Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaslar tel tedavisine baslıyorum diş filmi istediler onu cekicem ortodontist ayda 1 gelio 1 ay sonra filmlerle gidicem sonra sı nasıl olucak yaptıran arkadaslar bi aydınlatabilirmi bida ki gittigimde hemen takarlarmı yoksa bi ölcü alıp gönderirlermi hic bilmiyorum nasıl ilerliyor sürec kızlar bi yardım ltfn

Filmi göstericeksin napacağına karar verir öyle sonra ölçü alırlar teli hazırlamaya başlarlar bidahaki gidişinde de takarlar geçmiş olsun

filme bakıor sonra eger dişlerde yapılması gereken dolgu vs varsa yaptırıyosun hersey tamsa zaten takıor telleri.. agrı sızı yok yapıştırıyor dişin uzerine sonrada teli arasından geciriyor .. o hafta azıcık bişiler oluyor işte := )bu arada cenede damakta sorun varsa damak ıcın bir aparey takacaksa ölcü alınıor Ç()

c

dolgu kanal tedavilerim yapıldı doktorum tarafından ortodontisti ilk bu sefer gördüm baktı cene filmi cektir gel dedi ayda 1 gelio bidahaki gitmemde de takılmaz sanırım istiyorum ki hemen takılsın yas 30 zaten gec kaldım ay olarak bari erken olsun :))))

ozaman bakınca ve musaıtse takar bence .. yada hersey yolunda deyıp programına göre takmak ıcın randevu ayarlar.. malum 45 dakıka felan suruyooo ..bende 32 yasındaydım basladıgımda o yuzden gec kaldım dıe dusunme:)

Reactions: lra
ayy cok saol va
ayy valla cok saol bende bi an önce takılsın bi an önce cıkar die acele ediom :)) cıktımı telininz nasıl memnunmusunuz peki

bu ortodonistler neden ayda 1 gün çalışıyorlar anlamıyorum. Benimde daha ilk aşama bana dişini çektir gel dedi. Ondan sonra takılır mı diyecem büyük ihtimal ondan sonrada 1 ay sonrasına verecek.

Haftada 2 gün çalışan buldum bir tane oda 1 ay sonrasına randevu verdi. Kendilerini naza mı çekiyorlar anlamıyorum. Yada para bol geliyo herhalde.

ayy cok saol va

ayy valla cok saol bende bi an önce takılsın bi an önce cıkar die acele ediom :)) cıktımı telininz nasıl memnunmusunuz peki
yok henuız cıkmadı yaz sonunda cıkıcak insallah :)zaman su gobı. ama sabretmeyı öğtenmen lazım :)

dişi cektıkten sonra cekılen yerın toparlaması için bana 10 gun süre vermişti .. 10 gun sonra gitmiştim :)
bence her hafta dişe nasıl mudahale edtsınkı dişlerin hareket süreci felan anca oturuyor ama .. cunku 2 gunde değişiklık olmuyoo. . son dönemlerde daha sık cagıranda oluyo benımkı 5 haftada bir gıdıyorum ben

benimki ankaradan gelio ondan sanırım

tabı can
düzeldimi peki iyiki taktırmısım diyomusun :)) bide cok agrı sızı oldumu (
ım hemde nasıl değişti ...damak sorunumda vardı üst ön dişlerim felan artık herkes dıor ya senın eskı dişin nasıldı :)
valla hıc pişman olmayacaksın ..ilk zmanlar yanı tel 5 haftada bir değiştikce o bırkac gunluk surecte sızı oluyor cok sert seyler yenmıor ama cok buyuk sıkıntılar değil yada benım öle cok agrım olmadı acı eşiğim biraz yüksektırde :) başlayınca gerisi ğelior ozamöan bana 2,5 -3 yıl demişti .. nasıl gececek dedım ama şimdi nasıl ğecti anlamadım valla :)

merhaba, Cem Caniklioğluna gitmişler varsa sadece lingual tedavimi yapmakta normal metal telde yapıyor mu

ayy süper valla insaallah benimde güzel olur :)) agzım aacık doyasıya gülmek istiyorum

Ortodontistimi şikayet ettim. Paramla rezil oldum resmen. Dislerim 1 senede üst üste bindi oynadi. Onun de için ayrı para istedi. Ankara'da yaptırdım aşırı pisman oldum.

bu ankara neymiş böyle bütün ortodonistler ordan mı çıkıyor? bizimkide ankaradan geliyo

Tedavimi tamamladim ama 8-9 ay sonra ön iki disim yürümeye basladı. Arkasinda tel takiliydi acaba ondan mı diye düsündüm. Drum cıkardi teli. Sonra iyice kaydi ön 2 disim. Tedaviye baslamadan önce sadece arasinda minnacık bir açıklık vardi asimetrik degildi. Ama sonra iki dis birden sol tarafa dogru kaydi. Baktım olacak gibi değil ortodontsmle de kavga etmisim. Ben de zirkonyum yaptirdim. Baslik actim yeni dislerim diye. Orada disim ne haldeydi gorebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…