm bir şey demediler hiç.
benımde cene darlıgı vardı dr ilk randevuda dedı ama röngenden sonra netleşti napıcağımızla ilğili :)

Tedavimi tamamladim ama 8-9 ay sonra ön iki disim yürümeye basladı. Arkasinda tel takiliydi acaba ondan mı diye düsündüm. Drum cıkardi teli. Sonra iyice kaydi ön 2 disim. Tedaviye baslamadan önce sadece arasinda minnacık bir açıklık vardi asimetrik degildi. Ama sonra iki dis birden sol tarafa dogru kaydi. Baktım olacak gibi değil ortodontsmle de kavga etmisim. Ben de zirkonyum yaptirdim. Baslik actim yeni dislerim diye. Orada disim ne haldeydi gorebilirsiniz
canım özelden doktorunun ismini yazarmısın benim doktorumda ankaradan gelio süphelendim o olabilirmi die

canım özelden doktorunun ismini yazarmısın benim doktorumda ankaradan gelio süphelendim o olabilirmi die
nıe ozelden yazsınnkı burdan yazınkı gidicek olanlar iyice arastırmıs olur netıcede memnun olanda olamaynda dr ismi paylaşıor değilmi :) gerci ben istanbuldayım ama ne bilim ankaradan aramızda olanlar var dıye dusundum :)

Yazsam mı bilemedim burdan, yasak değilse söyleyebilirim. Ben yandım kimsenin başı yanmasın.

nıe ozelden yazsınnkı burdan yazınkı gidicek olanlar iyice arastırmıs olur netıcede memnun olanda olamaynda dr ismi paylaşıor değilmi :) gerci ben istanbuldayım ama ne bilim ankaradan aramızda olanlar var dıye dusundum :)
valla burdan yazar yazmaz bilemem ama benim doktorum ankaradan gelio kıllandım :)))) o yüzden bana özele yazsın

aynen benim doktorda ankaradan geliyo nerelisiniz siz? doktorun adını yazında bilelim bayan mı erkek mi bide?

Gürbüz diş kliniğine gelen ortodontist. ( erkek ) mesrutiyet cd / Ankara uzak durun arkadaslar. Dislerimin fotografi var bakabilirsiniz. Cok iyi arastirin doktorunuzu

Ben çekim yaptırmadım malesef bilgim yok
Tedavi süresince de ayda bir falan randevu verecek zaten, tedaviden önce bana da ayda bir veriyordu yine
Normal bence
canım benim köpek dişimin yanındaki değilde bir arkadakini cekti cünkü diğeri saglamdı onda dolgu vardı o gitsin dedi ve suan yerini doldurdu bile hatta çok az kaldı

En arkadaki dolgulu dişi çektirsem onunda arkasında 20lik diş var. Dişciye sürpriz yapsam bir şey olur mu acaba?

4 numaralı dişleri 20lik dişin yanına doğru kaydıramaz mı? Ben bunun aynısını dedim çok fazla boşluk olur dedi kolaya kaçıyo gibi geliyor.

En arkadaki dolgulu dişi çektirsem onunda arkasında 20lik diş var. Dişciye sürpriz yapsam bir şey olur mu acaba?

4 numaralı dişleri 20lik dişin yanına doğru kaydıramaz mı? Ben bunun aynısını dedim çok fazla boşluk olur dedi kolaya kaçıyo gibi geliyor.
ay hayır tabiki yapmayın böle şeyler azı dişi çekilince bile 2 yıldan aşağı kapanmıyo boşluk o kacaman boşluk kapanırmı hiç hadi diyelim kapandı o zaman orta hat sorunun olur dişlerin tamamen o tarafa kayar ısırmanda bile problem yaratır dişlerin oturmaz bikere

mutlaka bi bildiği vardır doktorunuza güvenin

ay hayır tabiki yapmayın böle şeyler azı dişi çekilince bile 2 yıldan aşağı kapanmıyo boşluk o kacaman boşluk kapanırmı hiç hadi diyelim kapandı o zaman orta hat sorunun olur dişlerin tamamen o tarafa kayar ısırmanda bile problem yaratır dişlerin oturmaz bikere

orta hat kayar demişsiniz ama zaten diş cekiliyor ister bir arkası olsun ister bir önü zaten orta hattı eşitlemek için ve dişi yerine oturtmak için çekiyordur doktor benim orta kkısım sola doğru ve en arkadakinin bir önundekini çekti 2 ayda da bir aparatında destegiyle kaydırdı saglam dişe dokunmadı habersiz çektirmek doğru değil muhakkak ama sizin söylediğnzde doğru değil yani doktorun uyguladıgı yöntemle değişir. büyük bir ihtimalle doktor süreci hızlandırmak için veya daha kolay oldugu için çekecektir

Gürbüz diş kliniğine gelen ortodontist. ( erkek ) mesrutiyet cd / Ankara uzak durun arkadaslar. Dislerimin fotografi var bakabilirsiniz. Cok iyi arastirin doktorunuzu
canım ismi gürbüz mü doktorunun ismini versen cünkü adresini vermen bişey degistirmiyo bulundugum yere geldigi icin :((

evet o dişi çekince büyük sorun oluyor ama tele güveniyorum işte bide en arkada 20lik diş hiç bir işe yaramazken sağlam diş çekmek içimden pek gelmiyor. 3 hafta sonra için başka doktordan randevu aldım bide o baksın bakalım.

kızlar merhaba diş teli takıldıktan sonra konuşma zorluğu,pelteklik,bazı kelimleri tam söyleyememe gibi sorunlar yaşadınız mı en başta? bir ilk hafta çok mu ağrılı geçiyor

kızlar merhaba diş teli takıldıktan sonra konuşma zorluğu,pelteklik,bazı kelimleri tam söyleyememe gibi sorunlar yaşadınız mı en başta? bir ilk hafta çok mu ağrılı geçiyor
Hayır hiç yaşamadım pelteklik. Yaşamazsın merak etme
İlk hafta genelde ağrılı geçer, bazen ilk hafta değil de 2. 3. haftada ağrı kendini gösterebilir.

Back